Чудовий дизайн (не тільки тому що біла), Добротні компоненти
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування материнської плати Gigabyte X870E AORUS PRO X3D ICE для платформи AMD Socket AM5. Льодяна білосніжність
-
Afit
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування материнської плати Gigabyte X870E AORUS PRO X3D ICE для платформи AMD Socket AM5. Льодяна білосніжність
Не мав тільки справи з їх UEFI ніколи. Хто користується Гігами, як там з тим? Інтуєтивно ASUS нагадує.
-
QFlash
Member
Gigabyte найкращі.
Чомусь не подобається мені біле/
Я думаю майстри зрозуміють чому.
Чомусь не подобається мені біле/
Я думаю майстри зрозуміють чому.
-
Piter Cantrope
Member
За маленький вентилятор для оперативки плюсик їм)
Прохання наступного разу на тесті материнок, особливо x870e, в яких два чипсети, потестувати температуру коли до них підключено багато всього до чипсетних ліній - два m.2, щось в нижній слот PCIe. В мене на старій X670E платі з доволі масивним радіатором при використанні двох нижніх m.2 чипсети без обдуву грілись під 90 градусів, що стало для мене великим неприємним сюрпризом.
Я згадав X570 з їхніми вентиляторами, які всі критикували, і подумав, що таки не дарма їх ставили.
Прохання наступного разу на тесті материнок, особливо x870e, в яких два чипсети, потестувати температуру коли до них підключено багато всього до чипсетних ліній - два m.2, щось в нижній слот PCIe. В мене на старій X670E платі з доволі масивним радіатором при використанні двох нижніх m.2 чипсети без обдуву грілись під 90 градусів, що стало для мене великим неприємним сюрпризом.
Я згадав X570 з їхніми вентиляторами, які всі критикували, і подумав, що таки не дарма їх ставили.
-
Filabatya
Member
на x870 дали 6 шарів текстоліту, коли в конкурентів 8, в діапазоні цін 15К
-
sensey
Member
Ох цей білий текстоліт… так смачно жовтіє коли термопрокладки починають тікти і щось десь підігріватися
Але «красота требує жертв текстоліту»
-
Ramzes82
Member
Мене одного обурює що в платах за 20 тисяч ставлять базовий кодек? Чому зараз копійочний ЦАП можна зустріти в платах тільки в топах, коли ще в 2016 році в платах за 300 баксів ставили Ess Sabre з оперативними підсилювачими. Воно коштує 5 баксів, але звук був просто чудовий з порівнянням з кодеком Realtek. Не розумію цього.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Всё ушло в Bluetooth (гарнитуры). В крайнем случае - подключается через USB (ЦАП / усилки). Поэтому на мамах - базовая база, для тех, кому нужно просто чтобы было что-то.Ramzes82: ↑ 28.03.2026 01:07Не розумію цього.
-
waryag
Member
Щоб продавати топи людям, яким важливий звук, але чомусь не хочуть використовувати звукову карту )Ramzes82: ↑ 28.03.2026 01:07Мене одного обурює що в платах за 20 тисяч ставлять базовий кодек? Чому зараз копійочний ЦАП можна зустріти в платах тільки в топах, коли ще в 2016 році в платах за 300 баксів ставили Ess Sabre з оперативними підсилювачими. Воно коштує 5 баксів, але звук був просто чудовий з порівнянням з кодеком Realtek. Не розумію цього.
-
Denvys5
Member
Тоді це і був топ сегментRamzes82: ↑ 28.03.2026 01:07коли ще в 2016 році в платах за 300 баксів
-
Impulse101
Member
Якість звуку це відносне. Людина може не бути аудиофілом, але хотіти мати просто адекватний звук без зайвих інвестицій. Для акустики за 100-200 баксів купувати ще саунд бластер за 70-100 баксів...ну таке собі. Да і на такій акустиці різниці з просто адекватним вбудованим кодеком буде небагато. А ось між адекватним і гівняним вбудованим кодеком різниця колосальна. Я чесно кажучи не знаю що таке Ess Sabre, але при переході з ALC897 на ALC1220 зрозумів що доску з першим більше ніколи собі не куплю.waryag: ↑ 28.03.2026 07:06Щоб продавати топи людям, яким важливий звук, але чомусь не хочуть використовувати звукову карту )Ramzes82: ↑ 28.03.2026 01:07Мене одного обурює що в платах за 20 тисяч ставлять базовий кодек? Чому зараз копійочний ЦАП можна зустріти в платах тільки в топах, коли ще в 2016 році в платах за 300 баксів ставили Ess Sabre з оперативними підсилювачими. Воно коштує 5 баксів, але звук був просто чудовий з порівнянням з кодеком Realtek. Не розумію цього.
-
kabostebeztak
Member
чорно-білі сетапи найкращіsensey: ↑ 27.03.2026 22:00 Ох цей білий текстоліт… так смачно жовтіє коли термопрокладки починають тікти і щось десь підігріватися![]()
![]()
білі кулер, озп і відеокарта, чорне усе інше. І без підсвітки, хіба що біла на кулері і гпу
-
pelia
Member
Ну таке собі, корпус - чорний гроб без скла (Pure Base 501 airflow), біла відеокарта ззаду виглядає не окkabostebeztak: ↑ 29.03.2026 11:29чорно-білі сетапи найкращіsensey: ↑ 27.03.2026 22:00 Ох цей білий текстоліт… так смачно жовтіє коли термопрокладки починають тікти і щось десь підігріватися![]()
![]()
білі кулер, озп і відеокарта, чорне усе інше. І без підсвітки, хіба що біла на кулері і гпу
-
waryag
Member
ЮСБ звуковуха коштує копійки, за плату з гарним звуком доведеться заплатити більше.Impulse101: ↑ 29.03.2026 10:55Якість звуку це відносне. Людина може не бути аудиофілом, але хотіти мати просто адекватний звук без зайвих інвестицій. Для акустики за 100-200 баксів купувати ще саунд бластер за 70-100 баксів...ну таке собі. Да і на такій акустиці різниці з просто адекватним вбудованим кодеком буде небагато. А ось між адекватним і гівняним вбудованим кодеком різниця колосальна. Я чесно кажучи не знаю що таке Ess Sabre, але при переході з ALC897 на ALC1220 зрозумів що доску з першим більше ніколи собі не куплю.
-
Piter Cantrope
Member
Я, до речі, нещодавно зібрав комп на сокеті 1150 з платою Asus Hero, в якої є отой самий Fidelity FX. То мушу сказати, що різницю з alc897 наче почув.
-
sensey
Member
Тому що воно не коштує $5Ramzes82: ↑ 28.03.2026 01:07 Мене одного обурює що в платах за 20 тисяч ставлять базовий кодек? Чому зараз копійочний ЦАП можна зустріти в платах тільки в топах, коли ще в 2016 році в платах за 300 баксів ставили Ess Sabre з оперативними підсилювачими. Воно коштує 5 баксів, але звук був просто чудовий з порівнянням з кодеком Realtek. Не розумію цього.
-
Adamantium
Ghost
О, хоть кто-то услышал молитвы владельцев громоздких и длинных видяхЗ нетипової функціональності на борту материнської плати присутня кнопка звільнення PCIe (PCIe EZ-Latch Plus)
-
Filabatya
Member
За такі бабки вона там мусить бути, як і екранчик пасткодів і нормальний звук 
-
sensey
Member
Та давно вже є, починаючи із б650чіпсетів.Adamantium: ↑ 29.03.2026 22:00О, хоть кто-то услышал молитвы владельцев громоздких и длинных видяхЗ нетипової функціональності на борту материнської плати присутня кнопка звільнення PCIe (PCIe EZ-Latch Plus)![]()
-
ronemun
Advanced Member
+ як завжди, чудові фотки. Можна милуватись чудом сучасної компоновки і якості, прямо мистецтво
- Щось не видно тесту в CB23/24 для порівняння з минулими статтями. Є лише в CB26, але він тільки но вийшов, тож в попередніх статтях відсутній
Відправлено через 18 хвилин 37 секунд:
результати в LinX дивні - без розгону середній флопс/такт/ядро = 11.8, тоді як у Zen3 без розгону =15. Навіть розгін тут дає всього 14.
І ще дивніші покази швидкості памяті в HWInfo під час тесту Linx після розгону - максимальні читання/запис рівні всього 47/20 ГБ/с. І це при 16 ядрах/32 потоки - невже навіть цього недостатньо щоб завантажити память? Що заважає?
AIDA показує при цьому 85/89 ГБ/с, затримка 65нс
- Щось не видно тесту в CB23/24 для порівняння з минулими статтями. Є лише в CB26, але він тільки но вийшов, тож в попередніх статтях відсутній
Відправлено через 18 хвилин 37 секунд:
результати в LinX дивні - без розгону середній флопс/такт/ядро = 11.8, тоді як у Zen3 без розгону =15. Навіть розгін тут дає всього 14.
І ще дивніші покази швидкості памяті в HWInfo під час тесту Linx після розгону - максимальні читання/запис рівні всього 47/20 ГБ/с. І це при 16 ядрах/32 потоки - невже навіть цього недостатньо щоб завантажити память? Що заважає?
AIDA показує при цьому 85/89 ГБ/с, затримка 65нс