проблема не масова. шо крутили ти одиниці, в яких здох проц - не зрозуміло. якщо б мене зараз зацікавила якась плата від АсРок - я б не дивився на ті кілька випадківerkins007: ↑ 24.03.2026 13:08Я конечно все могу понять. Но ситуация а которой люди продолжают брать асроки мне не ясна.
Новини
Останні статті і огляди
Свіжа прошивка не убезпечила процесори AM5 на платах ASRock. Ще три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу
-
edd
Member
-
Striker
Member
Коли я купував R7 7700 за 9к в травні 25-го, 7800x3d коштував в 2 рази дорожче, десь в районі 18к. Отут як раз було б тупо його купити, коли 7700 з усім чудово справляється. Мамку брав за 11.3к, з кешбеком 11к рівно. Де я лохонувся?Yurius: ↑ 24.03.2026 14:06Ну краще типу 7800х3д за ці 4к+умовна плата за 8грн від мсі,асус,асрок байдуже
-
vdemeshko
Member
-
Striker
Member
vdemeshko
В мене гарантія 3 роки, а у вас скільки? Я так не ризикую.
В мене гарантія 3 роки, а у вас скільки? Я так не ризикую.
-
erkins007
Member
Настолько не массовая что асрок признал проблему?)edd: ↑ 24.03.2026 14:17проблема не масова. шо крутили ти одиниці, в яких здох проц - не зрозуміло. якщо б мене зараз зацікавила якась плата від АсРок - я б не дивився на ті кілька випадків
Поражают фанаты отрицающие реальность до последнего.
-
Dragobes
Member
Мій хрещеник купив збірку з ASRock два тижні тому і нічого досі не згорілоNikolay Yeryomenko: ↑ 24.03.2026 12:59 Хтось зараз напише: "А в мене ASRock і нічого досі не згоріло"![]()
-
SnqzUA
Junior
B850 Pro RSNikolay Yeryomenko: ↑ 24.03.2026 12:59 Хтось зараз напише: "А в мене ASRock і нічого досі не згоріло"![]()
7700
Не дымит пока
-
kabostebeztak
Member
1. окalexeygalas: ↑ 24.03.2026 13:25- Великий вибір моделей включно з Asrock Rack та Asrock Industrial;erkins007: ↑ 24.03.2026 13:08мне не ясна
- Найгнучкіший біос, в якому все працює;
- Найкращі MiniITX плати;
- Регулярна підтримка оновленнями;
- Електрична функціональність в плані коннекторів, qled і інших фічок за конкурентний прайс.
Так співпало що зараз у мене 3 ITX плати і всі від Asrock. Навіть N100 плата від Asrock виявилась кращою за Asus
2. у MSI зручніше
3. не можу нічого сказати
4. круто
5. залежить від конкретної плати
Відправлено через 24 секунди:
не рахується, тре щоб х3д бувSnqzUA: ↑ 24.03.2026 16:14B850 Pro RSNikolay Yeryomenko: ↑ 24.03.2026 12:59 Хтось зараз напише: "А в мене ASRock і нічого досі не згоріло"![]()
7700
Не дымит пока![]()
-
alexeygalas
Member
Ну може це і суб*єктивно. Але мені формат меню Asus/Asrock більш лаконічний. Ну і вони його не міняють ще з бородатих часів і це класноkabostebeztak: ↑ 24.03.2026 16:24у MSI зручніше
-
kabostebeztak
Member
на msi тупо мишкою всюди водиш і клацаєшalexeygalas: ↑ 24.03.2026 16:41Ну може це і суб*єктивно. Але мені формат меню Asus/Asrock більш лаконічний. Ну і вони його не міняють ще з бородатих часів і це класноkabostebeztak: ↑ 24.03.2026 16:24у MSI зручніше
все максимально просто, ще й пошук налаштувань є
-
alexeygalas
Member
Та мишка і клацати це вже давно у всіх єkabostebeztak: ↑ 24.03.2026 16:48на msi тупо мишкою всюди водиш і клацаєш
До слова перший графічний UEFI із курсором був у ASUS P8P67.
Я не про методи навігації а про структуру меню, яка зберігається ще із 2010
- спойлер
-

Востаннє редагувалось 24.03.2026 17:03 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
там ще й все оптимізовано під мишкуalexeygalas: ↑ 24.03.2026 16:59Та мишка і клацати це вже давно у всіх єkabostebeztak: ↑ 24.03.2026 16:48на msi тупо мишкою всюди водиш і клацаєш
До слова перший графічний UEFI із курсором був у ASUS P8P67.
Я не про методи навігації а про структуру меню
клацаєш величезну кнопку OC зліва - ось тобі всі напруги, частоти, основні налаштування, з підрозділами для пбо, ллц і таймінгів озп
-
Yurius
Member
та шо ви кажете , оце ноухауkabostebeztak: ↑ 24.03.2026 16:48на msi тупо мишкою всюди водиш і клацаєш
-
AssayMAS
Member
так у них общие заводы, инженеры, инвесторы, ... - и их косяки!waryag: ↑ 24.03.2026 14:11 Обе фирмы начинаются на "Ас". Совпадение?
-
yungmanpro
Member
Хехе, чуяв мій ніс запах смаженого, досі сиджу на 4.03 версії =) Хоча материнка Nova WiFi, тож наче не в списку. Сподіваюся, що після оновлення на 4.20 не стане НадNova...
-
MessiaH
Member
интересно, а те у кого сгорели процы ручками всё настраивали или экспо профили врубали
-
Alexsandr
Member
Интересно что же они запихнули в схемотехнику, что не могут исправить биосом. Это ведь напряжение скорее всего какое-то выше нужного или датчик не опрашивается как надо. Что они такого сделали?
-
erkins007
Member
MessiaH
Предлагаете сидеть на 4800 без експо? Зачем если проще взять нормальную мать, а не асрок?
Предлагаете сидеть на 4800 без експо? Зачем если проще взять нормальную мать, а не асрок?
-
daesz
Member
В одній із тем на реддіті юзер писав, що після згорівшого 9800х3д вставив в плату попереднього 7700 і вона запрацювала без будь-яких проблем. Тож очевидно що не в економії на міді проблема. І не в дошках азроку, схоже, також.Евгений King: ↑ 24.03.2026 13:58 Asrock давали статистику, як і Asus, котрих звинувачують що вони теж гроблять проци.
Там буквально 2% проців здохло, що не перевершує стандартний % браку.
Відповідно, де гарантії, що саме Asrok винен, а не AMD клепає дичину? Ну окрім історій коли одна плата пропалила 3 проца підряд, там то точно жопитним шляхом встановлено винуватця![]()
В цілому, чим тонші техпроцеси, чим більше слоїв текстоліту і тонші самі доріжки в них, чим тонше текстоліт в принципі, тим менш довговічні виходять вироби.
Думаю це тільки початок і далі % браку буде тільки рости, бо впхати 150Вт в кристал розміром 0.5*0.5мм це задачка з зірочкою
-
MessiaH
Member
Asrock всегда делала отличные мамки, на которых железо гналось великолепно. Помнится когда у меня была платформа х99 на матери Асус с разгоном памяти там беда была да и сам проц гнался тяжело до 4,5ггц, хотя может и память ещё дубовая попалась, но у чела одного был такой же проц и асрок фаталити х99, так у него камень брал 4,6ггц и память 3333мгц, что для 5960х вообще сродни подвигу. У меня выше 3000 никак и то с повышением bclk. Вряд ли дело в матерях а срок, 7000 линейка на них работает без проблем.erkins007: ↑ 25.03.2026 04:19Предлагаете сидеть на 4800 без експо? Зачем если проще взять нормальную мать, а не асрок
Сидеть на 4800 не обязательно, просто можно всё настроить ручками, а можно врубить экспо профиль, при включении экспо профиля напряжение на soc сильно завышается, у меня при 6000 expo напруга на soc ставится то ли 1,2в, то ли 1,25в, не помню точно. Но вручную для 6200 и максимально затянутых таймингов хватает 1,12в для стабильной работы. Поэтому экспо профиль лучше не вырубать, может люди экспо вырубили, им проц и поджарило.
Кстати, разница между 4800 сток и 6200 настроенными минимальна даже на моём 7950х, а на х3д камнях её и вовсе не будет в реальном использовании