ASRock випускає системну плату B550M Pro‑A для процесорів AMD AM4

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
white_noise
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити ASRock випускає системну плату B550M Pro‑A для процесорів AMD AM4

а чим вона відрізняється від вже існуючих плат на B550 від ASRock? ви б хоч написали чим ця краще за те що вони робили раніше, бо так новина ніочьом, бо прямо зараз в Україні доступно мінімум 7 моделей плат ASRock на В550. щє одна? така сама? ну ок.
stoned
Member

Повідомлення

white_noise
Очевидно оновленим до крайнього UEFI, котрий розуміє весь зоопарк процесорів.
доступно мінімум 7 моделей плат ASRock на В550
Можлива ситуація коли там буде умовний P1.10, котрий розуміє лиш Зен2 з коробки а flashbackʼу на дошці немає. :popcorn:
Krovatka
Member

Повідомлення

Pro-A не модно
Pro-AI модно :gigi:
pelia
Member

Повідомлення

Ну так-то виглядає дійсно як добротна бюджетна плата для ам4
3 гнізда для крутиляторів, 2 нвме, і юсб 3.2 як на задній панелі, так і коннектор для фронта, плюс який не який а радіатор на врм, я навіть задумався свою "народну" b450m s2h замінити на неї, а стару пустити на чергову доброзбірку (знову заліза навалилось)
SKYJAKER
Member

Повідомлення

Ніяк не можу навести фокус на плату :)
Zaelot
Member

Повідомлення

досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
diversion_play
Junior

Повідомлення

Zaelot: 23.03.2026 12:58 досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
Ну так це у твоєму випадку. А умовна більшість просто прийде в магаз побачить нову збірку в складі якої буде ця плата і просто купить бо вона дешевша.
Phos4
Member

Повідомлення

Цікаво взагалі те що ціни на Ам4 плати до цих пір стоять на місці, x3d зникли, оперативка і ссд дорогі що теж відлякує багато людей які ціляться в бюджетні збірки, дивина.
pelia
Member

Повідомлення

Zaelot: 23.03.2026 12:58 досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
Zaelot
Member

Повідомлення

pelia: 23.03.2026 15:50
Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
та я ж читав), можна мониторити ринок б/в, не лише тут, а й на інших майданчиках. Якщо ви, в цю матір поставите хороший проц, він не буде працювати як вам потрібно. Може мамка і добра, але ціна її має бути 2к грн, тоді питань не буде, для бюджет проців - топ.
p.s. вибачте, я просто дуже не задоволений цією деградацією обладнання, ринок почав заповнюватись старим барахлом за великі кошти, теорія заговору якась.. я профільний пк увесь по акціям зібрав, мтаке по стандартній ціня я б не купив :shuffle:
the lamer
Member

Повідомлення

pelia: 23.03.2026 15:50 Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
ASRock B550M-PRO4. Сабж – її здешевлена/урізана версія.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Блін, у неї 2 PCI-E x16... можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
не те, що у моєї MSI B550M PRO-VDH WiFI... 1 х16 та 2 маленьких, і те зі стінками, тобто без райзеру чи її спилювання нічого засунуть не вийде
white_noise
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 23.03.2026 19:38можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
а що, воно ще того варте? я думав та тема померла разом із СЛІ та КросФаєром
kabostebeztak
Member

Повідомлення

white_noise: 23.03.2026 20:13
kabostebeztak: 23.03.2026 19:38можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
а що, воно ще того варте? я думав та тема померла разом із СЛІ та КросФаєром
в принципі так, але до того як зробили емуляцію 32 біт куда на ртх50 було смішно дивитись за тим як в міррорс едж 5090 в парі з 7800х3д всирає гтх 980
pelia
Member

Повідомлення

the lamer: 23.03.2026 19:07
pelia: 23.03.2026 15:50 Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
ASRock B550M-PRO4. Сабж – її здешевлена/урізана версія.
Так, а мені не потрібна урізана версія. Я хочу все, що є тут, дешевше або краще за ту ж ціну, причому нове, щоб без сюрпризів.

А стоп, не так зрозумів. У будь-якому випадку та плата, що ви назвали, коштує дорожче (більше 100 баксів на розетці). А за що? На око із плюсів я бачу лише VGA та DP, але ж у мене і не проц з інтеграшкою та додатковий USB 3.0. За красивіші радіатори?
the lamer
Member

Повідомлення

pelia: 23.03.2026 22:17 За красивіші радіатори?
Там ще елементна база інша, на сходинку вище. Радіатори, можливо, якраз краще у сабжової (у про4 немає перфорації, товсті болванки). Але у мене на ПРО4 5700G + 128GB DDR4-3200 завелися відразу і рахують цілодобово без помилок.
Відповісти