Новини
Останні статті і огляди
ASRock випускає системну плату B550M Pro‑A для процесорів AMD AM4
-
white_noise
Member
Пропоную обговорити ASRock випускає системну плату B550M Pro‑A для процесорів AMD AM4
а чим вона відрізняється від вже існуючих плат на B550 від ASRock? ви б хоч написали чим ця краще за те що вони робили раніше, бо так новина ніочьом, бо прямо зараз в Україні доступно мінімум 7 моделей плат ASRock на В550. щє одна? така сама? ну ок.
а чим вона відрізняється від вже існуючих плат на B550 від ASRock? ви б хоч написали чим ця краще за те що вони робили раніше, бо так новина ніочьом, бо прямо зараз в Україні доступно мінімум 7 моделей плат ASRock на В550. щє одна? така сама? ну ок.
-
stoned
Member
white_noise
Очевидно оновленим до крайнього UEFI, котрий розуміє весь зоопарк процесорів.

Очевидно оновленим до крайнього UEFI, котрий розуміє весь зоопарк процесорів.
Можлива ситуація коли там буде умовний P1.10, котрий розуміє лиш Зен2 з коробки а flashbackʼу на дошці немає.доступно мінімум 7 моделей плат ASRock на В550
-
Krovatka
Member
Pro-A не модно
Pro-AI модно
Pro-AI модно
-
pelia
Member
Ну так-то виглядає дійсно як добротна бюджетна плата для ам4
3 гнізда для крутиляторів, 2 нвме, і юсб 3.2 як на задній панелі, так і коннектор для фронта, плюс який не який а радіатор на врм, я навіть задумався свою "народну" b450m s2h замінити на неї, а стару пустити на чергову доброзбірку (знову заліза навалилось)
3 гнізда для крутиляторів, 2 нвме, і юсб 3.2 як на задній панелі, так і коннектор для фронта, плюс який не який а радіатор на врм, я навіть задумався свою "народну" b450m s2h замінити на неї, а стару пустити на чергову доброзбірку (знову заліза навалилось)
-
SKYJAKER
Member
Ніяк не можу навести фокус на плату 
-
Zaelot
Member
досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
-
diversion_play
Junior
Ну так це у твоєму випадку. А умовна більшість просто прийде в магаз побачить нову збірку в складі якої буде ця плата і просто купить бо вона дешевша.Zaelot: ↑ 23.03.2026 12:58 досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
-
Phos4
Member
Цікаво взагалі те що ціни на Ам4 плати до цих пір стоять на місці, x3d зникли, оперативка і ссд дорогі що теж відлякує багато людей які ціляться в бюджетні збірки, дивина.
-
pelia
Member
Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної платиZaelot: ↑ 23.03.2026 12:58 досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
-
Zaelot
Member
та я ж читав), можна мониторити ринок б/в, не лише тут, а й на інших майданчиках. Якщо ви, в цю матір поставите хороший проц, він не буде працювати як вам потрібно. Може мамка і добра, але ціна її має бути 2к грн, тоді питань не буде, для бюджет проців - топ.pelia: ↑ 23.03.2026 15:50Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної платиZaelot: ↑ 23.03.2026 12:58 досі не розумію виходу таких плат. ок, воно нове, але люди в яких дійсно скутий бюджет не будуть брати таке барахло, вони або чекають на зниження цін, або коплять та бедуть шось достойне для апгрейду, бо знають (скупий платить дважди), 8 фаз живлення та відсутність радіаторів врм це піпець. на цьому фоні б/у ринок виглядає перспективнішим.
p.s. вибачте, я просто дуже не задоволений цією деградацією обладнання, ринок почав заповнюватись старим барахлом за великі кошти, теорія заговору якась.. я профільний пк увесь по акціям зібрав, мтаке по стандартній ціня я б не купив
-
the lamer
Member
ASRock B550M-PRO4. Сабж – її здешевлена/урізана версія.pelia: ↑ 23.03.2026 15:50 Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
-
kabostebeztak
Member
Блін, у неї 2 PCI-E x16... можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
не те, що у моєї MSI B550M PRO-VDH WiFI... 1 х16 та 2 маленьких, і те зі стінками, тобто без райзеру чи її спилювання нічого засунуть не вийде
не те, що у моєї MSI B550M PRO-VDH WiFI... 1 х16 та 2 маленьких, і те зі стінками, тобто без райзеру чи її спилювання нічого засунуть не вийде
-
white_noise
Member
а що, воно ще того варте? я думав та тема померла разом із СЛІ та КросФаєромkabostebeztak: ↑ 23.03.2026 19:38можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
-
kabostebeztak
Member
в принципі так, але до того як зробили емуляцію 32 біт куда на ртх50 було смішно дивитись за тим як в міррорс едж 5090 в парі з 7800х3д всирає гтх 980white_noise: ↑ 23.03.2026 20:13а що, воно ще того варте? я думав та тема померла разом із СЛІ та КросФаєромkabostebeztak: ↑ 23.03.2026 19:38можна було б засунуть якусь гт730 для physx...
-
pelia
Member
Так, а мені не потрібна урізана версія. Я хочу все, що є тут, дешевше або краще за ту ж ціну, причому нове, щоб без сюрпризів.the lamer: ↑ 23.03.2026 19:07ASRock B550M-PRO4. Сабж – її здешевлена/урізана версія.pelia: ↑ 23.03.2026 15:50 Так а що порадите в її ціну, з урахуванням щоб було усе що тут? Я серьозно запитую, бо трішки вище я був в захваті від цієї бюджетної плати
А стоп, не так зрозумів. У будь-якому випадку та плата, що ви назвали, коштує дорожче (більше 100 баксів на розетці). А за що? На око із плюсів я бачу лише VGA та DP, але ж у мене і не проц з інтеграшкою та додатковий USB 3.0. За красивіші радіатори?
-
the lamer
Member
Там ще елементна база інша, на сходинку вище. Радіатори, можливо, якраз краще у сабжової (у про4 немає перфорації, товсті болванки). Але у мене на ПРО4 5700G + 128GB DDR4-3200 завелися відразу і рахують цілодобово без помилок.pelia: ↑ 23.03.2026 22:17 За красивіші радіатори?