Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
man1242
Member

Повідомлення

VovaII: 21.03.2026 07:51 man1242
Цікаво: вони хоч десь проводили опитування, чому гравці купили карту іншого виробника? Чи навіть до цього не можуть додуматися? — Будучи наздоганяючими, мали б переступити через гординю?
За себе дам відповідь, годують завтраками а потім кажуть що ваша карта цегла, купуйте іншу. Навіщо мені купувати підробку на длсс коли я можу з таким успіхом купить зелену карту в котрій ще з релізу було більше 100ігр в день ван підтримкою длсс4. Теж очікував побачити антілаг 2.0 для фг червоних бо їх антілаг у драйвері плацебо,за увесь час що грав побачив тільки 5 ігр з цим антілаг 2.0 :rolleyes: дві з котрих це дота та кс.
taras_cs
Member

Повідомлення

Барбарис: 20.03.2026 10:14 Serhiyko, згладжування в фср класне. Остання версія в С2 дуже сподобалась. На 6900 і 9070 пробував.
А можна докладніше? Що за версія С2 і як спробувати то згладжування?

Відправлено через 38 хвилин 26 секунд:
man1242: 21.03.2026 08:51Теж очікував побачити антілаг 2.0 для фг червоних бо їх антілаг у драйвері плацебо,за увесь час що грав побачив тільки 5 ігр з цим антілаг 2.0 дві з котрих це дота та кс.
А який сенс в тому Антілаг та як він працює?
Я читав, що краще обмежити фпс згори, щоб кадри стабільніші були типу це дає кращий відгук
Барбарис
Member

Повідомлення

taras_cs, сталкер 2 :D В налаштуваннях гри просто обирається згладжування, не генератор.
item2
Member

Повідомлення

taras_cs
Так, якщо правильно обмежити фпс на 7-10%, то в більшості випадків отримаєте аналог рефлекс. Просто не всі про це знають.
Nouriel
Member

Повідомлення

Kirakishou: 21.03.2026 08:36Я щойно почитав сабредіт Radeon, там багато коментарів про неробочу мишку й клавіатуру. Це як треба налажати, щоб через відеодрайвер відвалювалися мишка з клавіатурою?
так це пофіксили уже в цьому драйвері
Kirakishou
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.03.2026 14:18так це пофіксили уже в цьому драйвері
Я про це вище писав, що нарешті це пофіксили. Просто давно не заходив на сабредіт Радеон, але через нові баги з Адреналіном пішов почитати і побачив там купу коментарів про мишку. На попередніх драйверах з Адреналіном все в нормі, тобто це не проблема комп’ютера, це проблема конкретно нового Адреналіна. І це вже не вперше на моїй пам’яті, коли WHQL Recommended драйвери виходять з багами. Схоже, що RDNA 3 найпроблемніша архітектура у AMD.

Відправлено через 35 хвилин 40 секунд:
Driver Software randomly Closed by itselfs or switching a function
crashed right after uptade, clean install with only driver solved my problem. This is annoying
Edit: I had to rollback to the previous version...
The Adrenalin interface can no longer be opened via the tray icon, and it also does not work reliably via the desktop icon or the shortcut.
У інших людей теж є проблеми з Адреналіном. Рекомендують відкотитися до версії 26.2.2, а ще краще до 26.1.1.
item2
Member

Повідомлення

Kirakishou
А можна посилання на ці цитати з редіта? Гугл нічого не знаходить зі свіжого. Дякую.

Я б на вашому місці зробив відкат на старий драйвер. Для рдна3 там нічого корисного не завезли.
Kirakishou
Member

Повідомлення

item2
Конкретно ці з ось цього треду, але там є й інші треди про проблемі з новими драйверами. Я зроблю відкат, бо у мене крім Адреналіну, який сам по собі закривається, тепер ще й ігри почали довго запускатися. Гра тупо висить на старті секунд десять і тільки потім запускається. А ще в одній із ігор з’явилися сильні статери. Тепер треба з’ясувати, на яку версію відкочуватися, бо я вже не пам’ятаю, на яких саме версіях були проблеми з відвалом мишки та клавіатури.

Відправлено через 19 хвилин 14 секунд:
Ще радять спробувати видалити оновлення KB5079473, але воно у мене встановлене ще 10 числа і з попередньою версією Адреналіну таких проблем не було. Але спробую спочатку видалити оновлення, а потім відкотити драйвер. Багато людей пишуть саме про проблеми з RDNA 3, але є треди з проблемами і на RDNA 4. Я вже радувався, що драйвери нарешті дошліфували, ще й на роботі розповідав колегам, що драйвери AMD зараз нормальні, а виявляється увесь цей час проблеми були не з мишкою і клавіатурою, а з драйверами відеокарти.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Якщо комусь цікаво, то проблема не з оновленням KB5079473, без нього все те саме. Крім згаданих вже багів ще є баг з ютубом, якщо у вас на фоні запущена гра, то на ютубі з’являються сильні глітчі під час перегляду відео. Драйвера проблемні, відкочуюсь на 26.2.2. Якщо на цій версії будуть баги з мишкою, а швидше всього вони будуть, то відкочуся на 25.12.1. Шкода, що не пам’ятаю, коли саме з’явилися баги з мишкою, щоб відкотитися на нормальну версію драйверів.

UPD: 26.2.2 теж проблемні, відкочуюся на 25.12.1.
unique-neon
Member

Повідомлення

О, і я на проблему з новим драйвером натрапив, 8945hs з 780m (rdna 3). Граю час від часу в Rogue Legacy 2. Весь час до цього літав на інтеграшці, а 26.3.1 видає 4 кадра в секунду. Відкотив на попередню версію, все норм.
Vladys77
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 20.03.2026 16:22
Vladys77: 20.03.2026 11:53 Може собі спробувати той optiscaler?
Але в мене і так все добре працює.
Хороша штука. На RDNA3 fsr4 через оптискейлер добре працює. Різниця з fsr 2-3 дуже велика.
Додав Optiscaler в Nioh 3. А він лише FSR 3.1 підтримує :gigi: . Тому так і не зрозумів чи є в тому користь. Відключив FSR і граю в чесні кадри без вигаданих. Так приємніше.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Vladys77
Та гра є в списку тих, в яких має працювати.
https://github.com/optiscaler/OptiScale ... ility-List
Може, бібліотеку fsr4 не додали? "Підтримка грою fsr4" не має значення. Якщо у грі є fsr2 або fsr3, то через optiscaler можна увімкнути fsr4.
KepleR
Member

Повідомлення

Serhiyko: 20.03.2026 09:57
vsx: 20.03.2026 09:32 Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1

AMD где поддержка rdna 2/3?
Между прочим энтузиасты скомпилировали тем временем модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
Та всі хто купили rdna3 це лузери, кажу це як один з таких лохів. :gigi: Амд просто сильно хоче, щоб навіть залишки лояльної аудиторії перейшли на nvidia і забули про amd як про страшний сон. 2 роки тому повівся на знижку в 100 баксів і 16 гб памяті. Купувати 7800xt замість 4070 було дурною помилкою. Хоч і карта хороша, але їй дуже не вистачає нормального апскейлера. Навіть не так для апскейла, як для зглажування картинки.

Досиджу вже на цій карті до нового покоління консолей, і більше ніяких дурних помилок.
Отличная карта 7800хт покупал ее на выходе, пару месяцев назад продал, за время использования никаких лагов и тд небыло
myravei
Member

Повідомлення

vsx: 20.03.2026 09:32 Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1

AMD где поддержка rdna 2/3?
Между прочим энтузиасты скомпилировали модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
Возможно. На 7 серии работает. Ставлю фср4 на 7900хтх через оптискейлер в одиночных играх, работает отлично, фпс добавляет, картинка лучше чем с фср3 ( буквально на днях долго высматривал разницу на оледе, в киберпанке, потом в ведьмаке). Копи/паст, 2 клика, и фср4 в меню в игре как так и было. Но в онлайн играх ставить не советуют, так как есть вероятность бана (хотя в онлайн играх никакие улучшалки и не нужно включать, так как отклик увеличивается).
Почему официально не хотят в дровах дать фср4 шестой и седьмой серии...возможно чтоб продавать 9 серию, а особенно 16 гиговую 9070хт. Если дать официально 24 гиговой 7900хтх фср4, то будут искать ее, и дешевле будет и 24 гига памяти
Відповісти