Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

artko: 20.03.2026 13:51будь який ноут з OLED типом матриці - без проблем має якісну картину
Поправочка, ноут з оледом дає вау картину, але не кожен придатний для роботи в плані заводського калібрування і ще не кожен придатний взагалі для користування в плані перекрученого контрасту, просто очі витікають, це точно стосується сяомі, шукав по форумах та оглядах файл кольорового профілю і тоді ставало сильно краще, ще в дешевих ноутах з оледом проблема це дешева скляна поверхня дисплею, часто якщо дивитися трішки під кутом то однотонний фон пливе рожевими та зеленими переливами.

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
yuriy_dd: 20.03.2026 11:47прошу надати свої відео чи тести. Але ж ви не зможете, знань нема.
Нагадаю, від тебе особисто дуже давно не було тестів, завжди посилаєшся на блогерів, ото кинув скрін рантайму з ноута дружини і все, то може в тебе знань нема? :rotate:
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 19.03.2026 22:15
ну ок, покажіть мені завантаження вашого ноута по Task Manager - хочу побачити 100% на протязі тривалого часу
пс: про одно-потік в такому не дуже оптимізованому тесті - ви звичайно не побачили. На що він впливає - також не знаєте. Типовий обмежений х86 фанат. Хоча ні стоп - коли одно-потік був високий - тоді він був важливий, знаю, памятаю
Я у Юри в чс, скажіть йому що я можу скинути кому треба проєкт з давінчі резолв в якому мені треба було тречити обличчя
Трекінг люто навантажує процесор і займає немало часу, тому його має задовільнити
Це невеликий мем який я зробив, то ж все ще й на реальному прикладі

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
LVladislavchik: 20.03.2026 15:10
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
yuriy_dd: 20.03.2026 11:47прошу надати свої відео чи тести. Але ж ви не зможете, знань нема.
Нагадаю, від тебе особисто дуже давно не було тестів, завжди посилаєшся на блогерів, ото кинув скрін рантайму з ноута дружини і все, то може в тебе знань нема? :rotate:
те саме відчуття коли ти сам реально сів і записав як ти бігаєш в the finals)))
скажіть юрі хай давінчі резолв поставить безкоштовну версію
LVladislavchik
Member

yuriy_dd
yuriy_dd: 20.03.2026 11:47Ви ж не будете заперечувати що такого якісного екрана як у ніо - на х86 і близько нема?
Я тобі більше скажу, є дуже багато ноутів з іпс на рівні ейра, екран як в ніо це вже давно мейнстрім на ринку ноутів, тільки звичайно перед покупкою не можна товстолобити і треба уважно дивитися що купуєш, бо, на жаль, виробники ноутів можуть навіть тн підсунути, змінивши одну циферку в PN і буде як в тебе з відбитком, дирка в корпусі є, а сканера нема і ти виниш в цьому виробників ноутів, а не свою товстолобість :rotate: ось на рахунок мінілед в макбук про то не скажу, я не бачив взагалі вживу щось на вінді з мініледом.
kabostebeztak
Member

LVladislavchik: 20.03.2026 15:10
artko: 20.03.2026 13:51будь який ноут з OLED типом матриці - без проблем має якісну картину
Поправочка, ноут з оледом дає вау картину, але не кожен придатний для роботи в плані заводського калібрування і ще не кожен придатний взагалі для користування в плані перекрученого контрасту, просто очі витікають, це точно стосується сяомі, шукав по форумах та оглядах файл кольорового профілю і тоді ставало сильно краще, ще в дешевих ноутах з оледом проблема це дешева скляна поверхня дисплею, часто якщо дивитися трішки під кутом то однотонний фон пливе рожевими та зеленими переливами.
монітори і доки наше все
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 20.03.2026 12:47ну я знаю що у х86 6+
М-да.
kabostebeztak
Member

AntonyKandaurov: 20.03.2026 15:33
yuriy_dd: 20.03.2026 12:47ну я знаю що у х86 6+
М-да.
по тому що каже юра то тут явно людина що любить побалуватись азотом
AntonyKandaurov
Member

Шо там любитель швидких спорткарів, чогось сраку возив/ возить на пасфайндері по полях а не на фераррі 458 піста. Одним словом - 3.14здун

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
LVladislavchik
Та старе пердло купив на їбей а йому привезли що перше кинули в коробку ото дід і бомбить і свою злість тут виплескує.
yuriy_dd
Member

0F: 20.03.2026 13:02Не треба думати, подивись на офіційну статистику лінійки
про яку лінійку ви кажете?
0F: 20.03.2026 13:02То що по лайнопоко? З гуглосервісами чи без?
можна і без. Я з. Список програм - вже давав
0F: 20.03.2026 13:02Трафік сніфав?
звичайно. А ви на свому?
0F: 20.03.2026 13:02якщо десктопні ARM процесори не доступні всім і просто так на них лінукс не поставиш?
є де поставиш. Є де можна у віртуальній машині.
0F: 20.03.2026 13:02Показати циферки в оптимізованих бенчмарках, заявити про емейзінг графіку і потім запустити кіберпанк в 30 ФПС 720П?
бенчі - кажуть про реальну швидкодію - Інтел та АМД - теж на них орієнтуються - чергова незручна правда?
і до речі - в мому оточені ну буквально ніхто не грає в ігри, окрім дітей
bogob: 20.03.2026 13:05Прийшов у Гугєл працювати, а тебе питають: що тобі потрібно для комфортної праці з максимальним вихлопом? Або навіть не питають а просто ставлять макбуки-макпро-аймаки на стіл і починай працювати, раб, на галерах.
а чому лише на маках можна отримати максимальний вихлоп? чому не на х86?
artko: 20.03.2026 13:51 де? у яких масових х86 6+ ггц? приклад, будь ласка.
в топових. Де максимальний одно-потік. А у М - одно-потік навіть у найдешевших майже максимальний. Чергова незручна правда.
а скільки коштує у х86 одно-потік швидший за базовий М5?
artko: 20.03.2026 13:51 тести кажуть 42+ Вт. Підозра що ви погано міряєте. Купіть таку штуку як в мене
я міряв лабораторним БЖ, по колу постійного струму в своїх режимах роботи. він коштує значно більше, ніж ваш показометр. підозра, що навпаки - ви погано міряєте
це не я, це професійний вебсайт, довіри до якого сильно більше ніж до вашої криворукості чи рукожопості, а то й відвертої брехні - бо це тест саме вашого ноута
artko: 20.03.2026 13:51особливо коли наміряли 28 годин ютубу при паспортних 18-ти годинах )
що заважає будь кому з форуму переміряти? може грошей нема? може варто почати заробляти а не бавитись?
artko: 20.03.2026 13:51і як це корелює з вашим стверженням, шо у х86 не може бути якісного екрану?
ну ви ж зможете знайти тести? та ладно - з ким я розмовляю - ви лінивий, та маєте відсутність знань. Так що і близько якихось тестів чи доказів своїх слів від вас не буде.
artko: 20.03.2026 13:51а він може, лінь шукати вимірювання, но майже впевнений що будь який ноут з OLED типом матриці - без проблем має якісну картину
тести?
artko: 20.03.2026 13:51що там по оледам у епла? вже почали, нарешті, ставити?
навіть їх професійні дорогі дисплеї всі на ІПС, ще й 60 Гц
LVladislavchik: 20.03.2026 14:03Ти себе відносиш до досвідчених та розумних? А чо макбук собі не купиш?
так я маю, навіть 2

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
LVladislavchik: 20.03.2026 15:10Поправочка, ноут з оледом дає вау картину, але не кожен придатний для роботи в плані заводського калібрування і ще не кожен придатний взагалі для користування в плані перекрученого контрасту, просто очі витікають, це точно стосується сяомі, шукав по форумах та оглядах файл кольорового профілю і тоді ставало сильно краще, ще в дешевих ноутах з оледом проблема це дешева скляна поверхня дисплею, часто якщо дивитися трішки під кутом то однотонний фон пливе рожевими та зеленими переливами
о, та ви що. І оце ваш самий розумний з фанатів х86
LVladislavchik: 20.03.2026 15:10Нагадаю, від тебе особисто дуже давно не було тестів
аудиторія не та. Хоч би на рівні асемблера код розбирати, і про внутрішню архітектуру ядер розмовляти.
LVladislavchik: 20.03.2026 15:28Я тобі більше скажу, є дуже багато ноутів з іпс на рівні ейра, екран як в ніо це вже давно мейнстрім на ринку ноутів, тільки звичайно перед покупкою не можна товстолобити і треба уважно дивитися що купуєш
тести?
LVladislavchik: 20.03.2026 15:28ось на рахунок мінілед в макбук про то не скажу, я не бачив взагалі вживу щось на вінді з мініледом
я вже мав - для мене мерехтить екран і болять очі.

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Амолед має забагато недоліків (навіть перелічувати не буду, не та аудиторія), хоч може колись і стане придатним. Поки я за ІПС
AntonyKandaurov
Member

Ну так шуруй на хобот, якщо тут не та аудиторія. Витрачаєш дорогоцінний час на печерних людей.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 20.03.2026 20:14
0F: 20.03.2026 13:02Показати циферки в оптимізованих бенчмарках, заявити про емейзінг графіку і потім запустити кіберпанк в 30 ФПС 720П?
бенчі - кажуть про реальну швидкодію - Інтел та АМД - теж на них орієнтуються - чергова незручна правда?
і до речі - в мому оточені ну буквально ніхто не грає в ігри, окрім дітей
А в нашому грають всі
І тестують теж здебільшого ігри, хіба що інколи згадуючи робочі задачі (гейм ван, геймерс нексус, лінус секс тіпс, хардвер анбоксд взагалі тільки ігри тестують по моєму)
І геймінг в назві ледве не кожної материнки з претензією хоч на щось
waryag
Member

yuriy_dd: 20.03.2026 20:14в топових. Де максимальний одно-потік. А у М - одно-потік навіть у найдешевших майже максимальний.
14900к, де 6ГГц, не є топовим процесором. А в топових немає 6ГГц. Частоти 9800х3д тобі вже приводили, телепень.

Чергова незручна правда. (с)
yuriy_dd: 20.03.2026 20:14що заважає будь кому з форуму переміряти? може грошей нема? може варто почати заробляти а не бавитись?
Що, відправиш комусь з форумчан той макбук для тесту? :lol:
kabostebeztak
Member

artko: 20.03.2026 13:51що там по оледам у епла? вже почали, нарешті, ставити?
АХАХАХАХАХА
Я за 200 брав трохи менше року тому
Ідеало бреше до речі, він 100гц а час відгуку 5мс
спойлер
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
waryag: 20.03.2026 21:29
yuriy_dd: 20.03.2026 20:14в топових. Де максимальний одно-потік. А у М - одно-потік навіть у найдешевших майже максимальний.
14900к, де 6ГГц, не є топовим процесором. А в топових немає 6ГГц. Частоти 9800х3д тобі вже приводили, телепень.

yuriy_dd: 20.03.2026 20:14що заважає будь кому з форуму переміряти? може грошей нема? може варто почати заробляти а не бавитись?
Я у нього в ЧС тому він не бачить, заблокував бо не вивозить проти школяра)
Можеш скопіювати те що я писав і додати в відповідь, не знаю пропустить цитату чи ні

Відправлено через 17 хвилин 59 секунд:
юра!!! визнаю свою поразку! заблокуй мене!
стім чомусь компілює шейдери на одному ядрі! всьо, викидаю свій древній безперспективний шматок лайна, краду мамину картку і БІЖУ в магаз за макбуком!!! х86 здох пацани!!!! однопоток тащить!
спойлер
Изображение
А, ні. Нє, блокуй мене назад.
Counter-Strike: Global Offensive (2012-2023, Source 1 перша гра на якому вийшла в 2004) і Counter-Strike 2 (2023, Source 2 перша гра на якому вийшла в 2015) ЯКИЙ ТВІЙ МАК НАВІТЬ ЗАПУСТИТИ НЕ МОЖЕ. Карта Ancient, мінімалки, 640 на 480 для максимального навантаження на проц без апскейлінгу в кс2 і з увімкненим багатоядерним рендерінгом в ксго.
Fedora 43 з GNOME, останній раз ос оновлював вчора десь в 23:00. Версії Proton стім обирав сам. В фоні працювало бог зна що. Це не лабораторні тести, а просто побігать хвилинку щоб довести що однопоток більше не найважливіша річ в світі. В 2026 році, господи.
Дивимось на завантаження по ядрам.
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
І ЩО Ж МИ БАЧИМО?
Валв зробили багатопоток?

TL:DR: навіть кіберспорт вміє в багатопоток
Я можу ще половину ядер собі вимкнути і побігати так, і подивитись що станеться
І давінчі резолв поганяти

Відправлено через 20 хвилин 27 секунд:
Ігри для дітей?
Нехай.
Рендер 58 секунд DaVinci Resolve 20.2
Мем з кліпу на пісню Курган і Агрегат - Кровавий Кулак з відеокодеком VP9 (бітрейт 9078 кілобіт на секунду) і звуком в мп3 (320 кілобіт на секунду), і аватарок двох людей які не мають до цього форуму жодного відношення, вкрадених з їхніх профілів в твіттері, і створений для того щоб так сказать порадувать одного з них.
Достатньо реальна задача?
Не самий складний проєкт, але підійде. Тут і відео в норм якості, і використано Fusion...

Рендерив ось з такими налаштуваннями
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
І що ми бачимо...
І ТУТ БАГАТОПОТОК! Навантаження йде +- рівномірно по всіх потоках прям як в кс2
спойлер
Изображение
yuriy_dd
Member

waryag: 20.03.2026 21:2914900к, де 6ГГц, не є топовим процесором
а чому так частоту задирали? щоби що?
waryag: 20.03.2026 21:29Частоти 9800х3д тобі вже приводили, телепень
а ви знаєте - для чого додали 3Д? яку проблему він дозволяє вирішити?
а потім спробуйте в аналогії - як подібні проблеми вирішуються у АРМ - у Епл та Квалком. Та й у серверних х86
давайте будемо вчитись думати, аналізувати, і тд
waryag: 20.03.2026 21:29 Що, відправиш комусь з форумчан той макбук для тесту? :lol:
поки не маєте грошей - то можете шукати тести, або на форумах просити щоб вам зробили хто має
kabostebeztak
Member

kabostebeztak: 20.03.2026 22:10

АХАХАХАХАХА
Я за 200 брав трохи менше року тому
Ідеало бреше до речі, він 100гц а час відгуку 5мс
спойлер
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
waryag: 20.03.2026 21:29

Я у нього в ЧС тому він не бачить, заблокував бо не вивозить проти школяра)
Можеш скопіювати те що я писав і додати в відповідь, не знаю пропустить цитату чи ні

Відправлено через 17 хвилин 59 секунд:
юра!!! визнаю свою поразку! заблокуй мене!
стім чомусь компілює шейдери на одному ядрі! всьо, викидаю свій древній безперспективний шматок лайна, краду мамину картку і БІЖУ в магаз за макбуком!!! х86 здох пацани!!!! однопоток тащить!
спойлер
Изображение
А, ні. Нє, блокуй мене назад.
Counter-Strike: Global Offensive (2012-2023, Source 1 перша гра на якому вийшла в 2004) і Counter-Strike 2 (2023, Source 2 перша гра на якому вийшла в 2015) ЯКИЙ ТВІЙ МАК НАВІТЬ ЗАПУСТИТИ НЕ МОЖЕ. Карта Ancient, мінімалки, 640 на 480 для максимального навантаження на проц без апскейлінгу в кс2 і з увімкненим багатоядерним рендерінгом в ксго.
Fedora 43 з GNOME, останній раз ос оновлював вчора десь в 23:00. Версії Proton стім обирав сам. В фоні працювало бог зна що. Це не лабораторні тести, а просто побігать хвилинку щоб довести що однопоток більше не найважливіша річ в світі. В 2026 році, господи.
Дивимось на завантаження по ядрам.
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
І ЩО Ж МИ БАЧИМО?
Валв зробили багатопоток?

TL:DR: навіть кіберспорт вміє в багатопоток
Я можу ще половину ядер собі вимкнути і побігати так, і подивитись що станеться
І давінчі резолв поганяти

Відправлено через 20 хвилин 27 секунд:
Ігри для дітей?
Нехай.
Рендер 58 секунд DaVinci Resolve 20.2
Мем з кліпу на пісню Курган і Агрегат - Кровавий Кулак з відеокодеком VP9 (бітрейт 9078 кілобіт на секунду) і звуком в мп3 (320 кілобіт на секунду), і аватарок двох людей які не мають до цього форуму жодного відношення, вкрадених з їхніх профілів в твіттері, і створений для того щоб так сказать порадувать одного з них.
Достатньо реальна задача?
Не самий складний проєкт, але підійде. Тут і відео в норм якості, і використано Fusion...

Рендерив ось з такими налаштуваннями
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
І що ми бачимо...
І ТУТ БАГАТОПОТОК! Навантаження йде +- рівномірно по всіх потоках прям як в кс2
Мої слова в принципі підтверджують Puget Systems, де райзен 9950х3д з вищою частотою розносить тредріппер 9960х
спойлер
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
yuriy_dd: 20.03.2026 22:12
waryag: 20.03.2026 21:2914900к, де 6ГГц, не є топовим процесором
а чому так частоту задирали? щоби що?
У відчайдушних спробах наздогнати амд

Відправлено через 5 хвилин 17 секунд:
а ви знаєте - для чого додали 3Д? яку проблему він дозволяє вирішити?
а потім спробуйте в аналогії - як подібні проблеми вирішуються у АРМ - у Епл та Квалком. Та й у серверних х86
Любов ігор до швидкої підсистеми пам'яті, зокрема кешу цпу. Настільки сильної, що х3д з парашною оперативою виграє проти нон-х3д з нормальною.
Саме ігор, тому що робочим задачам воно не треба. Скіпай на 11:48
спойлер
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
waryag: 20.03.2026 21:29 Що, відправиш комусь з форумчан той макбук для тесту? :lol:
поки не маєте грошей - то можете шукати тести, або на форумах просити щоб вам зробили хто має
мужик, тобі реально впадлу скачати той давінчі резолв? або витратити 30хв на встановлення кс2?

Відправлено через 11 хвилин 4 секунди:
Ех, стільки роботи, а цей дурень навіть її не побачить))))
yuriy_dd
Member

закривав таб з тестом Apple A18 Pro у Cinebench 2024 одно-потік (результат 169) - і думаю - а дай я знайду х86 проц для ноута який би був швидшим - і тут до мене доходить що нема таких :eek:

добре йду далі - може для десктопа є щоб був швидшим - але і тут нема :eek:

до чого ми вже дожились - минулорічний проц для айфону - взув всі х86 проци, споживаючи при цьому менше 6 Вт

агов - фанати х86 - як вам така незручна правда? чому ви постійно ігноруєте?
kabostebeztak
Member

О, дивіться що знайшов
Изображение
https://x.com/SebAaltonen/status/2034948752100790665

Відправлено через 9 хвилин 17 секунд:
yuriy_dd: 20.03.2026 22:37 закривав таб з тестом Apple A18 Pro у Cinebench 2024 одно-потік (результат 169) - і думаю - а дай я знайду х86 проц для ноута який би був швидшим - і тут до мене доходить що нема таких :eek:

добре йду далі - може для десктопа є щоб був швидшим - але і тут нема :eek:

до чого ми вже дожились - минулорічний проц для айфону - взув всі х86 проци, споживаючи при цьому менше 6 Вт

агов - фанати х86 - як вам така незручна правда? чому ви постійно ігноруєте?
круто, переміг, визнаю
тільки от в PL2 (тобто короткому бусті) у нього 10 ват
тільки от сінгл кор в іграх нікому не потрібен з часів пс4 і хуану за рідкісними виключеннями
про робочі задачі взагалі мовчу, багатопоток тащить
waryag
Member

yuriy_dd: 20.03.2026 22:12 а чому так частоту задирали? щоби що?
Гугл підкаже.
yuriy_dd: 20.03.2026 22:12а ви знаєте - для чого додали 3Д? яку проблему він дозволяє вирішити?
Специфічна оптимізація під ігрові завдання.
На АРМ таких завдань немає, бо хай-фпс геймінг на АРМ відсутній як явище.
yuriy_dd: 20.03.2026 22:12поки не маєте грошей - то можете шукати тести, або на форумах просити щоб вам зробили хто має
При чому гроші? Нас цікавить конкретний випадок твого пі :censoured: льства, для підтвердження або заперечення потрібен тест саме на ньому.
yuriy_dd
Member

waryag: 20.03.2026 23:18Нас цікавить конкретний випадок твого пі :censoured: льства, для підтвердження або заперечення потрібен тест саме на ньому
ви готові на гроші посперечатись що я обманув? скажімо на ціну нового ейр М1?
kabostebeztak
Member

waryag: 20.03.2026 23:18
yuriy_dd: 20.03.2026 22:12поки не маєте грошей - то можете шукати тести, або на форумах просити щоб вам зробили хто має
При чому гроші? Нас цікавить конкретний випадок твого пі :censoured: льства, для підтвердження або заперечення потрібен тест саме на ньому.
У мене дежа вю з відео гейм вана і сталкаша про розгін фх

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
yuriy_dd: 20.03.2026 23:22
waryag: 20.03.2026 23:18Нас цікавить конкретний випадок твого пі :censoured: льства, для підтвердження або заперечення потрібен тест саме на ньому
ви готові на гроші посперечатись що я обманув? скажімо на ціну нового ейр М1?
просто протестуй
лудоман ссаний
waryag
Member

yuriy_dd: 20.03.2026 23:22 ви готові на гроші посперечатись що я обманув? скажімо на ціну нового ейр М1?
З тобою? Не бачу жодного сенсу. Якщо тебе спіймати на брехні, все одно будеш мошнити, перекручувати факти, міняти тему і т.п. Ти цим займаєшся і безкоштовно, а за кілька гривень - тим більше будеш. :lol:
Ответить