В мене в лінзах 100% зір. На рахунок порівнянь, в батька був Асус 13'' 2К. Абсолютно непотрібна роздільна здатність для такого екрану.ArmagedoonZergs: ↑ 20.03.2026 02:42Так справа ж не про пікселі, справа про згладжування. Зайди в будь який тц, підійди до будь якого леново з 3к екраном 14". І подивись як там сайти виглядають.
З тих самих 65см. А якщо не бачиш різниці, без жартів, варто провірити зір. (без негативу)
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування ігрового 27″ 4K-монітора Gigabyte M27UP ICE частотою оновлення 160/320 Гц
-
kairo
Member
-
Scoffer
Member
kairo
Не вигадуй. 100% зір це роздільна здатність в одну кутову хвилину (загальноприйнята величина). В перерахунку на звичні величини це в районі 6к 16:9 з відстані в півтори діагоналі монітора незалежно від його розміру. Я колись сюди на форум викладував і формули підрахунку, і цілий калькулятор робив.
Не вигадуй. 100% зір це роздільна здатність в одну кутову хвилину (загальноприйнята величина). В перерахунку на звичні величини це в районі 6к 16:9 з відстані в півтори діагоналі монітора незалежно від його розміру. Я колись сюди на форум викладував і формули підрахунку, і цілий калькулятор робив.
-
SergN
Member
Та ти що, а я і не знав. Береш якийсь ноут, а там 150% за дефолтом, чи ж інше щось. Ну що ж це таке, один ретінопоклонник заявляє, що знає, про що пише, а там про це не чули. Як і про шедевральну дурницю, автор якої на дурість місяця претендує:ArmagedoonZergs: ↑ 20.03.2026 02:42Всі виробники сучасних ноутбуків ставлять розширення під 200-300% збільшення. Саме через причину інтеграйльного скейлінгу і щоб уникнути проблем з замиленим софтом.
А ти тут розливаєшся про "екосистему". Ти просто банально не розумієш про що пишеш.
Це ретіна впливає на інтелектуальні здібності чи хочеться місцевого Юру переплюнути з його вкидами про арм-процесори?
-
Denvys5
Member
ТакSergN: ↑ 20.03.2026 11:59Це ретіна впливає на інтелектуальні здібності
Через те що на макінтоші масштабування тупо зламане і нормально не працює, апологети цієї секти можуть користуватись тільки ретіна та ретіна подібними дисплеями, бо на звичайних моніторах повна каша зі шрифтами мимо власник звичайного монітора з яблучним хламидлом
-
kairo
Member
Півтори діагоналі, це застарілий стандарт, який походить з часів телевізорів, а не моніторів. Для 32'' монітора відстань 1,5 діагоналі, це 122 см. Ніхто не сидить за столом на відстані понад метр від екрана.Scoffer: ↑ 20.03.2026 11:44Не вигадуй. 100% зір це роздільна здатність в одну кутову хвилину (загальноприйнята величина). В перерахунку на звичні величини це в районі 6к 16:9 з відстані в півтори діагоналі монітора незалежно від його розміру. Я колись сюди на форум викладував і формули підрахунку, і цілий калькулятор робив.
-
Scoffer
Member
Півтори діагоналі це величина, для котрої я пам'ятаю значення роздільної здатності. Якщо ти сидиш ближче, то, очевидно, 6к буде недостатньо для 100% зору. І чим ближче, тим більш недостатньо. Чиста геометрія.kairo: ↑ 20.03.2026 12:46Для 32'' монітора відстань 1,5 діагоналі, це 122 см.
Про себе кажи. У мене прям зараз відстань до основного монітора 120+, до другого 100+. І вони обидва 24". По 2к. Прийнятно, але не ідеально, наступна ітерація буде 24 по 4к як тільки вони стануть коштувати не по 3 кілобакси, а хоча б по 1. І стіл побільше-поглибше планую також.kairo: ↑ 20.03.2026 12:46Ніхто не сидить за столом на відстані понад метр від екрана.
-
kairo
Member
Якщо ти сидиш ближче, то, очевидно, 6к буде недостатньо для 100% зору. І чим ближче, тим більш недостатньо. Чиста геометрія.
Це все теоретизація. Людина із ідеальним зором в ідеальних умовах зможе побачити різницю. На практиці 32'' 4К більш ніж достатньо для звичайних умов. Це як із мп3 та лосслес. Різниця є і людина може її почути, але більшості того не треба. При цьому, використання лосслесс аудіо не потребує додаткових ресурсів заліза та витрат, на відмінну від 6К дисплею.Scoffer: ↑ 20.03.2026 12:52Якщо ти сидиш ближче, то, очевидно, 6к буде недостатньо для 100% зору. І чим ближче, тим більш недостатньо. Чиста геометрія.
Форточки))У мене прям зараз відстань до основного монітора 120+, до другого 100+. І вони обидва 24". По 2к.
-
Scoffer
Member
Це дуже сильно розвантажує очі. Прямо панацея коли необхідно працювати за компом по багато-багато годин на день. Я колись був причетний до закупівлі техніки і мав можливість перепробувати на собі всі можливі сетапи в усіх варіаціях.kairo: ↑ 20.03.2026 13:19Форточки
Може для ігруль пару годин на день я б і взяв якийсь 32, але для роботи з текстами - ні, в жодному разі. Не комфортно.
-
Alligator
Member
Один ультраширокий 49" 32:9 більше подобається, тут можно відкрити три консолі в ряд, а коли було два 27" монітори то "перегородка" очі сильно різала.Scoffer: ↑ 20.03.2026 13:33Може для ігруль пару годин на день я б і взяв якийсь 32, але для роботи з текстами - ні, в жодному разі. Не комфортно.
-
Scoffer
Member
Смаковщина. Особисто мені не подобається. Якщо треба три консолі - завжди можна поставити 3й монітор, був час що я і з трьома сидівAlligator: ↑ 20.03.2026 15:40Один ультраширокий 49" 32:9
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Власне, я і зараз з трьома якщо третім вважати ноут. Там всякі відоси фоном крутяться
-
Alligator
Member
Scoffer, відоси на стіні на 55” крутяться