У Steam проходить великий весняний розпродаж

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 19.03.2026 23:14
kairo: 19.03.2026 22:28 В 2026-му все ж треба більш-менш володіти англійською.
Якщо розробник\видавець хоче грошей, то він повинен пристосовувати свій продукт під ринок збуту, а не ринок збуту пристосовується під продукт.
Не треба бути великим математиком щоб порахувати вартість озвучки українською.
Draqoon
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 20.03.2026 05:56
XAMCTBO: 19.03.2026 23:14

Якщо розробник\видавець хоче грошей, то він повинен пристосовувати свій продукт під ринок збуту, а не ринок збуту пристосовується під продукт.
Не треба бути великим математиком щоб порахувати вартість озвучки українською.
Не знаю, 5 банок рево і 10 пачок мівіни?
Особисто я вже чекаю на озвучка ШІ як і переклади, так набагато швидше робиться :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

Азазелло, пам'ять може підводить? Оригінал "полтавський варіант середньонаддніпрянського говору ліг в основу (совєтського варіанту) української мови". Напрацювання філологів, які поєднували діалекти різних регіонів савок заборонив. Тільки з тої пори проводилось зросійщення і там багато суржика чи язика.
TypStar
Member

Повідомлення

Resident Evil 3 Remake - 120 грн
Grava
Member

Повідомлення

Порекомендуйте цікавих не хардкорних коопів :rotate: Зараз дивлюся на Enshrouded, valheim якось туго йде. Бордерленси, ігри від hazelight, lotr return to moria, серію we were here, journey to the savage planet пройшли за останні місяці.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Азазелло: 20.03.2026 05:52
erkins007: 20.03.2026 04:05
Українську то яку? Гуцульську з пітятком, вуйками, файними барабулями та іншим суто місцевим діалектом?
З яких пір вона стала українською?
В тому ж сталкері наприклад прекрасна укр локалізація. А такі приколи як в кібері чи бг3 тільки відлякують людей, які покрутять пальцем біля скроні і поставлять рос.
Моя викладачка української (до речі,прекрасний філолог) говорила,що найбільше наближеною до "правильної" української мови є полтавська говірка.А потім я жив і працював в Кременчузі-слухав полтавчан вживу.Скажу так:помилялась моя викладачка.
Ну а сталкер 2 справді здивував українською локалізацією.Норм вийшло.
Так Кременчуг же російськомовне місто. лол. Завжди було.
Вона не помилялась, просто щоб почути українську треба їхати в якесь глухе село.
Ostin
Member

Повідомлення

MqM: 20.03.2026 02:46Справа в попиті серед читачів
Попит достатній. Он книжки по 400-500 грн друкуються і продаються аж бігом. Я вбачаю проблему в комплексному підході. Є в нас якісь студії, але, здається, немає саме ігрового спрямування, з якими може співпрацювати іноземний замовник. Може помиляюсь.
ArmagedoonZergs: 20.03.2026 08:06щоб почути українську треба їхати в якесь глухе село
Не знаю, на мій погляд - там якийсь глухий діалект буде.
Підтримую думку, що всі ті радянські книги були +\- нормальною українською. Я колись в дитинстві їх читав, то зараз читаю новолад і ніяких проблем. Все, як і в школі вчили. В більшості випадків.
QFlash
Member

Повідомлення

Українська мова вивчається важче ніж англійська (англійська - міжнародна). Китайська то трендєц повний. :eek:
For games only English and Ukrainian.
_Andrik_
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 20.03.2026 08:06
Азазелло: 20.03.2026 05:52

Моя викладачка української (до речі,прекрасний філолог) говорила,що найбільше наближеною до "правильної" української мови є полтавська говірка.А потім я жив і працював в Кременчузі-слухав полтавчан вживу.Скажу так:помилялась моя викладачка.
Ну а сталкер 2 справді здивував українською локалізацією.Норм вийшло.
Так Кременчуг же російськомовне місто. лол. Завжди було.
Вона не помилялась, просто щоб почути українську треба їхати в якесь глухе село.
Кременчук , лівобережна частина так, більш ру, а ось правий берег і усі села навколо укр ( ну як укр, суржик насправді з перевагою близько 70% української. Балакаємо на Полтавщині так :D .

808грн Doom DA , ніби непогано від початкової 2449 :think:
Kirakishou
Member

Повідомлення

MqM: 19.03.2026 23:56За це треьа подякувати місцевий фанат заленого «магазину».
Краще дякувати тим, хто довів населення до зубожіння. Ви, мабуть, успішний програміст, який отримує заробітну плату від західних компаній, але більшість населення вже давно перебуває за межею бідності й економить не лише на одязі, а й на ліках.
Особисто у мене зараз на комп’ютері немає жодної піратської гри, але я теж можу дозволити собі купувати ігри тільки на розпродажах. Дуже рідко я купую гру за повну вартість.
До речі, ви купуєте музику та фільми?
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 20.03.2026 08:54ви купуєте музику та фільми?
Хоч запитання і не до мене, але я дозволю собі прокоментувати. Якщо музика по підписці - то питань немає. Як і сервіси типу нетфлікс чи щось подібне. Що стосується купівлі окремих фільмів, то, якщо це не фізичний носій для колекції, це страшенно незручно і беззмістовно. Це в рази гірше, ніж умовно користуватись стімом з бібліотекою. Я колись пробував зробити собі цифрову відеотеку і дуже швидко забив на це. Фільми знаходяться в різних сервісах, ніякого аналогу стіма немає і близько. Можливо, на даний момент є щось нове, про що не знаю. А мій відносно давній досвід каже, що це повна дупця.
Якби спитали мене, відповідь була б такою: на фізичних носіях купувати варто. В цифрі - ні.
З музикою простіше. Підписався практично на будь-який сервіс і вся (майже) музика в тебе в кишені. Тому до музики питань немає.
Цей парадокс, чому навіть затяті пірати купують ігри, але піратять фільми, пояснюється зручністю цифрової бібліотеки і можливістю мати все-все в одному місці. І насамперед це заслуга стіма, як не крути.
Барбарис
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs, помилилась.
1. Не існує юридичної категорії рускаязиких (згідно рішення Конституційного Суду від 21 року), лише зросійщені.
2. Мова про саму фразу, а не те як розмовляє населення.
nochnik89
Member

Повідомлення

Tainted Grail: The Fall of Avalon - 526 грн
The Alters - 455 грн
Heroes of Science and Fiction - 309 грн
Aliens: Dark Descent - 297 грн
Ostriv - 263 грн

рекомендую ознакомиться ) перед покупкой - посмотрите обзоры. Для любителей этих жанров прекрасные игры
Kirakishou: 20.03.2026 08:54Краще дякувати тим, хто довів населення до зубожіння.
это тяжелый вопрос, как говорится не за одной бутылкой коньяка обсуждаемый. Лучше оставить эти темы в стороне )
Геральт
Member

Повідомлення

MqM: 19.03.2026 23:56 За це треьа подякувати місцевий фанат заленого «магазину».
Це не так працює. Випускається продукт, який підходить місцевій спільноті і його купують. А не спочатку випустимо недороблене, ви його в нас купіть, і може потім ми випустимо нормальне. BG3 я купував на релізі, і не тільки тому, що гра мені подобається, а ще й через локалізацію. І я краще буду грати з такою локалізацією, ніж з такою, як в DEATH STRANDING 2.
kyon: 20.03.2026 02:16 Читайте уже книги изданные в СССР на украинском
Ахаха. Зараз би рекомендувати читати книги видані під окупацією. А укр. мова дійсно була і до 1991 і до 1891 і до 1791 і ще раніше.
bes
Member

Повідомлення

SaDisT: 19.03.2026 21:44
Bukakanga: 19.03.2026 21:35

Remnant 1-2 c допами. Полный комплект 520 грн. На свежий Стар Варс Джедай Сарвайвор капитальный скидон.
да Звездные Войны хорошая скидка но совсем нет понятного языка увы(
есть фанатская полная локализация которую не так уж и сложно найти при желание
Sashr
Member

Повідомлення

kyon: 20.03.2026 02:16 Современный украинский литературный язык почти ничем не отличается от советского, я как прочитавший кучу книг на мове в детстве не вижу особой разницы, ну г с черточкой вернули, оно было и в ранне-советском, потом его убрали. Читайте уже книги изданные в СССР на украинском, а то доходит до абсурда когда патриеты считают что ничего украинского не было до 91 года, а мову придумали в 1991 году. В Киеве были книжные магазины заваленные книгами украинских писателей на украинском, а сейчас в ашане вывалили возле жрачки купку переводного западного, своего нет ничего. Все свое забыто. Здобулы.
Рускі, іді домой, тут водкі нєт.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Геральт: 20.03.2026 10:00 Ахаха. Зараз би рекомендувати читати книги видані під окупацією. А укр. мова дійсно була і до 1991 і до 1891 і до 1791 і ще раніше.
І що вам не подобається там? сказки стали другими? 1001и одна ночь выданная тогда вдруг стала неправильной, надо 999 ночей? вы не путайте книги более-менее с книгами где так и прет пропаганда. мухи отдельно, котлеты отдельно.
QFlash
Member

Повідомлення

Згадав про мову, язик і корову.
Дід приїхав із села, ходить по столиці.
Має гроші — не мина жодної крамниці.
Попросив він:
— Покажіть кухлик той, що з краю.
— Продавщиця:
— Что? Чево? Я нє понімаю.
— Кухлик, люба, покажіть, той, що збоку смужка.
— Да какой же кухлік здєсь, єслі ето кружка.
— Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови:
— На Вкраїні живете й не знаєте мови.
— Продавщиця теж була гостра та бідова.
— У мєня єсть свой язик, ні к чему мнє мова.
— І сказав їй мудрий дід:
— Цим пишатися не слід,
Бо якраз така біда в моєї корови:
Має, бідна, язика, а не знає мови......

Павло Глазовий. „Сміхологія” — Київ, „Дніпро”, 1989. :) B-) :)
Геральт
Member

Повідомлення

Alexsandr: 20.03.2026 10:25 І що вам не подобається там? сказки стали другими? 1001и одна ночь выданная тогда вдруг стала неправильной, надо 999 ночей? вы не путайте книги более-менее с книгами где так и прет пропаганда. мухи отдельно, котлеты отдельно.
Я не готовий прямо зараз надати приклади, але русизмів там було достатньо. В казках в тому числі. З іншого боку - відсутність багатьох синонімів, якими так багата мова. Ну не буде окупант підтримувати розвиток мови окупованого. А тим більше такий окупант
fleagull
Member

Повідомлення

Grava: 20.03.2026 07:44 Порекомендуйте цікавих не хардкорних коопів :rotate: Зараз дивлюся на Enshrouded, valheim якось туго йде. Бордерленси, ігри від hazelight, lotr return to moria, серію we were here, journey to the savage planet пройшли за останні місяці.
Overcooked! 2, Portal 2
Відповісти