Огляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Artem_M
Member

Повідомлення

Пропоную обговоритиОгляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц
От все в ньому добре. Зрозумілі всі переваги перед попереднім поколінням, іншими видами матриць і тд. і тп...
Тільки зробіть, будь ласка, те саме без шильдика Rog Strix і на 100 баксів дешевше.
Afit
Member

Повідомлення

Artem_M: 19.03.2026 14:41 Пропоную обговоритиОгляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц
От все в ньому добре. Зрозумілі всі переваги перед попереднім поколінням, іншими видами матриць і тд. і тп...
Тільки зробіть, будь ласка, те саме без шильдика Rog Strix і на 100 баксів дешевше.
Якраз ціна мене й здивувала. Свіже покоління матриці, від Rog Strix всього за 30 000. Це нарешті монітор моєї мрії😍 Тим паче економія 100$ навряд чи позитивно позначилась би на якості матеріалів і збірки. Тільки різьба під вебку чого вартує. Ні, цього разу в ASUS мене здивували. Головне що нічого зайвого по функціоналу, чим би я не користувався (динаміки наприклад) Це реально моя мрія, довговічна від вигорання глянцева OLED панель, з коректною кольоропередачею, 27 дюймів, в роздільній здатності 1440р. не зігнутий. Немає до чого придертися. Я націлений на нього, на осінь.
Artem_M
Member

Повідомлення

Afit: 19.03.2026 15:38 Якраз ціна мене й здивувала. Свіже покоління матриці, від Rog Strix всього за 30 000. Це нарешті монітор моєї мрії😍 Тим паче економія 100$ навряд чи позитивно позначилась би на якості матеріалів і збірки. Тільки різьба під вебку чого вартує. Ні, цього разу в ASUS мене здивували. Головне що нічого зайвого по функціоналу, чим би я не користувався (динаміки наприклад) Це реально моя мрія, довговічна від вигорання глянцева OLED панель, з коректною кольоропередачею, 27 дюймів, в роздільній здатності 1440р. не зігнутий. Немає до чого придертися. Я націлений на нього, на осінь.
За ради цікавості почитав відгуки про нього у комфі і редіті.
Ну таке... є питання до блендінгу на сірому. У вечері придивлюсь чи є така ж фігня у мого бюджетного монітору.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Очередной хороший современный монитор на WOLED c VESA DisplayHDR 500 True Black... по первым откликам в сети - известные проблемы WOLED никуда не ушли, но стали менее заметными...
Afit: 19.03.2026 15:38Свіже покоління матриці, від Rog Strix всього за 30 000.
Много конкурентов в этой нише с такой же шикарной картинкой... еще и дешевле...
Afit: 19.03.2026 15:38довговічна від вигорання глянцева OLED панель
Пишут красиво: "на 60% довший термін служби порівняно з W‑OLED попереднього покоління"... что будет на практике - надо подождать...
Afit
Member

Повідомлення

Artem_M: 19.03.2026 16:05
Afit: 19.03.2026 15:38 Якраз ціна мене й здивувала. Свіже покоління матриці, від Rog Strix всього за 30 000. Це нарешті монітор моєї мрії😍 Тим паче економія 100$ навряд чи позитивно позначилась би на якості матеріалів і збірки. Тільки різьба під вебку чого вартує. Ні, цього разу в ASUS мене здивували. Головне що нічого зайвого по функціоналу, чим би я не користувався (динаміки наприклад) Це реально моя мрія, довговічна від вигорання глянцева OLED панель, з коректною кольоропередачею, 27 дюймів, в роздільній здатності 1440р. не зігнутий. Немає до чого придертися. Я націлений на нього, на осінь.
Ну таке... є питання до блендінгу на сірому. У вечері придивлюсь чи є така ж фігня у мого бюджетного монітору.
Там же кажуть що лікується новою прошивкою. А можливо вона вже в нових там. Бо комент не надто свіжий
Вкладення
Снимок экрана 2026-03-19 161325.png
ADv
Member

Повідомлення

Глянец, даже с улучшайками - далеко не всегда хорошо, нужны особые условия эксплуатации чтоб отражения своего не видеть. В этом плане более интересен Gigabyte mo27q28g - та же панель, но матовая, немного дешевле и по отзывам даже поярче чуток, чем этот асус.
daesz
Member

Повідомлення

Все очікував, коли він з'явиться у нас в продажі, на хоталйні його взагалі не було, на єкаталозі показувало, що очікується, але не було вказано в яких магазинах. Хороша альтернатива для MO27Q2/MO27Q28G, при тому без "преміум" такси асуса, яка зазвичай присутня.
walkman3000
Member

Повідомлення

ADv: 19.03.2026 16:18В этом плане более интересен Gigabyte mo27q28g - та же панель, но матовая, немного дешевле и по отзывам даже поярче чуток, чем этот асус.
но у гиги больше шанс проиграть в лотерею с "грязным экраном" не говоря уже про обновы
Afit
Member

Повідомлення

ADv: 19.03.2026 16:18 Глянец, даже с улучшайками - далеко не всегда хорошо, нужны особые условия эксплуатации чтоб отражения своего не видеть. В этом плане более интересен Gigabyte mo27q28g - та же панель, но матовая, немного дешевле и по отзывам даже поярче чуток, чем этот асус.
Он вообще на другой матрице
leif
Member

Повідомлення

daesz: 19.03.2026 16:20при тому без "преміум" такси асуса, яка зазвичай присутня
я років 20 був вельми лояльним до бренду асус, ще з часів, коли мені комп збирали дядя з батьком і казали, що асус це база :baby: але станом на зараз у мене від асус тільки оце монітор і залишився в сетапі, для моніків ще хоч можна якось виправдати покупку асус, для всього іншого - :-/

Відправлено через 44 секунди:
а, ще мишка по акції куплена, за фулл прайс би не купив. по акції більш менш. миша гарна, скоро 2 роки юзаю
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 19.03.2026 16:52 я років 20 був вельми лояльним до бренду асус, ще з часів, коли мені комп збирали дядя з батьком і казали, що асус це база :baby: але станом на зараз у мене від асус тільки оце монітор і залишився в сетапі, для моніків ще хоч можна якось виправдати покупку асус, для всього іншого - :-/
А блоки живлення? :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

leif: 19.03.2026 16:52я років 20 був вельми лояльним до бренду асус, ще з часів, коли мені комп збирали дядя з батьком і казали, що асус це база але станом на зараз у мене від асус тільки оце монітор і залишився в сетапі, для моніків ще хоч можна якось виправдати покупку асус, для всього іншого -
Десь приблизно так і у мене, але в мене від асуса не залишилось нічого. Була В650М таф на старті продаж АМ5, але й вона перемігрувала до швагра. Монітори асус, зазвичай, вартують преміум такси (мають всякі юсбі хаби, норм ергономіку, хороше калібрування матриці у порівнянні із аналогічними матрицями у всіх інших); хоча останнім часом всі інші також "підтягнулись" в цьому плані, тож преміум такса вже не виглядає логічним вчинком..
alumem
Member

Повідомлення

Afit: 19.03.2026 16:15
Artem_M: 19.03.2026 16:05
Там же кажуть що лікується новою прошивкою. А можливо вона вже в нових там. Бо комент не надто свіжий
дядько про блендинг пишет, а вы скидываете комент про текст, эти полосы не фиксится прошивкой, некоторые писали что стают менее заметными после n-го количества очисток.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Artem_M: 19.03.2026 16:05За ради цікавості почитав відгуки про нього у комфі і редіті.
У нового покоління woled, ситуація с брудним екраном на сірому тільки погіршилась, повертаємося до того що було у перших олед телевізорах.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Vpupkin: 19.03.2026 18:07У нового покоління woled, ситуація с брудним екраном на сірому тільки погіршилась, повертаємося до того що було у перших олед телевізорах.
Если так - значит продолжаем на QD-OLED... там тоже новинки выходят...
Yurius
Member

Повідомлення

На редіти купа просто жахливих фото відгуків цього монітора (стосується усіх тандемів в принципі)- бендінг на сірому величезний.
Afit
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.03.2026 18:09
Vpupkin: 19.03.2026 18:07У нового покоління woled, ситуація с брудним екраном на сірому тільки погіршилась, повертаємося до того що було у перших олед телевізорах.
Если так - значит продолжаем на QD-OLED... там тоже новинки выходят...
Та нет. Спасибо. Багровый фон оставьте себе. Я лучше серый потерплю
StTechnik
Member

Повідомлення

Afit
Багровый фон оставьте себе.
:facepalm:
Я как обладатель могу тебе сказать прямо - не городи чушь. При работе там нет ничего багрового. Этот цвет дает один из слоев пленки и только под углом при ярком свете. Тебе не пофик какой он ВЫКЛЮЧЕНЫЙ?
Filabatya
Member

Повідомлення

Afit

На якій?
DoubleTriple
Member

Повідомлення

Artem_M: 19.03.2026 14:41 Пропоную обговоритиОгляд та тестування ігрового 27″ W-OLED монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG з роздільною здатністю WQHD та частотою оновлення 280 Гц
GIGABYTE MO27Q28G я по скидке брал за 470 ойро, в некоторых аспектах даже лучше асуса будет, при этом ни в чем не уступая.
Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
Afit: 19.03.2026 16:50
ADv: 19.03.2026 16:18 Глянец, даже с улучшайками - далеко не всегда хорошо, нужны особые условия эксплуатации чтоб отражения своего не видеть. В этом плане более интересен Gigabyte mo27q28g - та же панель, но матовая, немного дешевле и по отзывам даже поярче чуток, чем этот асус.
да неужели)))) :D :gigi: :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Yurius: 19.03.2026 19:24 На редіти купа просто жахливих фото відгуків цього монітора (стосується усіх тандемів в принципі)- бендінг на сірому величезний.
почему на mu/rtings тогда их так хвалят и почему у меня его нет?)
Відповісти