Огляд технології NVIDIA DLSS 4.5 — нова якість апскейлінгу в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.03.2026 15:05 а зробити 60фпс на длаа і фг 2х? головне щоб в 12гіг влізти :up: в 4К ви длаа вже не побачите нижче 5070ті, 9070хт фср 4 теж супер, особливо зараз :shuffle:
спойлер
в мене 5070 в 4К в форзі 5 на кваліті 11.5гіг жре, під сотку фпс видає
в РЕ Реквієм в 4К, для 5070 наприклад треба тіні зменшувати, щоб влізти в 12 і текстури не чіпати, тяжке життя не супер карт від Хуаніто, власники 5060ті 16 ви там сильно не лахайте, чіп швидше закінчується ніж память :laugh:
То про монітор я на майбутнє питаю, поки в мене 2к, але коли буду апгрейдитися - то буду вирішувати 2к монік брати чи 4к до умовної 6070 ті)

Щодо 60 фпс і фг 2 - ви маєте на увазі результуючі 120 фпс?
Тіні зменшити то не проблема, я особисто не сильно кайфую від них, а от від відображення кайфую)
Filabatya
Member

Повідомлення

не нижче 90(60 для фг відповідно), я в шутани не граю, поки що :up:
kairo
Member

Повідомлення

Bukakanga: 17.03.2026 15:33технологии чего? мыла на экране?
Мило, це натив із ТАА. Апскейлери це якраз про якісну картинку.
Archer
Member

Повідомлення

Filabatya: 17.03.2026 13:39 Добре що амд нічого не обмежує, що ви всі бігаєте по длсс вітках і доказуєте яке це гімно)
Щось подібне в гілці про олед, від людей які його вживу ніколи не бачили :gigi:
Чесно кажучі є таке, але ж і зелені фанати бігають по будь - якій гільці про амд с тим же завданням, он пан Еркінс взагалі за сімох паше хоча і позиціонує себе як адекватного адеквата, с червоного табору в основному тримають планку Боромір і Геральт. В будь - якому разі сайт задоволений їх перфомансом, бо вони дуже піднімають актив. Ну а щодо олед моніторів, хіба в них нема мінусів? З особистого досвіду це дуже ніжне захисне покриття, а також проблема нижньої панелі, або її ховати що мені не подобається, або чекати перше вигорання саме там. Так ось чи е олед найкращим, безумовно так, але ж і мінуси поки що нікуди не ділись.
KepleR
Member

Повідомлення

diversion_play: 17.03.2026 14:15 Як же надоїли ці фанбої амд які хейтять усе "нейронне".І пари цьому який же кайф вмикати фреймген на х3 і отримувати круту картинку без відчутного інпутлага в шутанах. Хоча від кожного я почую що треба грати в нативі і без генератора бо це жахлива технологія.
Перейшовши з 7800хт на 5070 який кайф отримати новини про новий длсс і фреймген. А то якщо я б обрав 9070хт то зараз би читав новини в стилі "який же класний фср розробляють для нового покоління рдна5 відеокарт, але для старого його не буде".
Передаю привіт всім хто брав 9070 на перспективу :rotate:
Мы покупаем 9070хт на сегодня, а через год два купим другую карту, ту которая будет перспективнее на мосент выхода. И в данный момент 9070хт за 38000грн намного перспективнее 5070ти за 60000+
Filabatya
Member

Повідомлення

Archer
вночі йому(їй) можна все простити :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

Bukakanga: 17.03.2026 15:33технологии чего? мыла на экране?
Фср в другой теме обсуждается

Отправлено спустя 3 минуты 29 секунд:
Archer: 17.03.2026 16:40Ну а щодо олед моніторів, хіба в них нема мінусів
Есть, в статике их лучше не использовать. Оптимальный на данный момент выбор это олед телевизор для игр + va/IPS монитор для работы.
Ektalion
Member

Повідомлення

Archer: 17.03.2026 16:40 З особистого досвіду це дуже ніжне захисне покриття, а також проблема нижньої панелі, або її ховати що мені не подобається, або чекати перше вигорання саме там. Так ось чи е олед найкращим, безумовно так, але ж і мінуси поки що нікуди не ділись.
Використовувати звичайну дистильовану воду для протирання монітора і все буде ок.
Nouriel
Member

Повідомлення

kairo: 17.03.2026 13:36Так ніхто нічого не обмежує. Боже, як людям важко розібратись. В налаштуваннях можна вибрати любу модель.
можна "вибрати" і отримати -фпс через що по замовчанню 4,0 :laugh: оце так вибір :laugh:
Ramzes82
Member

Повідомлення

Archer: 17.03.2026 16:40
Filabatya: 17.03.2026 13:39 Добре що амд нічого не обмежує, що ви всі бігаєте по длсс вітках і доказуєте яке це гімно)
Щось подібне в гілці про олед, від людей які його вживу ніколи не бачили :gigi:
Чесно кажучі є таке, але ж і зелені фанати бігають по будь - якій гільці про амд с тим же завданням, он пан Еркінс взагалі за сімох паше хоча і позиціонує себе як адекватного адеквата, с червоного табору в основному тримають планку Боромір і Геральт. В будь - якому разі сайт задоволений їх перфомансом, бо вони дуже піднімають актив. Ну а щодо олед моніторів, хіба в них нема мінусів? З особистого досвіду це дуже ніжне захисне покриття, а також проблема нижньої панелі, або її ховати що мені не подобається, або чекати перше вигорання саме там. Так ось чи е олед найкращим, безумовно так, але ж і мінуси поки що нікуди не ділись.
Чекали божествений тандем Олед, і яскравість підняли до нормального рівня і вигарає набагато повільніше, але ефект джинсової тканини и вертикальних полос на сірому - тай таке, особливості технології. Так що ідеального нічого поки що немає.
kairo
Member

Повідомлення

Nouriel: 17.03.2026 19:45можна "вибрати" і отримати -фпс через що по замовчанню 4,0 оце так вибір
L, M моделі заточені під пресет Перформанс. Навіть на RTX50 в пресетах Кволіті та Баланс краще обирати К. На відмінну від продукції Лізи гравцям даєтсья вибір. ;)
Nouriel
Member

Повідомлення

kairo: 17.03.2026 20:04На відмінну від продукції Лізи гравцям даєтсья вибір
дається вибір якого немає :laugh:
чого ж тоді длсс немає на 1660 там ж так само немає відповідних блоків як і на старих картах амд для фср4
Bukakanga
Member

Повідомлення

kairo: 17.03.2026 20:04
Nouriel: 17.03.2026 19:45можна "вибрати" і отримати -фпс через що по замовчанню 4,0 оце так вибір
L, M моделі заточені під пресет Перформанс. Навіть на RTX50 в пресетах Кволіті та Баланс краще обирати К. На відмінну від продукції Лізи гравцям даєтсья вибір. ;)
у себя на карте я могу выбрать вообще любой вариант народных апскейлеров, кроме проприетарного ДЛСС. Ваш аргумент несостоятелен.
kairo
Member

Повідомлення

Nouriel: 17.03.2026 20:19дається вибір якого немає
Одне й те саме по колу. Що на RTX2060, що на RTX5090, драйвер буде вмикати пресет К в режимах Кволіті та Балансед. Нові режими будуть вмикатись лише в пресетах Перформанс та Ультра Перформанс, які незрозуміло хто взагалі використовує. І це рекомендовані параметри, користувач сам може вибрати, що захоче вручну. Ви можете це зрозуміти?
чого ж тоді длсс немає на 1660 там ж так само немає відповідних блоків як і на старих картах амд для фср4
GTX 1660 вийшла 7 років назад, RX 7700 вийшла пів року назад.

Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
Bukakanga: 17.03.2026 20:27у себя на карте я могу выбрать вообще любой вариант народных апскейлеров, кроме проприетарного ДЛСС. Ваш аргумент несостоятелен.
Костилями вибрати між FSR3 помиями, FSR4 в режимі сумісності із втратою якості, та Інтеловським XeSS, який по якості знаходиться між FSR3 та FSR4. О це так вибір! :lol: :lol: :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

Nouriel: 17.03.2026 19:45можна "вибрати" і отримати
Да, на нвидиа можно выбрать даже на 2060 и длсс 4.5 и 4.0 без потери фпс, который лучше фср 4.
А на 7000 серии, которая аналог 40 (где и 4.5 без потери фпс) можно получить вместо фср4 только известно что на воротник.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Nouriel: 17.03.2026 20:19чого ж тоді длсс немає на 1660 там ж так само немає відповідних блоків
Действительно. Бюджетный форк 18 года без тензоров и карты АМД 22 года (в том числе и флагманские типа 7900хтх) без тензоров это прям одно и то же)

Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
Bukakanga: 17.03.2026 20:27у себя на карте я могу выбрать вообще любой вариант народных апскейлеров, кроме проприетарного ДЛСС. Ваш аргумент несостоятелен.
Выбрать где? Нативной поддержки нет и не будет. Костыли от энтузиастов где "тут работает, а тут нет" это сильно далеко от нативной поддержки.
Геральт
Member

Повідомлення

diversion_play: 17.03.2026 14:15 Як же надоїли ці фанбої амд які хейтять усе "нейронне".І пари цьому який же кайф вмикати фреймген на х3 і отримувати круту картинку без відчутного інпутлага в шутанах. Хоча від кожного я почую що треба грати в нативі і без генератора бо це жахлива технологія.
Перейшовши з 7800хт на 5070 який кайф отримати новини про новий длсс і фреймген. А то якщо я б обрав 9070хт то зараз би читав новини в стилі "який же класний фср розробляють для нового покоління рдна5 відеокарт, але для старого його не буде".
Хтось в ігри грає, хтось в новини :-/
Bukakanga
Member

Повідомлення

erkins007: 17.03.2026 21:30 Выбрать где? Нативной поддержки нет и не будет. Костыли от энтузиастов где "тут работает, а тут нет" это сильно далеко от нативной поддержки.
хехе, этот костыль работает надежнее зеленых драйверов.

Відправлено через 43 секунди:
сразу видно, кто играет в игры, а кто - в длсс и фреймген
erkins007
Member

Повідомлення

Bukakanga: 18.03.2026 08:16хехе, этот костыль работает надежнее
Не ну может конечно АМДшники к костылям привыкли, но нормальные люди просто пользуются нативной поддержкой технологии на всех картах.
Bukakanga
Member

Повідомлення

erkins007: 18.03.2026 08:49
Bukakanga: 18.03.2026 08:16хехе, этот костыль работает надежнее
Не ну может конечно АМДшники к костылям привыкли, но нормальные люди просто пользуются нативной поддержкой технологии на всех картах.
мультифреймген на 2000 серию уже завезли? в Контрол уже можно без костылей со свежим апскейлом поиграть?
erkins007
Member

Повідомлення

Bukakanga: 18.03.2026 08:51мультифреймген
Я таки смотрел у красных уже совсем отчаяние?)
Речь про апскейлер, который завезли и на 20 и на 30 серию.
На 40 кстати есть и ИИ генерация тоже на трансформерах.
Что там есть на ее аналоге 7000 серии?)
Мыло на шейдерах
Відповісти