А навіщо? Тепер немає апаратного позиціонування 128 джерел звуку (привіт Aureal Vortex 2 та Creative X-Fi), залишилась софтова обробка у стерео.
Що ще залишилось? фільми з системами 5.1 та 7.1? Гаразд. це Круто! Але пригадайте хоча б де та коли Ви в когось вдома могли побачити хоча б повноцінну систему 5.1 для фільмів у дії та могли самі відчути таку атмосферу як в кінотеатрі?
За весь час я бачиш лише одну людину та напросився до неї в гості. Власноруч помацати та оцінити на свої очі як це гарний звук.
Маленька кімната де крім кроваті, пари одуванчіків для сидіння, різні джойстики, протилежна стіна висить жк телек 37", на стінах розвішані різні колонки та провода, під телеком комп.
серцем карта Асус для фільмів на ХДВА 1.3. Ну фанатка, любитель різних телесеріалів та мильних опер. достатньо прошарена щоб запитати що запитати, та руки на місці щоб самій це виправити та поставити на місце.
Враження від фільмів різне. Якщо в самому фільмі з самого початку була передбачена можливість створення різних спецефектів 5.1 ще з етапу знімального майданчика (тобто апаратно там будуть присутні якісь частини звуку саме для різних каналів), то будеш у захваті. Інакше..... просто гучні звуки типу одного з ефектів стерео звуку позиціонування сцени. Всліпу та із закрити очима це чути.
Моє враження що апаратно і таку можливість порізали із виходом десятки та 11 вінди. У себе пробував створити також повноцінну систему 5.1.
Затарився гарними колонками, взяв на пробу дві окремі звуковухи у знайомих, два вихідні попереду. нікого в квартирі не буде.
Експерименти полетіли повним ходом...... А результат мене розчарував. Звук був, в якісь моменти наче наче налштував, всліпу це чути.
Перепробував різні драйвера та комбінації звукова карта-драйвера-програмне забезпечення. Три улюблених фільми. один з них ремастер. усі влюреї, важать понад 10 гіг кожен.
Таке враження що софтово обрізається на рівні вінди усі апаратні функції. (типу щоб нефіг дома дивитись піратки, дивіться в кінотеатрах гарний звук).
Що ще залишилось для звукової? Музику слухати з різними мікшерами та пресетами? Ну так така древня звуковушка як Audigy 2ZS із музикою у вінамп гарно справляється. А із сучасних аналогів зовнішній транспорт USB DAC на чипах ESS9038 / ESS9068 / ESS9018 коштують вчетверо або вп'ятеро дешевше, в порівнянні із зовнішньою звуковушкою Audigy AE5.
Без повноцінної пітримки апаратної реалізації 3D звуку в іграх ринок звукових карт просто помирає. А китайці свїми дешевими ДАКами просто забивають у труну колись лідера ринку.
На поточний момент для себе склав враження, що краще купити / створити власноруч гарні колонки 2.0 та окрема звуковушка/зовнішній ЦАП = для гарного настрою та музики.
- спойлер
- В Данії можна замовити дві пари високоякісних головок низьких та високих частот. Ціна 220Є за дві пари + пошта 60Є). Такі самі головки ставлять в елітну акустику Hi-Fi, де всі ціни у євро.
У нас нормальний столяр з нашого українського клену (потім покрасити краскою червоне дерево) або липи (покрасити в махагон) зможе зібрати колонки повністю з дерева.
Головне правильно йому розказати для чого цей випендреж та скільки мороки. Креслення та розміри надати. Віктор займається виготовленням колонок з суцільного дерева, покраска та створення різних отворів (динаміки, конектори, провода), а я електронною частиною, провода, конектори, підсилювач, живлення.
через два тижні фінальна збірка та кінцевий монтаж. Та оцінка готового продукту. Маємо три пари колонок формату 2.0. Дві мені, третя пара столяру за його роботу, покраску, дерево, клей тощо. Хоче слухає сам, або продає.
Ціна 80у.е.
Якщо і чіп буде таким самим Realtek 898 тільки з новим ПЗ, то буде так собі. Як на мене покупця знайде, а більшого і не треба.
Якщо апаратна частина буде більш менш, та з новим ПЗ, тоді варто і помацати вживу. Може і буде заміна моїй Аudigy 2ZS.
Це якщо взялись за розум та почали з нуля. З нового продукту. З простішого, а потім сподіваюсь до кращого буде!
Розглядав на заміну нову Audigy AE5, вже і грошики підготував, а тут орки))