З'явились мікрофризи буквально на робочому столі, наприклад коли інтенсивно тягаю вікно браузера, телеграма чи просто дивляюсь гуглмапс. Часом бувають і при перегляді відео в ютуб з однієї вкладки. Це все супроводжується різкими скачками навантаження проца до 40% і звук також фрізиться, якщо він є. В іграх все плавно і чудово.
Драйвера відеокарти останні, заповненість дисків до 50%. Температури всі в нормі.
Можливо хтось стикався з таким і знає в яку сторону копати?
Новини
Останні статті і огляди
Статери в простих програмах
-
Shreder
Member
-
Soulwatcher
Member
а) сменить амд на интел
б) сменить батарейку на материнке
в) проверить процессы в системе, какие именно потребляют много и скачками. Если это системный файл, то вспомнить было ли обновление винды. Если было - откатить
г) проверка на вирусы (банально, но мало ли). Желательно список последних установленных программ прошерстить
Звук фризится - это стандарт при почти дохлой батарее биоса.
Скачки системы - вирусы или кривые обновления.
Рекомендую сразу батарейку сменить. В любом случае с момента покупки она не менялась (я прав?). От её замены хуже не станет. А в играх всё нормально, потому что при запуске игр система жрёт столько, что ей с избытком хватает на всё. Но в какой-то момент и игры начнут фризить, а точнее звук игры, будто игра идёт а звук на паузе, а потом он снова появляется быстрой перемоткой.
б) сменить батарейку на материнке
в) проверить процессы в системе, какие именно потребляют много и скачками. Если это системный файл, то вспомнить было ли обновление винды. Если было - откатить
г) проверка на вирусы (банально, но мало ли). Желательно список последних установленных программ прошерстить
Звук фризится - это стандарт при почти дохлой батарее биоса.
Скачки системы - вирусы или кривые обновления.
Рекомендую сразу батарейку сменить. В любом случае с момента покупки она не менялась (я прав?). От её замены хуже не станет. А в играх всё нормально, потому что при запуске игр система жрёт столько, что ей с избытком хватает на всё. Но в какой-то момент и игры начнут фризить, а точнее звук игры, будто игра идёт а звук на паузе, а потом он снова появляется быстрой перемоткой.
-
Rex
Member
Большей глупости я еще не слышал. Я думаю проблема не в батарейке, а в том, что засорился шарик в мышке - почистить спиртом нужно.Звук фризится - это стандарт при почти дохлой батарее биоса.
Варианнты "в" та "г" - по теме.
Shreder
Пригадуйте коли це з'явилося і за журналом оновлень спробуйте свівставити виникнення проблеми і встановленого ПЗ або оновлень. Може через оновлення драйверів відеоадаптера.
-
Soulwatcher
Member
Что ты тогда делаешь на сайте железа, если не знаешь о самой базовой проблеме разряда батарейкиRex: ↑ 17.03.2026 03:45 Большей глупости я еще не слышал
"Оценьщик" советов даёт советы по чужому списку...
-
Евгений King
Member
Гляньте в LatencyMon при перегляді відео, він вкаже на програму/драйвер, що вішають систему. Ну а далі копати/розбиратись.
З простих рішень питання:
- впевнитись що система в режимі UEFI а диски в форматі GPT
- начисто перестивити вінду і хай вона вам і всі драйвери підтягне, оновите тільки драйвер на дискретну графіку і якщо щось недоставить само
батарейка тут не при чому, віруси теж малоймовірно.
Це якийсь баг/конфлікт в системі. Від банального кривого розширення в браузері, до криво встановлених драйверів/оновлень і т.д.
З простих рішень питання:
- впевнитись що система в режимі UEFI а диски в форматі GPT
- начисто перестивити вінду і хай вона вам і всі драйвери підтягне, оновите тільки драйвер на дискретну графіку і якщо щось недоставить само
батарейка тут не при чому, віруси теж малоймовірно.
Це якийсь баг/конфлікт в системі. Від банального кривого розширення в браузері, до криво встановлених драйверів/оновлень і т.д.
-
Filabatya
Member
Евгений King
а режим живлення, типу найвищу продуктивніст поставити, не може впливати?
-
Евгений King
Member
Може, але це не рішенняFilabatya: ↑ 17.03.2026 03:56 Евгений King
Все має добре працювати і без шаманства з живленням/відключенням енергозберегайок і т.д.
Якщо звук прямо фрізить в браузері, режим макс продуктивності вже навряд поможе, хіба тільки якщо там в системі парковка ядер криво працює, але знову таки режим макс продуктивності це не панацея, треба копати далі.
-
Alexsandr
Member
Только вот от вас и узнал. ПК вообще батарейку не использует если есть внешнее питание (можно и без нее вовсе). Первым признаком служит сбой биоса - время/настройки. Звук никаким молотком не прикрутить. Ну или не вбить отверткой батарейку и звук.Soulwatcher: ↑ 17.03.2026 03:48 Что ты тогда делаешь на сайте железа, если не знаешь о самой базовой проблеме разряда батарейки
"Оценьщик" советов даёт советы по чужому списку...
Звук заикается когда система не успевает обработать прерывания (почему я и люблю аппаратный звук, там свои буфера и требования куда ниже). Можно еще накопитель проверить, если у него затык, то тоже могут проблемы с заиканием.
-
Shreder
Member
Так, судячи зі всього проблема була банально в дровах відюхи. Хоч в диспетчері задач нагрузка йшла саме на проц, а не на відюху.Rex: ↑ 17.03.2026 03:45 Shreder
Пригадуйте коли це з'явилося і за журналом оновлень спробуйте свівставити виникнення проблеми і встановленого ПЗ або оновлень. Може через оновлення драйверів відеоадаптера.
В адреналіні вони обновлялись самі і були 27 версії, я через стандартний унінсталлер їх видалив, потім скачав на сайті амд останні, це 24.7 версія. І вже їх адреналін не обновляє до останньої, значить це останні стабільні для цієї відюхи.
3 дні користуюсь і статерів нема.
Всім дякую, хто відкликнувся. тему можна закривати
-
FarCry
Member
Shreder
В наступний раз та для тих хто зайдуть в цю тему зі своєю проблемою:
Встановлюйте Latencymon - через декілька хвилин у вас буде на руках процесс, через який проблема і виникає.
В наступний раз та для тих хто зайдуть в цю тему зі своєю проблемою:
Встановлюйте Latencymon - через декілька хвилин у вас буде на руках процесс, через який проблема і виникає.