fludimir: ↑
15.03.2026 20:31
современный кулон под лифер будет нормально работать с батареями у которых пассивный балансир, подключил и забыл?
Не знаю. У мене Кулон з часів коли вони лише свинцеві були.
У продаванов-перепродаванов багато їх з тих часів і сьогодні, народ же ж охоче купує красиву кольорову коробочку з іноземними буквами та написом "2000W, pure sine, max 4000W, 12V", чим якийсь білий металевий ящик на 10-15кг з написом кирилицею "Кулон"
На ліферних на морді зазначено LiFePO4, а на шильдику в найменуванні моделі є індекс "-02".
fludimir: ↑
15.03.2026 20:31
и что, за это время никакого разбаланса ячеек? Или у вас балансировка работает на том напряжении что свинцовый кулон дает?
На скріншоті поточний стан мого АКБ.
В шапці сторінки таймінг роботи АКБ, також далі зазначено кількість відданих Ампер*годин за цей час.
На % заряду та заряджену ємність звертати увагу не має сенсу. BMS при першому запуску казала що треба зробити калібрування (повний цикл розряд-заряд) - я його не робив.
- спойлер
Старт балансування у мене виставлено 3,38В, тобто з 13,52В, а ДБЖ вимикає заряд на 13,92-13,93В.
Результат на скріншоті, дельта 0,004В. Буває і 0,001В
Був свинець: купив 2 стартерні 100Аг, підключив, струм заряду виставив, забув де воно знаходиться. Ото хіба що декілька разів переключав щоб розряджений АКБ автомобіля зарядити.
Через 2 роки свинець втратив 50% ємності і я зібрав ліфера. Увімкнув та забув де воно знаходиться. В березні вимкнув бо світло перестали вимикати.
У кума готовий ліфер 100Аг, той що як автомобільний АКБ виглядає, фірму не скажу. Навіть без блютуза та екранчика. Просто АКБ на 100Аг. Теж із свинцевим Кулоном, бо разом брали. З жовтня 2025, включив та забув.
У нього стартерний 100Аг свинець помер трохи раніше за мого. Теж всьо чудово, але він кулона не вимикає і сьогодні, коли світло не вимикають. Виконує роль стабілізатора в квартирі.