Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Scoffer
Member

Які ви знаєте підсилювачі для навушників з двоканальним мікшером? В ідеалі юсб + джек.
Radio Bay
Member

Scoffer: 12.03.2026 21:15Які ви знаєте підсилювачі для навушників з двоканальним мікшером? В ідеалі юсб + джек
То, мабуть, щось професійне. На консюмерських девайсах зазвичай стоїть перемикач входів.
У Schit Lyr з модумем цапа тумблер на морді, Magni також, декілька Fiio подивився - різні селектори
QFlash
Member

Вітання!
Послухавши трохи того радейка, що Radio Bay поділився, до речі там ще є вищої якості, аж Internet не скигує, було помічено таке:
- при виконанні вокаліста чи "легких" інстрементів норм, з появою в музоні басу, бас-гітари, ударних, контрабаса ну понятно "жир пішов" звучання ніби стає тихіше "типу щоб колонок не порвати на НЧ", при цьому БАС зібраний по центру і яскраво виражений "веде музику", середні частоти ніби в просторі пливуть. Високі, не "цик-цик" а "сс-сс".
Ну як міг пояснив/ а чого Ви хочете я не аудіофіл.
- таке помічав на Xonar, але було яскравіше виражено;
- то всьо фігня, але на касетах також таке;
- теж саме прослідковується і на Mac.
Тут можливо тонкомпенсація роль відіграє. Ок. думаю я знайшов той "звук" який шукав. :up:
Radio Bay
Member

QFlash: 13.03.2026 22:32Ок. думаю я знайшов той "звук" який шукав.
Я трохи загубився: що там в тебе, де грає, та де там, що пливе й на чому
QFlash
Member

Radio Bay: 13.03.2026 22:40Я трохи загубився: що там в тебе, де грає, та де там, що пливе й на чому
Та як ще пояснювати...
Колись заходив в магазин з японською технікою і там включали для проби апарати. Наразі у мене це так само співає. :)
Звісно на малому звуці до 30W/ АС Романтика і то забагато.
Radio Bay
Member

QFlash: 13.03.2026 22:44Колись заходив в магазин з японською технікою і там включали для проби апарати. Наразі у мене це так само співає
- Клара Захарівна, санитарів, два :D
QFlash
Member

Radio Bay: 13.03.2026 22:47- Клара Захарівна, санитарів, два
Та нехай. Хай буде так.
Та акустику ще пошукаю, ця не стягує навіть 30W, хоча підвиси міняв на такі самі поліуретанові здається. На резині він погано звучить.
Z440_User
Member

QFlash: 13.03.2026 22:32 з появою в музоні басу, бас-гітари, ударних, контрабаса ну понятно "жир пішов" звучання ніби стає тихіше
Вітаю. Ви почули роботу компресора. Він жме динамічний діапазон фонограми, щоб вона гучно звучала на любій балалайці. Хоч з динаміка телефону, хоч на hi-end апараті.
Тихі звуки робить гучніше, гучні тихіше. На загальному стереофайлі - тихі місця робить гучніше, гучні тихіше. НЧ спектр якраз гучності і додає, тому його компресор давить.
QFlash: 13.03.2026 22:32 середні частоти ніби в просторі пливуть. Високі, не "цик-цик" а "сс-сс".
Якщо фонограму декілька раз пропустити через компресор - щось таке і отримаємо.
QFlash: 13.03.2026 22:32 таке помічав на Xonar, але було яскравіше виражено;
Усілякі улучшайзери типу Crystalizer у Creative, та інші профілі звуку в інших звукових картах саме це і роблять. Трошки еквалайзеру підкрутити, піджати компресором, обмежити лімітером, ще трохи піджати компресором, але дінамичним та по rms сигналу, підкинути ревербераторів, фаз, затримок,... назвати це... "Супер-мега-натуралізатор" і сунути в профілі звукових налаштувань аудіокарти.
QFlash: 13.03.2026 22:32 то всьо фігня, але на касетах також таке;
Якщо запис вести с кліпінгом, або корявий генератор стирання-підмагнічення, або паршивий аруз (автоматичний регулятор рівня запису), або все в комплексі.
QFlash: 13.03.2026 22:32 теж саме прослідковується і на Mac.
Якщо мова про підсилювач, то хто вам заважає всунути компресора з лімітером в підсилювач? Особливо в сучасного цифрового. Наприклад 99,9% концертних підсилювачів мають вбудований лімітер на виході, щоб кліпінгом від випавшего шнура гітараста чи ще чогось нештатного (вокаліст мікрофона не відвів при гучній ноті, чи барабанщик паличкою зачепив мікрофона) не винести колонки з вихідним каскадом.
А ще блоки живлення не витягують НЧ при великій гучності :D
QFlash
Member

Z440_User
Дякую за таку розгорнуту форму.
У Вас великий досвід і Ви про це говорили скоріше.
Так звучить дивно мабуть, але саме так я памятаю той звук із японського апарату (це було в 2000 роках), я тоді не міг дозволити купити це. Наразі задоволений звучанням.
Мені тоді бас запамятався точний, жирний, зі стуком по центру ну як забивають опори на будові.
Мені давно чомусь подобались по звучанню саме апарати класичні на біполярних транзисторах. Ну не знаю, в них наче передається тепло та емації.
Ок. Дякую Вам в будь якому разі.

Відправлено через 32 хвилини 40 секунд:
Z440_User
Звісно вибачаюсь за неповну подачу інформації, я не вказав на деталізацію подання звукової картини.
А що змінилось? Абсолютно нічого, на flac чи alac з 24/96000 інструмент чітко виражений.
Навіть при тій «компресії» все чітко і ясно.
Чути смичок на скрипці каніфоль.
Якось, на жаль на апаратах класу D, я такого звучання не чув.
До речі містер Radio Bay все правильно говорив, якщо співає - то зразу чути.
Z440_User
Member

QFlash, є такий твір Чайковського " Увертюра 1812р". Колись цей твір примудрилася видати компанія Telarc на вінілі, який став кошмаром навіть для Hi-End систем. В кінці твору є запис дзвону реальних великих колоколів з повним динамічним діапазоном без компресії, а також запис реального залпу батареї гармат 19 сторіччя в повному частотному та дінамічному діапазоні.
На вінілі воно виглядає як "ніфіга собі закарюка" замість спіралі канавки. Зазвичай канавка не більше 100мкм розміром, це гранично гарантоване зчитування. Залп має 300мкм і на цьому місці переважна більшість голок вилітали з канавки, а деякі навіть ломалися. Одиниці сетапів могли прочитати це місце.
А також підсилювачі, швидкість наростання сигналу. Транзистори або лампи повинні були встигнути відтворити весь той діапазон з його швидкістю наростання сигналу.
А потім Telarc випустили компакт, на якому намагалися втиснути весь діапазон залпу, але тогочасні ЦАПи не встигали і довелося трошки піджати динамічний діапазон до можливості відтворення топовими на той час ЦАПами.
У мене є образ того компакту (з торента тягнув), гепає будь здоров, з таким звуком два роки тому Х-22 в 1 км від мого будинку так гепнула. :laugh:

А потім були ремастери та перевидання, де динамічний діапазон ще більше зажали...
Radio Bay
Member

Ви навіть мене заіпали, пишиться у личку на цю муйню

От вам тестовий трек, ледве знайшов

Чекаємо порівняння на різних ЗК/цапах.

Відправлено через 37 хвилин 40 секунд:
Хто хоче, може обговорити звук злітаючої монети. Гарній звук, а поторюється, хтось помітив або поліз у графіки?
QFlash
Member

Z440_User
Дякую. Якось подивлюсь.
Після тих всіх знущань одна колонка якось починає подзвонювати якщо навалити. Напевне катушка чиркає по магнітам.
Поки не буду знущатись над системою.

Відправлено через 31 хвилину 31 секунду:
Radio Bay
Цікаве відео. Youtube не передає на таких частотах.
Z440_User
Member

Radio Bay, та вас ніхто і не чіпав. Людина задала питання, я відповів.

А що монетка? Ну дзвенить... :dontknow: Та й хай собі дзвенить.
Я трек слухаю, а не монетку. :rotate:
StTechnik
Member

Короче. Заменил я ваш этот югрин на кабель от других китайских эльфов...
Вот такой.
спойлер
IMG_4318.JPG
Все оте наводки которые у меня были - прошли как страшный сон. Фериты вполне себе кстати легко снимаются, но я оставил - вообще не мешают.

Відправлено через 7 хвилин 25 секунд:
Толстючий зараза 😆
Hotspur
Member

StTechnik: 14.03.2026 13:08других китайских эльфов
сильна магія
StTechnik
Member

Hotspur
сильна магія
Да там маны на 7мм в толщину хватило. Шо силовой кабель ампер на 100 :D

Відправлено через 50 секунд:
Через недельку еще rsa приедут - и заживем 😆
QFlash
Member

Hotspur: 14.03.2026 13:09сильна магія
Магія вона така ...........
О так, я сам хімік по спеціальності.

Відправлено через 13 хвилин 36 секунд:
Z440_User
Дозвольте запитати?
То що у Вас на відео, продаєте?
Так цікавиться один....
Z440_User
Member

StTechnik: 14.03.2026 13:08 Вот такой.
Там помилка. Не ATAUDIO треба, а DLYAAUDIO :laugh:
QFlash: 14.03.2026 13:28 То що у Вас на відео, продаєте?
Рочків на 6-7 запізнилися...
StTechnik
Member

Z440_User
Не ATAUDIO треба, а DLYAAUDIO
Я обязательно передам ваши пожелания в отзыве. :up:
DEVES
Member

StTechnik: 14.03.2026 13:08 Короче. Заменил я ваш этот югрин на кабель от других китайских эльфов...
Вот такой.
спойлер
IMG_4318.JPG
Все оте наводки которые у меня были - прошли как страшный сон. Фериты вполне себе кстати легко снимаются, но я оставил - вообще не мешают.

Відправлено через 7 хвилин 25 секунд:
Толстючий зараза 😆
Я резал подобные шланги, там изоляция с палец, а внутри две волосины сплава сомнительного качества. И ферритты на деле оказываются просто пластмасой
Ответить