Так ти з цього і починай ,а не з у мене 74-76 хьюнікс ,не всі хочуть сидіти в салоні реактивного літака.
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
Yurius
Member
-
Геральт
Member
-
Striker
Member
Шо це за срань? Кіберпанк давай чи щось нормальне. Вентилі - це гон якийсь.
-
Геральт
Member
Striker
Ну, звиняй, що було під рукою. 2077 качати мені ліниво. Є ще мавпа, stellar blade і борда4. Які там оберти тебе влаштують? Дефолт/даунвольт?
Ну, звиняй, що було під рукою. 2077 качати мені ліниво. Є ще мавпа, stellar blade і борда4. Які там оберти тебе влаштують? Дефолт/даунвольт?
-
Yurius
Member
Так а нащо тоді тобі 2600 об? це через скільки хвилин темпи в тесті? бо в мене перші хвилин 5 теж низько,потім пішло.Геральт: ↑ 13.03.2026 17:13 Ну от вам на 1800, ті самі 76гр
з.і. ааа так це 57 секунд теста
-
luckygamerks
Member
У нас тут достатньо часто рекомендують саме rx 9070 xt замість 9070, так як різниця в ціні зазвичай не дуже велика 50-100$. Різниця у продуктивності як і в ціні приблизно однакова в середньому 10-13%, не беручи до уваги окремі проекти в яких різниця більша, а в деяких менша. Особливо памятаю, як ці карти тільки зявились в продажу, то було багато хейту до 9070 через різницю в ціні, тому що рекомендована ціна була всього 50 баксів нижчою від хт, і всі казали в якій в ній сенс при такій різниця.
Зараз ці карти все частіше стали обирати, саме через сильне здорожчання Нвідеа карт, особливо 5070TI, та і 5070 теж не погано так здорожчала.
І вроді при не дуже великій різниці у ціні, яка рівна різниці у продуктивності, і правда який сенс економити буквально 2-3 тис і брати молодшу 9070? І тут один дуже цікавий момент, це енергоспоживання. Енерго споживанн 9070 десь 230-240, у 9070 хт 330-340. І як так виходить, що 10-15% переваги, даються десь у 43 % вищим енергоспоживанням. Хоча я розумію, що в деяких проектаж різниця може бути нижчою, але все ж таки більшою ніж різниця у продуктивності.
Вже бачу як тут пишуть, що 9070 хт можна зробити андервольтинг і отримати непогане зниження споживання, але ж звичайній 9070 теж можна зробити андервольтинг і отримати приблизно той самий відсоток зниження споживання.
І ось тоді дійсно чи варто воно того, особливо на фоні здорожчання усього навкруги, ми розуміємо, що світло теж вже може скоро дуже здорожчати.
Я розумію, що я знов нариваюсь на кучу мінусів, але можливо я щось упустив та в чомусь не правий, так є багато людей які не звертають на це увагу, але багато людей беруть такі карти на багато років, іза цей період це не малі гроші виходять.
Зараз ці карти все частіше стали обирати, саме через сильне здорожчання Нвідеа карт, особливо 5070TI, та і 5070 теж не погано так здорожчала.
І вроді при не дуже великій різниці у ціні, яка рівна різниці у продуктивності, і правда який сенс економити буквально 2-3 тис і брати молодшу 9070? І тут один дуже цікавий момент, це енергоспоживання. Енерго споживанн 9070 десь 230-240, у 9070 хт 330-340. І як так виходить, що 10-15% переваги, даються десь у 43 % вищим енергоспоживанням. Хоча я розумію, що в деяких проектаж різниця може бути нижчою, але все ж таки більшою ніж різниця у продуктивності.
Вже бачу як тут пишуть, що 9070 хт можна зробити андервольтинг і отримати непогане зниження споживання, але ж звичайній 9070 теж можна зробити андервольтинг і отримати приблизно той самий відсоток зниження споживання.
І ось тоді дійсно чи варто воно того, особливо на фоні здорожчання усього навкруги, ми розуміємо, що світло теж вже може скоро дуже здорожчати.
Я розумію, що я знов нариваюсь на кучу мінусів, але можливо я щось упустив та в чомусь не правий, так є багато людей які не звертають на це увагу, але багато людей беруть такі карти на багато років, іза цей період це не малі гроші виходять.
-
Геральт
Member
Yurius
Та мені все одно на оберти, ніколи уваги особливо не звертав. Взяв дефолтну криву, трохи опустив і так і лишив.
От вам 9хв теста.
https://fex.net/uk/s/95vvz4z
Налаштування драйвера повністю дефолтні, крім вентилів. Криву опустив майже в 2х. Ніяких 90 і близько нема. Очевидно, при інших налаштуваннях, можна отримати кращі показники.
Ну і хотілося б глянути на самсунг в тих же умовах.
Та мені все одно на оберти, ніколи уваги особливо не звертав. Взяв дефолтну криву, трохи опустив і так і лишив.
От вам 9хв теста.
Налаштування драйвера повністю дефолтні, крім вентилів. Криву опустив майже в 2х. Ніяких 90 і близько нема. Очевидно, при інших налаштуваннях, можна отримати кращі показники.
-
Filabatya
Member
luckygamerks
якщо в 2К то можна і економити, але в 4К ці 15% ой як пригодяться для фср4
якщо в 2К то можна і економити, але в 4К ці 15% ой як пригодяться для фср4
-
Yurius
Member
Ну ось 82,через півгодинки можливо 84...це як раз норма для хьюнікса на топовому охладі Меркурі ,влітку без кондішена можливо і більше.На твоєму охладі самс був би мінус 10 гр у навантаженні та мінус 20 у легких задачах при 0рпм.Але ХФХ Меркурі це можливо єдина 9070хт де хьюнікс без андервольта при 305-340вт не стукає в 90.Геральт: ↑ 13.03.2026 18:58 Yurius
От вам 9хв теста.
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Ви задаєтесь абсолютно правильними запитаннями ,але чи потрібні вам ті 8-14% ціною у 80-110вт та +3-4к грн вирішувати лише вам.luckygamerks: ↑ 13.03.2026 18:52І вроді при не дуже великій різниці у ціні, яка рівна різниці у продуктивності, і правда який сенс економити буквально 2-3 тис і брати молодшу 9070? І тут один дуже цікавий момент, це енергоспоживання. Енерго споживанн 9070 десь 230-240, у 9070 хт 330-340. І як так виходить, що 10-15% переваги, даються десь у 43 % вищим енергоспоживанням. Хоча я розумію, що в деяких проектаж різниця може бути нижчою, але все ж таки більшою ніж різниця у продуктивності.
-
Геральт
Member
Yurius
Де ти там 82 побачив не ясно. Але ок, хай буде 82, а через півгодинки можливо 84. А скільки треба тримати до заявлених 88-90? І це при дефолтній напрузі, з вручну придушеними вентилями.
В мене 76 в забавках, а як ви там в себе викручеєте...можна мабуть і 100град добитись )
Де ти там 82 побачив не ясно. Але ок, хай буде 82, а через півгодинки можливо 84. А скільки треба тримати до заявлених 88-90? І це при дефолтній напрузі, з вручну придушеними вентилями.
В мене 76 в забавках, а як ви там в себе викручеєте...можна мабуть і 100град добитись )
-
vsx
Member
Разницы в 50$ не было никогда. Зато осенью был момент когда хорошее исполнение 9070 можно было взять по мсрп (ну почти), что я и сделал. 9070ХТ в таких исполнениях была всегда СИЛЬНО дороже. Над обеими картами, какую бы вы ни выбрали, все равно нужно шаманить, чтобы получить хорошее потребление/производительность. 9070 даунвольтится лучше, у ХТ - больше запас по мощности. Сейчас после изменения цен ситуация на рынке такова что за цену 9070ХТ можно купить 5070, а за 9070 можно взять 5060Ti на 16. Зеленые карты берут чаще.luckygamerks: ↑ 13.03.2026 18:52 то було багато хейту до 9070 через різницю в ціні, тому що рекомендована ціна була всього 50 баксів нижчою від хт, і всі казали в якій в ній сенс при такій різниця.
-
Nouriel
Member
у мене на ріпері при 1400 обертах норм температури а тут 1800 і більше)
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
у 9070хт від 305втluckygamerks: ↑ 13.03.2026 18:52 Енерго споживанн 9070 десь 230-240, у 9070 хт 330-340
Комусь продуктивність треба — він 9070хт вибере, комусь енергоефективність треба — він 9070 вибере. Хто як хоче, таку й вибирає; просто тих, хто вибирає, 9070 менше. ну і в рт 9070 слабша відчутно.luckygamerks: ↑ 13.03.2026 18:52Вже бачу як тут пишуть, що 9070 хт можна зробити андервольтинг і отримати непогане зниження споживання, але ж звичайній 9070 теж можна зробити андервольтинг і отримати приблизно той самий відсоток зниження споживання.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
восени бувала різниця в 2000грнvsx: ↑ 13.03.2026 19:36Разницы в 50$ не было никогда.
-
Hells Angels
Member
при чому хфх більша і має ще й випарну камеру, прям досить дивно що так неефективно працюєNouriel: ↑ 13.03.2026 19:42у мене на ріпері при 1400 обертах норм температури а тут 1800 і більше)
-
Yurius
Member
Просто ми не хочемо жити на аеродромі, в тебе 80+ по факту з людським рівнем децибел.Геральт: ↑ 13.03.2026 19:30В мене 76 в забавках, а як ви там в себе викручеєте...можна мабуть і 100град добитись )
Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
цікава історія,але видуманаNouriel: ↑ 13.03.2026 19:42рт 9070 слабша відчутно
- спойлер
-
Геральт
Member
Yurius
Не живіть. Живіть з 90гр
А я краще з людською темпою поживу
Не живіть. Живіть з 90гр
А я краще з людською темпою поживу
-
Filabatya
Member
в навушниках по іксу які там оберти, головне щоб жінка вночі не прийшла не в настрої 
в мене вночі андервольт, вдень оверклок
в мене вночі андервольт, вдень оверклок
-
Yurius
Member
Дякую,але в мене повна тиша та 70 градуів максимум,тай кімнату не гріє 340 ватами за 4 фпс та 150мгц зверху.
-
Gil_gamesh
Junior
Або зробити як я, купити 9070, прошити біос від 9070XT і отримати споживання як в останньоїluckygamerks: ↑ 13.03.2026 18:52 І вроді при не дуже великій різниці у ціні, яка рівна різниці у продуктивності, і правда який сенс економити буквально 2-3 тис і брати молодшу 9070? І тут один дуже цікавий момент, це енергоспоживання. Енерго споживанн 9070 десь 230-240, у 9070 хт 330-340. І як так виходить, що 10-15% переваги, даються десь у 43 % вищим енергоспоживанням. Хоча я розумію, що в деяких проектаж різниця може бути нижчою, але все ж таки більшою ніж різниця у продуктивності.
Так як я рідко граю, то мені ті кілька годин з більшим споживанням погоди не зроблять. А зайві фпс у важких іграх в 4к не завадять...
-
man1242
Member
ну коли вдома буде +32 взлетить за 82+ при 2200 обертахГеральт: ↑ 13.03.2026 18:58 Yurius
От вам 9хв теста.
-
vsx
Member
Кстати да, многие ведь закупились осенью, когда цены просели. Интересно как вырастут обороты в летнюю жару