Пропоную обговорити Вийшла фінальна версія рольової гри GreedFall: The Dying World
Рольовий елемент у першій частині був достатньо хороший та й сама історія та сеттінг теж мені сподобались - гра була міцним "середнячком", може навіть вищє середнього рівня.
Сподіваюсь, тут сюжет теж не підкачає.
Новини
Останні статті і огляди
Вийшла фінальна версія рольової гри GreedFall: The Dying World
-
Georgin
Member
-
Барбарис
Member
Georgin, тільки логіки в гг і подій не було. Гг - член правлячої сім'ї, якого ніхто в морду не знає, нічого не вміє та немає нічого за душою. На острові стає трохи краще, але особисто для мене продертися через пролог було важко - не можу не звертати увагу на подібне.
-
Georgin
Member
Барбарис
Я ж і кажу - не шедевр але дуже непогано
Взагалі існує не так і багато ігор, де біографія персонажа суттєво впливає на навколишній світ - зазвичай це просто "+" чи "-" до числового значення якоїсь характеристики.
Навіть у абсолютному для мене шедеврі "Arcanum - Of Steamworks & Magic Obscura" обране минуле персонажа не відіграє прямої ролі у діалогах.
Я ж і кажу - не шедевр але дуже непогано
Взагалі існує не так і багато ігор, де біографія персонажа суттєво впливає на навколишній світ - зазвичай це просто "+" чи "-" до числового значення якоїсь характеристики.
Навіть у абсолютному для мене шедеврі "Arcanum - Of Steamworks & Magic Obscura" обране минуле персонажа не відіграє прямої ролі у діалогах.
-
Барбарис
Member
Georgin, погано, бо тут гра суперечить біографії занадто відверто - каже, що одна з перших морд в країні, а по факту бомж гірше ніж в ТЕС
-
Georgin
Member
Барбарис
Мабуть найкращою у плані вибіркової передісторії була Dragon Age Origins - там принаймні декілька разів за гру раса та біографія трігерили унікальні ситуації.
А так навіть і не згадаю більше яскравих прикладів, щось нічого в голову не приходить. Є дуже атмосферні рольові ігри типу Planescape чи Gothic, але там біографія персонажа одна єдина і тому намертво прив'язана до світу.
Мабуть найкращою у плані вибіркової передісторії була Dragon Age Origins - там принаймні декілька разів за гру раса та біографія трігерили унікальні ситуації.
А так навіть і не згадаю більше яскравих прикладів, щось нічого в голову не приходить. Є дуже атмосферні рольові ігри типу Planescape чи Gothic, але там біографія персонажа одна єдина і тому намертво прив'язана до світу.
-
Барбарис
Member
Georgin, та я ж не за інші ігри та унікальні ситуації, а конкретно за цю. Готика та нащадки, тес відверте пояснення дають чого неук. А тут у нас є роль, яка вже передбачає певні навички та статус, і гра про це каже нам, але не дає. Особисто для мене це рольову частину вбило одразу - не важливо яка далі прокачка чи геймплей коли на старті вся логіка поламана. Невідомість гг пояснюють кабінетами та тренувальними залами, але ж він нічого не вміє. А з іншого боку не може бути невідомим, бо це середньовіччя - варта, капітани, члени гільдії тощо мусять знати. Торговці, ремісники теж - бо від цього залежить їх майно та життя. Про всіх інших і казати нема що. Це не називають кастовою системою, але по суті так і було - спрва не в тому чи хотів би гг публічності. Він аристократ, інші просто не дадуть зневажити ставленням до титулу - якщо простолюдин одного принизить, то інших теж може, що неприпустимо для них. Середовище само себе захищає. Тим більше гг має відзнаку на обличчі- родимка чи що в нього там. А ще по статусу має бути охорона та інших дивитись з презирством.
-
Georgin
Member
Барбарис
Я зрозумів, що Ви конкретно про цю гру говорили
Просто, як я вже сказав, існує дуже мало ігор з настільки гарно проробленими нюансами та деталями, як Ви хочете
Більшості сучасної цільової аудиторії це непотрібно, для них рольова гра - це там де є циферки характеристик, а не реальна можливість впливу на історію та події ігрового світу.
В наших інтересах підтримувати ті студії, які з усіх сил намагаються робити більш-меньш "справжні" RPG, а не примітивні слешери з можливістю розвитку характеристик персонажа.
Будемо сподіватись, що розробники хоча б втримають планку на рівні попередньої частини, а якщо щє й покращать - це взагалі буде шикарно!
Я зрозумів, що Ви конкретно про цю гру говорили
Просто, як я вже сказав, існує дуже мало ігор з настільки гарно проробленими нюансами та деталями, як Ви хочете
Більшості сучасної цільової аудиторії це непотрібно, для них рольова гра - це там де є циферки характеристик, а не реальна можливість впливу на історію та події ігрового світу.
В наших інтересах підтримувати ті студії, які з усіх сил намагаються робити більш-меньш "справжні" RPG, а не примітивні слешери з можливістю розвитку характеристик персонажа.
Будемо сподіватись, що розробники хоча б втримають планку на рівні попередньої частини, а якщо щє й покращать - це взагалі буде шикарно!
-
Барбарис
Member
Та я просто не згоден був з фразою.Georgin: ↑ 11.03.2026 10:06 Рольовий елемент у першій частині був достатньо хороший
Бо так то я теж за циферки, але таке ламає очі.
-
MqM
Member
Це ознака того, що сюжет і концепція гри безліч разів змінювалася – зазвичай через це такий хаос в іграхБарбарис: ↑ 11.03.2026 12:07 Georgin, погано, бо тут гра суперечить біографії занадто відверто - каже, що одна з перших морд в країні, а по факту бомж гірше ніж в ТЕС
-
Inqizitor2022
Member
Оригинальный GreedFall был отличный. А вот эта игра вызывает смутные сомнения, конечно. Думаю, что треш будет таки, хотя посмотрю. Ну не верю, что игра про туземца и до событий первой игры может быть хорошей, так как даже в первой части не было автоматического оружия, только винтовка противотанковая и пистолет шестиствольный были из приличного.
-
Ostin
Member
Щодо першої частини, можу погодитись з критикою. Але. Це був чудово проведений час від початку і до кінця. Я навіть колись думаю ще раз спробувати. Гарна рольова гра, в яку справді цікаво було грати.
Щодо другої частини, ще не пробував і поки не планую.
Щодо другої частини, ще не пробував і поки не планую.