Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador: 11.03.2026 19:10Клас Д не цифровий.
Цікаво, прошу Вас пояснити.
Radio Bay
Member

Повідомлення

То коштовний приклад: тема починається десь з К7 та молодших Шиітів, навіть свистків, які ушатають більшість встрійок.
Тобто, умовно, з $100
QFlash
Member

Повідомлення

Я тут лушпанувся з приводу iphone, те що у ного не має джека, тільки цапи в шнурку.
Пофігу, слухав музло тільки через це.
Та бл.ь я не можу все знати.
Признаю свою вину, в меру, в силу в глубину.

Відправлено через 19 хвилин 6 секунд:
MSiAventador
Той клас D не юзав, питання цікаве, але ніколи це не купуватиму. Слухати доводилось, це так собі.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash я теж люблю гроби та люмінієве залізячча в тумбі. І мені зручніше слухати музику з аналогових носіїв (98% часу саме вони і грають). Кіно 100% оточуючий багатоканал (в моєму випадку квадро, 4.0). Ігри 99% оточуючий багатоканал (квадро).
І шо?
Переважну більшість гілки цікавить саме стерео цапоусь для вух. Народ слухає музику, дивиться кіно, грає в ігри саме в навушниках. :dontknow:

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Radio Bay той фіо просто першим прийшов на ум. То суто для прикладу якого типу пристрої цікавлять переважну більшість гілки.
А не оті внутрішні карти, та гроби з динаміками :gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.03.2026 19:40дивиться кіно, грає в ігри саме в навушниках
В мене такого немає :-/
Жінка завжди хоче щоб якісно було саме з колонок, тільки на малій гучності, а то ...
Правда жаліється на отой шип з колонок в простої, я кажу це фонове електромагнітне випромінювання після Великого Вибуху, що лапає УНЧ (воно не чути, вона чує) B-)
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 11.03.2026 19:45 В мене такого немає :-/
Жінка завжди хоче щоб якісно було саме з колонок, тільки на малій гучності, а то ...
Зостерігайся хтивого аудіофіла :D
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 11.03.2026 19:45 Правда жаліється на отой шип з колонок в простої
Ну так, клас вашого апарату.
У мене тестер 4 знаки після коми показує. Я нуль на виході Естонії виставляв в декілька рандомних підходів до того 4 знаку. Якби було 7 знаків - їб...ся поки не буде 7 нулів :lol:
Так вона у мене при вивороті регулятора гучності в її максимум 2* радянських 50Вт на 4 Ом в ас давала повну тишу. Лише тихесенько шипіла при виборі входу для вінілу (якщо вухо до ас піднести та уважно прислухатись), так там скажене підсилення на вході відносно універсального.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.03.2026 19:57Ну так, клас вашого апарату
Приклад, коли виміри зайві і це тільки вади, які чутно. Час вже запам'ятати, що більшість вад ми не чуємо. Наприклад, взаємопрорикнення каналів
Ми тільки чуємо, як круто грає, коли їх нема
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Я в трусах.
MA8950 тяжеленний чумайдан, поки стоїть, я його не дуже юзаю, так для... х/з. і колонки ще треба купити.
А цей Романтика то дуже гарна річ, співає шо торба.
Треба ще знайти електронні регулятори на preamp. штатний шумить, хоть на мікрохах Philips/ вже казав. B-)
Якось.

Відправлено через 46 секунд:
Radio Bay
Підтримую, треба чути вухами.
Та срана Романтика з виходом на MX50SE+++
Востаннє редагувалось 11.03.2026 20:09 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay ще й як чуємо. Але лише коли у фонограмі чітко звук з одного каналу, а з іншого його ледве чутно. Я зараз не про реверберацію в записі, а коли задум що звук повинен йти лише з наприклад правого каналу, в лівому повинна бути суцільна тиша.
Таке було у мене на всіх апаратах "0" класу що у мене побували.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User: 11.03.2026 20:09Але лише коли у фонограмі чітко звук з одного каналу, а з іншого його ледве чутно
Бітли щось мають по темі.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash на Optonica 7100, а потім і на Optonica 9100, я вихід АС подавав на linein карти SB Live! 5.1 (старе - не шкода). Рівень шуму в простої цих підсилювачів нижче рівня шуму самої карти по входу.
От такий експеримент я проводив :dontknow:
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
В розумінні як Ви міряли, УНЧ який давав жару звуковій? Ну типу ПК звукова має мати високі показники по всьому.........
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash ніт. За цифру та всякі ремастери з реставраціями не скажу, а от в аналогу там чутно і взаємопроникнення каналів тогочасної апаратури запису, і натуральну реверберацію студії і багато інших моментів, які було вирізано при оцифровках як шум, вичищено при реставрації, тощо.

Відправлено через 10 хвилин 52 секунди:
QFlash: 11.03.2026 20:16 Z440_User
В розумінні як Ви міряли, УНЧ який давав жару звуковій? Ну типу ПК звукова має мати високі показники по всьому.........
Так, lineIn звукової підключив до роз'ємів виходу на колонки та повернув регулятор гучності на максимум. А рівень запису звукової теж на максимум. Отримав рівень дБ шуму згідно того що зазначено в спеках звукової.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Ну типу я з виходу ПС (підсилювача струму) MA8950, або MX50SE подавав через дільник на вхід Rачка, проте я не накручував на повну бо нафіг можу всьо попалити. Десь 10V перемінки було, після дільника до 2V перемінки. Звісно дільник на сраних резисторах. Шо є то є.

Відправлено через 29 хвилин 16 секунд:
Z440_User
10^2/4=25W дільником порізав вольтаж.
Нарізі тільки одну маму маю, не хочу нафіг всьо спалити.
Так, звичайно там губиться.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Z440_User
Користувалить програмою REW?
Що ця крива показує? CH1-CH2
зображення_2026-03-11_211929471.png
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 11.03.2026 21:09 Користувалить програмою REW?
Ні.
У мене абсолютний музикальний слух, тренована музична пам'ять, +/- точне розуміння як звучить та чи інша частота.
440Гц то взагалі ні рівні рефлексу та м'язової пам'яті гітариста :laugh:

А ще у товариша є приблуда якою він слухає зал при підготовці звуку до концерту. В квартирі брав спробувати, в будинку ні.
В квартирі була корекція по 125Гц -1дБ, 250Гц -2дБ. Все інше по "0". Приблуда щось приблизно таке і показала без еквалайзеру на рожевому шумі. Ну я ще додав +2дБ на 32Гц бо мені так хотілося.
В будинку еквалайзер вимкнений. Рожевий шум прийнятно шипів.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Ясно. Дякую.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, 440Гц , якщо що, то нота "Ля" першої октави. Перша струна, п'ятий лад, натуральний флажолет п'ятої струни над 12 ладом, ну і інші позиції по струнах та грифу :super:
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Z440_User: 11.03.2026 21:54440Гц , якщо що, то нота "Ля" першої октави. Перша струна, п'ятий лад, натуральний флажолет п'ятої струни над 12 ладом, ну і інші позиції по струнах та грифу
Та нє, я про ту криву CH1-CH2. в розумінні.

Відправлено через 10 хвилин 4 секунди:
Ок. задовбали мене ті вумні програми, я слухаю музику вухами а не графіками.
Поки буду з флєшкою розбиратись по DUAL-BIOS/ це інша тема.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 11.03.2026 22:08задовбали мене ті вумні програми
Усіх вже задолбали, тим більш, що нікого вони не цікавлять

Відправлено через 1 годину 27 секунд:
А Gustard Audalytic DR70 піплу зайшов.
Очікуване питання Audalytic vs Pegasus. Устройства різного рівня, планку відповідності ціни виробники тримають,
але грає він кайфово. Ще й стрімер, кому цікаво. Вартий уваги.
Відповісти