Оприлюднено детальні системні вимоги Crimson Desert для PC, Mac та специфікації режимів на консолях

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
urand
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Оприлюднено детальні системні вимоги Crimson Desert для PC, Mac та специфікації режимів на консолях

В мене тут друг питає, денуво буде чи ні? :D
Rain Man
Member

Повідомлення

urand
в стиме не указаны никакие сторонние DRM-защиты, вывод делайте сами..
Tetronga
Member

Повідомлення

Щось підозріло адекватні вимоги і навіть 4К є для базової пс5... :think:
1234waltz
Member

Повідомлення

Здатність запуститись на мінімалках RX 6500 XT це доволі непогане досягнення.
erkins007
Member

Повідомлення

urand: 11.03.2026 12:22В мене тут друг питає, денуво буде чи ні?
Нет, но такую масштабную игру стоит купить.
urand
Member

Повідомлення

erkins007: 11.03.2026 12:37Нет, но такую масштабную игру стоит купить.
Треба спочатку спробувати що воно таке
yariksom
Member

Повідомлення

urand: 11.03.2026 13:01
erkins007: 11.03.2026 12:37Нет, но такую масштабную игру стоит купить.
Треба спочатку спробувати що воно таке
Дійсно так, важко чекати від корейців якісної РПГ неазійського напряму.
Хоча розробники прямо вказують, що це не РПГ у геймерів складається таке враження, перші бояться щоб останні не порівнювали гру з Відьмаком чи Балдурами
Може щось непогане й вийде, але подібно до того, що поціновувачів РПГ трохи розчарує, тим більше, що Pearl Abyss одиночними проектами не славиться.
Геральт
Member

Повідомлення

urand: 11.03.2026 12:22 В мене тут друг питає, денуво буде чи ні? :D
Денуво вже все, впало. Буде як старфорс. Хтось пам'ятає, а хтось поняття не має )

По темі: вимоги цілком демократичні,
Барбарис
Member

Повідомлення

yariksom, вона не сильно азійська. Якби додали типово корейської міфології було б цікаво та незвично, а так світ був більше адаптований під універсальних гравців ще з онлайну.
Entar
Member

Повідомлення

Тут дуже люблять казку, що не на топовій відеокарта або на відеокарті де немає 16 ГБ памяті "скоро буде взагалі не пограти".
По факту судячи по вимогам пограти можна і на відеокарті з 6 ГБ, 7-річної давнини, а на відносно доступній (раніше) 4070 (=5060ti) можна пограти і в 2 к на високих з 60 фпс. А з апскейлом так взагалі.

Так що всі розмови про те що "ой, відеокарти подорожчали - ігрова індустрія помре - всі будуть грати на приставках та підписці джі форс нау" і оце от все - сильне перебільшення.
По факту з урахуванням апскейлерів, з відеокартою навіть середнього/нижче середнього рівня не старше 4 років можна пограти в усе, в 2 к 60+ фпс, питання лише в тому яку степінь апскейла доведеться виставляти :gigi:
vmsolver
Member

Повідомлення

Entar: 11.03.2026 13:59 Тут дуже люблять казку, що не на топовій відеокарта або на відеокарті де немає 16 ГБ памяті "скоро буде взагалі не пограти".
По факту судячи по вимогам пограти можна і на відеокарті з 6 ГБ, 7-річної давнини, а на відносно доступній (раніше) 4070 (=5060ti) можна пограти і в 2 к на високих з 60 фпс. А з апскейлом так взагалі.
Этот миф емнип придумали радеонщики чтобы пиарить 6800хт, у которой 16 ГБ.
Я ещё при выходе 4070 писал, что анализ отношения объема к полосе в относительных числах говорит, что у 4070 за время её актуальности всё будет хорошо с объемом памяти, так это и случилось, люди взявшие 4070, а особенно 4070С ни разу не прогадали.
Entar
Member

Повідомлення

vmsolver: 11.03.2026 14:26 Этот миф емнип придумали радеонщики чтобы пиарить 6800хт, у которой 16 ГБ.
Я ещё при выходе 4070 писал, что анализ отношения объема к полосе в относительных числах говорит, что у 4070 за время её актуальности всё будет хорошо с объемом памяти, так это и случилось, люди взявшие 4070, а особенно 4070С ни разу не прогадали.
Да, я о том-же, вполне доволен. Честно признаюсь, было 2 случая когда я столкнулся с тем что памяти не хватает.
1) Dragon Age последняя. Там какая-то ошибка которую никак не фиксили переполнения видеопамяти из-за которой игра вылетает спустя несколько часов. Вероятно с 16 ГБ она бы не переполнялась гораздо дольше.
2) MSFS 2024. Там в принципе можно выставить такие настройки что не хватает ни 12 гб видеопамяти ни 32 гб ОЗУ, игра при определенных настройках может сожрать все что есть и просить добавки - довольно нетипичный случай, вероятно связанный с подтягиванием внешнего вида мира, рельефа и зданий.

Все. А так я вполне доволен, худшее что мне приходится делать в играх со своей видяхой 2к - это
- ставить dlss качество
- убирать галочки с тенями RT и еще каким-то не критичным моментом что просчитывается RT (отражения на максимуме оставляю).
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Tetronga: 11.03.2026 12:34Щось підозріло адекватні вимоги і навіть 4К є для базової пс5... :think:
Тому що воно працює на своему рушії, а не на "конструкторі" УН5 або Юніті.

Десь бачив що гру спочатку робили для ММО (щось продовження БлекДезерту), потім не срослося і переробили на сінгл.
Якшо там допілене двігло від Блек Дезерту та специ яки з ним працюють то і нема сенсу переходити на фігові двіжки.
Ну і слава богу, бо якщо б КіндомКам2 вийшов на УН5 то я б в нього не пограв адекватно, так і з Резедентами , бо оптимізація крута, і на 2060 (ноуті) та 3060 (декстоп) працює дуже адекватно...
hohlid19
Member

Повідомлення

Требования и без включенного апскейла? Они из 21 года? :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Klon: 11.03.2026 15:08 так і з Резедентами
Движок резика и на открытый мир... Он в таком случае хуже 5 анрила работает
pukky
Junior

Повідомлення

hohlid19: 11.03.2026 15:34 Требования и без включенного апскейла? Они из 21 года? :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Klon: 11.03.2026 15:08 так і з Резедентами
Движок резика и на открытый мир... Он в таком случае хуже 5 анрила работает
так и есть игра старая
MessiaH
Member

Повідомлення

urand: 11.03.2026 12:22В мене тут друг питає, денуво буде чи ні?
из халявщиков, которые любят играть задарма?

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
vmsolver: 11.03.2026 14:26люди взявшие 4070, а особенно 4070С ни разу не прогадали.
в чём? в том что взяли лоуэнд затычку, которая не тащит толком ничего в 4к на ультрах?

Отправлено спустя 26 секунд:
hohlid19: 11.03.2026 15:34Он в таком случае хуже 5 анрила работает
хуже 5 анрила ничего не работает
vsx
Member

Повідомлення

MessiaH: 11.03.2026 20:23 из халявщиков, которые любят играть задарма?
есть люди которые игры с денувой принципиально не покупают
по теме - не верю я в эти требования
AlexWest
Member

Повідомлення

Гра з вигляду наче згенерована ШІ, правда, на асетах ручної роботи. З вигляду.
Понапихали аби понапихати. Хоча аудиторію свою знайде, це очевидно. Я пас. Почекаю TES VI. Грати поки є у що.
MessiaH
Member

Повідомлення

vsx: 11.03.2026 20:33есть люди которые игры с денувой принципиально не покупают
нет ни единой причины реальной для этого кроме глупости, навеянной всякой бредятиной о том, что дэнува режет производительность, убивает ссд и т.п.
vsx: 11.03.2026 20:33по теме - не верю я в эти требования
ну ясен пень, что донная 5070 не сможет в 4к
vsx
Member

Повідомлення

AlexWest: 11.03.2026 21:24 Гра з вигляду наче згенерована ШІ, правда, на асетах ручної роботи. З вигляду.
Понапихали аби понапихати. Хоча аудиторію свою знайде, це очевидно. Я пас. Почекаю TES VI. Грати поки є у що.
вот она точно будет сгенерирована ШІ :laugh:
Відповісти