Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Hotspur: 10.03.2026 20:09 я до речі буду купувати китайську сестру Кулона на 2000W. 30 кг відгодований тор
Прям сестра?
Стаб+інвертор+зарядне не менше 30А і байдуже яка вхідна мережа та навантаження на ньому + тиша (44дБ впритул до нього) в будь-якому режимі роботи + наскрізний нуль та байдужість до перевантаження + захисти та синхронізація з мережею при переключеннях + відключення від АКБ при повному заряді + немає потреби в зубрах/бар'єрах та АВРах? :spy:
Ім'я! Як її ім'я? :shuffle:
Последний раз редактировалось Z440_User 10.03.2026 20:35, всего редактировалось 1 раз.
fludimir
Member

GreenMile: 10.03.2026 20:19В тому, що переключення навантаження має відбуватись при переході синуса через нуль
насколько я помню из обзора инвертора - такого не происходит. синусоиды синхронизированы, но переключение происходит тогда когда происходит, на осциллографе видно как выпадает небольшая часть синусоиды в произвольном месте
GreenMile: 10.03.2026 20:19 У Автора наявна зарядка на 10А. Купити потужну зарядку
собственно купить потужную зарядку я и собирался, в случае если эта схема для меня будет лучше

Отправлено спустя 28 секунд:
Z440_User: 10.03.2026 20:33Ім'я! Як її ім'я?
тоже интересно :up:
GreenMile
Member

fludimir: 10.03.2026 20:30
GreenMile: 10.03.2026 19:46Отже, відмовляючись від гібридника ви
Спасибо за подробно расписанные плюсы и минусы, все это я понимаю, но уже несколько месяцев китайский АВР заменил трехпозиционный переключатель и конкретно в моем случае так лучше (а если авр вдруг сдохнет то вернуть трехпозиционный не проблема).
Це самозаспокоєння із серії "я вже кілька місяців їжджу в авто непристебнутий і все в порядку". Воно в порядку рівно до тієї одної випадковості, коли він вам спалить інвертор. Тому його потрібно додатково захищати і одного реле напруги буде мало, якщо ви хочете від нього саме швидке перемикання.
fludimir: 10.03.2026 20:30 шум - не единственный минус.
Тоді розумнішим рішенням буде продати цей гібридник і інвертор, а на заміну купити нормальний гібридник, можна одразу на 12/24В.
Hotspur
Member

GreenMile: 10.03.2026 20:19В тому, що переключення навантаження має відбуватись при переході синуса через нуль. Для цього всі нормальні ДБЖ синхронізують власний синус з мережевим. Китайський АВР просто клацає як попало і може зокрема подати напругу в протифазі. Наслідки для приладів, залежних від форми синуса (зокрема, двигуни) можуть бути досить цікавими.
це регулюється реле затримки на холодильник

Відправлено через 35 секунд:
Z440_User: 10.03.2026 20:33Прям сестра?
краща сестра. там тор а не Ш

Відправлено через 23 секунди:
Z440_User: 10.03.2026 20:33Стаб+інвертор+зарядне не менше 30А і байдуже яка вхідна мережа та навантаження на ньому + тиша (44дБ впритул до нього) в будь-якому режимі роботи + наскрізний нуль та байдужість до перевантаження + захисти та синхронізація з мережею при переключеннях + відключення від АКБ при повному заряді + немає потреби в зубрах/бар'єрах та АВРах?
так

Відправлено через 45 секунд:
Z440_User: 10.03.2026 20:33Ім'я! Як її ім'я?
Shenzhen Upsen Electronic Co., Ltd.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
серія Winner їх там лінійка продуктів 12-24-48 V

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
fludimir: 10.03.2026 20:34тоже интересно
написав. якщо 12 V можна вже партію брати :gigi:
Z440_User
Member

fludimir, в 12В системах потужністю 1кВт номінальних довготривалих (годинами в межах ємності АКБ), толерантних до перевантаження 1,2-1,3кВт більше ніж 30хв при номінальному 1кВт, пікових 1,5кВт (пікове це в межах 30-60сек до спрацювання захисту) та ще щоб мало на борту оті всі перелічені вище плюшки, поки що альтернативи не бачив. Та ще і за 14тис.грн оте задоволення...
Hotspur
Member

Z440_User: 10.03.2026 20:40fludimir, в 12В системах потужністю 1кВт номінальних довготривалих (годинами в межах ємності АКБ), толерантних до перевантаження 1,2-1,3кВт більше ніж 30хв при номінальному 1кВт, пікових 1,5кВт (пікове це в межах 30-60сек до спрацювання захисту) та ще щоб мало на борту оті всі перелічені вище плюшки, поки що альтернативи не бачив. Та ще і за 14тис.грн оте задоволення...
кулонів на 2000 W немає
fludimir
Member

GreenMile: 10.03.2026 20:35Воно в порядку рівно до тієї одної випадковості, коли він вам спалить інвертор.
каким образом авр может спалить инвертор?
GreenMile: 10.03.2026 20:35Тоді розумнішим рішенням буде продати цей гібридник і інвертор, а на заміну купити нормальний гібридник, можна одразу на 12/24В.
может быть и так, только что есть нормальный гибридник? еще и сразу на 12/24В ?
GreenMile
Member

fludimir: 10.03.2026 20:34
GreenMile: 10.03.2026 20:19В тому, що переключення навантаження має відбуватись при переході синуса через нуль
насколько я помню из обзора инвертора - такого не происходит. синусоиды синхронизированы, но переключение происходит тогда когда происходит, на осциллографе видно как выпадает небольшая часть синусоиды в произвольном месте
Не в довільному, а в навколонульовому, бо все таки передбачити саме нуль неможливо. Власне,тому всі ДБЖ пишуть 8мс типове переключення, а максимум - 10мс, це не зі стелі цифри, а тому що 10мс - це напівперіод синусоїди.
fludimir: 10.03.2026 20:34
GreenMile: 10.03.2026 20:19 У Автора наявна зарядка на 10А. Купити потужну зарядку
собственно купить потужную зарядку я и собирался, в случае если эта схема для меня будет лучше
Вона не буде краще, саме через китайський АВР. Краще вже інвертор включити на постійну роботу і тримати включену зарядку, зробите "онлайн-ДБЖ".
Ось можете глянути відео, що буває коли АВР трохи сходить з розуму. Подібний приклад описаний тут раніше коли у камрада РН не відпрацювало і АВР туди-сюди клацав.
Hotspur
Member

GreenMile: 10.03.2026 20:42Краще вже інвертор включити на постійну роботу і тримати включену зарядку, зробите "онлайн-ДБЖ".
так можна

Відправлено через 1 хвилину :
fludimir: 10.03.2026 20:41каким образом авр может спалить инвертор?
зустрічка при АВР. АВР переключило коли була напруга. Вже було 2-3 випадки

Відправлено через 56 секунд:
fludimir: 10.03.2026 20:41только что есть нормальный гибридник?
:gigi: це дорого
Z440_User
Member

Hotspur: 10.03.2026 20:40 краща сестра. там тор а не Ш
А хто казав що в кулоні Ш? Там теж тор, і такий, під 2-2,2кВт судячи з його розміру та шин
GreenMile
Member

fludimir: 10.03.2026 20:41
GreenMile: 10.03.2026 20:35Воно в порядку рівно до тієї одної випадковості, коли він вам спалить інвертор.
каким образом авр может спалить инвертор?
Імпульсним перевантаженням. Зокрема, через переключення туди-сюди. Коли ви відмикаєте навантаження з інвертора - це для нього завжди "виклик", тому що він не може моментально припинити видачу потужності, він має заряджені дроселі і так далі, в момент, коли ви знімаєте навантаження на ключах виникає зворотна напруга і викиди, для чого ставлять супресори і інші схемотехнічні рішення. Воно працює при нормальній експлуатації, а не коли якийсь китайский АВР вирішіть вам перемкнути і зняти навантаження з інвертора 3 рази за секунду. Приклад такого явища показаний вище у відео.
Alexandr_I
Junior

fludimir: 10.03.2026 20:30
Alexandr_I: 10.03.2026 15:55Так, буде. Але не варто постійно на зарядці тримати. Можна взяти розумну розетку яка буде вимикати зарядку коли батарея зарядиться
Почему не стоит постоянно держать на зарядке? Обычная зарядка все время макс напряжение будет выдавать, в отличие от разных bulk/float гибридного?
Как умная розетка поймет что батарея зарядилась и пора отключать?
Так.
По падінню споживання. Налаштувати так, щоб вимикалось коли споживання падає нижче заданого рівня
fludimir
Member

GreenMile: 10.03.2026 20:48 а не коли якийсь китайский АВР вирішіть вам перемкнути і зняти навантаження з інвертора 3 рази за секунду
похоже у меня не совсем китайский АВР - он не умеет переключаться 3 раза в секунду, а выдерживает приличную паузу перед повторным переключением
GreenMile: 10.03.2026 20:42Не в довільному, а в навколонульовому, бо все таки передбачити саме нуль неможливо.

насколько я виду - таки в случайном (тайминг 45:40)

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
Alexandr_I: 10.03.2026 20:53По падінню споживання. Налаштувати так, щоб вимикалось коли споживання падає нижче заданого рівня
Какая умная розетка так умеет? И включать для зарядки тогда вручную?
GreenMile
Member

fludimir: 10.03.2026 21:10
GreenMile: 10.03.2026 20:48 а не коли якийсь китайский АВР вирішіть вам перемкнути і зняти навантаження з інвертора 3 рази за секунду
похоже у меня не совсем китайский инвертор - он не умеет переключаться 3 раза в секунду, а выдерживает приличную паузу перед повторным переключением
Мова не запуск інвертора, мова про включення і відключення споживачів на працюючому інверторі.

fludimir: 10.03.2026 21:10 насколько я виду - таки в случайном (тайминг 45:40)
Ви не додивились відео. В режимі UPS він чітко синхронізується. Те що там випадає напівперіод - це нормально і так і має бути, це оті 8мс переключення, головне що він продовжує правильну генерацію, як звичайний ДБЖ. А АВР може вам лупанути -310В коли було +310 амплітудних.

Відправлено через 10 хвилин 6 секунд:
fludimir: 10.03.2026 20:41 может быть и так, только что есть нормальный гибридник? еще и сразу на 12/24В ?
Трохи раніше в цій темі пошукайте, вже питав хтось. Точно знаю Павервмер PowerMr є на 12/24.
Alexandr_I
Junior

fludimir: 10.03.2026 21:10
Alexandr_I: 10.03.2026 20:53По падінню споживання. Налаштувати так, щоб вимикалось коли споживання падає нижче заданого рівня
Какая умная розетка так умеет? И включать для зарядки тогда вручную?
Наприклад Atorch S1W (орієнтовно 11-16$ на алі). Можна налаштувати щоб вмикалась при появі живлення, чи за розкладом.
GreenMile: 10.03.2026 21:27
fludimir: 10.03.2026 20:41 может быть и так, только что есть нормальный гибридник? еще и сразу на 12/24В ?
Трохи раніше в цій темі пошукайте, вже питав хтось. Точно знаю Павервмер PowerMr є на 12/24.
Він мало відрізняється від EASUN
fludimir
Member

GreenMile: 10.03.2026 21:27 АВР може вам лупанути -310В коли було +310 амплітудних.
у авр же не мгновенное переключение, даже если вдруг так совпадет что из -310 сети после приличной задержки (кмк не меньше периода синусоиды, а то и не одного) будет +310 инвертора - что плохого случится?
GreenMile: 10.03.2026 21:27 Точно знаю Павервмер PowerMr є на 12/24.
павервмер это самый бюджет и самая жесть по шуму, явно не то на что стоит менять еасан
Alexandr_I: 10.03.2026 21:27Наприклад Atorch S1W
дякую
Timedemo
Member

walkman3000: 10.03.2026 17:51
Timedemo: 10.03.2026 10:46а від мережі не відсікає в ці моменти? бо багато де зараз проблема з мережею, 255+ вольт, і відсікає.
перевірте ще по 3м фазам мережу всю по логах, може відсікать. а акуми заряджені
так, проблема з 255+ була вже довгий час, але воно зазвичай було ввечері, а тут так співпало у час коли нове поле встановив+чомусь приложуха аларм не дала на телефон, треба частіше ходити до інвертора. я все одно перевтикнув, сьогодні все працює як треба, по логу ще не було дисконектів. сподіваюсь не дарма цю фігню поставив, дякую вам за слушну пораду :up:
завжди радий.
сьогодні теж добавив 5.9квт панелей собі. бо 8квт не вистачало.
https://gyazo.com/9f34c4fc613b810abc130fb22f59e453
GreenMile
Member

fludimir: 10.03.2026 21:51
GreenMile: 10.03.2026 21:27 АВР може вам лупанути -310В коли було +310 амплітудних.
у авр же не мгновенное переключение, даже если вдруг так совпадет что из -310 сети после приличной задержки (кмк не меньше периода синусоиды, а то и не одного) будет +310 инвертора - что плохого случится?
АВР - це повний рандом переключення, ви ж не можете спрогнозувати в який момент з'явиться мережа і як там буде іти графік порівняно з графіком з інвертора. Що поганого - я вже сказав, наприклад, може вклинити двигун, а якщо є пристрої, чутливі до форми сигналу - можуть впасти в аварію. Але найголовніша проблема - це надійність. Хочете погратись з ним - будь ласка, але міняти гібридник на це - нерозумно.
Я собі цей АВР взяв тому, що в мене 3кВт інвертор, куплений ще у часи, коли про гібридники знали лише 1,5 анонімуса, що ставили собі СЕС і ні асоритимету, ні вибору не було такого, окрім Віктронів за скажені гроші по суті. Це зараз лафа, наплодили їх на будь-який смак.
fludimir: 10.03.2026 21:51 павервмер это самый бюджет и самая жесть по шуму, явно не то на что стоит менять еасан
Я не пропонував його брати, це лише те що я знаю, я ж кажу - порийте тему цю раніше, це питання вже піднімали.
1985god
Member

fludimir: 10.03.2026 15:09 Будет ли всё нормально работать если я подключу к батареям одновременно и инвертор и зарядку, зарядку включу в розетку (которая питается только от городского электричества), а выход инвертора на вход АВР?

Понятно что с 10А зарядным особо не проживёшь, но если схема рабочая то просто куплю получше, а гибридник вообще продам, главный вопрос - будет ли без гибридного инвертора все работать автоматически, так же как с ним?
А були б підписані на мене - давно б вже знали

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Alexandr_I: 10.03.2026 15:55 fludimir
Так, буде. Але не варто постійно на зарядці тримати. Можна взяти розумну розетку яка буде вимикати зарядку коли батарея зарядиться
А звідки вона буде знати що батарея заряджена ?

Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
GreenMile: 10.03.2026 19:46 Давайте простіше, пройдемось по фактам.
1. Гібридний інвертор - це повноцінний ДБЖ зі швидкою зарядкою, який вміє правильно переключати навантаження з байпасу на батареї і назад. Мінус дешевого інвертора - шумний.
2. Китайський дешевий АВР - гівно ненадійне з обмеженою кількістю автоматичних перемикань (1500), дорогий теж не синхронізує переходи із мережі на інвертор, дешевий неадекватно працює при заниженій напрузі в мережі, дешевий неадекватно реагує на короткочасні провали в мережі. Дешевий Потребує додаткових захистів, тому що дешевий може легко вам вграти вам інвертор імпульсним перевантаженням, або сам себе спалити.
Із плюсів - можна зробити так щоб АВР сам запускав інвертор, коли світло зникло і сам тушив інвертор, коли світло з'явилось. Але про "безрозривне" перемикання доведеться забути". Прийміть як даність, що цей АВР - це не ДБЖ і він не є замінником ДБЖ в жодному разі.
Який з цього висновок? Робіть гібридник тихішим. купуйте безшумний інвертор :shuffle:
Все вірно , але Трошки доповнив :shuffle:

Відправлено через 7 хвилин 8 секунд:
Z440_User ми вже всі знаємо і погоджуємося що Кулон це вершина еволюції і найкраще рішення :super: беззаперечно. Ми вже всі прийняли данну віру . Немає дбж крім Кулона і Z440_User пророк його ! Повторити лише три рази і і можна вважати що ви прийняли Кулонізм. Це жарт якщо шо , нікого не хотів образити просто згадалось . Кулон Акбар !

Відправлено через 5 хвилин 16 секунд:
fludimir
Я пройшов цей шлях з потужними зарядками на відео вище , він має мінуси , краще приймайте Кулонізм.
Доречі 12 Вольт мені майже на все вистачало і чайник закипятити і мікрохвильовку от електродуховку духовку не пробував :gigi: Але не забувайте протестантську сучаснішу течію Кулонізма - адептів активного балансира ! Вона має більш прогресивні погляди!

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
GreenMile: 10.03.2026 20:42 [quoteНе в довільному, а в навколонульовому, бо все таки передбачити саме нуль неможливо. Власне,тому всі ДБЖ пишуть 8мс типове переключення, а максимум - 10мс, це не зі стелі цифри, а тому що 10мс - це напівперіод синусоїди.
Трохи доповню у клонів вольтроніка є два режива alp ( можу помилятися) з широким робочим діапазоно роботи від мережі від 1ХY до 25Z Вольт там швидкість перемикання вище значно, і режим ups де дійсно в районі 10 мс але там дуже вузеньки діапазон роботи від мережі . Тому прийдеться вибирати або широкий діапазон роботи від мережі міської або ups

Відправлено через 9 хвилин 21 секунду:
Чому це ще ніхто не запостив ?

- не дивився не мав часу

хороше відео цікавий огляд, як тільки він його монетизував крім ютуба не ясно , промокода нема , хіба просто акб подарували на огляд, то може йому просто трошки підкинули грошенят за рекламу. Але на якість огляду це не впливає, продукт хороший мені сподобався

Відправлено через 7 хвилин 27 секунд:
Маю дуже розумне питання , на яке вночі вже сам відповісти не можу , що буде якщо power stream ( або інший інвертор ) буде давати електрику в мережу будинку яка в свою чергу є резервованою Гібридним інвертором ?
Простіше кажучи умовна deye victron чи power mr резервує навантаження і одне навантаження насправді зовсім не навантаження а навпаки генерує на вихід інвретора ( той вихід що резервується) тобто виробіток буде підключений паралельно навантаженню і все це буде за інвертором( резервуватиметься ним) .
Варіанти відповіді :
згорить інвертор,
інвертор піде в помилку і все вимкнеться,
згорить сама балконна станція
, а хто зна , ти якусь дурню придумав підключай балконну станцію паралельно гібриднику а не на його резерв

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Варіант останній повісити Трансформатор струму балконної станції так щоб він обмежував струм що йде на інвертор , грубо кажучи після резервного виходу гібридного поставити ТС балконної станції
fludimir
Member

1985god: 10.03.2026 23:58А були б підписані на мене - давно б вже знали
не то чтобы в претензии к вам, но блин - я потратил 15 минут чтобы просто увидеть как вы соединяете батарею с зярядкой и инвертором, не узнал абсолютно ничего нового для себя. чтобы описать все что есть в видео достаточно пары абзацов текстом, 30 секунд на чтение. А не посмотрев ваше видео целиком ты просто не узнаешь что там не было ничего полезного.

Я как бы прекрасно понимаю что можно все это соединить и вот сейчас в моменте оно будет работать.. но как оно себя будет вести если этим пользоваться день, неделю, месяц, год? Какие нюансы возникнут и как их решать.
В вашем конкретном случае - если все так оставить на постоянку то зарядка постоянно будет выдавать 14В на батарею, или у нее есть аналог балк-флоат режимов? Какое потребление этой сборки в простое, когда батарея заряжена, а зарядка и инвертор включены?
1985god: 10.03.2026 23:58Доречі 12 Вольт мені майже на все вистачало і чайник закипятити і мікрохвильовку от електродуховку духовку не пробував
да мне тоже 12В целом достаточно
1985god: 10.03.2026 23:58Я пройшов цей шлях з потужними зарядками на відео вище , він має мінуси , краще приймайте Кулонізм.
У вас оно работало так на постоянку с нагрузкой, как онлайн упс?
Кстати о кулоне тоже уже не раз думал, уж больно тут его расхвалили
Ответить