Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
denon312
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.03.2026 21:37Сумнівне придбання, хоча вайбокодерки вигрібуть бо м4 вже не солідно.
я ознайомився з цим всім хайпом м4 мак міні базової комплектації, виявилося що його беруть ради iMessage а не ради локальних ЛЛМ. Весь хай розкручений з нічого. ШІ пофіг на архітектуру якщо нема ресурсів. Реально щось з локального запустити хіба на 24гб моделі.
https://www.instagram.com/reel/DVbMaO8GFsE/
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 09.03.2026 23:24Так мій еліт і працює швидко і не вигружає ютуби з 12гб озу без пердолінгу
ви особисто перевіряли, чи це ви так думаєте про ютюб?
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24на рахунок octane бенчмарку то вважаю його максимально кривим
помітна тенденція коли всі бенчі стають поганими
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24самсунга то це не сяомі, де роздуття прошивки
так, прошивка роздута і у сяомі, і у самсунг. Але на сяомі можна поміняти.
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24там своя екосистема як в епла з купою софту, звичайно, купа лишнього як на мене, але не більше як в епла
я не користуюсь айфоном. Я розумію людей які його обирають. Наприклад моя дружина.
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24Мені не подобається як ти маніпулюєш та пригаєш з теми на тему, як тільки незручне питання то ігноруєш
приклад? всю маячню я коментувати не маю часу
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24ейр м1 то тестів багато сам робив і викладав, а зараз ось м4 маєш і тести десь з нету тягнеш, може ти просто балабол і не купив ейр м4?
але ж ви взагалі не робили тестів. Вже не кажучи щоб зробити свої. І до речі - ви таки погано шукаєте. І англомовні форуми - вам не по зубам.
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24може розкажеш нам чого досі тримаєш парк х86 динозаврів?
так, поки АРМ - не всюди кращий. І в мене далеко не один сервер.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.03.2026 08:24так, поки АРМ - не всюди кращий. І в мене далеко не один сервер.

Ну так переходь масово, підтримай особистим прикладом, доведи всім а не ляпай язиком по сраці :rotate:
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.03.2026 08:24 так, поки АРМ - не всюди кращий. І в мене далеко не один сервер.
Не може такого бути! :eek:
А як же Амазон, Гугл, мікрософт та інші? Як же масовий перехід на АРМ? Невже вони таки чогось не знають? Як це не всюди кращий? АРМ це ж зе бест оф зе бест оф зе бест! :spy:
artko
Member

Повідомлення

Z440_User: 10.03.2026 09:00А як же Амазон, Гугл, мікрософт та інші? Як же масовий перехід на АРМ? Невже вони таки чогось не знають? Як це не всюди кращий?
та вони просто ще свої тести не оптимізували...
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Дивно, кожен рік у арм прогреси по мінімум 50%, всі вже просто знущаються на х86 але отакої! арм не всюди краще... на 125 сторінці Юра порвався
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.03.2026 08:24ви особисто перевіряли, чи це ви так думаєте про ютюб?
Ну я ж користуюся телефоном, в мене взагалі не було жодного разу на 1+ щоб щось вигружалося крім програм, які можуть споживати багато енергії, а ютуб на паузу поставив і наступного дня звідти ж дивлюся, та й жрущі програми тож можна в виключення добавити щоб їх автоматом не прибивало, на попередньому пікселі 7а з 8гб теж не особо помічав щоб ютуб чи ютуб м'юзік закривалися, особливо ютуб м'юзік, бо в дворі 4г слабкий і банально в машині музика б заново повільно прогружалася.
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24помітна тенденція коли всі бенчі стають поганими
А бенч з таким розкидом великим результатів є об'єктивним? Той же сайнбенч показує 1-2% стабільно.
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24так, прошивка роздута і у сяомі, і у самсунг. Але на сяомі можна поміняти.
І шо тобі дасть видалення сміття в самсунга, який вже давно дуже крутий в оптимізації? Я дивився купу оглядів 1+13 і с25 ультра, різниця в акумах 20% на користь 1+, різниця в автономності 10% всього на користь 1+. А багато не потрібного просто вимикається в рідній прошивці без пердолінгу. Ну і ти ж забуваєш головне, самсунг теж можна прошити, сяомі обов'язково треба прошити для адекватної роботи, при цьому це мало відноситься до флагманських сяомі, скептично до них відносився поки не з'явилася можливість потикати. Ти ще зараз можеш аргументувати що на самсунг прошивок як кіт на плакав, але я відразу відповім що нема змісту туди кастом зашивати, бо ще по старіших самсунгах я бачив що в кастомах нема повного функціоналу, та що там самсунги, ну ти ж на своєму поко пердолишся, думаєш люди купують самсунг щоб зайнятися пердолінгом? А чим тоді він буде відрізнятися від пердолінгу на поко крім ціни?
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24я не користуюсь айфоном. Я розумію людей які його обирають. Наприклад моя дружина.
Але ж там купа лайна, як ти терпиш вибір своєї дружини і чому не переманив на божествений поко з кастомом?
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24приклад? всю маячню я коментувати не маю часу
А 45хв в день на іхбт маєш :rotate: та й якби ж то нормально коментував, незручне питання та ігнориш чи тему міняєш, от попросив ші щоб перевірив твій досвід в прошивках телефонів і почалося що я твоє брудне лайно шукаю, в тому що про тебе так багато брудного лайна в такому легкому доступі винен тільки ти :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24але ж ви взагалі не робили тестів. Вже не кажучи щоб зробити свої. І до речі - ви таки погано шукаєте. І англомовні форуми - вам не по зубам.
Мій провтик, попрошу ші ще англомовні форуми перевірити :rotate: але навіть якщо там буде менше лайна, то навряд (менше лайна + більше лайна)/2 буде означати менше лайна. На рахунок тестів то проси що треба, в мене ж не вигаданий девайс щоб підняти авторитет :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 08:24так, поки АРМ - не всюди кращий. І в мене далеко не один сервер.
То може розкажеш нам в чому арм гірший за х86? Бо ми ж тут 125 сторінок кажемо що не так все добре в арм, а ти нам доказуєш що х86 вже пора закопувати :rotate:
Спало на думку що треба було відразу тебе по ір вичислити та пальці в двері зажати, тема була б сторінок 10 від сили :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 10.03.2026 14:50Ну я ж користуюся телефоном, в мене взагалі не було жодного разу на 1+ щоб щось вигружалося
ніби очевидно - щоб нічого не вигружалось, потрібно щоб оперативки було більше ніж робоча область всіх запущених програм. Може у вас програм мало, або ви просто не помічаєте?
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50крім програм, які можуть споживати багато енергії
дуже цікаво. А які у вас програми споживають багато енергії при виключеному екрані?
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50 А бенч з таким розкидом великим результатів є об'єктивним? Той же сайнбенч показує 1-2% стабільно.
бенч працює в браузері, так там є нестабільність. Ще ваша прошивка влазить в роботу Андроїду
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50в самсунга, який вже давно дуже крутий в оптимізації?
невже крутіший ніж Гугл? Це ж Гугл пише, а Самсунг на стільки розумні - що можуть переписати краще. Може хай би сразу писали своє?
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50Я дивився купу оглядів 1+13 і с25 ультра, різниця в акумах 20% на користь 1+, різниця в автономності 10% всього на користь 1+
це означає лише одне - що на рівні системи йде втручання в роботу програм, і що вони примусово сплять довше. А потім користувачі стикаються з проблемами з пропущеними сповіщеннями, відсутнім будильником або затримкою повідомлень. Пошукайте - багато чого знайдете.
В той самий час у мене - просто все працює з коробки (тобто після прошивки). І до речі у мене на відміну від вас нема потреби включати енерго-ощадливий режим.
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50Ну і ти ж забуваєш головне, самсунг теж можна прошити
який з останіх?
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50Але ж там купа лайна, як ти терпиш вибір своєї дружини
ніби не бачив, сильно менше ніж скажімо на Самсунг чи на Пікселі
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50То може розкажеш нам в чому арм гірший за х86?
софт ще не весь оптимізований. В мому випадку - практично все працює. Є певні проблеми як підключити U.2 диски.
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50На рахунок тестів то проси що треба
та самі хоч щось запустіть. Порівняйте ті програми які у вас садять ваш макбук - з їх аналогами на х86
LVladislavchik: 10.03.2026 14:50в мене ж не вигаданий девайс щоб підняти авторитет
ви готові посперечатись на гроші - що в мене нема того про що я казав?
пс: тесту з вашого OnePlus - ви так і не дали, досі

Відправлено через 13 хвилин 16 секунд:
LVladislavchik: 09.03.2026 23:24За камери згідний, в флагманах там застій був, в с26 ніби реабілітувалися
сенсори камер і досі в останьому Ультра - такі самі. Просто Самсунг хоче побільше подоїти своїх користувачів, вважаючи їх тупими хомячками
пс: я вже мовчу як швидко вони дешевіють, це треба бути дійсно обдарованим щоб купувати том самсунги, особливо на старті продаж
LVladislavchik: 08.03.2026 23:25звідки тобі знати як самсунг працює?
та знаю, я в темі. До речі з моїх 3-х Galaxy S - всі 3 вийшли з ладу. 1 айфон також. Але з десятків Сяомі - жоден сам не погиб - або старість, або екран розбитий. Дуже шкода що недавно розбив свій Mi Max 3 - дуже був зручний для читання (маю ще Mi Max 1), щось би собі хотів подібне на заміну.

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
denon312: 10.03.2026 00:15я ознайомився з цим всім хайпом м4 мак міні базової комплектації, виявилося що його беруть ради iMessage а не ради локальних ЛЛМ. Весь хай розкручений з нічого. ШІ пофіг на архітектуру якщо нема ресурсів. Реально щось з локального запустити хіба на 24гб моделі.
там реально багато чого можна. Хоч я зараз і немаю часу розбиратись
У мене якщо що - він парсить xml, json, csv - код мій, працює дуже ефективно і швидко. І код - одно-потоковий. Може хтось запропонує як пришвидшити? Може підкаже також розробникам Хрому - бо в них теж одно-потоковий, ще й обробка посимвольна - побайтна. Ось де працюють багато вузьких каналів.

Відправлено через 17 хвилин 10 секунд:
насолоджуємось прогресом - хоч хочеться ще більше :shuffle:

Відправлено через 45 хвилин 45 секунд:

швидкі висновки:
- вони зробили механічний тачпад який можна натиснути в будь-якій точці. Невже інженери всіх віндовс ноутів такі тупі, що не змогли додуматись до такого простого і елегантного рішення. Хоч добре що тепер вони зможуть просто скопіювати (як завжди)
- 8 Гб оперативки - добре що Епл буде змушена оптимізовувати свою ОС під такий малий обєм памяті
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.03.2026 16:49ніби очевидно - щоб нічого не вигружалось, потрібно щоб оперативки було більше ніж робоча область всіх запущених програм. Може у вас програм мало, або ви просто не помічаєте?
Досвід аж пре, а в самого ютуб за ніч закрився :rotate: Чи вигрузить андроід програму то там дуже багато факторів, а не тільки скільки оперативки, ти ж кастоми шиєш, банально інше ядро зашиваєш чи планувальник міняєш і в тебе кардинально міняється робота телефону, в 1+ все добре з коробки з купою програм, а ти пердолься далі :lol:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49дуже цікаво. А які у вас програми споживають багато енергії при виключеному екрані?
Я фактично ніколи нічого не закриваю, просто повертаюся на робочий стіл, тобто юзаю тел по максимуму, але от є прога для діагностики авто і її треба саме закрити, бо якщо просто згорнути то вона просто буде постійно пробувати підключитися до сканера.
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49бенч працює в браузері, так там є нестабільність. Ще ваша прошивка влазить в роботу Андроїду
О так, а як аналогічну поведінку поясниш на макбуці після ребуту та компі з віндою? Ще що придумаєш? :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49невже крутіший ніж Гугл? Це ж Гугл пише, а Самсунг на стільки розумні - що можуть переписати краще. Може хай би сразу писали своє?
В самсунга оптимізація не гірше гугла, фактично їхній oneui це дуже глибокий форк андроіда, своє з нуля писати змісту 0, ти ж не дурачок ніби (чи дурачок?), без магазину програм воно не виживе, а магазин програм наповнювати це час та гроші.
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49це означає лише одне - що на рівні системи йде втручання в роботу програм, і що вони примусово сплять довше. А потім користувачі стикаються з проблемами з пропущеними сповіщеннями, відсутнім будильником або затримкою повідомлень. Пошукайте - багато чого знайдете.
В той самий час у мене - просто все працює з коробки (тобто після прошивки). І до речі у мене на відміну від вас нема потреби включати енерго-ощадливий режим.
Ото вже дурненький, якби люди пропускали сповіщення, будильники та повідомлення, то виробника би вже по судам затаскали. Повір, в мене точно такого нема.
А тепер до наших овець чи то до нашого барана :rotate: , в тебе все працює з коробки після якого пердолінгу по рахунку? Судячи по 4пда, пальців на руках не вистачить щоб перерахувати. А оце на рахунок енергозберігаючого це вже старечий маразм починається? :rotate: А я тобі напам'ятаю, то спеціально тільки для тебе щоб ти попустився зі своїм найшвидшим поко ф5 на дикому заході, в мене телефон дуже рідко в кінці дня має менше 20% батерейки, а енергозберігаючий автоматом тільки з 10% вмикається :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49який з останіх?
Любий самсунг з останніх можна перепрошити, але є нюанс, кастомів не так шоб розгулятися, то не для тебе девайс, пердолінгу нема :rotate: з коробки все чітко працює.
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49ніби не бачив, сильно менше ніж скажімо на Самсунг чи на Пікселі
Брехуняка, так я тобі й повірив, про піксель жодного разу не збрехав і ніби я айфонів ніколи не мав, там з коробки набагато більше програм і проблема що нема меню програм з алфавітним порядком і вони всі розкидані по робочих столах.
Гугл каже що на пікселю 22 програми з заводу приблизно, на айфоні біля 38 і на самсунгові біля 50, тільки самсунг там більше від гугла різні проги по дефолту ставить, linkedin, фейсбук і тд, але це не системні проги і легко видаляються, якби там не було, без пердолінгу що на пікселю, що на айфоні, що на самсунгові воно видаляється чи вимикається, БЕЗ ПЕРДОЛІНГУ, СМС ТА РЕЄСТРАЦІЇ :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49софт ще не весь оптимізований. В мому випадку - практично все працює. Є певні проблеми як підключити U.2 диски.
А наш тобі для у.2 дисків гора озу та гора ядер? Щось ти не договорюєш, там точно приколи з великою кількістю потоків та озу, тут нам розпинаєшся що весь такий арм однопоточний, а дома вмикаєш всі свої х86 на повну потужність :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49та самі хоч щось запустіть. Порівняйте ті програми які у вас садять ваш макбук - з їх аналогами на х86
Ну ти й товстолобий, я вже казав, що пробував працювати навіть на софті епла з коробки взагалі без постороннього софту і що є підозри що екран прожорливий, та й на редіті те ж пишуть, останніх декілька днів я мучився з яскравістю 7-8/16 і вийшло вижати 8-9 годин, це вже краще, але де моя багатократна різниця в автономності? Її нема, та даж я вчора оце октан бенч на ейру тобі ганяв, то за пів години біля 8% схавало на яскравості 7/16, почни думати, в такому режимі умовно за годину 16% піде і з таким навантаженням ноут сяде за в 0 за 6 годин 15хв :idea:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49ви готові посперечатись на гроші - що в мене нема того про що я казав?
пс: тесту з вашого OnePlus - ви так і не дали, досі
Який азартний попався, з тобою точно не буду спорити, дуже вже хитрий, може зараз на роботу збігаєш і візьмеш покористуватися та пофоткати :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49сенсори камер і досі в останьому Ультра - такі самі. Просто Самсунг хоче побільше подоїти своїх користувачів, вважаючи їх тупими хомячками
пс: я вже мовчу як швидко вони дешевіють, це треба бути дійсно обдарованим щоб купувати том самсунги, особливо на старті продаж
По першим оглядам фото та відео кращі, яка різниця які сенсори, якщо є результат? Але ж зачекай но, а ти не тупий хом'ячок? Ти стільки китайських пристроїв купив, що міг вже 1 нормальний смартфон купити, а на вторинному ринку твої сяомі дешевшають ще швидше та ще більше, товстолобий ти наш :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49та знаю, я в темі. До речі з моїх 3-х Galaxy S - всі 3 вийшли з ладу. 1 айфон також. Але з десятків Сяомі - жоден сам не погиб - або старість, або екран розбитий. Дуже шкода що недавно розбив свій Mi Max 3 - дуже був зручний для читання (маю ще Mi Max 1), щось би собі хотів подібне на заміну.
Тобі б в казкарі йти, ти ж не втримаєшся без пердолінгу телефону, який би ти самсунг не взяв то він був би прошитий в перший вечір або як мінімум перед покупкою ти б спитав в темі самсунга любого як в загальному телефон, а все що ти писав про самсунг на 4пда це тільки як блочком 0.7а заряджав батерею сяомі 3000мАг за 3 години і як телефон швидко до 80% сідав, це може кожен перевірити, глянувши твій профіль ydudchak, айфони може й доношував за дружиною :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49там реально багато чого можна. Хоч я зараз і немаю часу розбиратись
У мене якщо що - він парсить xml, json, csv - код мій, працює дуже ефективно і швидко. І код - одно-потоковий. Може хтось запропонує як пришвидшити? Може підкаже також розробникам Хрому - бо в них теж одно-потоковий, ще й обробка посимвольна - побайтна. Ось де працюють багато вузьких каналів.
Закінчуй з іхбт і відразу купа вільного часу буде :rotate: А про хром то йди сам затестуй, сафарі 120-130к жме в октані, хром 125-135 і хром на р7 9700х жме 130-140к, помогли еплу його канали? :lol:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49- 8 Гб оперативки - добре що Епл буде змушена оптимізовувати свою ОС під такий малий обєм памяті
А які там проблеми з самою ос на 8гб? Взагалі 0, тим більше активно компресія та своп юзається, фактично перевипустили ейр м1, проблеми будуть якщо схоч відкрити декілька програм :rotate:
yuriy_dd: 10.03.2026 16:49- вони зробили механічний тачпад який можна натиснути в будь-якій точці. Невже інженери всіх віндовс ноутів такі тупі, що не змогли додуматись до такого простого і елегантного рішення. Хоч добре що тепер вони зможуть просто скопіювати (як завжди)
Так це ж крок назад, тим більше чел в відео сказав що не завжди спрацьовує, то чому ти радієш? Вирвав інфу з контексту і маніпулюєш оце. В мене тачпад, який нажимався фізично по всій площі був ще в синкпаді е440, а це хасвел, 2013 рік.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Досвід аж пре, а в самого ютуб за ніч закрився
так, саме ютюб закривається. Інші програми ні. За ніч закривається.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16ти ж кастоми шиєш, банально інше ядро зашиваєш чи планувальник міняєш
колись таким займався, зараз виключно ядро що йде з прошивкою
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16в 1+ все добре з коробки з купою програм
це ви так думаєте, може не тестували детально
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Я фактично ніколи нічого не закриваю, просто повертаюся на робочий стіл
так я там само
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16 О так, а як аналогічну поведінку поясниш на макбуці після ребуту та компі з віндою? Ще що придумаєш? :rotate:
я в курсі що в браузері результати досить не стабільні. У вас є досвід тестування? я наприклад маю свій фреймворк, підтримує багато-потік
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Ото вже дурненький, якби люди пропускали сповіщення, будильники та повідомлення, то виробника би вже по судам затаскали
але ж я вам сказав що так і є. Пробували шукати? ось перший ж лінк: https://www.reddit.com/r/GalaxyS25Ultra ... ion_issue/
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16в тебе все працює з коробки після якого пердолінгу по рахунку?
якщо чесно - навіть і не багато ставив на поко ф5 - може пару штук. Навіть перші прошивки були повністю робочі.
до речі мій поко ф1 і досі паше, навіть досить притомний
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16в мене телефон дуже рідко в кінці дня має менше 20% батерейки, а енергозберігаючий автоматом тільки з 10% вмикається
так в мене зараз (22:20) на нестабільному 4Г зараз 53%. Якщо лише на WiFi то на вечір буде 75%.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Любий самсунг з останніх можна перепрошити
ок, дайте приклад хоч одного кастома для: Samsung Galaxy S25
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Гугл каже що на пікселю 22 програми з заводу приблизно, на айфоні біля 38 і на самсунгові біля 50, тільки самсунг там більше від гугла різні проги по дефолту ставить, linkedin, фейсбук і тд, але це не системні проги і легко видаляються
Самсунг має свої аналоги для Гугл додатків. Так що iPhone - 35–40, Самсунг - 50–65. Чистий Андроїд з Play Market - там може взагалі 10-15 програм. Повна воля - став що треба.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16А наш тобі для у.2 дисків гора озу та гора ядер? Щось ти не договорюєш, там точно приколи з великою кількістю потоків та озу, тут нам розпинаєшся що весь такий арм однопоточний, а дома вмикаєш всі свої х86 на повну потужність
щось я вас не розумію. У мене практично всі програми - одно-поточні. Але паралельно може працювати багато. Я контролюю скільки, і також аналізую завантаженість. На веб серверах - подібно.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16 Який азартний попався, з тобою точно не буду спорити, дуже вже хитрий, може зараз на роботу збігаєш і візьмеш покористуватися та пофоткати :rotate:
якби ви хотіли - ми б знайшли метод. Давайте арбітр, $1000, і я вам дам докази що куплено та використовується виключно персонально мною, можу його навіть вам відправити.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16а на вторинному ринку твої сяомі дешевшають ще швидше та ще більше, товстолобий ти наш
саме так. Але коштують дешево
пс: постійно спроба образити. Попереджую - за таке я блокую.
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16А про хром то йди сам затестуй, сафарі 120-130к жме в октані, хром 125-135 і хром на р7 9700х жме 130-140к, помогли еплу його канали?
звичайно - ви ж споживання порівняти не можете чи не хочете
пс: я лише в Хромі. У мене чомусь Сафарі повільніше працює
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16фактично перевипустили ейр м1, проблеми будуть якщо схоч відкрити декілька програм
там одно-потік значно швидший. А досвіду роботи з макбук ейр на М1 - є досить багато. Для простих задач - досить. Хоч я би хотів 12+ Гб принаймі
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16Так це ж крок назад, тим більше чел в відео сказав що не завжди спрацьовує, то чому ти радієш? Вирвав інфу з контексту і маніпулюєш оце. В мене тачпад, який нажимався фізично по всій площі був ще в синкпаді е440, а це хасвел, 2013 рік
я ні разу не зустрічав нормальних механічних тачпадів на вінді.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.03.2026 22:27я ні разу не зустрічав нормальних механічних тачпадів на вінді.
От коли помацаєш той тачпад в житті - можеш щось кукурікати а до цього ти звичайний балабол який лише транслює думки своїх інфлюєнсерів.

Відправлено через 36 секунд:
yuriy_dd: 10.03.2026 22:27Хоч я би хотів 12+ Гб принаймі
Твій кумир вважає що тобі вистачить і 8.

Відправлено через 27 секунд:
yuriy_dd: 10.03.2026 22:27я лише в Хромі. У мене чомусь Сафарі повільніше працює
Тому що ти криворукий.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
yuriy_dd: 10.03.2026 22:27щось я вас не розумію. У мене практично всі програми - одно-поточні.
Навіщо тобі епл якщо ти свої однопотоки один фіг ганяєш на х86. Переходь вже масово на арм і не страждай
yuriy_dd
Member

Повідомлення

тотальна перевага М5. Виробники софту - просто далі не можу ігнорувати таку високу потужність. Пора ..
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16 та самі хоч щось запустіть. Порівняйте ті програми які у вас садять ваш макбук - з їх аналогами на х86
Ну ти й товстолобий, я вже казав, що пробував працювати навіть на софті епла з коробки взагалі без постороннього софту і що є підозри що екран прожорливий, та й на редіті те ж пишуть, останніх декілька днів я мучився з яскравістю 7-8/16 і вийшло вижати 8-9 годин, це вже краще, але де моя багатократна різниця в автономності?
мене не дуже цікавить тест споживання екрана, і в мене цифри зовсім інші
ще раз - цікавить порівняння тих самих програм та навантажень під різними процами - час, скільки спожило енергії - ну ви ж розумний - ви знаєте як тестувати
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Всі чекають лише команди інфоцигана і троля на різних помийках щоб почати. :lol:

Відправлено через 2 хвилини :
yuriy_dd: 10.03.2026 23:11ще раз - цікавить порівняння тих самих програм та навантажень під різними процами - час, скільки спожило енергії - ну ви ж розумний - ви знаєте як тестувати
Навіть від тебе тут не було жодного подібного тесту окрім фоток твоєї руки яка стискає якийсь невідомий побутовий ваттметр і шмат екрана. Ти вимагаєш те що сам не годен зробити, почни з себе, лобуряко :laugh:
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd

У будь-якій незрозумілій ситуації роби вигляд, що коричневі сліди на штанях то шоколад, і пости чергову порцію безглуздого підлизування еплу! :rotate:
big_bang
Member

Повідомлення

слухайте, а якщо yuriy_dd це ШІ який вчиться на живих людях ?
Барбарис
Member

Повідомлення

big_bang, не оригінально - такі припущення ще з перших сторінок були в темі. Це цілком можливо.
waryag
Member

Повідомлення

big_bang: 11.03.2026 09:24 слухайте, а якщо yuriy_dd це ШІ який вчиться на живих людях ?
Хіба за цей час ШІ не повинен був чомусь навчитися? :laugh:
big_bang
Member

Повідомлення

waryag: 11.03.2026 10:25 Хіба за цей час ШІ не повинен був чомусь навчитися? :laugh:
ага, знищіти землю разом з шкіряними
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 11.03.2026 09:00пости чергову порцію безглуздого підлизування еплу!
тобто ви не вірите що результати тестів можуть бути правдою? всюди змова?
big_bang: 11.03.2026 09:24це ШІ який вчиться на живих людях ?
саме так. Проводжу соціальний есперимент. Хоча всюди і завжди - люди дуже вороже ставляться до чогось нового а також до тих хто відрізняється. Ну і як каже мій син - уявіть яка тупа середньостатистична людина, уявили? а тепер зрозумійте, що половина людей ще тупіші :lol:
Відповісти