Це просто кошмар, коли в деяких місцях червона карточка (проста 9070) в х2 обходить (4к останній Дум) 5070, не кажучи за 9070ХТ (яка по ціні рівна 5070), а виносить і 5070ті за 1200+ баксів, то щось точно не так працює у цьому світі.. Я не користуюся нейронками, але якийсь умовний DLSS звучить добре, ну і Path Tracing, ок, деякі шейдери в Майнкрафті не працюють коректно на червоних, я іноді роблю монтаж в Adobe Premiere Pro + After Effects, але навіть так..
https://youtu.be/4UqYr3nAj90
Картинки не можу додати бо це відсталий сайт із можливостями та інтерфейсом із нульових, а Imgur чомусь не дає завантажити туди скріни
Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Як би мені треба була відеокарта для лише ігор в 4к або навіть 1440р і на тривалий час, це треба бути хворим щоб вибрати RTX 5070, коли в нативі на червоній карті кадрів більше ніж на 5070 буде із DLSS, плюс пам'яті більше, шина краще
Новини
Останні статті і огляди
5070 vs 9070
-
SeptemberVibe
Junior
-
daesz
Member
- спойлер
- спойлер
- спойлер
- спойлер

-
Filabatya
Member
та лохи вони ці власники нвідії, особливо 5070 
мені і так зараз наставлять, сарказм тут не в почоті, а ви Ortyomko хочете щоб я на рекорд пішов
мені і так зараз наставлять, сарказм тут не в почоті, а ви Ortyomko хочете щоб я на рекорд пішов
- спойлер
- ті хто купили до подорожчання просто красавчики 70тка подорожчала на 5К а ваша на 20К

Востаннє редагувалось 09.03.2026 22:13 користувачем Filabatya, всього редагувалось 6 разів.
-
Ortyomko
Member
а власники 5070ti тоді хто?
-
waryag
Member
До стрибка цін на нвідіа вибір був складніше.SeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 21:50Як би мені треба була відеокарта для лише ігор в 4к або навіть 1440р і на тривалий час, це треба бути хворим щоб вибрати RTX 5070, коли в нативі на червоній карті кадрів більше ніж на 5070 буде із DLSS, плюс пам'яті більше, шина краще
На боці зелених набагато краща і довша підтримка в іграх та програмах, а АМД продовжує дробити і так мізерну ринкову частку, поставляючи під кожне покоління окрему версію ФСР.
У 5070 шина швидше.шина краще
-
alumem
Member
Перемога, наливайSeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 21:50Це просто кошмар, коли в деяких місцях червона карточка (проста 9070) в х2 обходить (4к останній Дум) 5070
-
Filabatya
Member
але як вона в 2 рази обходить, якщо в неї 10% тільки перевага в растері?
єдини сценарій цього це коли в 4К 70тка впреться в память
проблема шо вона там не буде в нативі, а швидше в балансі або перфомансі длсс і памяті їй вже вистачить 
обидві карти не для 4к енівей
єдини сценарій цього це коли в 4К 70тка впреться в память
обидві карти не для 4к енівей
Востаннє редагувалось 09.03.2026 22:21 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
-
SeptemberVibe
Junior
так у 5070 лише 192 біта проти 256. В 4к там просто розрив.. Але я згоден, що для роботи і технології на стороні Nvidia, але нажаль вони не добавлять VRAM якої не вистачає а іще там просто ну занадто великий розрив в Дум і Хорайзоніwaryag: ↑ 09.03.2026 22:09До стрибка цін на нвідіа вибір був складніше.SeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 21:50Як би мені треба була відеокарта для лише ігор в 4к або навіть 1440р і на тривалий час, це треба бути хворим щоб вибрати RTX 5070, коли в нативі на червоній карті кадрів більше ніж на 5070 буде із DLSS, плюс пам'яті більше, шина краще
На боці зелених набагато краща і довша підтримка в іграх та програмах, а АМД продовжує дробити і так мізерну ринкову частку, поставляючи під кожне покоління окрему версію ФСР.
У 5070 шина швидше.шина краще
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
А якщо 9070 включить Фср 4? А в 2 рази обходить ось так, просто пам'яті не вистачило в Дум і фпс нижче 30 дропнувся, коли на 9070 іще 45+Filabatya: ↑ 09.03.2026 22:17 але як вона в 2 рази обходить, якщо в неї 10% тільки перевага в растері?
єдини сценарій цього це коли в 4К 70тка впреться в памятьпроблема шо вона там не буде в нативі, а швидше в балансі або перфомансі длсс і памяті їй вже вистачить
![]()
Відправлено через 46 секунд:
дивлячись коли вони купили карту і для яких задач..
-
my4a4oc
Member
треба ще враховувати пропускну здатність пам'ятіSeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 22:22так у 5070 лише 192 біта проти 256. В 4к там просто розрив.. Але я згоден, що для роботи і технології на стороні Nvidia, але нажаль вони не добавлять VRAM якої не вистачає а іще там просто ну занадто великий розрив в Дум і Хорайзоніwaryag: ↑ 09.03.2026 22:09
До стрибка цін на нвідіа вибір був складніше.
У 5070 шина швидше.
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:А якщо 9070 включить Фср 4? А в 2 рази обходить ось так, просто пам'яті не вистачило в Дум і фпс нижче 30 дропнувся, коли на 9070 іще 45+Filabatya: ↑ 09.03.2026 22:17 але як вона в 2 рази обходить, якщо в неї 10% тільки перевага в растері?
єдини сценарій цього це коли в 4К 70тка впреться в памятьпроблема шо вона там не буде в нативі, а швидше в балансі або перфомансі длсс і памяті їй вже вистачить
![]()
Відправлено через 46 секунд:дивлячись коли вони купили карту і для яких задач..
-
Gil_gamesh
Junior
Ну в мене була 780ti, на якій через майнінг і все інше довелось дуже довго просидіти. То я багато разів пожалів, ще не взяв 290X, яка була дешевша, і в якої підтримка драйверів з часом була набагато кращою.waryag: ↑ 09.03.2026 22:09 На боці зелених набагато краща і довша підтримка в іграх та програмах
Я розумію, що це не дуже важливо в розрізі 5070 і 9070, але для мене було важливо, коли всі розказували які чудові драйвери в Нвідія, але в мене на моїй 780ti було тупо вдвічі менше фпс в думі i COD, і набагато менше в інших іграх типу RDR2. Єдине місце, де вона вигравала, це був відьмак з непотрібним hairworks. А без нього також зливала радеону.
Але всі розказували який я щасливчик з класними драйверами Нвідія))
-
waryag
Member
Типовий розрив в ситуації, коли одній з карт не вистачає пам'яті. Лікується ледь помітним зниженням настроювань (звичайно - якість текстур з макс на сходинку нижче).SeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 22:22іще там просто ну занадто великий розрив в Дум і Хорайзоні
Тим більше, це одиночні одноразові ігри. Десь краще нвідіа, десь АМД.
ФСР4 гірше і присутнє в відносно невеликій кількості ігор.SeptemberVibe: ↑ 09.03.2026 22:22 А якщо 9070 включить Фср 4? А в 2 рази обходить ось так, просто пам'яті не вистачило в Дум і фпс нижче 30 дропнувся, коли на 9070 іще 45+
Так, є оптискейлер, але це танці з бубном, нативне рішення краще.
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
За драйвери погоджуся. І пам'ятаю ситуацію, коли не рекомендовували оновлювати драйвери нвідіа ще на паскалях.Gil_gamesh: ↑ 10.03.2026 00:28Ну в мене була 780ti, на якій через майнінг і все інше довелось дуже довго просидіти. То я багато разів пожалів, ще не взяв 290X, яка була дешевша, і в якої підтримка драйверів з часом була набагато кращою.
Я розумію, що це не дуже важливо в розрізі 5070 і 9070, але для мене було важливо, коли всі розказували які чудові драйвери в Нвідія, але в мене на моїй 780ti було тупо вдвічі менше фпс в думі i COD, і набагато менше в інших іграх типу RDR2. Єдине місце, де вона вигравала, це був відьмак з непотрібним hairworks. А без нього також зливала радеону.
Але всі розказували який я щасливчик з класними драйверами Нвідія))
В нвідіа ще був фізікс. В 3.5 іграх, але прикольний.