Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
AlterJio
Member
GreenMile
Ігри масштабу ААА, наприклад Відьмак 3,РДР 2, Фар Край 5-6, Кінгдом Кам Деліверенс, Резидент Евіл деякі частини, і деякі симуляторів типу Роад Крафт, Евро Трак, Симулятор фермера,
Ігри масштабу ААА, наприклад Відьмак 3,РДР 2, Фар Край 5-6, Кінгдом Кам Деліверенс, Резидент Евіл деякі частини, і деякі симуляторів типу Роад Крафт, Евро Трак, Симулятор фермера,
-
Барбарис
Member
AlterJio, з цим і 1080ті , 6900хт справлялись
-
GreenMile
Member
Половина ігор 7-10 річної давнини, половина таких, де немає навіть РТ, не те шо ПТ. Тобто, 5070ті нічого не дасть за ті зайві 8к в ціні. Беріть 9070хт і грайте в своє задоволення.AlterJio: ↑ 09.03.2026 14:59 GreenMile
-
Striker
Member
Дивіться, з чого все почалось. Я грав собі спокійно в KCD1 з локом фпс на 80, бо більше в цій грі непотрібно. Потім я помітив, що щось не те, і все якось дуже літає. Зайшов в Adrenalin, а там фпс овер 120-140 і споживання відповідне, в 2 рази вище, ніж при 80 фпс. Мені така хурма не підходить, я почав розбиратися, кожного разу моніторити через Adrenalin. Результати я вже описував. Заходиш в Adrenalin, запускаєш гру і лок працює, а якщо не запускати, то не працює в більшості випадків. Ну, і поки я заходив через Alt + R, ще разів 5 перезавантажив комп, бо відлітав курсор. Після такого в мене вже підгоріло. Жити можна, якщо користуватись обхідними шляхами, але не таке очікуєш купуючи карту за 38к грн.GreenMile: ↑ 09.03.2026 11:52І шо воно вам дає? Зарядна станція сама покаже навантаження на неї, що дає знання що ГПУ зараз на 100% завантажена, а коли ви зайшли у кімнату, чи повернулись в небо, то на 70%? Ви якось корегуєте свій геймплей виходячи з цього?
-
Nouriel
Member
можна в стімі включити)Striker: ↑ 09.03.2026 11:46Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
-
Striker
Member
В мене в стімі тільки CS 2.Nouriel: ↑ 09.03.2026 17:37можна в стімі включити)
-
Nouriel
Member
можна і дешевшу 9070хт брати там всі виконання норм, не обовязково за 44к хфх меркуріAlterJio: ↑ 09.03.2026 07:25Комради підкажіть, чи є сенс підзібрати грошей і переплативши 8000грн взяти 5070ті в самому бюджетному виконані, або не тягнути час і купити XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT Gaming Edition.
Карта потрібна для ігор в 1080р і 2к
-
AlterJio
Member
Nouriel
Хотів дешевше брати, щось від гіги чи ред девіл, але почав дивитись огляди і помітив скарги людей на великі температури хотспот, пам'яті, врм, і не маючи знайомих з реальними картами, обрав цю спираючись на рекомендації блогерів.
Прив'язки до виробника карти в мене нема, якщо умовна 9070ХТ від Х виробника буде стабільною працюваии і не гріти чіпи пам'яті до 99 по цельсію то придбаю її.
Якщо у вас є список карт які можна придбати, напишіть будь ласка.
Хотів дешевше брати, щось від гіги чи ред девіл, але почав дивитись огляди і помітив скарги людей на великі температури хотспот, пам'яті, врм, і не маючи знайомих з реальними картами, обрав цю спираючись на рекомендації блогерів.
Прив'язки до виробника карти в мене нема, якщо умовна 9070ХТ від Х виробника буде стабільною працюваии і не гріти чіпи пам'яті до 99 по цельсію то придбаю її.
Якщо у вас є список карт які можна придбати, напишіть будь ласка.
-
Nouriel
Member
так у всіх температури в межах норми, який сенс переплачувати 6-7к якшо воно ні на шо не впливає, тим більще там температури не під 100 як у попередніх картахAlterJio: ↑ 09.03.2026 19:08 температури хотспот, пам'яті, врм
і це 1 тб ссд можна взяти додатково))
гіга то канєшно найгірше виконання, але і воно в межах норми, а інші ще краще
у оглядах ще тестувалось на памяті хунікс, а вона гаряча. зараз це рандом, через дефіцит памяті, так шо не факт шо в хфхпопадесьть холодна самунг.
та і он з хфх було декілька випадків, шо були артефакти і приколи з падіням драйвера, то по гарантії міняли.
Последний раз редактировалось Nouriel 09.03.2026 19:37, всего редактировалось 3 раза.
-
Striker
Member
AlterJio
Так от же ж.AlterJio: ↑ 09.03.2026 19:08почав дивитись огляди і помітив скарги людей на великі температури хотспот, пам'яті, врм, і не маючи знайомих з реальними картами, обрав цю спираючись на рекомендації блогерів.
Yurius: ↑ 09.03.2026 12:16Я як раз там купив собі Гігу 9070 XT за 33100 грн , на самсунзі , три роки гарантії все таке.
Також можете подивитися порівняння температур. До речі, Yurius, там же не 3 роки, а 4 при реєстрації на сайті. Яку частоту бере з андервольтом?Yurius: ↑ 09.03.2026 12:58Я її заандервольтив як і стару на 270 вт (не бачу сенсу у 330 вт) , пощастило їде -110мв стабільно , память 70 макс , оберти 1300 ,нічого не чутно , а ядро десь 55-75.
-
AlterJio
Member
Striker
Коментарі про гігу пропустив, звертав увагу тільки на сповіщення. Трохи бентежить слова "пощастило їде -110мв стабільно , память 70 макс , оберти 1300" андервольт справа вдачі.
Загалом, дякую всім хто коментував, піду дивитись огляди може дійсно знайду карту яка буде дешевше і не обігрівати хату.
Коментарі про гігу пропустив, звертав увагу тільки на сповіщення. Трохи бентежить слова "пощастило їде -110мв стабільно , память 70 макс , оберти 1300" андервольт справа вдачі.
Загалом, дякую всім хто коментував, піду дивитись огляди може дійсно знайду карту яка буде дешевше і не обігрівати хату.
-
Yurius
Member
Чому бентежить ,пощастило що поїхала на -110 і що,ну не пощастить буде-70 до ваших мук вибора це взагалі не відноситься,це мої примхи ентузізта.AlterJio: ↑ 09.03.2026 19:56Трохи бентежить слова "пощастило їде -110мв стабільно , память 70 макс , оберти 1300" андервольт справа вдачі.
А з приводу версії карти Вам пан Nouriel правильно написав ,я з ним повністю згоден,память реально рандом,а усе інше там холодне.
Відправлено через 45 секунд:
Не лазив ще на сайт ,3250 бачив точно у 2к в Сталкері.Striker: ↑ 09.03.2026 19:31До речі, Yurius, там же не 3 роки, а 4 при реєстрації на сайті. Яку частоту бере з андервольтом?
-
Барбарис
Member
AlterJio, в середньому по лікарні карти однакові - одні кращі в одному, другі в іншому, є декілька вище середнього в багатьох параметрах і пам'ять самсунг трохи краща. Але це все в порядку декількох фпс і градусів. Великої різниці від вендора до вендора немає, бо все загалом витиснуте від амд.
Striker, сайт гіги показує 3 роки.
-
Striker
Member
Так, вибачаюсь. Просто тут хтось раніше писав, що і на Gaming можна додати рік. Тільки на Aorus, виходить.Барбарис: ↑ 09.03.2026 20:27сайт гіги показує 3 роки
-
man1242
Member
Так, звісно немає, між умовними сапфір пульс та нитро теж немає різниціБарбарис: ↑ 09.03.2026 20:27 AlterJio, в середньому по лікарні карти однакові - одні кращі в одному, другі в іншому, є декілька вище середнього в багатьох параметрах і пам'ять самсунг трохи краща. Але це все в порядку декількох фпс і градусів. Великої різниці від вендора до вендора немає, бо все загалом витиснуте від амд.
-
Барбарис
Member
Тоді, судячи з тестів, пам'ять та врм в них підсмажаться однаково і хотспот вже не матиме значення взагаліman1242: ↑ 09.03.2026 21:16 Так, звісно немає, між умовними сапфір пульс та нитро теж немає різниціВ одному випадку ми в літку отримаємо умовні 96градусів по хотспоту та 2300 обертів а у іншому випадку 86градусів та 1800 обертів. Дійсно різниця не велика
![]()
-
Cirax
Member
Не только.Striker: ↑ 09.03.2026 21:09Так, вибачаюсь. Просто тут хтось раніше писав, що і на Gaming можна додати рік. Тільки на Aorus, виходить.Барбарис: ↑ 09.03.2026 20:27сайт гіги показує 3 роки
Взял 5070Ti Aero - 4 года гарантия после регистрации.
Значит и на гейминг добавит.
А вот на радеоны, только aorus плюс один год.
-
Yurius
Member
Непогана пропозиція для 9070 , повноцінні 3 роки гарантії
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-pri ... 565528358/
-
SPEC1AL1ST
Member
-
VirusikZloy
Member
ети праймі самое дно по охлаждению и фпс среди аналогов , выше чел кидал обзоры всех 9070 .. и прайм прямо мусорная картаYurius: ↑ 10.03.2026 13:31 Непогана пропозиція для 9070 , повноцінні 3 роки гарантії