Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Striker: 09.03.2026 07:45 Поки ви будете збирати 8к грн, ціна ще може вирости на ті ж 8к. Беріть 9070 XT. Це майже 5070 ti по продуктивності.
Так, стоп. Та ви ж 2 дні тому клялися, що більше відеокарту радеон не купите. Шо сталось?
Striker: 07.03.2026 15:26 Мабуть, більше в житті не куплю собі Radeon. Коли в грі натискаєш Alt+R, щоб подивитися на продуктивність і налаштування, то через раз Adrenalin кудись пропадає з процесів і злітає курсор мишки, хоча комп не висить, в гру заходить. Вже почало горіти. Поки не заходиш - все нормально. Таке зараз KCD 1 і в Hogwarts legacy було.
Ще якогось біса зараз на останньому драйвері при залочених 80 фпс лок кадрів також не працює, точніше, якось через раз працює.
І повернімось до обмеження кадрів і alt-r.
ALT-R наче працює.
І лок кадрів теж працює. Ми навіть дослідили, що є 2 способи це зробити. Через chill i frtc.
Тут працює, тут працює, в мене працює. А у вас не працює? :dontknow: А в чому справа?
Є в кого ще карта радеон, у вас теж не працює alt-r i не можна лочити фпс у іграх, як і в Striker'a?
Gil_gamesh
Junior

Повідомлення

В мене 9070, chill працює, alt-r працює, курсор не злітає.
Може до нього Ліза Су приходить і йому налаштування скидає? Бо він про неї погані коментарі на форумі пише.
Striker: 06.03.2026 21:08 За те Хуанг не кидає своїх покупців і підтримує довго продукт, не те, що Ліза.
p.s. "зате" є сполучником. Пишеться разом.

Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Yurius: 08.03.2026 08:36
Gil_gamesh: 08.03.2026 01:15і ставлю в меню гри обмеження фпс до 150
а як оце зробити?
В іграх в меню. Тепер майже у всіх іграх це є. Щоб дроселі не свистіли.
А в самій грі коли відбувається рендер, обмеження через chill щоб був рівний фреймтайм.
Striker
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 09.03.2026 10:57Так, стоп. Та ви ж 2 дні тому клялися, що більше відеокарту радеон не купите. Шо сталось?
Так я і не купую. :lol: В мене вже куплена.
Piter Cantrope: 09.03.2026 10:57І повернімось до обмеження кадрів і alt-r.
ALT-R наче працює.
І лок кадрів теж працює. Ми навіть дослідили, що є 2 способи це зробити. Через chill i frtc.
Тут працює, тут працює, в мене працює. А у вас не працює? А в чому справа?
Працює у вас в одній грі, чи декількох. В мене в двух інших іграх така хурма. Такого не може бути по-вашому? З приводу локу. Я, блд, вам уже написав що і як, в яких умовах воно працює, а в яких ні. Ви на приколі?
Piter Cantrope: 09.03.2026 10:57Є в кого ще карта радеон, у вас теж не працює alt-r i не можна лочити фпс у іграх, як і в Striker'a?
Купіть окуляри вже. Yurius писав раніше і за проблеми з локом, і за Alt + R кілька днів тому.
Gil_gamesh: 09.03.2026 11:08Може до нього Ліза Су приходить і йому налаштування скидає? Бо він про неї погані коментарі на форумі пише.
Лол. Це була відсилка (сарказм), що Nvidia випустила криві драйвера один за одним під RE9.
Yurius
Member

Повідомлення

Striker: 09.03.2026 11:27Yurius писав раніше і за проблеми з локом, і за Alt + R кілька днів тому
Проблем з чілом в мене нема тому що я їм не користувався ,я лише написав ,що чіл : не лочить меню,та не працює вище 300 фпс.

А ось при Альт р дійсно буває ,що комп нормального працює і геймпад працює ,а ось миш завмирає на центрі екрану і працювати перестає до ребуту пк.
Барбарис
Member

Повідомлення

4 сторінки обговорення якоїсь фігні? А навіщо той альтр? Я в гру захожу, щоб пограти і на фпс дивлюсь, лише коли в грі бачу щось не те - фрізи, статтери тощо. Ще витрачати час на якийсь адреналін. Та ну на ...
Striker
Member

Повідомлення

Yurius
Так я з самого початку пишу про глобальний лок, а не про Chill, але Piter Cantrope важко до сих пір зрозуміти. З Chill я ще пограюсь, але мені треба, щоб і в меню лочило.

А з Alt + R проблем не було, поки я грав в STALKER 2. Тому схоже, що це тільки в конкретних іграх, або це новий драйвер щось зламав.
Барбарис: 09.03.2026 11:37А навіщо той альтр?
Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
GreenMile
Member

Повідомлення

Striker: 09.03.2026 11:46 Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
І шо воно вам дає? :think: Зарядна станція сама покаже навантаження на неї, що дає знання що ГПУ зараз на 100% завантажена, а коли ви зайшли у кімнату, чи повернулись в небо, то на 70%? :dontknow: Ви якось корегуєте свій геймплей виходячи з цього? :shuffle:
Барбарис
Member

Повідомлення

Striker, і чим це допоможе? До того ж приблизний показник. ЗС, у мене наприклад, показує споживання підключених пристроїв.
Yurius
Member

Повідомлення

Striker: 09.03.2026 11:46Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
включи оверлей адреналіна на окрему кнопку (він досить пристойний , як на мене нічим не гірше мсі бернера , все є) і не треба буде визивати усе меню через альт р .

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Барбарис: 09.03.2026 11:374 сторінки обговорення якоїсь фігні? А навіщо той альтр? Я в гру захожу, щоб пограти і на фпс дивлюсь, лише коли в грі бачу щось не те - фрізи, статтери тощо. Ще витрачати час на якийсь адреналін. Та ну на ...
а про що говорити , карти всі купили , а хто не купив не купить бо стало ще дорожче , ось і оживляємо тему як можемо :D

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Gil_gamesh: 09.03.2026 11:08В іграх в меню. Тепер майже у всіх іграх це є. Щоб дроселі не свистіли.
ну таке , макс 50 на 50 % таке налашування в опціях ігр є.
Геральт
Member

Повідомлення

Striker: 09.03.2026 11:46 Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
Так Ctrl+Shift+O включає/виключає моніторинг, без смикання налаштувань. Chill, до речі, свою окрему комбінацію має (зі звуковим оповіщенням), можна на льоту дивитись, чи/як він працює.
Yurius: 09.03.2026 12:00
Striker: 09.03.2026 11:46Я дивлюся на споживання GPU, бо інколи граю з зарядної станції.
включи оверлей адреналіна на окрему кнопку (він досить пристойний , як на мене нічим не гірше мсі бернера , все є) і не треба буде визивати усе меню через альт р .
Все є, тільки адреналін не записує свій же оверлей. А ріву (та й мабуть фрапс, не пробував), пише.
Ну і всі ті оверлеї безбожно брешуть щодо рам/врам. Бо моніторнять систему, а не гру(процес). Тру споживання через CapFrame
Барбарис
Member

Повідомлення

Yurius, та ще можна - в розетки ніби досі акція, звісно не така жирна, як в перші дні, але теж непогано.
Yurius
Member

Повідомлення

Барбарис: 09.03.2026 12:12 Yurius, та ще можна - в розетки ніби досі акція, звісно не така жирна, як в перші дні, але теж непогано.
Я як раз там купив собі Гігу 9070 XT за 33100 грн , на самсунзі , три роки гарантії все таке.

А свою американську Стіл легенд на Хьюніксі віддав знайомому в оплату частинами за 30000 B-)

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Геральт: 09.03.2026 12:07Все є, тільки адреналін не записує свій же оверлей
Ось тут не зрозумів?наче пише

Ще питання що хто ставить в налаштуваннях кольору дісплея RGB 4 4 4 , чи YCBCR 4 4 4 ?
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 09.03.2026 12:07
Так Ctrl+Shift+O включає/виключає моніторинг, без смикання налаштувань. Chill, до речі, свою окрему комбінацію має (зі звуковим оповіщенням), можна на льоту дивитись, чи/як він працює.
Yurius: 09.03.2026 12:00
Все є, тільки адреналін не записує свій же оверлей. А ріву (та й мабуть фрапс, не пробував), пише.
Ну і всі ті оверлеї безбожно брешуть щодо рам/врам. Бо моніторнять систему, а не гру(процес). Тру споживання через CapFrame
Чіллом намагався користувався як обмежувачем кадрів, імхо по імпут лаг гірший був ніж RTSS причому відчутно. Будь-який інгейм лімітер буде кращим.
Востаннє редагувалось 09.03.2026 12:27 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

Yurius: 09.03.2026 12:16 Ось тут не зрозумів?наче пише
В мене в записах відосів (По CTRL+Shift+E) не відображає адреналінівський оверлей.
Yurius
Member

Повідомлення

Геральт: 09.03.2026 12:21
Yurius: 09.03.2026 12:16 Ось тут не зрозумів?наче пише
В мене в записах відосів (По CTRL+Shift+E) не відображає адреналінівський оверлей.
спойлер
Снимок экрана 2026-03-09 122339.png
man1242
Member

Повідомлення

Yurius: 09.03.2026 12:16
Барбарис: 09.03.2026 12:12 Yurius, та ще можна - в розетки ніби досі акція, звісно не така жирна, як в перші дні, але теж непогано.
Я як раз там купив собі Гігу 9070 XT за 33100 грн , на самсунзі , три роки гарантії все таке.

А свою американську Стіл легенд на Хьюніксі віддав знайомому в оплату частинами за 30000 B-)

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Геральт: 09.03.2026 12:07Все є, тільки адреналін не записує свій же оверлей
Ось тут не зрозумів?наче пише

Ще питання що хто ставить в налаштуваннях кольору дісплея RGB 4 4 4 , чи YCBCR 4 4 4 ?
RGB онлі, YCbCr то для тв формату бо більше можливо стиснути. На моніторах завжди використовується RBG, навіть якщо сигнал приходить з YCbCr, він перетворюється у RGB самим монітором через що можуть бути втрата кольорового охвату та насиченості.
Yurius
Member

Повідомлення

man1242: 09.03.2026 12:26RGB онлі, YCbCr то для тв формату бо більше можливо стиснути. На моніторах завжди використовується RBG, навіть якщо сигнал приходить з YCbCr, він перетворюється у RGB самим монітором через що можуть бути втрата кольорового охвату та насиченості.
ну в мене РГБ і стоїть , картинка білш насичена по кольорах, просто було цікаво.
Барбарис
Member

Повідомлення

Yurius, аналогічно :laugh: , тільки на хюнікс, але не гаряча - в с2 лиш 74 бачив. Це максимальна з усіх ігор. Взяв заради гарантії та щоб стара 6900 не стала сюрпризом :D
Yurius
Member

Повідомлення

Барбарис: 09.03.2026 12:49 Yurius, аналогічно :laugh: , тільки на хюнікс, але не гаряча - в с2 лиш 74 бачив. Це максимальна з усіх ігор. Взяв заради гарантії та щоб стара 6900 не стала сюрпризом :D
Я її заандервольтив як і стару на 270 вт (не бачу сенсу у 330 вт) , пощастило їде -110мв стабільно , память 70 макс , оберти 1300 ,нічого не чутно , а ядро десь 55-75.

Відправлено через 7 хвилин 13 секунд:
Барбарис: 09.03.2026 12:49 в с2 лиш 74 бачив
це в тебе при 330 вт? а оберти які ?
Барбарис
Member

Повідомлення

Yurius, чесно, не дивився ще взагалі, але вентиляторів чи шуму повітря не чути. Там ще є перемикач режимів, треба буде спробувати.
Я просто поставив і пограв, це тільки температуру глянув, бо тести робив для 6900. Часу особливо не було, щоб витрачати на налаштування.
Відповісти