Helldivers 2 повністю перейде на «стиснуту» версію 23 ГБ замість 154 ГБ уже в березні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
mgerchik
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Helldivers 2 повністю перейде на «стиснуту» версію 23 ГБ замість 154 ГБ уже в березні

А чи не буде із цією стислою версією ситуації подібної до стислого клієнту NMS ?
kyon
Member

Повідомлення

Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
FarCry
Member

Повідомлення

Граю на стиснутій версії вже 2 місяця. Все чудово. :up:
kak_tak
Member

Повідомлення

kyon: 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
1% и 0.1% low на ssd кратно лучше чем на hdd, мелкие данные он не умеет подкидывать мгновенно
DolfDolfi
Member

Повідомлення

Нормальний ссд 5-6 років спокійно прослужить а далі говорять про якесь зношення :D
Це ж не БД чи торренти крутити )
yurarad
Member

Повідомлення

kyon: 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
ADATA Gammix S5 на 256 Гб уже седьмой год "снашивается" 39 ТБ записи ресурс еще 81%, износ 29%, крутится по 15+ часов в сутки на нем система стоит, даже до резерва еще не добрался, не понимаю такой вот паранои, да еще и с объемом в 2 ТБ, там же ресурс кратно выше, жизнь можно до смерти прожить а SSD целым будет... Зачем вообще брать SSD если так за него боишься?
DolfDolfi
Member

Повідомлення

yurarad: 08.03.2026 11:54
ADATA Gammix S5 на 256 Гб уже седьмой год "снашивается" 39 ТБ записи ресурс еще 81%, износ 29%, крутится по 15+ часов в сутки на нем система стоит, даже до резерва еще не добрался, не понимаю такой вот паранои, да еще и с объемом в 2 ТБ, там же ресурс кратно выше, жизнь можно до смерти прожить а SSD целым будет... Зачем вообще брать SSD если так за него боишься?
Мабуть ще так автомобіль купують і тримають в гаражі :)
gregory_amd
Member

Повідомлення

850 сосунг уже вот 10+ лет как пытается износиться
Corsair force ls 120gb В 2012 году купленный вот все никак не износится
Msi spatium 4 года юзаю без выключения в качестве буферного ссд для захвата видео с экрана, последний раз смотрел было 272тб total host written И порядка 700тб На самсунге..

А корсар 2012 года вообще на сенд форс контроллере..

Эхх вот бы ещё чуток побыть свидетелем износа ссд уххх
Васильович
Member

Повідомлення

DolfDolfi: 08.03.2026 11:51чи торренти крутити )
Не розумію, чому так часто люблять торентами лякати?
Там основне споживання - це читання, якщо залишатися на роздачі. А читання ресурс SSD не вбиває ж...
А якщо мова про "просто звантажити файл", то яка різниця - через торент чи в браузері? Всеодно на диск запишеш той самий об'єм даних :shuffle:
tornadox
Member

Повідомлення

kyon: 08.03.2026 11:26хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
в мене 3 ссд (nvme під ос, sata ssd під ігри та ще один nvme ssd під ігри)
вгадай на якому ссд більш циклів запису? на тому що система, там десь 20-30, а на тому що ігри (так він новіший, взагалі лише 2 чи 3).
Між NVMe та SATA SSD в іграх не бачу різниці, не думаю що для ОС було помітно різницю. А от після ХДД помітно, тому що ХДД спить, і коли щось запускаєш чути як він розкручується, ну і час запуску довший, але на настільки, от шум мішає. Бо нові ХДД мають велику швидкість читання.
DolfDolfi
Member

Повідомлення

Васильович: 08.03.2026 12:18
DolfDolfi: 08.03.2026 11:51чи торренти крутити )
Не розумію, чому так часто люблять торентами лякати?
Там основне споживання - це читання, якщо залишатися на роздачі. А читання ресурс SSD не вбиває ж...
А якщо мова про "просто звантажити файл", то яка різниця - через торент чи в браузері? Всеодно на диск запишеш той самий об'єм даних :shuffle:
Торренти можна крутить по різному. Якщо товкти рейтинг на закритих ресурсах, і постійно залітати на щось свіже і треба бігти на інше а об'єм уже не дозволяє:) то запис працює аж гай гудить. Але для звичайних користувачів які щось колись вантажать це не є проблема. А якщо це "піратські ігри" які важуть як коні і з кожним оновленням треба більшу частину вантажити то і тут теж ресурс не вічний
erkins007
Member

Повідомлення

kyon: 08.03.2026 11:26Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр
kyon: 08.03.2026 11:26У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением
Не путайте линейку и мелкоблочку. В играх в основном именно вторая, а мелкоблочка у жестких в несколько раз хуже чем даже у сата ссд.

Жесткие щас для архивов и файлов, но не для игр и програм
Васильович
Member

Повідомлення

DolfDolfi: 08.03.2026 12:25А якщо це "піратські ігри" які важуть як коні і з кожним оновленням треба більшу частину вантажити то і тут теж ресурс не вічний
Ах, за піратські ігри погоджуюся. Упустив цей момент, так як сам я "консолехолоп".
Навряд чи творці репаків паряться, щоб статичні дані з попередньої роздачі перехешовувалися з максимально корисним коефіцієнтом.
daesz
Member

Повідомлення

Васильович: 08.03.2026 12:18Там основне споживання - це читання
Контролер ж в будь-якому випадку "зношується", і він точно швидше від'їде за ресурс TDW :shuffle:
DolfDolfi
Member

Повідомлення

daesz: 08.03.2026 12:36
Васильович: 08.03.2026 12:18Там основне споживання - це читання
Контролер ж в будь-якому випадку "зношується", і він точно швидше від'їде за ресурс TDW :shuffle:
То вже лотерея, мабуть якісний бп додасть + в довговічність
Васильович
Member

Повідомлення

daesz: 08.03.2026 12:36Контролер ж в будь-якому випадку "зношується"
Так і у вінчестерів також :shuffle:
Причому, там і читання - це більш тяжка задача, бо ж механічна частина ще присутня. Тому відповідь на питання "який тип накопичувача надійніший" - в даному випадку не таке очевидна.
daesz
Member

Повідомлення

Васильович: 08.03.2026 12:45в даному випадку не таке очевидна
Вінчестери значно дешевші в наш час :-P
Васильович
Member

Повідомлення

daesz: 08.03.2026 13:02Вінчестери значно дешевші в наш час
Поки що :apes:
Li
Member

Повідомлення

gregory_amd: 08.03.2026 12:12
850 сосунг уже вот 10+ лет как пытается износиться
Corsair force ls 120gb В 2012 году купленный вот все никак не износится
Msi spatium 4 года юзаю без выключения в качестве буферного ссд для захвата видео с экрана, последний раз смотрел было 272тб total host written И порядка 700тб На самсунге..

А корсар 2012 года вообще на сенд форс контроллере..

Эхх вот бы ещё чуток побыть свидетелем износа ссд уххх
Плюсую. У самого, уже 8 лет, Самсунг 850 ево для винды, ранее и файл подкачки дикий был на нём. Ни как не износится. А вот MLC Hynix hfs256g39tnd n210a уже несколько раз отваливался, требуя полную форматировку прогой, что бы снова работать, хотя его я не изнашивал так сильно, как 850ево.
Вкладення
{30874F9B-413F-41C8-803D-194B8717A9E2}.png
daesz
Member

Повідомлення

Васильович: 08.03.2026 13:05
daesz: 08.03.2026 13:02Вінчестери значно дешевші в наш час
Поки що :apes:
Ну ок :gigi:
спойлер
Маю ці 3 додані в закладки на розетці, таке час від часу ціни глянути, були минулого року всі 3 по 3.5-3.7к, потім зникли з наявності, а нещодавно появились на пару днів по 5.7-6.4к :lol:
Зображення
Відповісти