Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
xIIImaL
Member

Повідомлення

Entar: 07.03.2026 15:35 Міні лед є хороші реально. Вживу варто глянути, порівняти з тим що є зараз, і з олед, а там приймати рішення.
Никакой минилед не сравнится с олед по контрасту и глубине черного
walkman3000
Member

Повідомлення

zalizo_org: 07.03.2026 16:13
Ramzes82: 07.03.2026 14:06 Хотів вже перейти на ОЛЕД але з мої'м сценарієм до 14 годин в день в 3Д програмах, він в мене як раз за два роки мабуть і вигорить. Та ще й зупиняє низька яскравість та глянцеве покриття. Попередній монітор відпрацював 8 років, тож хотілось би і новий за умовні 50 тис не міняти через 3-4 роки. Тому пока мабуть єдиний варіант це miniLED.
Все правильно, в мене ті самі вимоги. Купив мінілед отримав практично абсолютний чорний, неймовірну яскравість, ідеальний HDR + гору фіч про які ніхто не говорить (в тому числі framegen на рівні монітора, монітор 21:9 бонусом та всяке інше). Вже не кажу про насиченість і соковитості кольору і повний спокій та душевну рівновагу через відсутність вигорання
шо там у вас? а то всі шукають, а знайшли тільки ви
FirstTDM
Member

Повідомлення

zalizo_org: 07.03.2026 16:13Купив мінілед отримав практично абсолютний чорний, неймовірну яскравість, ідеальний HDR + гору фіч про які ніхто не говорить
Угу... а откуда всё взялось вдруг :D Сама по себе Mini-LED — это не тип матрицы, а технология подсветки - т.е. с IPS/VA ничего нового не произошло, кроме несколько улучшенной зональной подсветки. Откуда мог взяться "абсолютный черный"? B-)
zalizo_org: 07.03.2026 16:13повний спокій та душевну рівновагу через відсутність вигорання
Отлично! Поздравляю! Но это больше от нервов зависит, чем от типа матрицы.
zalizo_org
Member

Повідомлення

FirstTDM: 07.03.2026 17:12кроме несколько улучшенной зональной подсветки. Откуда мог взяться "абсолютный черный"?
Не знаю звідки, сфотографовано під вечір

Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

zalizo_org
cскільки зон?
в повному розмірі шось важко думати :shuffle:
Востаннє редагувалось 07.03.2026 18:32 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Filabatya: 07.03.2026 18:27cскільки зон?
360, спойлер - вистачає більш ніж :super:

Можеш глянути в повному розмірі. Там клікни по тамбнейлу
zalizo_org
Member

Повідомлення

Так, 43" кайфа
Ramzes82
Member

Повідомлення

xIIImaL: 07.03.2026 16:34
Entar: 07.03.2026 15:35 Міні лед є хороші реально. Вживу варто глянути, порівняти з тим що є зараз, і з олед, а там приймати рішення.
Никакой минилед не сравнится с олед по контрасту и глубине черного
Дуже близьке зображення до OLED при увімкненому локал дімінг. Яскравість 700 ніт у SDR проти 200-250 у OLED . Про HDR з яскравістю 1000-1200 ніт взагалі мовчу. Плюс у темних сценах більше деталей . В живу олед мене не влаштував низькою яскравістю і покриттям , в якому відображується все. Єдиний мінус для мене у miniLED це ореоли навколо яскравих об'єктів, але є вже монітори де ці ореоли зведені до мінімуму.
FirstTDM:
Угу... а откуда всё взялось вдруг :D Сама по себе Mini-LED — это не тип матрицы, а технология подсветки - т.е. с IPS/VA ничего нового не произошло, кроме несколько улучшенной зональной подсветки. Откуда мог взяться "абсолютный черный"? B-)
А нічого що на темних ділянкая підсвітка може вимикатися взагалі на де-яких рівнях локал дімінг? Тобто чорний не світиться, як і у OLED.
l-m
Member

Повідомлення

Ramzes82: 07.03.2026 19:36В живу олед мене не влаштував низькою яскравістю і покриттям , в якому відображується все.
А причому олед (тип матриці) до покриття? Є ж матові точно так само, як і для ЖК.

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
FirstTDM: 07.03.2026 17:12 Откуда мог взяться "абсолютный черный"? B-)
У нього VA з заявленою статичною контрастністю 4250:1, що набагато краще ніж в IPS. Плюс локал дімінг, в результаті на темних ділянках без яскравих елементів на око справді чорний є чорним. Але якщо є якісь яскраві елементи, то ой - бувай чорний, привіт ореоли :shuffle:
Ramzes82
Member

Повідомлення

l-m: 07.03.2026 20:10
Ramzes82: 07.03.2026 19:36В живу олед мене не влаштував низькою яскравістю і покриттям , в якому відображується все.
А причому олед (тип матриці) до покриття? Є ж матові точно так само, як і для ЖК.

Більшість Олед моніторів на ринку ( я розглядаю виключно 32 дюйми) глянцеві, матових дуже мало, одиниці . А матові ОЛЕД монітори сварять за гіршу картинку та зерністість. Чому не можна зробити антиблікове покриття або якісь фільтри, як на телевізорах? Цікаво , чи є взагалі такі?
zalizo_org
Member

Повідомлення

l-m: 07.03.2026 20:10Але якщо є якісь яскраві елементи, то ой - бувай чорний, привіт ореоли
От приклад зображення в абсолютній темряві (кімната без світла. єдиним джерелом є сам екран монітора). Є перепад між світлими зонами і повною чорнотою. Тобто найгірші умови для LED матриць. І я отримую зображення вкрай близьке до OLED по рівню чорного і при цьому супер яскраве, з відмінними соковитими кольорами. Ореолів не дуже підвезли.

Зображення

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
А це зі світлом знадвору

Зображення
bbcode миниатюра изображения
shinohana
Junior

Повідомлення

Misteri: 06.03.2026 14:23 Я угораю. Читаю комментарии и мне реально жалко людей которые чуть ли не сутками пялятся в мониторы и при этом еще каждый считает что это круто что он сидит больше другого и что именно у него самый тяжелый режим. И где то между этими людьми еще проскакивают бессмертные, которые считают что техника должна быть на всю жизнь, а то что ж это такое... менять монитор каждые 3-5 лет из за их самого тяжелого режима эксплуатации... это жесть...
Ровно те же мысли. Не представляю, почему тебя заминусили, комменты под этой темой выглядят до абсурдного глупо и комично.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ramzes82: 07.03.2026 19:36Дуже близьке зображення до OLED при увімкненому локал дімінг.
Ну вот на этом и остановимся. "Очень близко", но не то.
Ramzes82: 07.03.2026 19:36А нічого що на темних ділянкая підсвітка може вимикатися взагалі на де-яких рівнях локал дімінг?
Может выключаться на уровне ЗОН, но не уровне каждого пиксела. Что-то еще надо говорить? Сколько тысяч пикселей в каждой зоне? О чем мы вообще говорим?
l-m: 07.03.2026 20:10У нього VA з заявленою статичною контрастністю 4250:1, що набагато краще ніж в IPS.
И что? У оледов контраст практически "бесконечный" - сотни раз говорили на эту тему.

И еще раз:

* большие ТВ с минилед подсветкой отлично смотрятся с расстояния 2-3 мета - кино шикарно!
* мониторы с минилед подсветкой 27-32" проигрывают оледам и по скорости реакции, и по цветопередаче
StTechnik
Member

Повідомлення

Мини лед может конкурировать по контрасту с ОЛЕД только в одном случае. Когда количество зон подсветки равно количеству пикселей. И больше не в каком. Все эти «такой же черный» и выглядит как ОЛЕД - это успокоение для самих себя. Нет. Не выглядит. И фото не передают всей картины. Экспозиция компенсирует эти все артефакты.
Единственный «конкурент» оледу это микроЛед. Который пока стоит запредельно и не массовый.

Відправлено через 11 хвилин 40 секунд:
Изображение на ОЛЕД в полной темноте - это когда оно как бы висит в воздухе. Когда например титры на черном фоне как будто просто не идут «на чем то», а просто висят.
Это когда между черным и белым ровно ноль взаимного проникновения
спойлер
IMG_4313.JPG
Krovatka
Member

Повідомлення

4 дня как перешел на 4К олед. Что я могу сказать? Та пусть он лучше выгорит за 3 года в нулину, но я буду эти 3 года так кайфовать. Это лучшая моя покупка из железок за много лет, без вариантов

Жалею только, что купил год назад топовый QLED 75" телек, лучше бы взял OLED, даже самый донный
Востаннє редагувалось 07.03.2026 22:23 користувачем Krovatka, всього редагувалось 1 раз.
walkman3000
Member

Повідомлення

Ramzes82: 07.03.2026 19:36Плюс у темних сценах більше деталей
Ramzes82: 07.03.2026 19:36Єдиний мінус для мене у miniLED це ореоли навколо яскравих об'єктів
хтось йому скаже? :laugh:

Отправлено спустя 19 минут 59 секунд:
Krovatka: 07.03.2026 22:20Жалею только, что купил год назад топовый QLED 75" телек, лучше бы взял OLED, даже самый донный
не вижу минусов в топовом куледе, если он конечно топовый
odessitmws
Member

Повідомлення

FirstTDM: 07.03.2026 21:49И что? У оледов контраст практически "бесконечный" - сотни раз говорили на эту тему.
в реальных условиях у оледа засвечен черный ибо сам экран отражает свет который на него падает, ведь большинство не совсем умных юзверей считают ниже своего достоинства организовать свет и отражения в комнате, а еще у них оледы выгорают потому что решают противопоставить органичесие светодиоды солнцу с его термоядом :shuffle: а потом эти юзвери расказывают какой плохой сякой олед
zalizo_org: 07.03.2026 21:23І я отримую зображення вкрай близьке до OLED по рівню чорного і при цьому супер яскраве, з відмінними соковитими кольорами
я понимаю почему я доволен своим нео г7 (даже когда ставил рядом 2к олед) у которого под 1300 зон подсветки, но даже я прекрастно наблюдаю как за условным курсором бегает светлое пятно, а 300 зон это условная решетка 10 на 30 где на каждую зону приходится размер огромного кулака (в принципе это не так плохо ибо засветка черного больше всего бросается на большой площади)
и уж тем более смешно вспоминать что по скорости пикселей там пропасть даже до моего 4 против 18 а у оледа еще меньше
FirstTDM
Member

Повідомлення

odessitmws: 07.03.2026 23:04ведь большинство не совсем умных юзверей считают ниже своего достоинства организовать свет и отражения в комнате
Ну так таким "умным юзерам" на работе насильно организуют правильное освещение, а кто и как там дома "ставит свет" - это его проблемы :rotate:
odessitmws: 07.03.2026 23:04а потом эти юзвери расказывают какой плохой сякой олед
Ну так мы же им не верим B-)
odessitmws: 07.03.2026 23:04и уж тем более смешно вспоминать что по скорости пикселей там пропасть
Ну тут даже и обсуждать нечего - OLED превосходит Mini-LED по скорости отклика примерно в 10–50 раз :super:
Відповісти