Striker
О, тепер зрозуміло
Оце тобі й на. Виходить, що в драйвері є два способи обмежити фпс:
1) Radeon chill
2) FRTC - frame rate target control.
Я завжди користувався chill і навіть не знав, що є ще інший спосіб. Прошу мене вибачити, я не найбільш досвідчений радеощик. Я сидів до 2023 року на 2600k i gtx1070 на своєму пк

Сидів на PCIe 2.0 i ddr3 і перейшов на PCIe 5.0 i ddr5))
Спробував frame rate target control.
В Gaming -> Graphics є Global Graphics Settings, і там трохи внизу frtc. Увімкнув, поставив 75фпс.
- спойлер
Після того у вкладці Home вибрав Use Global Experience для гри. Бо якщо залишити на Custom, то будуть ті налаштування, які вибираються на вкладці самої гри.
- спойлер
Ребутнув комп. Не чіпав адреналін, лишив його у треї. Увімкнув afterburner-rivatuner, запустив гру. У грі ліміт 75 фпс. Тобто, воно працює.
- спойлер
Але якщо придивитись до графіку frametime, то він не рівний. Є просадки фпс. Я потім ще трохи походив у грі, і були навіть більші просадки, коли заходив у приміщення.
Після того я вимкнув frtc i знову увімкнув radeon chill, на тих же 75 фпс. Ребутнув комп, зайшов у гру.
- спойлер
fps знову обмежений до 75, але графік frametime рівненький, як кардіограма небіжчика. І поки я лазив по грі, то не зловив жодної просадки чи підвисання. Цікаво.
P.S. Мінуси вам ставив не я. Я мінуси взагалі нікому не ставлю на форумі, навіть тому чуваку, який всюди розказує, що прийшов час арм, а x86- мертвий.