Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Шановний, то в вас досвіду мабуть немає...QFlash: ↑ 07.03.2026 16:05 Сачасна схемотехніка це:
- якість радіодеталей,
- якість радеотеталей,
- якість радіодеталей.
...............![]()
![]()
Я давно говорив: якість варіант успіху.
Імпортного колупав небагато, а от радянського наколупався вдосталь.
Радіодеталі однакові, а якість апарату "0" класу та в вашому випадку "2" класу - небо та земля.
Навіть в межах "0" апарати з одним і тим набором деталей мають геть зовсім різний вихлоп на АС.
А я розбалуваний "0" класом, бо до переходу на імпорт, йшов суто по ньому.
Львівський Фенікс-005 має на вихлоп на КТ808, а як співає...
Прибалтійська Естонія має вихлоп КТ818ГМ/819ГМ і теж доволі добре співає.
Кацапська Електроніка - 017 теж на КТ818/819 а звук зовсім інший від естонії
Амфітон першоклашка та другоклашка (яких як гівна за сараєм), ті що 25Вт, теж на 818/819, а звук..., я промовчу...
От вам і якість деталей...
Але я кажу про відреставроване та налагоджене обладнання, а не сток (якість якого коливається від 0 до нескінченості).
І да, у мене немає упередженості перед шильдиками, мені на них відверто байдуже, як і на імпорт/радянське. Якщо мені воно подобається я ним користуюся.
Последний раз редактировалось Z440_User 07.03.2026 17:07, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
У ЮТ вистачає саунд-тестів, не буду захламляти гілку.QFlash: ↑ 07.03.2026 16:48Аргументи в студію
-
QFlash
Member
Z440_User
Для чого це.......
Я всі радіокомпоненти замінив на якісні. Дорого? Не зовсім дорого, а чого Ви хочете?
Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Якщо я заходжу в магазин і кажу перевірю прямо тут зажигалкою на текучість 2SC5200 чи комплімент, а продавець мені: пали їх
Звісно беру.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Серед КТ808А чи 2Т жодного із 50 шт нормального.
Здав на мет і купив Коняк першого гатунку до моцної кави.
Для чого це.......
Я всі радіокомпоненти замінив на якісні. Дорого? Не зовсім дорого, а чого Ви хочете?
Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Якщо я заходжу в магазин і кажу перевірю прямо тут зажигалкою на текучість 2SC5200 чи комплімент, а продавець мені: пали їх
Звісно беру.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Серед КТ808А чи 2Т жодного із 50 шт нормального.
Здав на мет і купив Коняк першого гатунку до моцної кави.
-
Radio Bay
Member
Якщо девайс какаха, заміна компонентів на більш якісні зробить з нього лише красиву какаху, перевірено на ЗК M-Audio 24/96. Що ми туда тільки не совали, і інші кондюки і мікрухи, хоча, звісно, ліпше встріки воно і з коробкиQFlash: ↑ 07.03.2026 17:18Я всі радіокомпоненти замінив на якісні
-
Hotspur
Member
це 1 приклад. А є приклади де результат єRadio Bay: ↑ 07.03.2026 17:26Якщо девайс какаха, заміна компонентів на більш якісні зробить з нього лише красиву какаху, перевірено на ЗК M-Audio 24/96. Що ми туда тільки не совали, і інші кондюки і мікрухи, хоча, звісно, ліпше встріки воно і з коробки
-
QFlash
Member
Мій експеримент полягав у тому, що якщо якість радіодеталей відповідає нормам в теперішьому часі,
то з гівна і палок, що було в часовому зміщені, Ви отримаєте не гірше ніж бренд за 10000$
Дякую/
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
то з гівна і палок, що було в часовому зміщені, Ви отримаєте не гірше ніж бренд за 10000$
Дякую/
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Ні!Radio Bay: ↑ 07.03.2026 17:26Якщо девайс какаха, заміна компонентів на більш якісні зробить з нього лише красиву какаху, перевірено на ЗК M-Audio 24/96. Що ми туда тільки не совали, і інші кондюки і мікрухи, хоча, звісно, ліпше встріки воно і з коробки
-
DEVES
Member
Radio Bay
M-Audio 24/96 это уровень встроенного реалтека, из достоинств разве что наличие нативного asio драйвера.
Ну и в целом M-Audio это очень бюджетный бренд
M-Audio 24/96 это уровень встроенного реалтека, из достоинств разве что наличие нативного asio драйвера.
Ну и в целом M-Audio это очень бюджетный бренд
-
Radio Bay
Member
Особисто я, без зміни схемотехніки, таких не знаю. Приклад — Asus Xonar Essence ST/STX. Мікрухи проліпшують, але не геймченджер. Гейм-ченджер там — глибокий твік, але то треба у цьому гарно розумітиHotspur: ↑ 07.03.2026 17:27це 1 приклад. А є приклади де результат є
Відправлено через 8 хвилин 54 секунди:
Это лет 10 назад было. Пели ей дифирамбы.DEVES: ↑ 07.03.2026 17:32M-Audio 24/96 это уровень встроенного реалтека
Теперь я и сам знаю, что это очень бюджетный бренд. Я и писал-то о том, что никакой заменой компонентов из лайна конфетку не сделаешь.
У этой 24/96, если не ошибаюсь, есть многоканал на запись, что в студии может быть интересно.
Типичный пример, как не надо совать проф.технику в быт. Год провозился, сменил на Asus Xonar Essence ST и это было правильное решение. 24/96 подарил. Хоть какой-то толк, пусть играет у кого-то
-
QFlash
Member
Ключ до розуміння. Але не зовсім правильно.Radio Bay: ↑ 07.03.2026 17:33зміни схемотехніки
Відправлено через 12 хвилин 33 секунди:
Цікаво? Працює криво.DEVES: ↑ 07.03.2026 17:32реалтека, из достоинств разве что наличие нативного asio драйвера
Відправлено через 8 хвилин 8 секунд:
Електромагнітна взаємодія (в природі немає сил) на що треба звернути увагу.
-
Z440_User
Member
повна дурня.QFlash: ↑ 07.03.2026 17:32 Мій експеримент полягав у тому, що якщо якість радіодеталей відповідає нормам в теперішьому часі,
Естонія УМ-010, вдоль та поперек перепаханий з генератором та осцилографом, 0 на виході виставлений в декілька підходів до 4 знаку після зап'ятої, було б 5 знаків, їб...ся б до п'ятого знаку. Апарат загнаний в заводські параметри з величезним запасом.
Естонія УП-010, заміна КТ3102/КТ3107 на імпорт парами (тобто якщо міняється в лівому каналі, то ідентичний ставиться в правому), ревізія/ремонт перемикачів та регуляторів (СП3-30
Про заміну конденсаторів (плівка, тантал, електроліти - писати не буду, і так зрозуміло).
Як він співав після цього, другий стоковий комплект (пройшов ревізію в значно меншому об'ємі, бо готувався озвучувати тил) звучав як бабусино радіо порівняно з ним.
А потім я взяв предтоп Optonica SM-7100 з STK у вихлопі, замінив пару підсохших електролитів, включив...
... і моя твікнута Естонія пішла на тил, а тиловий комплект на олх.
Без шансів, без варіантів.
Після цього я для себе закрив тему радянського аудіопідсилення, визнані "обществєнностью" еталони "0" класу зливають предтопу 40 річної на сьогодні давнини.
Знову, мова про відреставровані та обслужені апарати.
Так що є певна фінансова межа де радянський топ ще здатен щось показати, а далі доцільніше купити імпорт.
Ну окрім випадків колекціонування або чогось нестандартного.
А потім так само топовий комплект 9100 відправив предтопову 7100 на тил, а твікнута естонія також полетіла на олх.
Якщо воно "Г" по схемотехниці та розведенню плат, та і взагалі компоновці апарату, жтвленню і іншому, то які б ти запчастини не ліпив - воно "Г" і залишиться.
І ціна у бренда теж нічого не значить.
Предтопова дека RT-7100 зливає прибалтійській Вильма-102 по всіх пунктах окрім автоматики (комп'ютер з горою кнопочок).
Топову RT-9100 майже не зустрічав в продажу, а що бачив - я неготовий витрачати такі гроші на іграшку.
-
QFlash
Member
Z440_User
Ні!
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Ні!
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Як щодо якості. Якісні непогані.
-
Z440_User
Member
QFlash, оті відео що я давав, то вже твікнута естонія співала на них 
-
QFlash
Member
Я тримав в руках кожен транзистор і тестером його штикав і по термо, перш ніж ставити в УНЧ/
Хоча б Харків підтримав
Схемотехніка Ламма це шедевр.
Відправлено через 52 секунди:
Z440_User
Які відео?
Хоча б Харків підтримав
Схемотехніка Ламма це шедевр.
Відправлено через 52 секунди:
Z440_User
Які відео?
-
Z440_User
Member
QFlash, там де вініл грає, катушечник. З ютубу які, пару сторінок назад.
-
QFlash
Member
Там була конкуренція, Володимир Ламм у Львові проектував Амфітона а Харків щось своє розробляв. А я то думаю.....
Відправлено через 42 секунди:
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
Z440_User
Що я маю почути?
Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Z440_User
Та пошліть мене вже нарешті
Відправлено через 42 секунди:
Ок!Z440_User: ↑ 07.03.2026 18:24ам де вініл грає, катушечник. З ютубу які, пару сторінок назад.
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
Z440_User
Що я маю почути?
Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Z440_User
-
Z440_User
Member
Загальне розуміння стартової позиції переїзду на імпорт.
Та ідіть ....Z440_User
Не дякуйте
-
QFlash
Member
Z440_User
У Вас НЧ шикарні, мікрофон який?
Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Я пробував писати на IPone 7, це не працює. Звук як в каналізації.
У Вас НЧ шикарні, мікрофон який?
Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Я пробував писати на IPone 7, це не працює. Звук як в каналізації.
-
Radio Bay
Member
Я поривнюю твіки із заміною компонентів із зміною кабелів у колоночних трактах. Так, поліпшити можна, маю надію, що вже не ПВС, але з бюджетних Monitor Audio ти Dynaudio Contour ніяк не цим зробиш. З Fiio K11 R2R Musician Pegasus також і т.д. по любих компонентах. Виключення бувають з переробкою схемотехніки. Так, це може працювати, але тут потрібна освіта, та досвідZ440_User: ↑ 07.03.2026 18:06А потім я взяв предтоп Optonica SM-7100 з STK у вихлопі, замінив пару підсохших електролитів, включив...
... і моя твікнута Естонія пішла на тил, а тиловий комплект на олх
-
QFlash
Member
Z440_User
НЧ шикарні а ВЧ завал повний.
Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
Z440_User
У Вас є норм мікрофон?
У Мене немає, ще шукаю
НЧ шикарні а ВЧ завал повний.
Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
Z440_User
У Вас є норм мікрофон?
У Мене немає, ще шукаю
-
Z440_User
Member
Частину відео знято на фотоапарат і його вбудований мікрофон (Нікон Д3100, який я все намагаюся кеноном назвати).
Частину на телефон Redmi Note 5A.
Сьогоднішнім Realme 6 Pro геть зовсім зняти не виходить. Або булькає шумодав камери, або хрипить якщо гучності додати.
Последний раз редактировалось Z440_User 07.03.2026 19:21, всего редактировалось 1 раз.