Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Filabatya
мейби, вопрос в цене
Барбарис
Member

Filabatya, не слідкую, це те що зараз показало. Але наскільки більше було? Можливо це просто новішу карту оптимізували? На форумі, наприклад, в ціну 4070ті супер є 4080 супер. Це вже цікавіше, якщо влаштовує ціна. Особисто мені є 9070хт за 33 норм.
Filabatya
Member

там вже навіть 10% в 4К не всюди є з новими дровами, кіберпанк то взагалі останній патч тільки 5 серію оптимізували таке враження, буду тіні в реквієм зменшувати коли буде на знижці через рік і гнати свою, треба рдр2 пройти до заміни на радеон, бо фср4 туди ще досі не завезли) але в андервольні хт має бути норм з 300 ватами :up:

Відправлено через 54 хвилини 34 секунди:
та бачу шо оптискейлером можна завезти, але це не нативна підтримка
Striker
Member

Мабуть, більше в житті не куплю собі Radeon. Коли в грі натискаєш Alt+R, щоб подивитися на продуктивність і налаштування, то через раз Adrenalin кудись пропадає з процесів і злітає курсор мишки, хоча комп не висить, в гру заходить. Вже почало горіти. Поки не заходиш - все нормально. Таке зараз KCD 1 і в Hogwarts legacy було.
Ще якогось біса зараз на останньому драйвері при залочених 80 фпс лок кадрів також не працює, точніше, якось через раз працює.

upd: Щоб лок фпс запрацював, треба після запуску гри (або перед) просто відкрити вікно Adrenalin'а, тоді воно працює. :facepalm:
І щоб не злітала мишка, треба заходити в Adrenalin через кнопку Windows, без Alt+R.
Nouriel
Member

Filabatya: 07.03.2026 12:41Наскільки раціональна заміна 5070 на 4070 ті супер, як альтернатива дешевій як борщ 5070 ті в 4к?
5070=4070с то й дивись наскільки там вигідно, враховуючи ціну

Відправлено через 10 хвилин 54 секунди:
Striker: 07.03.2026 15:26Коли в грі натискаєш Alt+R, щоб подивитися на продуктивність і налаштування
ну да на нвідії ти нажимати не будеш, бо там немає такого функціоналу :) як кажуть менше функцій і технологій краще ж? правда?
просто роби як з нвідією і не буде проблем :)
Геральт
Member

Striker
Ctrl+Shift+O, постійно користуюсь, нічого нікуди не злітає.
З глобальним локом також проблем не мав. :dontknow:
Драйвер останній
Yurius
Member

Striker: 07.03.2026 15:26Коли в грі натискаєш Alt+R, щоб подивитися на продуктивність і налаштування, то через раз Adrenalin кудись пропадає з процесів і злітає курсор мишки, хоча комп не висить, в гру заходить.
Абсолютно бісить це ,десь до грудня не було,миш зависає на центрі екрану,правда не через раз таке ,а 1 на 10.

Ще виморажує споживання у ютубі,плеерах в 50ватт ,якщо монітор 240гц +, менше воно падає до 20вт сек через 10 ,а ось на 240гц +(в мене 360)воно взагалі не знижується ,тому жо врам гпу застрягає на макс частоті,і цій проблемі років 10.
Nouriel
Member

Yurius: 07.03.2026 16:44Ще виморажує споживання у ютубі,плеерах в 50ватт
так власники нвідії казали шо так само, в інтернеті бачив інфу шо то через особливості хдмі/дісплейпорт в комбінації з високою герцовкою монітора
Yurius
Member

Nouriel: 07.03.2026 18:16
Yurius: 07.03.2026 16:44Ще виморажує споживання у ютубі,плеерах в 50ватт
так власники нвідії казали шо так само, в інтернеті бачив інфу шо то через особливості хдмі/дісплейпорт
на 5070 десь 30вт і частоти памяті не на піку ,з тим самим моніком.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Nouriel: 07.03.2026 18:16 хдмі/дісплейпорт в комбінації з високою герцовкою монітора
є тема така,зараз пробую кабель дп білш якісний і формату та 2.1 купити і викрутити параметр "бланкінгс" через cru
Piter Cantrope
Member

Yurius
Можете спробувати hybrid graphics.
Підключаєте монітор до материнки, а не до вк. Призначаєте браузер, відеоплеєр, нескладні 2d проги на інтеграшку. А ігри на вк. Тоді відеокарта не буде нічого споживати.
Ну якщо інтеграшка підтримує монітори з такою частотою.
спойлер
Screenshot 2024-10-04 203531.png
Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
Filabatya: 07.03.2026 14:29 радеон, бо фср4 туди ще досі не завезли
Відправлено через 54 хвилини 34 секунди:
та бачу шо оптискейлером можна завезти, але це не нативна підтримка
Так там нічого складного. Просто перетягнути файли оптискейлера в папку з грою, і запустити bat
І fsr4 можна буде увікнути у всіх іграх, у яких є fsr2 або fsr3. Коли вийшла нова версія fsr - в той же день можна її отримати у всіх іграх, просто вставивши новий dll. І не чекати поки деви чи амд колись там додадуть.
Yurius
Member

Piter Cantrope: 07.03.2026 18:40Yurius
Можете спробувати hybrid graphics.
Підключаєте монітор до материнки, а не до вк. Призначаєте браузер, відеоплеєр, нескладні 2d проги на інтеграшку. А ігри на вк. Тоді відеокарта не буде нічого споживати.
Ну якщо інтеграшка підтримує монітори з такою частотою.
я це пробував ще на 7900хт ,воно не працює,в іграх тупо чорний екран.
Piter Cantrope
Member

Striker: 07.03.2026 15:26 Мабуть, більше в житті не куплю собі Radeon. Коли в грі натискаєш Alt+R, щоб подивитися на продуктивність і налаштування, то через раз Adrenalin кудись пропадає з процесів і злітає курсор мишки, хоча комп не висить, в гру заходить. Вже почало горіти. Поки не заходиш - все нормально. Таке зараз KCD 1 і в Hogwarts legacy було.
Ще якогось біса зараз на останньому драйвері при залочених 80 фпс лок кадрів також не працює, точніше, якось через раз працює.

upd: Щоб лок фпс запрацював, треба після запуску гри (або перед) просто відкрити вікно Adrenalin'а, тоді воно працює. :facepalm:
І щоб не злітала мишка, треба заходити в Adrenalin через кнопку Windows, без Alt+R.
Дуже погана карта. Жахлива. А ще я чув, що в новому році вже драйверів не буде, і що вчені Токійського університету провели дослідження, в якому підтверджують, що кадри, згенеровані картою радеон, збільшують ймовірність розвитку катаракти на 90% порівняно з чудовою Nvidia RTX 5050.

Я, як добрий камрад і вже давній member на форумі, готовий позбавити вас мук і купити вашу 9070XT за 5 тисяч гривень. :super: Давайте в пп?

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Yurius: 07.03.2026 18:49 я це пробував ще на 7900хт ,воно не працює,в іграх тупо чорний екран.
:dontknow:
В мене працювало з 5700XT, 6800XT, 6950XT на двох різних материнках.
Yurius
Member

Piter Cantrope: 07.03.2026 18:56В мене працювало з 5700XT, 6800XT, 6950XT на двох різних материнках.
в мене на АМ5 ні ,був райзен 7700 + б650 асрок , в іграх або просто чорний екран,або 4 фпс,тобто воно не перемикало з інтеграшки на десктоп гпу.
Filabatya
Member

Piter Cantrope
якщо гра підтримує якийсь захист проблем не буде з цією заміною файлів?
Yurius
Member

Filabatya: 07.03.2026 19:01Piter Cantrope
якщо гра підтримує якийсь захист проблем не буде з цією заміною файлів?
в мультіплеерах з анті читом буде
Striker
Member

Piter Cantrope
Що, ти, блд, несеш? Карта чудова, але чому при ALT+R з'являється якийсь баг, що треба робити релоад системи? Ще й тепер костиль з локом фпс, хоча на старому драйвері такого не було. Воно-то не проблема відкривати Adrenalin, і це добре, що я розібрався як воно "працює", але на минулій RTX 3060 я таких проблем не мав.
Piter Cantrope: 07.03.2026 18:48Призначаєте браузер, відеоплеєр, нескладні 2d проги на інтеграшку.
Інтеграшка також їсть нормально, але точно не 50 Вт. В мене на роб. столі було до 30 Вт 9070 XT, а в YouTube не дивився, наступного разу гляну.
Геральт: 07.03.2026 16:17З глобальним локом також проблем не мав.
Можливо це в деяких іграх тільки. В мене до цього також не було.
Hells Angels
Member

Striker: 07.03.2026 19:09Інтеграшка також їсть нормально
вимкни її і все, перемикання не працює взагалі ніяк.
alumem
Member

Nouriel: 07.03.2026 18:16так власники нвідії казали шо так само,
не знаю не знаю, в идле 26w кушает 5070ти, в баузере скачет до 50w, а если зависнуть на одной вкладке то 35-37 будет
Striker
Member

Hells Angels: 07.03.2026 19:14вимкни її і все, перемикання не працює взагалі ніяк.
Мені-то навіщо? В мене вона з перших днів вимкнута.
Nouriel
Member

alumem: 07.03.2026 19:17не знаю не знаю, в идле 26w кушает 5070ти, в баузере скачет до 50w, а если зависнуть на одной вкладке то 35-37 будет
ну в 9070хт так само, то якшо монітор 240+гц то споживання більше

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
Yurius: 07.03.2026 18:49я це пробував ще на 7900хт ,воно не працює,в іграх тупо чорний екран.
ну я теж пробував, то працювало якшо один моітор втикнути у відяху, інший у мамку. якшо 2 в мамку - то не перемикає на дискретну в іграх, якшо 2 у відяху - то не перемикає на встройку
Ответить