Jurassic World Evolution 3

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kassatka
Member

Повідомлення

Сьогодні 21.10.2025 релізнулася гра Jurassic World Evolution 3 від Frontier Developments.

Зображення
Створіть свій власний «Світ Юрського періоду». Вирощуйте покоління вражаючих динозаврів — вперше в серії з'являються дитинчата. Керуйте масштабними доісторичними парками по всьому світі та дозвольте вашій уяві вивільнити хижий рик за допомогою нових потужних творчих...
Детальний опис гри зі Стіму
Про цю гру
Jurassic World Evolution 3 — найновіша гра славетної серії, дасть вам можливість побудувати свій власний Світ Юрського періоду.

Допоможіть життю знайти шлях, синтезуючи, розводячи та плекаючи доісторичні види. Керуйте видами, забезпечуючи їх процвітання, допомагаючи динозаврам створювати родини та передавати свої гени наступним поколінням.

Створюйте безпечні умови для ваших динозаврів, будуйте захопливі нові атракціони для гостей парку і тримайте ситуацію під контролем, коли до вас завітає чергова катастрофа.

Розвивайте нові покоління динозаврів
На вас чекають більше 85 неймовірних доісторичних видів, 75 із яких ви зможете вирощувати, розмножувати та плекати цілими поколіннями. Ростіть їх з грайливих дитинчат до вражаючих дорослих особин, кожен з яких має унікальні варіанти для самців, самок і молодших особин.

Гості парку із захопленням спостерігатимуть, як ці величні створіння спілкуються одне з одним і реагують на яскравий світ навколо.

Керуйте унікальними соціальними потребами динозаврів та спостерігайте за їх цілком новою поведінкою, коли динозаври-амфібії пірнатимуть до глибин, а птерозаври ходитимуть землею.

Еволюція креативності
Створюйте парки, від яких перехоплює подих, за допомогою нових інструментів, рівних яким в серії Jurassic World Evolution ще не було! Від революційного редагування ландшафту до модульного налаштування об’єктів — створюйте свій парк з нуля та налаштовуйте кожен його елемент. Або створіть унікальну мапу за допомогою генератора островів. Рішення — за вами!

Створюйте природні вольєри, використовуючи схили та рельєф. Додавайте захопливі нові атракціони — як-от «Повітряний тур», який дозволить гостям побачити (а, може, й торкнутися) доісторичних істот у рамках «Зустрічі з динозаврами» або легендарний «Круїз Крейдового періоду», де відвідувачі зможуть спостерігати за динозаврами з води.   

Створюйте, завантажуйте та діліться кросплатформенними дизайнами за допомогою майстерні Frontier. Дивіться найкращі витвори спільноти й навіть запозичуйте їх для власних парків. Або ж пірніть у творчість і створіть унікальні парки, якими поділитеся зі світом.

Епічна кампанія по всьому світу
Зустріньте знайомі обличчя з франшизи «Світ Юрського періоду», зокрема доктора Іана Малкольма (озвученого Джеффом Голдблюмом), та вирушайте в нелінійну кампанію на величезній карті світу, де на вас чекають знакові локації на кшталт пусток Монтани й нові території, як-от Японія — кожна з яких пропонує захопливі нові випробування. Кожне ваше рішення перевірятиме ваші навички управління парком, адже вам потрібно буде знаходити баланс між конкуруючими інтересами людей і делікатною інтеграцією динозаврів у сучасний світ.

Вам доведеться жонглювати своєю репутацією серед трьох впливових секторів економіки та задовольняти унікальні вимоги клієнтів, які володіють ділянками. Але будьте обережні: не всі бажають повернення та процвітання динозаврів.

Керуйте хаосом
Керуйте своїм майданчиком максимально ефективно, використовуючи потужні та доступні інструменти менеджменту, які дадуть вам повний контроль над усіма функціями парку.

Але єдине, на що в цьому світі можна покластися, це настання хаосу, тож готуйтесь до катастроф за допомогою камер безпеки, що допоможуть вам автоматизувати реакцію на втечу динозаврів і активувати вашу аварійну команду техобслуговування, щоб стримати загрозу, швидко відремонтувавши все, що потрібно.
Мітки: симулятор, динозаври, стратегія, пісочниця, бойовик, сиквел, містобудівництво, управління ресурсами, менеджмент, атмосферність, економіка, наукова фантастика, виживання, будівництво бази, однокористувацька гра, відкритий світ, будівництво, насильство, багатокористувацька гра, штучний інтелект.

Сторінка гри: у Steam, у Epic Games

Зображення

Мої особисті перші враження:
Я - доробальний фанат тематики динозаврів, тому передзамовив її ще на початку місяця, щоб отримати якісь там візуальні фішки-бонуси за передзамовлення. По факту я також провтикав, що гра не має локалізації ні російської, ні тим більше української. Не звернув на це уваги при передзамовленні, адже попередні дві гри серії мали локалізацію російською. Також ще Jurassic World Evolution 2 якесь там трасування променів, тому я очікував, що воно буде й у цій грі. Адже дуже рідко зустрічаються сучасні технології трасування променів у нормальних іграх, а не WASD екшенах/шутерах. Раніше я з сотень ігор, що перепробував, запускав лише 4 гри що підтримують трасування променів: Jurassic World Evolution 2, Diablo 4, Age of Mythology: Retold та InZoi. Таким чином ця мала стати п'ятою.

Результати продуктивності на моєму нинішньому залізі Core i7-11700, 32 Гб DDR4-3600, Radeon RX 6800 16 Гб, телевізор 4K@120 Гц.
По замовчуванню гра встановила: Full HD 1920x1080, Пресет: High, зглажування: TAA, Ray Traced Global Illumination: High, Ray Traced Sun Shadows: Off, генератор кадрів вимкнено.
Я ж скрізь тестував у 4K 3840x2160, зглажування FSR 3 Native AA, генератор кадрів вимкнено.
Тестувалося на порожньому острові без будівель так, щоб у кадрі було максимум рослинності при різному наближенні камери і фіксувалися найменші та найбільші при цьому значення FPS. Чомусь при увімкненому Ray Traced Global Illumination мінімальні значення FPS фіксувалися при близькому наближенні камери в густу рослинність, а максимальні при панорамному вигляді далеко згори. А от при вимкненому Ray Traced Global Illumination навпаки при близькому наближенні камери в густу рослинність високий FPS, а при віддаленні - значно нижчий. Пресет Very High у мене найвищий, більш якісного пресета нема в доступності.
Результати:
Пресет: High; Global Illumination: Off; Sun Shadows: Off - 45-59 FPS
Пресет: High; Global Illumination: High; Sun Shadows: Off - 33-42 FPS
Пресет: High; Global Illumination: High; Sun Shadows: On - 25-33 FPS
Пресет: Very High; Global Illumination: Off; Sun Shadows: Off - 44-58 FPS
Пресет: Very High; Global Illumination: High; Sun Shadows: Off - 22-34 FPS
Пресет: Very High; Global Illumination: High; Sun Shadows: On - 21-33 FPS
Усі опції вручну на максимум, який тільки можна. У тому числі Global Illumination: Max - 9 - 23 FPS
Скрізь гра відчувається досить приємно і плавно, окрім останнього варіанту з максимальним ультра. Тут сильно лагає при близькому наближенні камери.

Я вже маю за плечима досвід створення деяких аматорських перекладів ігор, я реально хотів би перекласти цю, щоб можна було її грати. Бо з англійською локалізацією гарантовано грати не буду. Подивився - файли запаковані в пропрієтарний Frontier формат *.ovl, а в ліцензійному договорі й ще говориться, щоб не використовували чіт-коди й не модифікували гру (у деталы особливо не вникав). Але до Jurassic World Evolution 2 моди існують і цей пропрієтарний формат якось моддять. Думав уже, що доведеться давати запит у Стім на повернення коштів за гру. Але нагуглив спільноту Open Naja Modding Community у дискорді, що займається моддингом ігор Frontier, у них є інструментарій для моддінгу, що називається cobra-tools-master і складається з величезної кількості скриптів на Python 3.11. Треба розбиратися, дуже непросто це. :weep: Це, зараза, не текстовий файл локалізації правити. :mad: :tomat: Фронтир - сволоти і редиски. :dispute:

А ще ця гра містить клятий Денуво. Якби не тематика динозаврів то хрін би я купив таку, як наприклад я бойкотую іншу гру від Фронтир - Planet Zoo. Бо ігрові компанії, що використовують Denuvo, заслуговують на банкрутство. Але доводиться для деяких продуктів робити винятки, обираючи менше зло серед підтримати гаманцем Денуво і не підтримати випуск гри на хорошу тематику, яких і так випускають мало і які не надто популярні.

...Ну головне, що в короткому описі грі є слово потужних :yes: .
Геральт
Member

Повідомлення

гра не має локалізації ні російської

Це ж прекрасно. Додав би в бажане, але денуво, тому мимо.
200грн офлайн активація :shuffle:
mgerchik
Member

Повідомлення

Kassatka: 22.10.2025 00:39містить клятий Денуво
а в чому проблема з денуво, якщо всеодно купуєш ліцензію?
воно жере ресурси на відслідковування всього?

бо я розумію, що коли чекаєш піратку, і через денуво її може взагалі не бути, це інша справа. як із новим ANNO 117. хотілось би трохи її спробувати, щоб зрозуміти чи можна брати, чи 1800 поки вистачить; і спробувати нормально, а не лише партію до години як у офіційній демці))
Геральт
Member

Повідомлення

mgerchik: 21.11.2025 13:35 а в чому проблема з денуво, якщо всеодно купуєш ліцензію?
воно жере ресурси на відслідковування всього?

бо я розумію, що коли чекаєш піратку, і через денуво її може взагалі не бути, це інша справа. як із новим ANNO 117. хотілось би трохи її спробувати, щоб зрозуміти чи можна брати, чи 1800 поки вистачить; і спробувати нормально, а не лише партію до години як у офіційній демці))
Так, жере ресурси і веде себе як паразит. І щоб не стимулювати розробників те денуво пхати, такі ігри в оф. магазинах і треба ігнорувати.
Спробувати чи навіть пройти можна і з оф. активацією за якісь 100-200 грн (не знаю які там ціни саме на ці забавки)
mgerchik
Member

Повідомлення

Геральт: 21.11.2025 13:46Спробувати чи навіть пройти можна і з оф. активацією за якісь 100-200 грн (не знаю які там ціни саме на ці забавки)
так, бачив таке. просто не знаю як та активація працює, і які механізми. це дають нову обліковку, чи просто гру на твою додають, а чи не забанять після такого, і т.д. тому трохи стрьомно.
Геральт
Member

Повідомлення

Спробував новомодний обхід в сабжі, працює. Трохи мороки, але загалом схема робоча.
Відповісти