Предлагаю обсудить ASRock похвалилася роботою 256 ГБ пам’яті DDR5-7400 на Mini-ITX платі Z890I Nova WiFi R2.0
А що з XMP 8000 на скрінах? То процесор не витягує, чи опори криві?
Новини
Останні статті і огляди
ASRock похвалилася роботою 256 ГБ пам’яті DDR5-7400 на Mini-ITX платі Z890I Nova WiFi R2.0
-
unique-neon
Member
-
yuriy_dd
Member
а ціна яка на ту память?
-
Kullerok
Member
Лучьшеб они похвалились количеством соженых процов

-
mavrsmart
Member
А який смисл? Вони справді вірять, що на цю плату поставлять 256Гб в найближче десятиріччя? Коли поставлять, то плата буде вже рарітет.
-
gregory_amd
Member
А когда они смогут похвалиться месяцем без новостей про сгоревшие райзены?
-
alexeygalas
Member
gregory_amd
На LGA1700? Думаю не скоро
Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
У мене перша ревізія такої. І на ній пам*ять дійсно дуже легко їде.
На LGA1700? Думаю не скоро
Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
У мене перша ревізія такої. І на ній пам*ять дійсно дуже легко їде.
-
yariksom
Member
Якщо б у мене було 256 пам'яті DDR5, я б теж похвалився 
-
coffeeman
Member
На mini-ITX AsRock робили ніби 4 стандартних DIMM? Чи я помиляюсь? Чи то лише під Epic?
-
alexeygalas
Member
Це на серверних Rack. Ну і в часи Intel HEDT заради 4 каналу були цивільні ITX дошки X99 та X299.coffeeman: ↑ 07.03.2026 11:43На mini-ITX AsRock робили ніби 4 стандартних DIMM?
EPIC вони спромоглись лише на mATX вмістити. Зараз під сокетні лише зіони великі є у Asrock ITX. https://www.asrockrack.com/general/prod ... ificationscoffeeman: ↑ 07.03.2026 11:43Чи то лише під Epic?
Eпіки ITX лише BGA версії https://www.asrockrack.com/general/prod ... ifications
-
coffeeman
Member
Ну якщо ціна вища може вже можна розводку з обох сторін мат.плати зробити? Тоді все влізе - і форм фактор буде ITX - і достатньо всього буде. Зараз взагалі не бачу причин купляти ATX, хіба що якщо під топові комплектуючі, де потрібне охолодження.
Недавно знайома попросила комп зібрати - я прикинув ціну, вийшло в ціну нового miniPC. Порадив їй не збирати, а купити саме miniPC. Знайшов їй варіант на Амазоні - вийшло ще й дешевше, бо якраз знижка була. Коротше, відмирають десктопи.
Недавно знайома попросила комп зібрати - я прикинув ціну, вийшло в ціну нового miniPC. Порадив їй не збирати, а купити саме miniPC. Знайшов їй варіант на Амазоні - вийшло ще й дешевше, бо якраз знижка була. Коротше, відмирають десктопи.
-
unique-neon
Member
Я останні роки на міні пк як основному. Звичайний запускав інколи або ігри пограти, або пам'ять розігнатиcoffeeman: ↑ 07.03.2026 19:23Недавно знайома попросила комп зібрати - я прикинув ціну, вийшло в ціну нового miniPC. Порадив їй не збирати, а купити саме miniPC. Знайшов їй варіант на Амазоні - вийшло ще й дешевше, бо якраз знижка була. Коротше, відмирають десктопи.
-
alexeygalas
Member
coffeeman
Ну тут в нас є візуалізатори на форумі. То під такі задачі де 16-24 ядра шкварить 24год без перерви itx не підійде. Там потрібен midtower і 420mm aio. То в такий корпус є сенс ставити m-atx/atx вони дешевше обійдуться. За мініатюрність завжди потрібно доплачувати (сам сиджу повністю на sff)
Ну тут в нас є візуалізатори на форумі. То під такі задачі де 16-24 ядра шкварить 24год без перерви itx не підійде. Там потрібен midtower і 420mm aio. То в такий корпус є сенс ставити m-atx/atx вони дешевше обійдуться. За мініатюрність завжди потрібно доплачувати (сам сиджу повністю на sff)
-
evenmore
Member
Не понимаю проблемы. А в какие платы надо ставить 256Гб?..mavrsmart: ↑ 06.03.2026 21:12 А який смисл? Вони справді вірять, що на цю плату поставлять 256Гб в найближче десятиріччя? Коли поставлять, то плата буде вже рарітет.
Отправлено спустя 22 минуты 9 секунд:
Есть четыре переменных: размер, произодительность, шум, цена. На фоне цен на память разница между итх/атх уже не играет роли, это несколько процентов от общей суммы. Остаётся 3 переменных. Вентили на 100% и вот уже в 20л корпусе работает 5090 + 285k/9950х с полной производительностью и приятной температурой. Шум не подходит? Андервольт, лимиты, хороший ТИ и правильные воздушные потоки помогают решить эту проблему. А 360 и 420 это ~3 градуса разницы с тюнингом, и 2 без.alexeygalas: ↑ 08.03.2026 15:09 coffeeman
-
yariksom
Member
Ну мабуть думають, що стільки лише в Е-АТХ влізеevenmore: ↑ 08.03.2026 20:51Не понимаю проблемы. А в какие платы надо ставить 256Гб?..mavrsmart: ↑ 06.03.2026 21:12 А який смисл? Вони справді вірять, що на цю плату поставлять 256Гб в найближче десятиріччя? Коли поставлять, то плата буде вже рарітет.
Сам я дійсно прихильник великих плат і фуллтаверів, завжди чомусь думав, що вони довговічніші, однак це чисто "на колір і смак", бо ніколи не тестував напряму одне з іншим.