Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Чистий профQFlash: ↑ 06.03.2026 16:28Не хочу "поличкових", я за "напольники".
От на цьому мастерять, а не на тих Ямахах
Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
До речі, раптом цікавий тест з тими лютими Ямахами, там під спойлером останній відос — лампа та якесь, мабуть, непогане джерело. Все рівно не врятувало, але як звук змінився. Можна собі уявити, що така подача робить з Genelec, які не виносять вуха і самі грають кайфово. Просто дуже точні рівні колонки/моніториZ440_User: ↑ 06.03.2026 16:24 o-o-ops?
-
Z440_User
Member
Мастерінг це коли з проекту виведено сирий стерео мікс, потім його відкривають в умовному Soundforge/Audacity (ці проги я навів як щось, що добре відоме пересічному користувачу і буде приблизна уява що то за софт) і починається: еквалайзери, компресори (стискають дінамічний діапазон, щоб звучало гучно та потужно), лімітери (щоб клипингу не було), розтягування стереопанорами ще більше (основа закладена ще на етапі мікшування багатотрекового проекту), прибирання якихось кліків-тріску-фону який було пропущено при мікшуванні, фазова корекція і тд, фінальний етап: save as -> some_file.wav/flac/other.Radio Bay: ↑ 06.03.2026 16:27На них не мастерять, а випілюють лайно, мастерять на усяких Дженелах, ATC, PMC, навіть на B&WZ440_User: ↑ 06.03.2026 16:18вони майже в кожній студії, навіть світового рівня, в якості моніторної акустики стоять
От приклад повного не розуміння що де використовується, Yamaha NS-10 MT вдома - лютий трешак, між ними та Едіками я обрав би Едіки, мені музику слухати, а не у лайні колупатися![]()
Тобто на них слухають як воно звучить та підкручують щоб почало звучати.
Але хтось із першопрохідців використання цих АС в далеких 80х сказав: якщо воно почало звучати на цьому, воно буде звучати всюди.
Багато інженерів полюбляє вуха сенхайзери 280, менше 650(наче 650).
-
QFlash
Member
На чому я хочу слухати радейко та улюблені композиції:
Чим по факту я задоволений як слонь:
Чим по факту я задоволений як слонь:
- спойлер
-
Z440_User
Member
Radio Bay, якщо подивитися room-tour по Abbey Road studio, то багато де у них використовують Bowers & Wilkins 800якась та PMC, іноді проскакує в кадрі ATС якась.
Ну і ота ямаха майже всюди по кімнатах
Ну і ота ямаха майже всюди по кімнатах
-
Radio Bay
Member
Так, там була ссилка, я першою кидав, там була ця цитатаZ440_User: ↑ 06.03.2026 16:47Але хтось із першопрохідців використання цих АС в далеких 80х сказав: якщо воно почало звучати на цьому, воно буде звучати всюди
600, не 650. Ще баєри 770. Я навіти зустрічав інфу, що планари використовують, бо вони ж як лупа.Z440_User: ↑ 06.03.2026 16:47Багато інженерів полюбляє вуха сенхайзери 280, менше 650(наче 650).
Все одно треба розуміти, що праця із звуком та слухання музики для задоволення — різні речі.
Приклад з Ямахами дуже влучний
-
Z440_User
Member
QFlash
10 років тому хотів шукав купив Якось так воно буває...
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Radio Bay я ту ямаху вживу слухав. 10МАС мені більше сподобалась, навіть не дивлячись на завал по ВЧ
10 років тому хотів шукав купив Якось так воно буває...
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Radio Bay я ту ямаху вживу слухав. 10МАС мені більше сподобалась, навіть не дивлячись на завал по ВЧ
-
QFlash
Member
В цій темі вибирається все від звукової до акустичних систем/
Повний спектр звукового тракту.
Повний спектр звукового тракту.
-
Radio Bay
Member
Я взагамі не розумію, як то можна слухати для задоволення, слухати у звичному сенсі, Спотіфай, наприклад. Коли я писав, що між ними та Едиками обрав би Едики, я не шуткувавZ440_User: ↑ 06.03.2026 17:0310МАС мені більше сподобалась, навіть не дивлячись на завал по ВЧ
-
MSiAventador
Member
Свідомий онлайн-плеєр Маяк МП-140С
від Лабораторії Олександра Петровича Провозіна НДI ЕМП
https://mayak-3d.vercel.app/
https://mayak-3d.vercel.app/
-
QFlash
Member
MSiAventador
Того маяка не то шо в живу, по відеоінтернетам толком ніде не побачиш.
Дякую.
Того маяка не то шо в живу, по відеоінтернетам толком ніде не побачиш.
Дякую.
-
Z440_User
Member
QFlash https://rw6ase.narod.ru/index1/mag_ml/m ... p140s.html дивіться на здоров'я.
П.С. В кінці 90х був у мене пару місяців Маяк-010, якби я тоді шурупав що це мегарідкісний артефакт...
П.С. В кінці 90х був у мене пару місяців Маяк-010, якби я тоді шурупав що це мегарідкісний артефакт...
-
QFlash
Member
Z440_User
Я там дивився скоріше, я про відео, його майже немає, а про Маяк_010 то взагалі раритет конкретний, чув що їх 100 шт. тільки.
Update:
Дещо нарив про Романтика АС10-207, їх використовують на сдудіях для балансу НЧ. Так що не все так погано.
Update:
Після, того як "пошаманив" над ним воно зараза співає не гірше Мас MA8950, я прозрів і випав в осад.
Харків
Дякую!
Відправлено через 36 хвилин 44 секунди:
Ну як завжди, класика Ламма це неймовірно/
Raчок хіба що поміняти на Аsus essence stx ii/
Дякую/
Я там дивився скоріше, я про відео, його майже немає, а про Маяк_010 то взагалі раритет конкретний, чув що їх 100 шт. тільки.
Update:
Дещо нарив про Романтика АС10-207, їх використовують на сдудіях для балансу НЧ. Так що не все так погано.
Update:
Після, того як "пошаманив" над ним воно зараза співає не гірше Мас MA8950, я прозрів і випав в осад.
- спойлер
Харків
Дякую!
Відправлено через 36 хвилин 44 секунди:
Ну як завжди, класика Ламма це неймовірно/
Raчок хіба що поміняти на Аsus essence stx ii/
Дякую/
-
feson
Member
Різниці звуку між Asus DS та Raчок 892 887 та ін - важко почути тому що ці звукові карти приблизно одного рівня.
Хоча якщо пошаманити над DS поставити ОУ нормальний та трохи підтримати живлення цапу DS звичайно рачка переграє....і це буде чутно на
Едифайерах самих простих.....
А ось рачок 1150 або 1200 - там вже технологічний ривок цапів і DS вже не потягне....порівняння звуку.
Ривок я Вам розкажу який - ставлять 2-4-8 цапів в одній мікрусі....як ES.....
Аsus essence stx ii - в стоці грає трохи краще DS з нормальним ОУ.
Там треба дого та коштовно підбирати собі 3 ОУ....щоб воно заграло хоч якось....
Отправлено спустя 9 минут 39 секунд:
Беремо наприклад Asus Xonar AE.
Це практично - топова карта.
Обвязуємо живлення та цапу танталом.
Ставимо ОУ LM4562 або кращій. Підключаємо навушниковий підсилювач MAX до нашої буст- цапи ES9023 а не до цируса....бінго.....
Чому все це не зробив - Асус питання відкрите......треба ж якось продавати Аsus essence stx ii......
-
Z440_User
Member
Найсмішніше, я його біля сміттєвого баку знайшов тоді, трохи в неробочому стані.
Він сьогодні дурних грошей в колекціонерів коштує.
Навіть питання не в грошах. Ти спочатку знайди його в продажу. В будь-якому стані.
-
Radio Bay
Member
В мене була перша версія. Зміна на Schiit Lyr Multibit — це був як вихід у космос. Я про якість цапу. Тому я дивився б на зовнішки. Навіть свисток ушатає цю 887. Наприклад, FiO KA11. Вже казав, що можу дати на тест на тиждень свисток подешевше.QFlash: ↑ 07.03.2026 10:22Raчок хіба що поміняти на Аsus essence stx ii
Schiit Modi - ₴3К на ОЛХ коштує, це вже ладний початковий цап, який нагне рачка рачки без питань
Головняк та витраченні гроші. Єдине, там є поганий підсилювач для навушників, але він є, що вже плюсfeson: ↑ 07.03.2026 14:32Там треба дого та коштовно підбирати собі 3 ОУ....щоб воно заграло хоч якось....
Як на мене, різниця у цапах повинна бути чутна на всьомуfeson: ↑ 07.03.2026 14:32Едифайерах самих простих.....
Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
Аргумент, часто прості твіки виводять ЗК на новий рівень і розробники, звісно, це знаютьfeson: ↑ 07.03.2026 14:42Чому все це не зробив - Асус питання відкрите......треба ж якось продавати Аsus essence stx ii......
-
QFlash
Member
Сачасна схемотехніка це:
- якість радіодеталей,
- якість радеотеталей,
- якість радіодеталей.
...............

Я давно говорив: якість варіант успіху.
- якість радіодеталей,
- якість радеотеталей,
- якість радіодеталей.
...............
Я давно говорив: якість варіант успіху.
-
Radio Bay
Member
Повна дурняQFlash: ↑ 07.03.2026 16:05Сачасна схемотехніка це:
- якість радіодеталей,
- якість радеотеталей,
- якість радіодеталей.
-
QFlash
Member
О, так!Radio Bay: ↑ 07.03.2026 16:09Повна дурня
Відправлено через 9 хвилин 32 секунди:
Я зробив ставку на якість.
-
Radio Bay
Member
АС РомантикаQFlash: ↑ 07.03.2026 16:28Я зробив ставку на якість.
-
QFlash
Member
Я так не зрозумів пане Radio Bay Вам що якість не подобається?
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Аргументи в студію
Відправлено через 9 хвилин 19 секунд:
Radio Bay
Ви би хоч підтримали свого виробника/
Я Львівський лушпак і то більше знаю про Харківський "Приборостроительный завод им. Т.Шевченка"
Знаю, то історія, але вже ж таки....
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Ну і ....Radio Bay: ↑ 07.03.2026 16:46АС Романтика
Аргументи в студію
Відправлено через 9 хвилин 19 секунд:
Radio Bay
Ви би хоч підтримали свого виробника/
Я Львівський лушпак і то більше знаю про Харківський "Приборостроительный завод им. Т.Шевченка"
Знаю, то історія, але вже ж таки....