Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.03.2026 15:37менять монитор каждые 3 года просто изза выгорания или потому, что поломался
Так а що з ним робити, якщо він зламався або вигорів?) Ну які варіанти ще?)
Filabatya
Member

Повідомлення

Entar
Таку фігню міг втирати тільки представник самсунга(найбільша маржа йому) в ельдорадо, головне лице посерйозніше зробити і свій номер дати після прозріння клієнта :up:
Entar
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.03.2026 15:37 У меня один монитор с 2007 года, другой с 2014. Оба устраивают. А менять монитор каждые 3 года просто изза выгорания или потому, что поломался - это совсем неадекватно.
С другой стороны, многие люди видеокарты меняют каждые 2-4 года ради лучшего фпс и настроек качества.
А ведь разница в качестве изображения может быть большей благодаря новой технологии изображения монитора! Вот что интересно. То есть грубо говоря что более красиво - играть в игры на мониторе с убогим VA зато с ультра настройками качества всегда, или играть на тех же ультра но с длсс зато на новом QLED или OLED мониторе?

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Filabatya: 06.03.2026 15:40 Таку фігню міг втирати тільки представник самсунга(найбільша маржа йому) в ельдорадо, головне лице посерйозніше зробити і свій номер дати після прозріння клієнта :up:
Мені товариш таке розказував який "гарно знає внутрішню кухню як то воно в Китаї робиться", товариш при тому в ряді моментів шарящий, тому й питаю
А самсунги я дивився в комфі/фокстроті, номери мені ніхто не давав, та й не думаю що їм є різниця продати LG чи самсунг топовий)
Ostin
Member

Повідомлення

Я один бачу на оледах постійно перенасичене зображення, чи то у мене якесь захворювання?)
Devijack
Member

Повідомлення

Я щось не второпаю на контрольному зразку вже одразу рядок стану вигорівший. Він вже з магазину там? :D
Hagen
Junior

Повідомлення

Свідки вигорання оледів мабуть є потомками секти завершення ресурсу ссд. І ті і ті свого ідола в лице не бачили але вперто наполягають на його існуванні.
walkman3000
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 15:16Япошка що здирав поляризатор вже пісяється від нових джі6 в ютубі
вінсент з хдтвтесту? там лижа каже мамай клянусь в цей раз на темних сценах бандінгу не буде. але ці додікі ще не побороли вертикальний бандінг та джинсу майже на всіх тандемах. я пам'ятаю рік тому всі сцялись від г5 та с95ф типу там навалили яскравості під 4000 а що було по тестам всі знають, ну і як лижа залажала з г5. а ще вони пару тижнів тому робили ревью TCL X11L с 20000 зонами але ні вінсент ні калеб ніхто не казав як він заглотує у іграх. зато подебіл бравію8.2 треба чекати ревью с6/г6
FarCry
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.03.2026 15:37 У меня один монитор с 2007 года
Глаза ещё не вытекли? Я как бы тоже часто за старенькими мониками на работе сижу... но вот на LCD старше 2010 года без боли смотреть не могу.
odessitmws
Member

Повідомлення

Ostin: 06.03.2026 15:43Я один бачу на оледах постійно перенасичене зображення, чи то у мене якесь захворювання?)
а у вас калибратор вместо глаз что вы так уверены в своих выводах? либо может соседний монитор наоборот без цветового охвата не показывает насыщенность цвета а вы по нему подводите итоги?
обычно у оледов как раз минимальные отклонения по обзорам
Востаннє редагувалось 06.03.2026 16:20 користувачем odessitmws, всього редагувалось 1 раз.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.03.2026 15:37А менять монитор каждые 3 года
Так в магазе на мониторы дают разную гарантию - на одни модели год, на некоторые 3 года...
И если ПК включать раз в неделю то монитор может работать десятилетиями...
А если выключать на 8 часов поспать, то 3-5 лет и ремонт...
И многое зависит от настроек что в меню... вот у меня "был" (влом чинить) гнусмас f2080 так всё было с ним классно пока я не залез в меню и не выставил максимальные настройки "мс"... БП сгорел.
И за войну свет пропадает часто так что дожег свои и соседские все ЭЛТ... 15дюймов, 19, 20. Буквально за пару месяцев...
daesz
Member

Повідомлення

Devijack: 06.03.2026 15:44 Я щось не второпаю на контрольному зразку вже одразу рядок стану вигорівший. Він вже з магазину там? :D
Зображення
tablestikus
Member

Повідомлення

Та послухайте, ніхто нікого не примушує купляти олед-монітори. Кому цікаво і хочеться спробувати - беруть і користуються, кому вони не подобаються чи бояться вигорання - просто не беруть. Це ж так просто.

Я он взяв рік назад - все чудово, не вигорів, полосок чи чогось такого нема, при тому що і статики багато і юзаю я його перманентно тіки в HDR-режимі.
Entar
Member

Повідомлення

Hagen: 06.03.2026 15:51 Свідки вигорання оледів мабуть є потомками секти завершення ресурсу ссд. І ті і ті свого ідола в лице не бачили але вперто наполягають на його існуванні.
В мене ссд з 2011 року (перший купував 120 гб за 250$, то жесть, потім в 2013 на 240 гб, а в суммі штук 6 чи 7). Ні один не здох і не було ніяких проблем ні з одним. (при тому що на них була встановлена вінда, з браузерами і оцим всим, кеш нікуди не переміщав, тощо). А от HDD 3ТБ в 2013 році куплений помер :(
leif
Member

Повідомлення

tablestikus: 06.03.2026 16:26юзаю я його перманентно тіки в HDR-режимі
і не дратує?

ну, у кожного свої вподобання, звісно.

особисто я юзаю hdr виключно коли присутній hdr контент і потім одразу вимикаю. перемикати туди-сюди через він+альт+b вже звично, скоро як 2 роки на ОЛЕД.

без hdr контенту ставлю 42% яскравості, це еквівалент 120ніт в моєму моніторі

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
проблему вигорання звісно вважаю на 99% енгейджмент байтом ніж чимось про що варто хвилюватись пересічному юзеру
Zealoth
Member

Повідомлення

Entar: 06.03.2026 15:43 А ведь разница в качестве изображения может быть большей благодаря новой технологии изображения монитора! Вот что интересно. То есть грубо говоря что более красиво - играть в игры на мониторе с убогим VA зато с ультра настройками качества всегда, или играть на тех же ультра но с длсс зато на новом QLED или OLED мониторе?
Был дешевый ВА, который летом поменял на QD-OLED х4 от цены прошлого. Лучше? Да, но не настолько сильно, насколько велика разница в цене, лично на мой взгляд. Так что мое мнение, если есть вариант взять карту за 1к валюты и монитор за 300 или наоборот, делал бы ставку на карточку.
tablestikus
Member

Повідомлення

leif: 06.03.2026 16:31
tablestikus: 06.03.2026 16:26юзаю я його перманентно тіки в HDR-режимі
і не дратує?

ну, у кожного свої вподобання, звісно.

особисто я юзаю hdr виключно коли присутній hdr контент і потім одразу вимикаю. перемикати туди-сюди через він+альт+b вже звично, скоро як 2 роки на ОЛЕД.

без hdr контенту ставлю 42% яскравості, це еквівалент 120ніт в моєму моніторі

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
проблему вигорання звісно вважаю на 99% енгейджмент байтом ніж чимось про що варто хвилюватись пересічному юзеру
Ні, суб'єктивно очам приємніше дивитися саме в hdr режимі.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ostin: 06.03.2026 15:43Я один бачу на оледах постійно перенасичене зображення, чи то у мене якесь захворювання?)
Надо:

* скачать родные дрова
* настроить цветовой профиль
* разобраться с настройками и цветовыми пространствами
* не включать режимы "Игра", "Вау!" и т.п.

А потом, если выйти из режима "Игра с Перенасыщенными Цветами", спокойно оценить картинку B-)
DneprShark
Member

Повідомлення

PlayerUA: 06.03.2026 13:11 Пропоную обговорити Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння

В календарному році 52 тижня. З них робочі тільки 5 днів. Тому вийде 52×5=260 днів. Та по 8 годин вийде 2080 годин а за два роки 4160. Сумніваюсь що вони так старанно відпрацювали і без святкових вихідних
Звичайний юзер гравець 365 днів та по 4 години (десь більше, десь менше) вийде 1460 годин. За два роки 2920.
То що за два с половиною років і в звичайного юзера уже будуть поміині вигоряння? В деяких іграх статика під час пошуку матчу.... а деякі грають більше 8 годин на день))
В цілому сумні нови
Ps. 6500 годин на два роки (всі 730 днів) вийде щодня майже по 9 годин. Трудоголіки...
Я так понимаю в твоем мире по-прежнему все люди, особенно связанные с IT работают в офисе? Строго по будням, строго 8 часов и только в офисе. А по выхам отдыхают. :lol:
Как насчет того что большинство как раз работает на удаленке, поэтому этот монитор видит не только минимум 8 часов экранного времени за работой, а еще и как минимум 3 часа для ютуба/игр/фильмов/личных задач? А с нашими реалиями вынужденного сидения по домам и того больше
FirstTDM
Member

Повідомлення

DneprShark: 06.03.2026 17:22Как насчет того что большинство как раз работает на удаленке, поэтому этот монитор видит не только минимум 8 часов экранного времени за работой, а еще и как минимум 3 часа для ютуба/игр/фильмов/личных задач? А с нашими реалиями вынужденного сидения по домам и того больше
Лень повторятся - полностью поддерживаю! :up:
Afit
Member

Повідомлення

Я роблю висновок, що гарно підійдуть такі монітори, хто переважно грає, чи дивиться відео за ПК. Хоча для декого 5 років кайфонути й в інших сценаріях не буде проблемою. Всі знають що купують. Я теж хочу собі і із недавніх новинах від гігабайт придивляюсь. Але не зараз. Товариш шукає такий зараз. Ніде немає
Відповісти