Новини
Останні статті і огляди
Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння
-
PlayerUA
Junior
Пропоную обговорити Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння
В календарному році 52 тижня. З них робочі тільки 5 днів. Тому вийде 52×5=260 днів. Та по 8 годин вийде 2080 годин а за два роки 4160. Сумніваюсь що вони так старанно відпрацювали і без святкових вихідних
Звичайний юзер гравець 365 днів та по 4 години (десь більше, десь менше) вийде 1460 годин. За два роки 2920.
То що за два с половиною років і в звичайного юзера уже будуть поміині вигоряння? В деяких іграх статика під час пошуку матчу.... а деякі грають більше 8 годин на день))
В цілому сумні нови
Ps. 6500 годин на два роки (всі 730 днів) вийде щодня майже по 9 годин. Трудоголіки...
В календарному році 52 тижня. З них робочі тільки 5 днів. Тому вийде 52×5=260 днів. Та по 8 годин вийде 2080 годин а за два роки 4160. Сумніваюсь що вони так старанно відпрацювали і без святкових вихідних
Звичайний юзер гравець 365 днів та по 4 години (десь більше, десь менше) вийде 1460 годин. За два роки 2920.
То що за два с половиною років і в звичайного юзера уже будуть поміині вигоряння? В деяких іграх статика під час пошуку матчу.... а деякі грають більше 8 годин на день))
В цілому сумні нови
Ps. 6500 годин на два роки (всі 730 днів) вийде щодня майже по 9 годин. Трудоголіки...
-
Геральт
Member
адже режим використання можна вважати важким.
Пф-ф. В мене 9-10 год на день статика (браузер, текст), потім переключаюсь на інший вхід і ще пару годин статика+забавки.
Пф-ф. В мене 9-10 год на день статика (браузер, текст), потім переключаюсь на інший вхід і ще пару годин статика+забавки.
-
RoMiLiUs
Member
О-о-о-о, спеців підвезли разом зі свідками вигоряння. 20 місяців в роботі профільний мон, 90% часу - це робота. Консоль - 70%, ексель 20%, ютуб - 10%, Грав останній раз у квітні минулого року. Буквально. Пару фільмів подивився за рік. Яскравість 80 кандел. Навіть натяку на натяк на натяк на натяк на вигоряння немає.PlayerUA: ↑ 06.03.2026 13:11 Пропоную обговорити Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння
В цілому сумні нови
А в тесті там утрахаркорні умови були. Біла тема, висока яскравіть, вимкнені всі ОЛЕД зберігайки, без скрінсейверу і автоматичного вимкнення екрану.
Я про це вигоряння взагалі не думаю, абсолютно, забив болт и так само всі ті OLED-care хлам вимкнув. Єдине що залишив - це вимкнення зображення після двух хвилин відсутності на базі проксіміті сенсора. Монітор просто весь екран робить чорним. Повернувся - миттєво ввімкнувся.
Звідки ви тільки лізете зі своїм вигорянням
Востаннє редагувалось 06.03.2026 13:22 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.
-
LordTornado
Member
А если монитор никогда не включать, то никакого выгорания вообще не будет! 
-
zalizo_org
Member
Сподіваюся колись OLED розвинеться до рівня, коли витримуватиме мій варіант використання зі статикою 70%, щоденне використання по 14 годин і щоб ABL не було.
-
Alexsandr
Member
Т.е. лет через 3-5 новый монитор для офиса?
-
zalizo_org
Member
нафік тоді монітор?LordTornado: ↑ 06.03.2026 13:20А если монитор никогда не включать, то никакого выгорания вообще не будет!
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
в гіршому випадку вже через 2,5 роки. З іншого боку ніби як гарантія є, але там не ясно як вона спрацює і чи не скажуть "вибачте, не гарантійний випадок".Alexsandr: ↑ 06.03.2026 13:24Т.е. лет через 3-5 новый монитор для офиса?
-
RoMiLiUs
Member
О, ще один свідок)))
-
Filabatya
Member
zalizo_org
2 моніка, один для статики, другий для всього іншого. Плюс більший ппі, мінус менша діагональ, проти аналогічного теліка
2 моніка, один для статики, другий для всього іншого. Плюс більший ппі, мінус менша діагональ, проти аналогічного теліка
-
ASTON
Member
При ціні від 450 за сучасний OLED-монітор 27" це взагалі вже не є проблемою замінити його раз на 2-3 роки.
Це я ще не кажу, що і старий продати можна.
Це не ті вже витрати, як були колись, коли вони 1000+ коштували.
Це я ще не кажу, що і старий продати можна.
Це не ті вже витрати, як були колись, коли вони 1000+ коштували.
-
Entar
Member
Цікава статистика.
В цілому, думаю з часом буду переходити на олед монітор, хоча поки влаштовує недавній qled за 250$, але все ж монітор це якість і соковитість зображення і якщо буде можливість купити відеокарту за овер 1к баксів, то не логічно не спробувати і якість монітору покращити.
Проте як я розумію, проблема може бути якщо використовувати монітор і для ігр і для роботи із-за цих статичних панелей... Кажуть є якісь супер технології у сучасних моніторів які дозволяють ці проблеми частково нівелювати, цікаво чи були вони тут.
В цілому, при наявності 2 пк в сім'ї, можна працювати за другим а грати за тим в якому олед монітор) Але все-ж ..
В цілому, думаю з часом буду переходити на олед монітор, хоча поки влаштовує недавній qled за 250$, але все ж монітор це якість і соковитість зображення і якщо буде можливість купити відеокарту за овер 1к баксів, то не логічно не спробувати і якість монітору покращити.
Проте як я розумію, проблема може бути якщо використовувати монітор і для ігр і для роботи із-за цих статичних панелей... Кажуть є якісь супер технології у сучасних моніторів які дозволяють ці проблеми частково нівелювати, цікаво чи були вони тут.
В цілому, при наявності 2 пк в сім'ї, можна працювати за другим а грати за тим в якому олед монітор) Але все-ж ..
-
StTechnik
Member
Тема чисто для поиска надуманных причин почему не покупать ОЛЕД для тех кто его купить не хочет 
-
Roaster
Member
Слабая нагрузка. Я свой LG OLED TV юзаю по 14 часов в день, и это в основном браузер.
-
Entar
Member
Ну телік це все-ж далеко і на ньому получається тільки з геймпаду грати (в моєму випадку, бо так пк і ТВ розташовані), я досі до того геймпаду так не звик щоб це було прям аналогічно комфорту на клавомиші)Filabatya: ↑ 06.03.2026 13:31 2 моніка, один для статики, другий для всього іншого. Плюс більший ппі, мінус менша діагональ, проти аналогічного теліка![]()
-
Telcontar
Member
На максимальній яскравості з вимкненими зберігайками як і автор відео?Roaster: ↑ 06.03.2026 13:43 Слабая нагрузка. Я свой LG OLED TV юзаю по 14 часов в день, и это в основном браузер.
-
s1nedus
Member
Фильмы через браузер?Roaster: ↑ 06.03.2026 13:43 Слабая нагрузка. Я свой LG OLED TV юзаю по 14 часов в день, и это в основном браузер.
-
walkman3000
Member
Entar
чел, не слухай додіків з надуманими проблемами. проблеми у оледа були у будуть тільки через використання при максимальній яскравості і ти не зможеш та не будеш весь день сидіти у ексели в HDR
чел, не слухай додіків з надуманими проблемами. проблеми у оледа були у будуть тільки через використання при максимальній яскравості і ти не зможеш та не будеш весь день сидіти у ексели в HDR
-
Entar
Member
Та я розумію, в мене в планах, але вже після війни, якщо раптом доживу, бо поряд з вікном місце, і дуже жалко буде якщо шахед його покоцає. Зараз 50" самсунг звичайний бюджетний, на трьох метрах мені некомфортно грати - маленькі букви. Націлююсь на 65" олед, але глянув недавно ціни, так якщо вибирати серед "бюджетної моделі самсунгу" то 77" коштує дешевше ніж 65" "дорога модель олед". А 77" це взагалі супер круто. Місце є. Правда не зрозуміло які там підводні камені можуть бути і чи не буде піксель в 77" занадто великимFilabatya: ↑ 06.03.2026 13:53 Телік то треба вже 65тку, в гта 5 відкайфував на геймпаду, це ж не контра) жаль проектори в основному 60гц, а якщо можуть 120 то в фулл хд тільки
Востаннє редагувалось 06.03.2026 14:04 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
В мене є краща пропозиція - 3 моніка, 1 для статики, 1 для всього іншого і олед який не включатиметься взагалі, просто стоятиме, око радуватимеFilabatya: ↑ 06.03.2026 13:31 zalizo_org
2 моніка, один для статики, другий для всього іншого. Плюс більший ппі, мінус менша діагональ, проти аналогічного теліка![]()