Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
VovaII
Member

Повідомлення

QFlash
Тю? А на перемикання усих транзисторів, через які проходить «звук», часу не потрібно? — Тоді б усі процесори працювали б нескінченно швидко. Не?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Я мав на увазі відсутність затримки у студії: ти граєш та чуєш звук того, що граєш, без затримки.
От для студій відсутність затримки і важлива, інакше в тебе в вуха йде мінус, ти шпілиш соляк на гитарі, а він приходить у вуха з запізненням. Нехай мене виправить, хто має більше досвіду у студійній роботі та запису звуку.

Слухати музику — затримка пофіг, але обійти мікшер Вінди — то + до якості.
Вже не пам'ятаю, коли я музло по DirectSound слушав.
Музику по ASIO, а от радіо по васпі, бо пом’якше звук тут на мій вух для МП3 приємніше.
!00% ліпше по ASIO, перевірив (Jriver) ))
Відправлено через 8 хвилин 44 секунди:
QFlash: 05.03.2026 19:32Всякі ефекти затримки,
То не ті затримки, тут річ про те, що сигнал приходить з запізненням, у ASIO затримка нульова, чи коло того
QFlash
Member

Повідомлення

VovaII: 05.03.2026 19:41А на перемикання усих транзисторів
Ну йо-майо, я ж говорив про перехідні процеси. Від того нікуди не дінешся.
До речі в цьому якраз має велике значення використання високоякісних радіодеталей, та ЦАП.

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Ну ось що означає HI-FI/
Це передача звукової інформації як є. Що на вході - та має бути на виході. Окраску звучання Ви самі налаштовуєте.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 05.03.2026 19:32 Передача звукової інформації повинна наблизитись до першоджерела, не спотворюючи картини, стереосистемою ви на свій смак накручуєте тембри, тональність, ехо, тонкомпенсацію тощо.
Це все повинно працювати синхронно.
Це суто особисті забаганки кожної окремо взятої людини.
Я меломан та маю за плечима 10 років гри в метал-гурті який я створив і для якого писав музику. Тож для мене головне щоб живі інструменти, або ті які я знаю - в запису звучали як живі акустичні. Враховуючи що я також маю поняття як воно все пишеться, тож допускаю похибку на "положення купи крутилок" на мікшерному пульті-комбіках-пост обробці... Але все одно є деякі незмінні ознаки. Для мене в першу чергу це барабани+я маю свою установку і можу нагадати собі її справжній звук при бажанні, сам я гітарист, тож для мене це другий орієнтир в звуці (звісно що мій інструмент нікуди не дівся).
Тембра та оцінку звуку я спираюсь на живу музику і звучання інструментів і намагаюсь відтворити цей звук в апаратурі.

А який справжній звук у DJ Tiesto був при запису, коли він зводив проект в своїх навушниках/моніторах? Ви впевнені що у вас воно звучить саме так? (згадайте фото моїх клавіш і кількість ручок на них, якими можна абсолютно в будь який спосіб змінити будь яким чином, будь який звук)
П.С. Tiesto то я так, хто перший на ум з "електронщиків" прийшов...
П.П.С. Тащуся від проекту Schiller, але лише від їх живих виступів. Пару концертів записав на котушки.
Radio Bay: 05.03.2026 19:57 Я мав на увазі відсутність затримки у студії: ти граєш та чуєш звук того, що граєш, без затримки.
От для студій відсутність затримки і важлива, інакше в тебе в вуха йде мінус, ти шпілиш соляк на гитарі, а він приходить у вуха з запізненням. Нехай мене виправить, хто має більше досвіду у студійній роботі та запису звуку.
В першу чергу MIDI інструменти. Наприклад синтезатор можна використовувати із вбудованим генератором звуку - нульова затримка між натиском на клавішу і звуком з колонки, а можна клавішу використовувати лише як контролер для програмного забезпечення в ПК (нажимаєш на клавішу, комп реагує, програма створює звук, комп видає звук, ти його чуєш з колонки)
Тобі як барабанщику: уяви гру на електронній ударній установці, ти вдарив робочий, по таймінгу вже б'єш хайхет, а ось тільки чуєш свій робочий...
Гітарна тема: GuitarRig, захват звуку з аналогового входу карти, оцифровка, обробка софтом, видача на колонки.
Запис проекту з умовного десятка дорожек, DAW-студія і так вже повитягувала всі перекоси-затримки, в реалтаймі обробляє навішані ефекти, а тут ще вокал падає на це діло :laugh: Якби і таке буває, але зазвичай при потрековому записі вже ото все компенсовано і комп тягне лише те що саме зараз пишеться.
Якось так...
QFlash
Member

Повідомлення

Знаєте, я сміявся з того що хтось говорить що транзистори чи мікросхеми з позолотою "звучать краще".
Au аж ніяк не "співає", цей благородний метал чудово протидіє корозії та є відмінним провідником.
Ag ще вища провідність (у нього показники найвищі з металів), проте срібло швидко окиснюється.
А ще все залежить від якості виготовлення кристала (в нашому часі кристали на основі Si), техпроцесу, чистоти виробничої лінії.
Ок. ;)

Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Z440_User
Це Ваші там відео вище посилання/
Якщо так, то я щось не зовсім зрозумів що на останніх відео, ті що на Youtube/
Якийсь бінарний код прошивки? Цікаво? :puzzle:
Востаннє редагувалось 05.03.2026 20:44 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

В золота ще висока теплоємкість, макларен ф1 той шо на 3 місця спереді, не плутати з фіатом мультіпла, має навколо двигуна золоту ізоляцію на 16 грам :gigi:
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, які саме? Там де в пості 4 відеоролика прикладено?
Якщо так, то там приклад того як звучав мій сетап в період 2013-2019 рік. Там навіть наче як прокоментовано.
Сьогодні у мене дещо інший сетап (описано в моєму профілі).

Якщо ні, то тоді я не зовсім зрозумів ваше питання. :shuffle:

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
QFlash: 05.03.2026 20:39 Якийсь бінарний код прошивки? Цікаво? :puzzle:
??? ніпанятна... :dontknow:
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Я про ці
спойлер
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash, то з теми ARM-срачу. Показую як мегасучасні та надшвидкі Е5-2690v4 та Х3470 опрацьовують наданий надважкий та мегакритичний до святого однопотоку вордівський файл, який тупить amazing М4 від apple.
Коротше, то з окремої психіатричної палати :laugh:
Востаннє редагувалось 05.03.2026 21:21 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 05.03.2026 20:39Знаєте, я сміявся з того що хтось говорить що транзистори чи мікросхеми з позолотою "звучать краще"
І де люди це лайно викопують? От я ніколи такого не чув, навіть краєм вуха, засміють же. Менше дивись ЮТ.
От запустити музон по АСИО замість цих ютьюбчиків — реальна корисна справа.

Навигадують усякого, потім транслюють, і їх це бавить.

У середовищі так званих аудіофілів вже багато людей з ВО по РЕ, які знають, як користуватися осцилографом, тому вже давно на форумах, наприклад, є гілки на зразок "Обираємо імпульсний БЖ" із вимірами на приладах з особистого господарства. Я у цьому не шарю, тому юзаю імпульсні БЖ iFi, немає бажання тестувати дивних китайців
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Зрозуміло.

Відправлено через 17 хвилин 26 секунд:
В мене є дрова ASIO для Raчка, але я точно не знаю чи сам кодек містить апаратну підтримку. Воно працювало але якось криво.
Тим більше заважало знімати дані з програми Rmaa/
Потім видалив їх. На сайті Raчка немає цих дров. Я навіть не памятаю де їх взяв.

Останні дрова по звуку для Z370, та і не тільки, беру на сайті Gigabyte для материнських плат серії Z890/працює чудово
А то інженери Gygabyte болт забили на старі матплати.

Памятаю на Asus Xonar DS було апаратне ASIO 2.0 і якщо через них пускати, тоді не було затухання звуку при різких атаках.
Плеер також має мати підтримку ASIO.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 05.03.2026 21:39Памятаю на Asus Xonar DS було апаратне ASIO 2.0 і якщо через них пускати, тоді не було затухання звуку при різких атаках
Трешак якийсь, ніколи не чув такого )
QFlash: 05.03.2026 21:39Плеер також має мати підтримку ASIO
А бувають інші? Нормльні , я маю на увазі
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 05.03.2026 22:24Трешак якийсь, ніколи не чув такого )
Ага, точно :insane:
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, дивися який псих:

Я фігію з його координації, це ж як треба володіти своїми кінцівками :insane:

В принципі вони всі в трьох не з цієї планети...
Обережно, музика для музикантів:

Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 05.03.2026 23:13дивися який псих
Дуже крутий та технічний чувак, дуже дрібно вміє грати і це його фішка
QFlash
Member

Повідомлення

VovaII: 05.03.2026 19:41 QFlash
Тю? А на перемикання усих транзисторів, через які проходить «звук», часу не потрібно? — Тоді б усі процесори працювали б нескінченно швидко. Не?
До речі це хибне твердження. Немає нескінчено швидко, все впирається в фундаментальну швидкість поширення інформації - швидкість світла.
Це своєрідний бар‘єр, захист системи від хаосу. Наслідок не може випереджати причини.
В ідеалі так, без затримок та перехідних процесів CPu мав би працювати зі швидкістю світла, аж ніяк не швидше. ;)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 05.03.2026 18:5615 метрів міжблочника
Випадково згадав про цю "дрібницю". 15 метрів межблоку з Одеса-кабеля, це щось новеньке у Хай-енде. Тут народ на 2 м напружується, а там 15. Вот такими дрібницямми і вбивається звук
QFlash
Member

Повідомлення

Вітання!
Якщо 15 метрів кабелю, так розумію в високоомних колах між preamplifier та кінцевим УНЧ (amplifier), тоді варто екранувати кабель/також екранують мажблочні сигнальні провідники пезпосередньо в середині корпуса повного УНЧ (система що поєднує preamplifier і amplifier в одному корпусі).
Це для того, щоб на дифкаскад кінцевого УНЧ не потрапляли шуми, які потім підсилюються УН (підсилювачем напруги). Як наслідок високий % THD/
А ось виходи на колонки можна не екранувати (виходи з підсилювача струму). Їх довжина прямо-пропорційна втратам потужності бо зростає опір повідника (кілометрові ніхто не використовує).
PS/ У мене виходи на колонки, два мідні проводи покручені, переплетені з мережевим і інтернет кабелем і хоть би шо. :D :gigi: :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 06.03.2026 12:13Якщо 15 метрів кабелю, так розумію в високоомних колах між preamplifier та кінцевим УНЧ (amplifier), тоді варто екранувати кабель/також екранують мажблочні сигнальні провідники пезпосередньо в середині корпуса повного УНЧ (система що поєднує preamplifier і amplifier в одному корпусі)
От не треба фантазувати. Є загальне правило, переварене часом: чим коротше кабель, тим ліпше. На оптику, здається, це не розповсюджується. Її особливо ніхто й не застосовує, як бюджетне рішення на Едіках, там норм.
Просто треба це правило запам'ятати й усе.
QFlash: 06.03.2026 12:13У мене виходи на колонки, два мідні проводи покручені, переплетені з мережевим і інтернет кабелем і хоть би шо
І ця людина що там бумбонькає про якість звуку
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 06.03.2026 12:26І ця людина що там бумбонькає про якість звуку
О так, я познущаюсь над стереосистемою як тільки можна в тестах, після цього можна говорити про якість звуку.
Відповісти