Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Filabatya
Member

Повідомлення

предоплату треба брати з запасом :gigi:
_VlaD_
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.03.2026 21:18 предоплату треба брати з запасом :gigi:
Та был случай когда он мне 15к грн переводил авансом.
А сейчас пишет что заберу и пропал.
Посылка уже обратно едет. Ибо последний день бесплатного хранения.
Ostin
Member

Повідомлення

_VlaD_
То в чому проблема? Ну не вийшло в людини по якійсь причині. Людина навіть іноді вмерти може ненароком. Для цього є всілякі лох-доставки, пром-доставки і передплата за пересилку в обидві сторони.
_VlaD_
Member

Повідомлення

Ostin: 05.03.2026 21:28 То в чому проблема? Ну не вийшло в людини по якійсь причині. Людина навіть іноді вмерти може ненароком.
Проблема в тому що посилка 5+ днів на пошті.
Також на ОЛХ він пише що забере. Тобто - живий.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Тобто, сьогодні в 00:17 був ще живий та писав що оплатить та забере.
Тепер прочітує повідомлення, але не відповідає.
Востаннє редагувалось 05.03.2026 21:37 користувачем _VlaD_, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

_VlaD_: 05.03.2026 21:34писав що оплатить та забере
Треба було попросити ще гривень 500 перевести та й нехай лежало б собі)
DDV
Junior

Повідомлення

_VlaD_: 05.03.2026 21:34
Ostin: 05.03.2026 21:28 То в чому проблема? Ну не вийшло в людини по якійсь причині. Людина навіть іноді вмерти може ненароком.
Проблема в тому що посилка 5+ днів на пошті.
Також на ОЛХ він пише що забере. Тобто - живий.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Тобто, сьогодні в 00:17 був ще живий та писав що оплатить та забере.
Тепер прочітує повідомлення, але не відповідає.
ну таке собі, передоплату скинув скільки сказали, плани змінились, буває, які питання? якщо мало, треба було більше просити
_VlaD_
Member

Повідомлення

Ну так чому так і не сказати?
Пише що заберу.
Повідомлення прочитує, але мовчить.
От якби він написав що не треба, то і питань би не було.

Отправлено спустя 1 час 4 минуты 25 секунд:
Коротше, вийшов той товариш на зв'язок.
Типу, часу не було забрати.
Вирішили питання. Хоча посилка вже їде назад.
Shpoker
Member

Повідомлення

_VlaD_
так суть предоплаты - что б не платить ничего за доставку + пиво, почему брал меньше?
JulioST
Junior

Повідомлення

Сейчас олх вообще ахренел, везде теперь есть оплата на отделение. В итоге начали попадаться покупатели, которые заказывают и не приходят. Причем один вообще левые данные указал. Рекомендую пробивать перед подтверждением в вайбере и телеге, есть привязка к номеру, т.к. тратить время на упаковку и поход на почту нет желания. Если номера нет в месенджерах - я отклоняю такие заказы.

Отправлено спустя 4 минуты 6 секунд:
Piter Cantrope: 04.03.2026 11:11 Укрпошту лають, і є за що.
Але от при купівлі чогось делікатного я завжди замовляю Укрпоштою. Ноут, телефон, інша електроніка.
Чому? Бо на НП неможливо перевірити. Не дають нічого підключити, висять над тобою і через 5 хвилин починають казати 'час вичерпано' і т.д. От як можна умовний ноут за 5 хвилин перевірити?
А на Укрпошті - будь ласка. Сиди собі пів години, клацай, включай свої зарядки, тикай мультиметром, заглядай під кришки.

Я і розумію, що з того боку у людини можуть бути підозри, і що дехто Укрпоштою не відправляє. Ну, ні так ні. Я краще пропущу оголошення, аніж куплю через НП без можливості перевірити нормально.
Вы пишите откровенный бред. На Новой почте или Мист можете хоть пол часа рассматривать свою посылку, нет там таких правил про 5 минут. Не вводите в заблуждение.
7mindfields
Member

Повідомлення

JulioST: 07.03.2026 11:52 Вы пишите откровенный бред. На Новой почте или Мист можете хоть пол часа рассматривать свою посылку, нет там таких правил про 5 минут. Не вводите в заблуждение.
Що ти мелеш, це правило вже не перший рік існує на нп, шукати відділення де дозволять огляд більше 5хв той ще квест
JulioST
Junior

Повідомлення

Sviata_Halychyna: 25.02.2026 17:29 Привіт! Підкажіть, будь ласка, наскільки реально продати свій ПК на OLX? Сама збірка не з дорогих відносно, на базі ryzen 3 2200g. (7-8к). Чи цей продаж буде тривати роками і б/у компи люди не дуже охоче беруть? Питав в знайомих - багато хто попереджав про скамерів на олх. В кого який досвід був? Що можете порадити? На цей форум, до речі, прийшов з тредсів Реддіт щодо покупки б/у пк, там рекомендували тут ще спробувати продати :)
Дякую!
Если за бесценок, то продашь, а если более-менее адекватная цена, то скорее всего нет, в Украине покупательная способность на очень низком уровне, а б/у вообще практически не берут.

Отправлено спустя 6 минут 19 секунд:
7mindfields: 07.03.2026 11:55
JulioST: 07.03.2026 11:52 Вы пишите откровенный бред. На Новой почте или Мист можете хоть пол часа рассматривать свою посылку, нет там таких правил про 5 минут. Не вводите в заблуждение.
Що ти мелеш, це правило вже не перший рік існує на нп, шукати відділення де дозволять огляд більше 5хв той ще квест
Это ты мелешь. Если ты забираешь на складе огромное количество товара и тебе каждую коробку надо вскрыть и осмотреть, то не помню, чтобы мне кто-то указывал 5 минут. А вот на самом отделение на одну посылку 5 минут вполне достаточно, а если даже и будет 6- или 7, то не думаю что у тебя кто-то из рук выхватит посылку и скажет все на этом. 5 минут - это чистая формальность, которую мало кто соблюдает. Но снова таки, если там пришел получатель не совсем адекватный и что-то там рассматривает с лупой и пытается проверить весь функционал досконально, то в таком случае вполне нормально применять правило 5 минут.
Ektalion
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.03.2026 11:55 Що ти мелеш, це правило вже не перший рік існує на нп, шукати відділення де дозволять огляд більше 5хв той ще квест
Не правда, якщо ти дійсно оглядаєш посилку, а не втикаєш, тебе не будуть підганяти.

п.с. Ці боти "напиши мені в тг" досі не вивелись. Пишуть навіть о 3 ночі :insane:
7mindfields
Member

Повідомлення

Ektalion: 07.03.2026 12:59 Не правда, якщо ти дійсно оглядаєш посилку, а не втикаєш, тебе не будуть підганяти.
:facepalm:
JulioST: 07.03.2026 12:29 А вот на самом отделение на одну посылку 5 минут вполне достаточно, а если даже и будет 6- или 7, то не думаю что у тебя кто-то из рук выхватит посылку и скажет все на этом. 5 минут - это чистая формальность, которую мало кто соблюдает.
Успіхів тобі перевірити ноут чи смартфон за 5-7 хвилин, геній
Ektalion
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.03.2026 13:57 Успіхів тобі перевірити ноут чи смартфон за 5-7 хвилин, геній
Дають більше часу для такого, то що в тебе неадеквати на відділенні - "ху керс".
JulioST
Junior

Повідомлення

7mindfields: 07.03.2026 13:57
Ektalion: 07.03.2026 12:59 Не правда, якщо ти дійсно оглядаєш посилку, а не втикаєш, тебе не будуть підганяти.
:facepalm:
JulioST: 07.03.2026 12:29 А вот на самом отделение на одну посылку 5 минут вполне достаточно, а если даже и будет 6- или 7, то не думаю что у тебя кто-то из рук выхватит посылку и скажет все на этом. 5 минут - это чистая формальность, которую мало кто соблюдает.
Успіхів тобі перевірити ноут чи смартфон за 5-7 хвилин, геній
Видимо на твоем отделение неадекваты работают, так как я пока нигде таких проблем не встречал. И дольше 5-7 минут проверял и никто ко мне не цеплялся.
Евгений27
Member

Повідомлення

...
Вкладення
IMG_20260310_141950.jpg
KTM2015
Junior

Повідомлення

JulioST: 07.03.2026 12:29
Sviata_Halychyna: 25.02.2026 17:29 Привіт! Підкажіть, будь ласка, наскільки реально продати свій ПК на OLX? Сама збірка не з дорогих відносно, на базі ryzen 3 2200g. (7-8к). Чи цей продаж буде тривати роками і б/у компи люди не дуже охоче беруть? Питав в знайомих - багато хто попереджав про скамерів на олх. В кого який досвід був? Що можете порадити? На цей форум, до речі, прийшов з тредсів Реддіт щодо покупки б/у пк, там рекомендували тут ще спробувати продати :)
Дякую!
Если за бесценок, то продашь, а если более-менее адекватная цена, то скорее всего нет, в Украине покупательная способность на очень низком уровне, а б/у вообще практически не берут.

Отправлено спустя 6 минут 19 секунд:
7mindfields: 07.03.2026 11:55

Это ты мелешь. Если ты забираешь на складе огромное количество товара и тебе каждую коробку надо вскрыть и осмотреть, то не помню, чтобы мне кто-то указывал 5 минут. А вот на самом отделение на одну посылку 5 минут вполне достаточно, а если даже и будет 6- или 7, то не думаю что у тебя кто-то из рук выхватит посылку и скажет все на этом. 5 минут - это чистая формальность, которую мало кто соблюдает. Но снова таки, если там пришел получатель не совсем адекватный и что-то там рассматривает с лупой и пытается проверить весь функционал досконально, то в таком случае вполне нормально применять правило 5 минут.
 Максимальний час огляду відправлень не повинен перевищувати 5 хвилин на одне відправлення.

В правилах НП есть такой пункт, то, что вы его не смогли осилить, это конечно же ваши проблемы.
Скрин лень прилагать, можно просто зайти в правила НП и почитать. Но, если нужен скрин и у вас не хватает серого вещества где найти правила, то ок, я сделаю скрин их правил. То, что кто то вам предоставляет больше или забивает на это болт. Это все зависит от оператора и от вашего отделения НП. В правилах у них указанно это давно. Лет 10 наверное.
sensey
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 04.03.2026 12:21
Georgin: 04.03.2026 11:41 А продавець читає це і у нього в уяві одразу виникають базові проблеми:
1. Назад приїде ноут без оперативки та SSD, а може навіть і без матплати або "вбитий" тиканнями щупів не туди, куди потрібно.
2. Назад прийде не той ноут, який відправляв, а якесь дешеве (можливо навіть непрацююче) лайно.
3. Назад приїде взагалі не ноут, а пара книжок чи журналів схожої ваги.
Це питання до працівників на відділенні і поліції. Ну і я не знаю, в якому страшному світі ви живете, що для вас така висока небезпека підміни якоїсь. Особисто з моїми відправленнями ніколи нічого не траплялось.

А от продати мені всяке дефектне пробували, і не раз.
Тут недавно в інсті та тіктоці жінка поширювала інфу як продавала айфон черезОЛХ та Укрпошту. Назад приїхав якийсь редмі 7 16року. Ціна айфону 27к була. Склала претензію, чекала декілька тижнів і в кінці кінців відмова в компенсації: бо так вирішило керівництво. Посилку перед відправкою оглядали працівники укрпошти якщо що. Так що Укрпошта до побачення. Хоча я і так нічого не відправляю ними. ;)
Барбарис
Member

Повідомлення

sensey, щось подібне я б через уп ніколи не відправив. Були косяки з уп, що ставили відмітку повернуто продавцю - в мене ні грошей, ні товару. На щастя покупці адекватні були, то скидали на карту і не дуже дорогі товари. На нп хоч і бувають косяки, але на компенсацію в рази вищі шанси. Правда на нп і за 5 хв. теж можна намутити. Вчора забирав проц в 17.00, 2 каси застрягли, тому 3 дівчина швидко працювала і поки одна людина оглядає, бере іншу заявку. Поки звіряв номер замінити блістер безліч можливостей. Підібрати момент з чергами і оператори вже не уважні будуть. Просто система загалом розрахована на чесних людей.
Відповісти