Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Можна, якщо є доступ до документації або креслення. Потім можна взяти оригінал та переписати елементну базу, виміряти транси та т.д.Hotspur: ↑ 02.03.2026 01:13плату можна замовити будь яку
-
StTechnik
Member
Тема вошла в какой то сатанизм походу. Скоро будет из серии
- какую звуковую карту посоветуете?
- спаяй сам.

- какую звуковую карту посоветуете?
- спаяй сам.
-
Radio Bay
Member
Та не, до такого не дойдёт, это вольная дискуссия на отвлечённую тему без глубокого погруженияStTechnik: ↑ 02.03.2026 08:19спаяй сам
-
Hotspur
Member
класики вам в стрічку
-
Radio Bay
Member
До речі, у іранців десь такий настрій, судячи по відосам 
-
QFlash
Member
Кіберпанк до колекції.
Цифри майже не чути. Це на біполярних транзисторах.
Якось.
- спойлер
Цифри майже не чути. Це на біполярних транзисторах.
Якось.
-
Radio Bay
Member
Цого від душі, саб дукуєQFlash: ↑ 04.03.2026 23:44бас зібраний, жирний і дуже напористий
До речі, не погано, але 5 годин
-
QFlash
Member
Ще такий треш по стереосистемі.
Тут можливі провокації.
До речі цікавий канал про Audiophily
Тут можливі провокації.
- спойлер
-
Radio Bay
Member
Ага, про те, що у колонках немає різниці, яким кабелем підключити, та усі цапи грають однаково, спасибі.QFlash: ↑ 05.03.2026 00:00До речі цікавий канал про Audiophily
Це канал для тих, хто сам це ніколи не робив та не має власного досвіду з різними джерелами. Там їм розповідають, що вони круті пацани, а хто це робив — лохи. Усі у захваті, підписуюсться, ставлять лаки, постять лінки, бо вони ж круті пацани
-
Ostin
Member
Я обдумував цю штуковину, бо сам за собою іноді спостерігав подібне, не тільки в звуці. Коротше кажучи, причина в надмірній вартості якісного звукового обладнання, яке до того ж вимагає суттєвої адаптації кімнати у випадку колонок.Radio Bay: ↑ 05.03.2026 09:26Усі у захваті, підписуюсться, ставлять лаки, постять лінки
Це працює приблизно так: є щось кратно дорожче, ніж ти можеш собі дозволити. І вимагає ще певних зусиль щодо адаптації його. Ти мучиш себе роздумами, купувати чи ні цю хрінь за три штуки баксів. А в кінці кінців потрапляєш на отаке відео, де "експерт" каже - забий, в тебе і так норм грає. І ти такий - "фух", лайк і підписка. Проблему вирішено.
Хоча всі розуміють, що дорожче буде грати краще, в тій чи іншій мірі. Тому це проблема насамперед цінової природи, а не звукового обладнання. І це, в якійсь мірі, нормально так знімати з себе стрес. Хоча маючи певний досвід, приходить розуміння, що потрібно просто реально оцінювати свої потреби і можливості, які ще поза межами стресової ситуації. І, відповідно, вирішувати, чи вартує вкладення потенційного задоволення, чи хобі стало просто нарощуванням грошей у вітальні, а не збільшенням задоволення.
То якщо підбити підсумки, всі поради та рекомендації треба давати, виходячи з бюджета. Є сто баксів - чудово, он тобі цапик, слухай з телефона. Є тисяча - купи плеєр або настільне щось від Fiio на всі гроші. І т.н. Погано, що іноді есперти з іншого боку хають недорогу продукцію, типу за сотку в тебе нічого грати не буде, збирай далі. Людина розчаровується і забиває, бо, можливо, на цей момент доходи геть не ті. А могла б умовно за 20+ купити в китайців якийсь цапик, до нього якісь IEM\Earbuds на залишок і отримувала б задоволення від музики. А далі вже вирішувала б по життю, чи треба витрачатись, чи ні.
-
Z440_User
Member
У мене добра аудіосистема згідно цього відеоролика, 1% спотворень чітко чую, музику -70дБ теж, ну трохи із спотворенням, так шо вогонь, можу рекомендувати свій сетап на якому тестував:QFlash: ↑ 05.03.2026 00:00 Ще такий треш по стереосистемі.
Тут можливі провокації.Youtube всьо то не передає. Але все ж таки дещо почути можна.
- спойлер
Телефон Realme 6 Pro + навушники Xiaomi FreeBugs 4i (1шт, другий використав лише на стереопанорамі) + ліве вухо не першої свіжості.
Відправлено через 27 хвилин 34 секунди:
Щось з 2017р...
- спойлер
Ще були комплекти Естонії 010 + з.я. Корвет-008 35АС.
Optonica 7100 вже з'явилася на той час і лежала на профілактиці, Optonica 9100 з'явилася через рік.
STE-1150 ще лежали запаковані після переїзду та і завершував ремонт в хаті ще...
Відео на мікрофон дешманського телефона Redmi 5A.
Плівку мені писав друг на Studer A810 зі Studer A810. Плівка відріз Basf, на котушці Свема "шкільна". Він на студії в Німеччині працював техніком в той час. Подарунок на днюху мені зробив.
-
Radio Bay
Member
Ні, це не повний обсяг. Ти дивишся на різну техніку, а у певної кількості є ще й заздрість, і тут, увага, тобі розповіли, що ті, у кого така техніка, — лохи, а дійсний крутий пацан ти, бо різниці немає. Свій досвід не потрібен: є ж відосик, який все пояснює. Це тебе повністю влаштовує, і от ти вже починаєш скакати по форумах, постити ці відосики, доводячи, що ти крутий пацан, а вони всі лохи. Це так працюєOstin: ↑ 05.03.2026 09:48А в кінці кінців потрапляєш на отаке відео, де "експерт" каже - забий, в тебе і так норм грає. І ти такий - "фух", лайк і підписка. Проблему вирішено.
Повністю згоден, по грошах повинна бути порадаOstin: ↑ 05.03.2026 09:48То якщо підбити підсумки, всі поради та рекомендації треба давати, виходячи з бюджету. Є сто баксів - чудово, он тобі цапик, слухай з телефона. Є тисяча - купи плеєр або настільне щось від Fiio на всі гроші
Відверто кажучи, давно вже такого не бачив. Може, часи змінилися чи люди, але було таке. Тут ще треба розуміти, що сприйняття якості музики залежить від досвіду як музичного матеріалу, так і технічного досвіду. Наприклад, термін "ритмічний, драйвовий цап", сам вивів цей термін, коли зрозумів, у чому прикол з R2R у особистому порівнянні. Щоб це зрозуміти, треба порівняти в лоб. До того ж я грав на барабанах, тому розумію, що таке ритміка та драйв у музиці. Різна техніка, різний досвід, але єдине, що це значить, що у нас різне сприйняття матеріалів. Не ліпше, чи гірше, різнеOstin: ↑ 05.03.2026 09:48Погано, що іноді есперти з іншого боку хають недорогу продукцію, типу за сотку в тебе нічого грати не буде, збирай далі
Ну, це мої таргани, а для когось Edifier 1855 по оптиці буде вау — це теж треба розуміти. Номальна порада повинна враховувати потреби людини. Може, десь відсотків 10–20 має сенс накинути, але якщо є резон і по ситуації.
-
QFlash
Member
На телефон також пробував одного разу записати Iphone 7+, треш повний/навіть бльзько не передає того співу.Z440_User: ↑ 05.03.2026 10:19Щось з 2017р...
До речі непогано на НЧ, чути жирний аналоговий Бас.
-
Radio Bay
Member
Гучності не завезли, але, якщо, колесико миші покрутити, здається, грає кайфово.Z440_User: ↑ 05.03.2026 10:19Щось з 2017р...
Пишу пост та слухаю — не вимкнув, а можу, норм. Другий лайк, то мій
Давно вже кажу, що коли нормально грає чутно і з сусідньої кімнати
-
Z440_User
Member
Radio Bay, ну там під кінець чутно домашніх, тобто насипати можна було б, але б:
1. прийшли і сказали зробити тихіше
2. Гадаю що мікрофон того телефона не зрадів би гучності.
То я звіт другу робив що отримав подарунок, перемотав з відкритого pancake на свємовську котушку, поклеїв ракорд, коробочку і кайфую від подарунка.
1. прийшли і сказали зробити тихіше
2. Гадаю що мікрофон того телефона не зрадів би гучності.
То я звіт другу робив що отримав подарунок, перемотав з відкритого pancake на свємовську котушку, поклеїв ракорд, коробочку і кайфую від подарунка.
-
QFlash
Member
Так, згоден, дійсно відчувається і зразу можна сказати чи норм стереосистема, чути жир, особливо на бас-гітарі вібрації, ніякого гудіння. Hi-Fi/Radio Bay: ↑ 05.03.2026 10:51Давно вже кажу, що коли нормально грає чутно і з сусідньої кімнати
-
Radio Bay
Member
QFlash: ↑ 05.03.2026 10:41На телефон також пробував одного разу записати Iphone 7+, треш повний/навіть бльзько не передає того співу.
- По різному буває з Айфонами
-
От цікаво, сібілянти, то вади запису, або дісно так фігачить.
Навіть не буду запис шукати. Принс завжди писався норм. У мене система до сибілянтів не схильна.
Я б сказав: загальну картину. Цокотить по верхах, плоску середину (нема жиру), похмурий звук, баса не накинули, драйв, ритмічність — то буде чутно. Сцену не зрозуміш, але й не метод для остаточних висновків, хоча забракувати можнаQFlash: ↑ 05.03.2026 11:01Так, згоден, дійсно відчувається і зразу можна сказати чи норм стереосистема, чути жир, особливо на бас-гітарі вібрації, ніякого гудіння
-
QFlash
Member
Ось відео де показаний апарат як у мене, тілько АС оригінальні від нього. Також все оформлено по повній.
Брав на пломбах.
Плати кінцевого УНЧ замінив на МХ50SE/Preamplifier ще треба знайти і спаяти.
Тут хоча б приблизно можна почути як звучить апарат після профілактики, так зрозумів що це сток/і воно ще з касети пущено. Відео не моє.
Брав на пломбах.
Плати кінцевого УНЧ замінив на МХ50SE/Preamplifier ще треба знайти і спаяти.
Тут хоча б приблизно можна почути як звучить апарат після профілактики, так зрозумів що це сток/і воно ще з касети пущено. Відео не моє.
- спойлер
-
Radio Bay
Member
Я б назвав цей звук "на побухати"QFlash: ↑ 05.03.2026 11:30Тут хоча б приблизно можна почути як звучить апарат після профілактики
Жиру взагалі немає, хто винен не до мене питання.
Це що? Акустичні кабелі хтось у кільце виклав?
-
QFlash
Member
Ну я свій апарат модернізував.Radio Bay: ↑ 05.03.2026 11:37Я б назвав цей звук "на побухати"
АС рідні набагато кращі / Yuotube не передає встого.
Так кабелі пара провідників без екрану.
Так от воно спаває не гірше Mcintosh/
Звукова - дешманський Raчок 887.
Якось так.
В мене упор в звукову карту + АС якісь японські пошукати. Пізніше.