Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Та знаю я що таке zram і без пальців. Але і маючи його можна всеодно в 8гб не влізти
yurius_r
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 04.03.2026 18:341. Manjaro - кусок відходів. Свічечку за тебе поставив.
Ваша думка дуже важлива, залишайтесь на лінії
2. "розробка під А серію" це розробкою важко назвати,
Обожнюю коли мені відкривають очі на речі, про які я знаю.
Також, Linux не робить ніякої магії
Та ти шо?
tornadox: 04.03.2026 19:00Помріяти можна, але цього не станеться в близькому майбутньому, так як підтримка М3/M4 на даний момент відсутня.
Енергоефективність на М1 на Asahi не є такою ж як на MacOS, там значно гірше. Плюс відсутнє підключення до зовнішнього монітора, що критично при такому розмірі дисплею.
Але хоча б така підтримка є. Сподіваюсь на подальший розвиток
max1996
Member

Повідомлення

За такие деньги можно поискать бу m3
deroill
Junior

Повідомлення

Для студентів топ, тільки не в нас. Таможня і магазини так накрутять, що мінімум в $1000 обійдеться, а за таку ціну ну його нафіг.
penetrator
Member

Повідомлення

Мак бук для детей.
Умно, подсаживать на свою продукцию с детского возраста, что бы дальше они уже покупали взрослые макбуки.
Будет конкурировать с айпадом :laugh:
VovaVMS
Member

Повідомлення

Таке собі...
По факту відовихід та USB 3 тільки один, другий та останній порт по факту просто USB 2 (!!! - це як), нема SD/microSD кард-рідера.
Знову алюміній в корпусі, а були ж макбуки в пластику. Це ж як раз і привід випустити в пластику.
Звісно нема Thunderbird! Але і нема "тупої брови" на екрані! І знову 8GB RAM це смішно трохи для ноутбука який буде працювати років 5-7.
Хоча звісно RDP або WEB сервіс потягне без проблем навіть на 8GB RAM
penetrator
Member

Повідомлення

Какие к черту юсб, кардридеры и прочая чушь.
Это ноут для просмотра ютуба/нетфликса (90%) и написания заметок/емейлов/базового редактирования фоточек/прочей чепухи (10%).
У меня у жены эйр на м1 и когда он был куплен, то был дешевле базового айпада того года и его до сих пор хватает с головой. Только веб камера в нем дно.
_Andrik_
Member

Повідомлення

Найбільше посміявся як усі еплодрочери блохехери збудилися, ваааууу апле за 600 , мастхев, :lol: а навіщо він здався пересічному толком пояснень нема . Навіть не можу придумати сценарію для себе ,чим він краще за мій Galaxy tab ultra 8 3+ річний .
Я так і бачу когось з користувачів вінди ( для яких комп/ноут це процесор) які будуть роздуплятися в незвичному середовищі :kbd: :think: :banghead:
Tyler
Member

Повідомлення

хто про шо, на популярних ресурсах коменти почитаєш - фанати аж слюнями обливаються (не ясно чому), хтось скептично дивиться. Девайс явно буде популярним, бо всім же хочеться бути в "елітному" клубі, шоб яблучко було на кришці)) Дійсно, девайс для того щоб в школах і універах студентів підсажувати на свою екосистему, бюджетка як поріг входу. А по факту - черговий перевинайдений нетбук від епл. Екран, автономність і корпус - круто, все інше не дуже круто. Пам'ять не роширюється, ні озу (8гб це одразу і озу і відеопам'ять), ні вбудована (256\512 розпаяні і живи з цим). Підсвітки клави нема, це взагалі жесть. Сд слота нема, танцюйте знову кругом юсб хабів покупних, один із портів юсб 3, інший юсб 2. Друкарська машинка. Ну, за такий прайс своїй цільовій аудиторії залетить аж бігом. В Европі, я так розумію, буде від 600 евро
Nutbar
Member

Повідомлення

VovaVMS: 04.03.2026 20:32 нема SD/microSD кард-рідера
Tyler: 04.03.2026 21:22 Сд слота нема
Нашо він вам здався в 2026 році? Який саме юзкейс реального власника цього ноута перекривала б його наявність?
Shuginubi
Member

Повідомлення

конечно хотется бы 12гиг в базе.. мб они и выкатили б с 12, если б не сервера генерирующие шортсы с котами, что танцуют лезгинку
Tyler
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.03.2026 21:29
VovaVMS: 04.03.2026 20:32 нема SD/microSD кард-рідера
Tyler: 04.03.2026 21:22 Сд слота нема
Нашо він вам здався в 2026 році? Який саме юзкейс реального власника цього ноута перекривала б його наявність?
юзеркейсів може бути багато, самий популярний, мабуть, коли щось фоткають на зеркалку і потім зручно перекидають на робочу машину. Завжди краще мати опцію, ніж не мати. Бо з еплом все зводиться до відсутності опцій. Задовбала ця мода урізати все до 2 тайп-сі і муд*хайтесь як хочте, ми зекономимо на черговому недовставленому в ноут порті, а ціну залишимо таку саму, купляйте хаби, це ж так зручно
Nutbar
Member

Повідомлення

Tyler
Ніхто не буде займатись обробкою фото-відео на ноуті з 256 памʼяті. Це я гарантую :) Без зовнішнього ссд ніяк.
Tyler
Member

Повідомлення

Nutbar: 04.03.2026 21:40 Tyler
Ніхто не буде займатись обробкою фото-відео на ноуті з 256 памʼяті. Це я гарантую :) Без зовнішнього ссд ніяк.
ну якщо Ви гарантуєте, то прекрасно
penetrator
Member

Повідомлення

Какие к черту зеркалки у владельца ноута за 700 евро (цена в Европе). Сейчас 99.9% фоткает на телефоны, которые стоят в 2 раза дороже этого ноута.

Я себе кардридер на амазоне купил, что бы обновить навигацию на флешке в машине. В итоге уже 2 года лень достать эту флешку из разьема в бардачке, а сам кардридер хрен знает где лежит.
Tyler
Member

Повідомлення

penetrator: 04.03.2026 21:50 Какие к черту зеркалки у владельца ноута за 700 евро (цена в Европе). Сейчас 99.9% фоткает на телефоны, которые стоят в 2 раза дороже этого ноута.

Я себе кардридер на амазоне купил, что бы обновить навигацию на флешке в машине. В итоге уже 2 года лень достать эту флешку из разьема в бардачке, а сам кардридер хрен знает где лежит.
146%, головне свою бульбашку на всіх рівняти і казати що нікому нічого не треба, якщо це не треба Вам
penetrator
Member

Повідомлення

Мне не нужно быть в бульбашке, достаточно выйти на улицу в туристический центр города, где я живу, что бы увидеть что в руках у почти 100% всех, кто что-то фоткает телефон.

Зеркалки :weep: :laugh: :lol:
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Tyler: 04.03.2026 21:22 хто про шо, на популярних ресурсах коменти почитаєш - фанати аж слюнями обливаються (не ясно чому), хтось скептично дивиться. Девайс явно буде популярним, бо всім же хочеться бути в "елітному" клубі, шоб яблучко було на кришці)) Дійсно, девайс для того щоб в школах і універах студентів підсажувати на свою екосистему, бюджетка як поріг входу. А по факту - черговий перевинайдений нетбук від епл. Екран, автономність і корпус - круто, все інше не дуже круто. Пам'ять не роширюється, ні озу (8гб це одразу і озу і відеопам'ять), ні вбудована (256\512 розпаяні і живи з цим). Підсвітки клави нема, це взагалі жесть. Сд слота нема, танцюйте знову кругом юсб хабів покупних, один із портів юсб 3, інший юсб 2. Друкарська машинка. Ну, за такий прайс своїй цільовій аудиторії залетить аж бігом. В Европі, я так розумію, буде від 600 евро
Часто читаю від людей про підсвітку. Я не розумію, вам важко вивчити сліпий набір(10 пальцями)? Навіть серед айті спільноти більшість 2 пальцями набирає текст. Позорище.
Як тільки навчишся в правильне використання клавіатури - відразу почнеш всюди ту підсвітку вимикати.
Tyler
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 04.03.2026 22:02
Tyler: 04.03.2026 21:22 хто про шо, на популярних ресурсах коменти почитаєш - фанати аж слюнями обливаються (не ясно чому), хтось скептично дивиться. Девайс явно буде популярним, бо всім же хочеться бути в "елітному" клубі, шоб яблучко було на кришці)) Дійсно, девайс для того щоб в школах і універах студентів підсажувати на свою екосистему, бюджетка як поріг входу. А по факту - черговий перевинайдений нетбук від епл. Екран, автономність і корпус - круто, все інше не дуже круто. Пам'ять не роширюється, ні озу (8гб це одразу і озу і відеопам'ять), ні вбудована (256\512 розпаяні і живи з цим). Підсвітки клави нема, це взагалі жесть. Сд слота нема, танцюйте знову кругом юсб хабів покупних, один із портів юсб 3, інший юсб 2. Друкарська машинка. Ну, за такий прайс своїй цільовій аудиторії залетить аж бігом. В Европі, я так розумію, буде від 600 евро
Часто читаю від людей про підсвітку. Я не розумію, вам важко вивчити сліпий набір(10 пальцями)? Навіть серед айті спільноти більшість 2 пальцями набирає текст. Позорище.
Як тільки навчишся в правильне використання клавіатури - відразу почнеш всюди ту підсвітку вимикати.
а що ще треба зробити людям яким необхідна підсвітка?) ще один "а от мені не треба. Позорище"
walkman3000
Member

Повідомлення

penetrator: 04.03.2026 21:55 Мне не нужно быть в бульбашке, достаточно выйти на улицу в туристический центр города, где я живу, что бы увидеть что в руках у почти 100% всех, кто что-то фоткает телефон.

Зеркалки :weep: :laugh: :lol:
я со сзнакомым, как он себя называет, "режиссером" выгуливал свой старый сапог на эльке, а тип фоткал на топовую мирорлесс альфу и потом дедал экспорт на айфон :laugh: так что я не удивлюсь сценарию где какой то дурбелык с фуллфрейма будет делать экспорт на этот калькулятор, экран у него норм. а для школотронов и на ресепшен топвариант конечно
Відповісти