Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bes
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів
Что то от ничем от м1 2020 не отличается кроме цветов. Производительность процессора скорей всего тоже на том же уровне. Нельзя просто взять и перестать впаривать ноутбуки с 8 гигабайтами оперативки
Востаннє редагувалось 04.03.2026 17:26 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів
Apple представила
Chromebook із
рекомендованою ціною від 599
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

bes: 04.03.2026 17:26 Предлагаю обсудить Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів
Что то от ничем от м1 2020 не отличается кроме цветов. Производительность процессора скорей всего тоже на том же уровне. Нельзя просто взять и перестать впаривать ноутбуки с 8 гигабайтами оперативки
Для персонального використання звісно толку від нього мало.

Але для корпоративних клієнтів а також шкіл-університетів. Топ вибір насправді. Там не треба запускати більше одної програми.
tornadox
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 04.03.2026 17:41Для персонального використання звісно толку від нього мало.

Але для корпоративних клієнтів а також шкіл-університетів. Топ вибір насправді. Там не треба запускати більше одної програми.
забули добавити інфоциганів, там якраз попит на все що з яблучком на кришці.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

tornadox: 04.03.2026 17:49
ArmagedoonZergs: 04.03.2026 17:41Для персонального використання звісно толку від нього мало.

забули добавити інфоциганів, там якраз попит на все що з яблучком на кришці.
Слухай, я не збираюсь "глорити" за яблуко в інші темі я от угоряю з Studio display.
Але давай просто рахувати кошти. Коли купуєш залізо "массово" на перший план виходять речі які не дуже важливі при покупці "особисто".
Софтверна підтримка, підтримка виробника, наявність і ціна софта, і так далі і так далі.
І якщо ти сядеш в екселі порахуєш, оці недолептопи будуть дешевше чим умовні dell's.
Podyrio
Member

Повідомлення

8 ГБ оперативной памяти
Можно смело пропускать
nick_ii
Junior

Повідомлення

А варіанти з 12 чи 16 ГБ будуть? Чи вони будуть красти продажі у MacBook Air? :spy:
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Зазвичай на MacBook-ах пам'яті меньше, ніж на ноутбуках під Windows. Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
Nehrk
Member

Повідомлення

Ну вот это уже для работы комп без маркетинговой чуши и прочей фигни на отличном дисплее и клавиатуре. Всратые TN хромбуки без приложений идут в ад до релиза Aluminum OS. Окупаемость 1 месяц даже для джуна, а обновлений лет 8 лол. Юзеру тоже хватит если не играть в 4к хентай пятнашки и юзать тим спик вместо дискорда. Еще бы миник такой сделали за 299 было бы не плохо. Такое бы кстати в тему было, обновить 20к компов драфтерам не по 1.5к и лицензию друга эпштейна.. но это я уже губу раскатил слишком небось

ArmagedoonZergs я в доисторические времена на 8гб кор и5 интеле работал за х2 его цены в месяц. Пусть и тупил комп из-за memory pressure, но отпахал дай боже :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 04.03.2026 17:59Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
Ні разу ні
спойлер
Screenshot 2026-03-04 at 18.02.45.png
А на 8гб навіть із серфінгом і офісом скоріш за все буде жовтий рівень Memory Pressure з піками в червоний рівень - це коли вже свопає на диск, бо не достатньо
На сьогодні 16Гб для вебсерфінгу/офісу/мультимедіа - це необхідний мінімум. Комфортна середина це 24.
А запас на роки з можливістю не важкої роботи - 32
І ще не забувайте, що відео буфер теж виділяється з неї ж
Востаннє редагувалось 04.03.2026 18:10 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 3 разів.
Demedik
Member

Повідомлення

8 гб... Для системы и программ... Блин, могли бы впихнуть 16, пускай и более медленной - было бы гораздо больше толку. А так...
Nehrk
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Они хоть и стараются в оптимизацию, мразеElectron всегда будет жрать как полноценный CEF инстанс и на нем сейчас почти все.
Nutbar
Member

Повідомлення

Дуже розчарований позиціонуванням цієї моделі. Я чомусь очікував монстра автономності в надлегкому корпусі, а вийшло якось навіть товше еіру, з майже вдвічі меншою батарейкою і такою ж вагою :facepalm:
Nikolay Yeryomenko: 04.03.2026 17:59 Зазвичай на MacBook-ах пам'яті меньше, ніж на ноутбуках під Windows. Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
Десь так само.
Nick_888
Member

Повідомлення

bes: 04.03.2026 17:26 Предлагаю обсудить Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів
Чіп у всьому краще, чим м1. A18 Pro - це база, на якій зробили М4. Тобто це набагато новіші архітектури CPU/GPU/NPU. Ну і 5-нм проти 3-нм.

Відправлено через 41 секунду:
Nutbar: 04.03.2026 18:05 Дуже розчарований позиціонуванням цієї моделі. Я чомусь очікував монстра автономності в надлегкому корпусі, а вийшло якось навіть товше еіру, з майже вдвічі меншою батарейкою і такою ж вагою :facepalm:
Nikolay Yeryomenko: 04.03.2026 17:59 Зазвичай на MacBook-ах пам'яті меньше, ніж на ноутбуках під Windows. Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
Десь так само.
Епл не дурна різати продажі Ейрів:)
Capz
Member

Повідомлення

Входной билет за небольшие деньги в экосистему Apple наравне с Мак Мини.
Пишут, что по мощности чипа A18 Pro получше М1 в однопоточных нагрузках и примерно равен в многопоточных.
Я юзаю макбук Эйр М1 8 ГБ в качестве второго девайса, до сих пор актуальная машинка с живой батареей для базовых задач.
Azerty
Member

Повідомлення

Страшная подружка макбук эир м5?
tornadox
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 04.03.2026 17:52Слухай, я не збираюсь "глорити" за яблуко в інші темі я от угоряю з Studio display.
Але давай просто рахувати кошти. Коли купуєш залізо "массово" на перший план виходять речі які не дуже важливі при покупці "особисто".
Софтверна підтримка, підтримка виробника, наявність і ціна софта, і так далі і так далі.
І якщо ти сядеш в екселі порахуєш, оці недолептопи будуть дешевше чим умовні dell's.
Ти мене зрозумів. Епл лізе з цим лептопом в бюджетну нішу де продуктивність особливо не грає ролі, і звісно корпоративні клієнти будуть зацікавлені, бо якщо яблучко стоїть на столі в представника банку це в рази краще чим якийсь пластиковий дел чи леново обліплений наклейками Інтел і Сюрраунд Саунд.

Для персонального користування теж є певний сенс, хороший дисплей, клавіатура, алюмінієвий корпус
камеру 1080p FaceTime HD, два мікрофони та аудіосистему з підтримкою Spatial Audio і Dolby Atmos
чим не хороша машинка для менеджера якому потрібен лише браузер, пошта та відео-дзвінки?

Але високий попит буде серед продавців "успішного успіху". Бо раніше потрібно було мінімум $900. Продуктивність цього лептопа взагалі не цікава аби ютуб не гальмував.
yurius_r
Member

Повідомлення

Із теоретично цікавого - потенційна розробка Linux тепер і під A-серію чіпів, а там може і прийде Linux на яблучні планшети та телефони.
Capz
Один із моїх ноутів Fujitsu Siemens U745 - п'яте покоління Інтел. Під Manjaro працює собі для "базових задач". В мене правда пам'яті більше - 12ГБ (колись заапгрейдив - зможете так?) і замінив внутрішній wifi на 5GHz.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

alexeygalas: 04.03.2026 18:03
Nikolay Yeryomenko: 04.03.2026 17:59Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
Ні разу ні
спойлер
Screenshot 2026-03-04 at 18.02.45.png
А на 8гб навіть із серфінгом і офісом скоріш за все буде жовтий рівень Memory Pressure з піками в червоний рівень - це коли вже свопає на диск, бо не достатньо
Воно набагато хитріше працює. Mac os вміє зжимати своп на ram, (аналог zram на Linux) І червоний це не про disk usage (він то якраз внизу пишеться буквально) а коли вже нема куди зжимати більше і дані напряму з ssd читаються.
Якщо не дуже мене зрозумів то на пальцях, система на льоту міняє алгоритм компресії памяті. І чим більше тобі треба памяті - тим більше її стискає.

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
yurius_r: 04.03.2026 18:26 Із теоретично цікавого - потенційна розробка Linux тепер і під A-серію чіпів, а там може і прийде Linux на яблучні планшети та телефони.
Capz
Один із моїх ноутів Fujitsu Siemens U745 - п'яте покоління Інтел. Під Manjaro працює собі для "базових задач". В мене правда пам'яті більше - 12ГБ (колись заапгрейдив - зможете так?) і замінив внутрішній wifi на 5GHz.
1. Manjaro - кусок відходів. Свічечку за тебе поставив.
2. "розробка під А серію" це розробкою важко назвати, бо на відміну від всіх інших, де тобі виробник драйвера дає буквально на все сам (закриті чи відкриті інша справа). Тут буквально reverse engeneering заліза роблять щоб його запустити. І тому працює воно дуже так собі. Подивись про проект Asahi linux.

Також, Linux не робить ніякої магії, там просто немає фонового хламу якого повно в вінді-mac os. І сторінка rozetka як жрала в тебе 1.2гб на вінді буде жрати і на лінуксі. Нікуди ти від цього не дінешся.
tornadox
Member

Повідомлення

yurius_r: 04.03.2026 18:26Із теоретично цікавого - потенційна розробка Linux тепер і під A-серію чіпів, а там може і прийде Linux на яблучні планшети та телефони.
Помріяти можна, але цього не станеться в близькому майбутньому, так як підтримка М3/M4 на даний момент відсутня.
Енергоефективність на М1 на Asahi не є такою ж як на MacOS, там значно гірше. Плюс відсутнє підключення до зовнішнього монітора, що критично при такому розмірі дисплею.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
ArmagedoonZergs: 04.03.2026 18:34Також, Linux не робить ніякої магії, там просто немає фонового хламу якого повно в вінді-mac os.
Робить, і це не тільки заслуга відсутності фонових процесів. Маємо ще кращий планувальник, монолітне ядро з драйверами яке зменшує затримки.
Тобто 1.2гб рами сайт розетки і далі буде їсти, але завантажиться від швидше на лінуксі.

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Nikolay Yeryomenko: 04.03.2026 17:59Зазвичай на MacBook-ах пам'яті меньше, ніж на ноутбуках під Windows. Невже на MacOS програми використовують меньше пам'яті порівняно з Windows, які пам'ять з'їдають як не в себе? Поділіться досвідом.
МакОс використовує ССД як оперативку, тому на 8гб немає такого дискомфорту як на вінді. В мене якось стався меморі лік в ФФ і своп відʼїв 96+ гб ссд. Втрати швидкодії не помітив, от тільки вискочило повідомлення що місця на диску немає - так і дізнався.
Відповісти