Представлено 14- та 16-дюймові Apple MacBook Pro на основі чипів M5 Pro і M5 Max

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
diversion_play
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Представлено 14- та 16-дюймові Apple MacBook Pro на основі чипів M5 Pro і M5 Max

Сорі, я не розуміюсь на цих процесорах. Хто знає це норм чи крінж повний типу інтел n100?
Барбарис
Member

Повідомлення

diversion_play: 04.03.2026 10:17 Пропоную обговорити Представлено 14- та 16-дюймові Apple MacBook Pro на основі чипів M5 Pro і M5 Max

Сорі, я не розуміюсь на цих процесорах. Хто знає це норм чи крінж повний типу інтел n100?
О ні, цей шаман видав заклинання на призив дд-юрка :lol: :lol: :lol:
ddO
Member

Повідомлення

А слухів ходило ... і казали що буде редизайн, і обіцяли що олед завезуть. А вони поступили мудро - якщо продається, то немає чого там фантазувати. "Не заважай механізму працювати".
МОНАХ
Member

Повідомлення

Барбарис: 04.03.2026 10:23 О ні, цей шаман видав заклинання на призив дд-юрка :lol: :lol: :lol:
► Останні десь пів-року, коли читаю щось по Еплу тут, на Оверах, та і взагалі - де інде, то чомусь таке враження, ніби сам на Юру перетворююсь, або з'являється постійне тривожне відчуття, що він зараз з'явиться і прокоментує :laugh: . Він, як той пацанчик з парома на Понторі - хто читав серію книг про відьмака, той зрозуміє ("Кров ельфів"): "А мій татко..." - "А-ну, пшов звідси!.." - "Ееееевеееереееет!" :lol:

► А якщо по темі, то - напевно ніколи не доросту до того рівня доходів/витрат, щоб таке собі прикупити :insane: ...
GhostManka
Junior

Повідомлення

ddO: 04.03.2026 10:24 А слухів ходило ... і казали що буде редизайн, і обіцяли що олед завезуть. А вони поступили мудро - якщо продається, то немає чого там фантазувати. "Не заважай механізму працювати".
Всі гроші з "інновацій" витратили на банки пам'яті
s1nedus
Member

Повідомлення

В ноуте за 2-4к на завезли олед? :spy:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Юра скаже що не весь прогрес потрібен тож без оледу
_Andrik_
Member

Повідомлення

МОНАХ: 04.03.2026 10:51….

► А якщо по темі, то - напевно ніколи не доросту до того рівня доходів/витрат, щоб таке собі прикупити :insane: ...
Якщо по темі то треба розуміти для чого мак треба , як універсальний пристрій то абсолютно безглуздо ,бо не пограти , для ютубчика задорого. Залишається тільки виключно для монтажу відео та інших специфічних завдань які що найменше 90% користувачам і нафік не треба
alexeygalas
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.03.2026 11:08Юра скаже що не весь прогрес потрібен тож без оледу
Я в тредз з одним зазомбованим фотографом зчепився, який люто доводив, що IPS+miniLED у Apple достатньо для роботи і OLED не потрібен. Що у Apple IPS божественний і кращий по покриттю за Tandem OLED у Asus PRO Art та Lenovo Yoga PRO 9 в х100 раз

Хоча на захист Apple можна похвалити, що їх свіжі Apple Studio Display з дня на день мають отримати Американську сертифікацію DICOM (калібровка для використання в якості медицинського монітору для КТ/МРТ досліджень), яка є доволі вибагливиою до передачі кольору.
В еру CRT там домінував виключно Sony PVM (та і в еру LCD теж здається), але тепер Apple схоже хоче витіснити і цей сегмент
Востаннє редагувалось 04.03.2026 11:21 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

alexeygalas
Мабуть юрчин родич або знайомий його зомбі :rotate:
diversion_play
Junior

Повідомлення

У мене друг очікував нові ноути на М5 вже пів року. Казав що там буде олед, графіка яка через емулятор потягне всі ігри. Хоча максимум для чого йому потрібен ноут це зайти на амазон і заказати кавоварку,або подивитись ютуб.
З такою клієнтською базою можна і сильно не старатись :)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

diversion_play
Ви йому розкажіть про найшвидший однопотік, може прозріє :laugh:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Але приємно бачити, що Apple розщедрився і зробив комбінацію чіпу PRO в парі з 64GB RAM. У M4 якщо хотів 64Гб - потрібно вже було світчитись на M4 MAX
quppeq
Member

Повідомлення

Вот наче всі насміхаються на "іноваціями" епла, але сумно що конкуренти в ніші часто навіть дорожче і гірше(
Якщо помиляюсь - буду вдячний за приклади, бажано щоб десь в магазинах можна було потрогати (в цій ніші лише Thinkpad бачу але дорогі теж)
Nick_888
Member

Повідомлення

ddO: 04.03.2026 10:24 А слухів ходило ... і казали що буде редизайн, і обіцяли що олед завезуть. А вони поступили мудро - якщо продається, то немає чого там фантазувати. "Не заважай механізму працювати".
ну так і все в силі, на кінець року.
MqM
Member

Повідомлення

alexeygalas: 04.03.2026 11:16
AntonyKandaurov: 04.03.2026 11:08Юра скаже що не весь прогрес потрібен тож без оледу
Я в тредз з одним зазомбованим фотографом зчепився, який люто доводив, що IPS+miniLED у Apple достатньо для роботи і OLED не потрібен. Що у Apple IPS божественний і кращий по покриттю за Tandem OLED у Asus PRO Art та Lenovo Yoga PRO 9 в х100 раз

Хоча на захист Apple можна похвалити, що їх свіжі Apple Studio Display з дня на день мають отримати Американську сертифікацію DICOM (калібровка для використання в якості медицинського монітору для КТ/МРТ досліджень), яка є доволі вибагливиою до передачі кольору.
В еру CRT там домінував виключно Sony PVM (та і в еру LCD теж здається), але тепер Apple схоже хоче витіснити і цей сегмент
Для роботи з графікою треба реальні кольори, а не викручені по максимуму скрізь)
Олед раніше таким сильно страждав, зараз не знаю

Пс що там по вигорянням?
https://itc.ua/ua/novini/test-oled-moni ... e-nyuansy/

« Тоді дослідник припустив, що монітор може втратити високу точність за 2-3 роки, а тим, хто працює з кольорами, може знадобитися заміна за 9 місяців. Звичайні ж побутові користувачі не мали б помітити якихось змін»
Звісно ж для графіки :D
МОНАХ
Member

Повідомлення

_Andrik_, само-собою. Просто у мене - :D "наболіле" в даному напрямку. Вже не пам'ятаю, можливо і тут, на Оверах, вже підіймалась дискусія стосовно повальної моди дизайнити обов'язково на "маках", типу, якщо не на Еплі, то ти не справжній дизайнер. В 2010-х і на початку 2020-х то прямо якась біда справжня була - купа людей, які займалися граф.дизайном чи ілюстрацією, перманентно перепитували один в одного, де подешевше купити собі "мак" або може хто купив свіжу версію та продасть йому стару... У мене так був один "кейс" зірвався на рівному місці, чистий анекдот, коли замовнику сподобалась стилістика арт-обробки яку я робив, все погодили, мало вже й предоплату не кинули..., а потім таке безневинне запитання: " B-) ви ж в прокріейті працюєте, еге ж?" :rotate: Еге ж!
► Коротше кажучи, так як у них основна база "творчості" була залучена до роботи на "маках", то вони були впевнені, що по за межами прокріейту - картинка буде сильно відрізнятися, якщо працювати над нею в іншій програмі, а "мак" - це зручно, корисно, молодьожно і т.д.. :lol: С-ка! Якщо ти як дизайнер - косолапа сліпа собака, то тебе "мак" не врятує - тебе навіть "корейці їсти не будуть", не те що!

► Щодо мене, то я не заморочуюсь - працюю на всьому, що є під рукою. І від "мака" не відмовився б, бо пробувався - по своєму класний експіріенс. Інше питання, якщо важко йти до його придбання заради того аби щоб було - ну, то от якраз тут я й повторюсь, що не по мені "мірка"; це вже коли "з жиру" є можливість і продовжувати займатися тою ж графікою (в моєму випадку), то є якийсь резон...
alexeygalas
Member

Повідомлення

quppeq: 04.03.2026 12:09в цій ніші лише Thinkpad бачу але дорогі теж
Кому не до вподоби MacOS (мені, хоча нажаль вимущений на ній працювати) - обере Thinkpad і буде щасливий (якби можна було я б замість свого M4 PRO 16 обрав би Thinkpad P1 Gen8).

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
MqM: 04.03.2026 12:21зараз не знаю
Зараз все супер і навіть краще https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Yo ... #c13871064 (модель та, яку маю на руках лише відмінність - наша 5070 з 64GB RAM)
Є ще тандем 3,2К він ще яскравіший (на сонці на вулиці можна працювати)

Відправлено через 3 години 54 хвилини 50 секунд:
Єдиний недолік який ще зустрічається це screen door effect. Але думаю і з цим якось розберуться
Відповісти