Оновлені iPad Air отримали однокристальну систему Apple M4 та 12 ГБ ОЗП

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

The_Rusik
Я ж кажу, зараз такої проблеми точно немає, принаймні на Pad 7. Можете подивитися огляди.
dead_rat: 03.03.2026 12:42Зручно, надійно і не треба розбиратися чи якийсь з 100500 андроід планшетів допоможе зекономити 100$
Ну, як сказати. Ipad 2025 6/256 починається з 30к, Pad 7 в 2 рази дешевше.
kairo
Member

Повідомлення

Де Юра?
MqM
Member

Повідомлення

Striker: 03.03.2026 10:53 І кому він потрібний за такий оверпрайс? З серйозних переваг тільки процесор. В Xiaomi Pad 7 8/256 краще екран (пікова якравість, частота, PPI), швидка зарядка 45 Вт проти 20 Вт у огризка. Камера краще у огризка, але кому вона взагалі потрібна в планшеті?
І ще безкоштовний звязок з компартією :D Чому найважливіше забув? :weep:
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

The_Rusik: 03.03.2026 13:40Айпад хорошо, но не практично, обрезанный, своего не установить.
сейчас на новых системах (по крайней мере точно с 18+ сисиемы) Ипада сделали поблажку = можно накачать фильмов на флешку и открыть ее как обычный "ОТГ" на андройде, и смотри что хочешь, я даже ссд подключал.
Стандартный Файндер конечно еще тот мусор, но на епл сторе можно найти чтото получше.

Проблемы возникают при желании поиграться с левым софтом\играми и тд, тк на андройде с этим попроще.

По времени работы = эпл придушивает проци при устаревании аккума, поэтому и держит как раньше, но могут быть подлагивания, это и + для обычного пользователя.
The_Rusik: 03.03.2026 13:47 ненужный софт, реклама, не нужные уведомления.
поэтому и стоят они кратно дешевле чем епл, покупайте девайсы за 500+ баксов , хотябы на Снапе 8ген 3+ и тоже будет плавно работать, а то опять идет классика сравнения = дешман сегмент и топовый девайс...
Striker
Member

Повідомлення

Та немає там ніякої реклами, я сам користуюсь і знаю.
7mindfields
Member

Повідомлення

Striker: 03.03.2026 10:53 І кому він потрібний за такий оверпрайс? З серйозних переваг тільки процесор. В Xiaomi Pad 7 8/256 краще екран (пікова якравість, частота, PPI), швидка зарядка 45 Вт проти 20 Вт у огризка. Камера краще у огризка, але кому вона взагалі потрібна в планшеті?
Порівнювати iPad з планшетом від ксяомі :lol:
KimRomik
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 11:06Мені потрібно.

Айпад живе поки його не розібʼєш. Абсолютно топова штука для ютюба і читання книжок, браузера. Краще один раз купити за 600$, ніж постійно міняти андроідівські.
а що міняти у андроїдів? Скачав ютуб і дивишся. Ютуб підтримується ще з 5.0 версії андроїда
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 11:06 Striker
Мені потрібно.

Айпад живе поки його не розібʼєш. Абсолютно топова штука для ютюба і читання книжок, браузера. Краще один раз купити за 600$, ніж постійно міняти андроідівські.
З іншого боку в звичайному айпаді нема олед на відміну від мого китайського планшета за 200 баксів. Та і емулів теж нема.
1234waltz
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 11:06 Абсолютно топова штука для ютюба і читання книжок, браузера. Краще один раз купити за 600$, ніж постійно міняти андроідівські.
Для цих задач мені вистачає Гелексі Таба, який теж немає сенсу міняти у найближчий час. Такий жирний проц як М4, то не для Ютьюбчику, а для редагування відео та аудіо корисно. А весь той кежуал, спокійно робить якраз андройдопланшет і їсти не просить роками.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Мені потрібно.

З іншого боку в звичайному айпаді нема олед на відміну від мого китайського планшета за 200 баксів. Та і емулів теж нема.
7mindfields: 03.03.2026 15:38 Порівнювати iPad з планшетом від ксяомі :lol:
а в чому проблема? в кожного пристрою є свої плюси і мінуси.
dead_rat
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 03.03.2026 15:43
Мені потрібно.

В айпад ейр є, хоч він коштує 599.

Якщо вам принципова різниця в ціні - звичайно беріть аитайця. Якщо на проміжку 5-7 років додаткові 400$ вас не лякають, то айпад краще.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.03.2026 15:59 В айпад ейр є, хоч він коштує 599.

Якщо вам принципова різниця в ціні - звичайно беріть аитайця. Якщо на проміжку 5-7 років додаткові 400$ вас не лякають, то айпад краще.
в чому? і те і те буде показувати кіно чи ютуб. на китайці я вставив флешку і заливаю скачані серіали чи аніме якщо не хочу дивитися онлайн і не парюсь щодо місця на пристрої.реклами немає.
можливо айпад буде тримати від батареї більше і звісно має кращу підтримку софту та запчастинами.

Як приклад: мені говорили що бери мак, я взяв пробук. Зараз видали мак ейр на м4 і можу сказати що на папері мак сильно краще пробуку.
І так, в реальному житті він краще тримає батарею і в нього екран покраще. Але на пробуку менше головняку з налаштуванням ОС(і то не все як хотілося), краща клавіатура та корпус - мені не подобаются гострі грані на макбуці які ріжуть руки. Плюс він не почитає грітися та тупити від пари годин мітінгів в тімсі на відміну від мака.
Не говорячи про те що пробук апгрейдится, а мак ні.
В цілому десь є плюси десь є мінуси, якби не вимога працювати з маку то я б його і в руки не брав.

Апд - 2 usb-c в маку це якись цирк, або перехідник або сиди без якогось пристрою
yuriy_dd
Member

Повідомлення

краще макбук ейр купити
Striker
Member

Повідомлення

7mindfields: 03.03.2026 15:38Порівнювати iPad з планшетом від ксяомі
Тут немає що порівнювати. Платити х2 ціну, щоб отримати майже все те ж саме, що дає планшет Xiaomi. :laugh:
7mindfields
Member

Повідомлення

Striker: 03.03.2026 16:34
Тут немає що порівнювати. Платити х2 ціну, щоб отримати майже все те ж саме, що дає планшет Xiaomi. :laugh:
Я це вже чую років 10, топ за свою ціну (с)
Але по факту iPad 7, наприклад, з 2019 року отримав оновлення до iPadOS 18.7.2 (кінець 2025 року), дай знати коли твій рекламопад зможе так само, якщо він на той час буде ще тримати акб хоча б декілька годин :lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

Тоді б ми всі їздили на Жигулях ;)
7mindfields
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 03.03.2026 16:16 Апд - 2 usb-c в маку це якись цирк, або перехідник або сиди без якогось пристрою
Ціна питання - $15 за притомний usb hub, враховуючи що в мак еір з m2 повернули magsafe - два thunderbolt 4 розʼєми цілком вистачає.
7mindfields
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 03.03.2026 16:16 Плюс він не почитає грітися та тупити від пари годин мітінгів в тімсі на відміну від мака.
Зараз би порівнювати ноути з активним і пасивним охолодженням в контексті тротлінгу :facepalm:
dead_rat
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 03.03.2026 16:16
Як приклад: мені говорили що бери мак, я взяв пробук. Зараз видали мак ейр на м4 і можу сказати що на папері мак сильно краще пробуку.
І так, в реальному житті він краще тримає батарею і в нього екран покраще. Але на пробуку менше головняку з налаштуванням ОС(і то не все як хотілося), краща клавіатура та корпус - мені не подобаются гострі грані на макбуці які ріжуть руки. Плюс він не почитає грітися та тупити від пари годин мітінгів в тімсі на відміну від мака.
Не говорячи про те що пробук апгрейдится, а мак ні.
Важко сказати, років з 10 користуюся макбуками, зараз м4 про. Не бачу зазначених недоліків, ну окрім що він не апгрейдиться.

В дружини віндовий ноут за 2500$ і це якесь горе, воно гріється, шумить, навіть закритим може прокинутися і грітися. Не сперечаюся, можливо щось не налаштовано, але вот повне розчарування у порівнянні.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ну як те саме…

Я вже вище написав, давайте порахуємо в абсолютних цифрах.
Айпад ейр купив у 2022 за 600€ і він досі відчувається як новий. Тобто 4 роки вже пройшло і сподіваюся на ще 4 чи більше.

600€ це забагато, щоб 8 років не паритися планшетом?
Відповісти