Розкрито специфікації старших процесорів Intel Core 200E для вбудованих систем: до 12 P‑ядер

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yurius_r
Member

Повідомлення

По перше це вже не актуальне покоління, по друге я взагалі не пом'ятаю кастомних чіпів від інтел, по третє якщо прямо 12 ядер не дуже треба, то чіпи вже є. Дуже зробили Intel окремий кристал series 300 для портативу? Ні, навіть у планах немає, хоча тут вроді як простіше, потрібен не весь великий чіп, а тайли, які можна перевикористати в інших продуктах
sharahome
Junior

Повідомлення

З дефіцитом пам'яті має сенс для платформи з більш дешевою DDR4.
waryag
Member

Повідомлення

yurius_r: 22.02.2026 01:27По перше це вже не актуальне покоління, по друге я взагалі не пом'ятаю кастомних чіпів від інтел, по третє якщо прямо 12 ядер не дуже треба, то чіпи вже є. Дуже зробили Intel окремий кристал series 300 для портативу? Ні, навіть у планах немає, хоча тут вроді як простіше, потрібен не весь великий чіп, а тайли, які можна перевикористати в інших продуктах
Цілком актуальне. А власний старий техпроцесс дозволить робити їх дешево.

При чому тут кастомність? Варіанти під специфічні задачі і потреби у інтел завжди були. Думаю, буде непогана економія, враховуючи, що для 8 ядер достатньо рівня браку Р-ядер як у і3.

Якщо 300 серія добре зайде у портативки, можливі (і ймовірні!) варіанти. Та й в цілому, там адекватна базова конфігурація, супербагато не зекономити.
Misteri
Member

Повідомлення

Боже які вони дурні. Висрати 13-14 покоління вони змогли а потім латати підсмажені камені оновленнями біоса... а випустити нове покоління для тих хто тупо боїться брати 13-14... нафіг треба... дибіли по факту
yurius_r
Member

Повідомлення

waryag: 22.02.2026 08:00При чому тут кастомність?
Все просто. Легко зробити 8P ядер з існуючого кристалу. Для 12P треба робити щось нове, а не різати готове. От і все. Попит на цю фігню має бути дууже високий, щоб інтел на цю фігню пішла. В що я не вірю. Я вірю що це технічно можливо, але не вірю що це економічно доцільно.

P.S. Більш того, впевнений що для такого використання щось накшталт 32E ядер у корпусі 1700/1851 мало б більше сенсу і попиту, ніж міфічні 10-12 P ядер. Ще й коштувало б дешевше, але це вже зовсім оффтоп.
KROOM
Member

Повідомлення

О, нарешті міфічні бартлейк 12р дочалапали до релізу, але десктоп кинути через 🍌 :lol:
VladimirV
Member

Повідомлення

ronemun: 21.02.2026 14:53 Без базових частот і частоти "all core" ця таблиця немає сенсу
там якщо відкрити новину є така таблиця, де видно МТ буст і СТ буст. і Base Clock.
спойлер
Зображення
Якби ці бартлети у версії PQE вийшли розширенням лінійки для десктопних LGA1700, ну то чому і ні. Якісь умовні 13600/14600, я б наприклад не відмовився коли-небудь прогрейдити. Хоча сенсу в тому ще пошукати треба
waryag
Member

Повідомлення

yurius_r: 22.02.2026 13:25Все просто. Легко зробити 8P ядер з існуючого кристалу. Для 12P треба робити щось нове, а не різати готове. От і все. Попит на цю фігню має бути дууже високий, щоб інтел на цю фігню пішла. В що я не вірю. Я вірю що це технічно можливо, але не вірю що це економічно доцільно.

P.S. Більш того, впевнений що для такого використання щось накшталт 32E ядер у корпусі 1700/1851 мало б більше сенсу і попиту, ніж міфічні 10-12 P ядер. Ще й коштувало б дешевше, але це вже зовсім оффтоп.
Думаю, це відносно дешева розробка. На рахунок більш доцільної системи на е-ядрах згоден, але там по-хорошому треба додавати Л3, в той час як тут достатньо відмасштабувати один кластер Р ядер.
Misteri: 22.02.2026 12:11Боже які вони дурні. Висрати 13-14 покоління вони змогли а потім латати підсмажені камені оновленнями біоса... а випустити нове покоління для тих хто тупо боїться брати 13-14... нафіг треба... дибіли по факту
Взагалі ніякої проблеми при покупці через офіціалів - гарантія довга і працює.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Старші моделі зможуть запропонувати 12 «великих» ядер з підтримкою Hyper-Threading. Така конфігурація напевно б забезпечила їм інтерес з боку ПК-ентузіастів, але...
► ... але частина ентузіастів ВЖЕ перейшла на аналогічні ядра від АМД! :-P Довго запрягаєте, Інтел, ну-у... - ДУУУУУУУУЖЕ довго.
Відповісти