Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

О, так!
Для порівняння УНЧ OM_2.7 (Only Music):
По мульту:
Screenshot 2026-03-01 153606.png
"Шеклі" також непогано звучить, "Дарлігтони" в Mcintosh Ma8950 непогано, і в OM/
Thanks/

Відправлено через 4 хвилини 42 секунди:
Останні дві картини мій Rачок+тонкомпенсація по передовому

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Тонкомпенсація потужна,,,

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Вибачте можливо забагато помилок/
Але я хотів все протестувати в стоку/
Дякую.

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Знаю що по стоку не піде/
Оскільки я використовую МХ50SE разом з попереднім підсилювачем на електронних регуляторах то можуть бути хиби/
Для точної передачі даних в нашому часі таких технологій немає.
Дякую.
Вкладення
Screenshot 2026-03-01 144044.png
Screenshot 2026-03-01 171508.png
Screenshot 2026-03-01 171449.png
MSiAventador
Member

Повідомлення

QFlash

Взаємопроникнення каналів в RMAA .... :lamer:
З часів появи RMAA я таке вперше бачу :eek:
Це монопідсилювач імітуючий стереопідсилювач ? :insane:
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador
Слушне питання.
Там вище вказував що preamplifier в осаді/

Відправлено через 8 хвилин 49 секунд:
preamplifier як є
Screenshot 2026-03-01 212231.png
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Всі проблеми через це/
Поки я шукаю норм схеми по передовику!
Дякую/

Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
В пріоритеті електронні регулятори/

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Там дуже велика відмінність, ПОРЯДКИ.

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
По мульту навіть не думаю проганяти мікросхеми, оййййййй! повна.

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Але навіть з тим лайном на вході MX50SE співає чудово.
Дякую/

Відправлено через 30 хвилин 51 секунду:
Кажуть:
нащо тобі це дело, якщо є MA8950/
MA8950 з коробки співає, хочу щось доопрацювати щоб гімно і палки співали. :super: :super: :super:
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 01.03.2026 14:47співає не гірше Mcintosh MA8950
Дійсно цей?
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Це подарунок від родини в США.
Тяжкий шо труба, звук шикарний, але ціна його перебільшена, я б ніколи це не купив/
Так, там якісні компоненти і не більше.
Воно співає так само як будь-який нормальний УНЧ по схемі Ламма.
Якось так.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash
Впевнений, крута цаца. Усі ці Макінтоші/Акуфейси відомі тим, що вони обирають безкомпромісні рішення, на кондюках та трансах не економлять та інженери не після ПТУ, але ціна.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 01.03.2026 23:19Усі ці Макінтоші/Акуфейси відомі тим, що вони обирають безкомпромісні рішення, на кондюках та трансах не економлять та інженери не після ПТУ, але ціна.
народ бавиться сам збирає + - те саме в 10 разів дешевше
QFlash
Member

Повідомлення

Hotspur: 01.03.2026 23:24народ бавиться сам збирає + - те саме в 10 разів дешевше
Так і я про це.
Транзистори відбирав в магазині зажигалкою 100 град. витоку немає (по переходам в звороті безкінечність на 200MOhm), продавець дозволив/
Якщо б не дозволив я б не брав, та і так було зрозуміло що можна брати коли сказав "пали їх" :)
Це були 2SC5200/ якісна підробка :)
Потім докупляв компліменти 2SA1943
Можливо, можливо знайти оригінал, але я цим не переймався.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 01.03.2026 23:24народ бавиться сам збирає + - те саме в 10 разів дешевше
Ні, аміго, то так не працює. Величезний вплив на звук має топологія плати, а потім вже й елементна база, тому грати воно так само не буде, бо це неможливо відтворити. Те саме чи не те саме можна казати, якщо порівняти в лоб, а цього ніхто не робить.

Відправлено через 11 хвилин 1 секунду:
QFlash
Не погано б ховати великі картинки під спойлери
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 01.03.2026 23:50Ні, аміго, то так не працює. Величезний вплив на звук має топологія плати
Правильно, схемотехніка та якість радіодеталей визначає клас апарата, бренд за націнку відповідальний, а вона висока.
Проблема знайти якісні деталі. Повторити можна для себе, а спробуйте запустити щось таке на конвеер, якщо Ви не в мафії.

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Radio Bay: 02.03.2026 00:01Не погано б ховати великі картинки під спойлери
Звісно, буду знати, для оптимізації.
Z440_User
Member

Повідомлення

А що шановне панство про таку схему мощника скаже? B-)
спойлер
Знімок_20260302_000925.png
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Непогана схема, та вона на монополярне (застаріла) живлення +70V/
Проте кажуть що такі схеми співають,
Я схиляюсь до біполярного живлення УНЧ по сучасній класиці. Дага Селфа можна почитати.

Якщо транзистори на Ge то є лайно, воно співати не буде, не слухайте нікого.
За лампи не скажу, я взагалі жодної лампи не чув.

PS/ Вибачаюсь не побачив так біполярне живлення, на мосфетах не скажу також не слухав.
Наявність токових дзеркал в дифкаскаді - менше THD. Нормальна схема.
Востаннє редагувалось 02.03.2026 00:38 користувачем QFlash, всього редагувалось 6 разів.
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, поганяв я того Goldrinng E4, не подобається йому м'ясо, йому більш спокійне треба. Всякі піваніни та Natalie Cole з різним спокійним джазом ото його.
От Shure M97хЕ що був перед нею, отой м'яса навалював, хоча був глухуватий по верху, але то фірмовий почерк всіх Shure...

Відправлено через 16 хвилин 1 секунду:
QFlash: 02.03.2026 00:20 Z440_User
Непогана схема, та вона на монополярне (застаріла) живлення +70V/
Там трохи складніше живлення:
спойлер
Знімок_20260302_002542.png
Проте кажуть що такі схеми співають,
Співає ще й як...
За лампи не скажу, я взагалі жодної лампи не чув.
Лампа співає добре, але не довго і в залежності від стилю.
Хоча все відносно...
В гаражі співає ламповий Дніпро-14 1969 року випуску з Bluetooth
спойлер
Зображення
Всі лампи живі, магнітофон повністю робочий. Навіть пише.

А ось на сценічних гітарних комбіках, ті що більшу частину свого часу валять на всі гроші, а не тихенько дома побринчати, лампи сідали років через п'ять (згадався мем Ламповая голова-а-а-а!!! :laugh: )
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 02.03.2026 00:21поганяв я того Goldrinng E4, не подобається йому м'ясо, йому більш спокійне треба. Всякі піваніни та Natalie Cole з різним спокійним джазом ото його
От як, може бути. Я гарні вінілові тракти кілька разів слухав, але ціна там була люта. Aerosmith, Led Zeppelin там грали круто. Led Zeppelin - Rock n roll - гарна тестова, але глибоко у тему вініла не пірнав. От не готовий я з цим усім морочитися. Хто зна фізику цих голок/картриджів. Natalie Cole дійсно класно грала, от одразу заграла, та було бажання слухати далі, а ті вмикаєш одразу: "Що за фігня?", особлива Manfred Man. Бачив я дискусії вінільшікив, от там пики ломають з проводу цих голок. Просто може деякі альбоми має сенс слухати з вінілу, а деякі з ЗК? Аудіга ж є прямо зараз на порівняти
Востаннє редагувалось 02.03.2026 00:44 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Так, біполярне живлення, побачив, але за мосфети не скажу.
Із застарілих схем совка тільки Радіотехніка УКУ-020 співає просто шикарно, звісно після повної профілактики. Головне без текучих транзисторів, КТ808А течуть по чорному.
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.03.2026 00:42 Бачив я дискусії вінільшікив, от там пики ломають з проводу цих голок.
Та то жорсткі баталіїї, хоча багато хто замість погодження голова-тонарм-кабелі-коректор, міняє картриджі поки не попаде в параметри свого тракту.
У мене коректор дозволяє погратися з ємністю навантаження та опором. + Ще зверху можна пошаманити, якщо варіантів в коректорі не вистачає...
То Просто може деякі альбоми має сенс слухати з вінілу, а деякі з ЗК?
Вініл то не лише звук, то ще тактильні відчуття від конверту та вороху макулатури до нього. Іноді поліграфія такої якості що аж космос
А котушки то вже візуальна естетика бонусом до звуку. Гіпнотично крутяться, стрілочки колихаються, пікові індикатори іноді блимають...
Аудіга ж є прямо зараз на порівняти
Нєєє, аудіга однозначно зливає X-Fi по звучанню, принаймні у мене в Linux на 100%. Так шо вона остаточно вийшла на пенсію...

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
QFlash: 02.03.2026 00:44 Із застарілих схем совка тільки Радіотехніка УКУ-020 співає просто шикарно, звісно після повної профілактики. Головне без текучих транзисторів, КТ808А течуть по чорному.
Фенікс 005
Амфітон 003
Естонія 010
Корвет, забув номери блоків, одна варіація гірше, одна краще, не пам'ятаю який.

ІМХО :gigi:
Востаннє редагувалось 02.03.2026 01:04 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 02.03.2026 00:59аудіга однозначно зливає X-Fi по звучанню
Ну, то я не пам’ятаю подробиці такту. Я до того, що заради якості контенту обирати найліпше джерело, ми ж меломани, а не фетишисти :)
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay, у мене близько 300 вінілів, штук під 100-150 котушок, під 100шт касет. Якось складається що мені простіше шухляду відкрити, на що око впало, то і зарядити послухати. Іноді щось конкретно дістаю.
На компі з музики 99% грає youtube music якимось рандомним плейлистом що ютуб сам накидує, поки я чимось по хаті займаюся, або прибираю. Тобто там мова не про послухати, а про щоб щось в фоні бубоніло.
Ну і всякі Hi-Res буває пишу на касети - котушки коли є настрій.
Вініли покупаю якщо не менше 90% альбому сподобалося.

А послухати ото все є на чому (в профілі зазначено)... ;)

П.С. "Аналог" то вельми коштовні іграшки :weep:
Востаннє редагувалось 02.03.2026 01:14 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.03.2026 00:01Ні, аміго, то так не працює. Величезний вплив на звук має топологія плати, а потім вже й елементна база, тому грати воно так само не буде, бо це неможливо відтворити. Те саме чи не те саме можна казати, якщо порівняти в лоб, а цього ніхто не робить.
плату можна замовити будь яку :rotate:
QFlash
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.03.2026 01:13плату можна замовити будь яку
Можна, і можна для себе зробити. А запустити конвеер спробуйте? Патенти?
Відповісти