HDD: вопросы по SMART, диагностике, восстановлению данных и прочее

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Praim1345
Получается, что диск в VeraCrypt монтируется, просто винда говорит о слетевшей файловой системе? Тогда вам поможет утилита TestDisk. Она консольная, но там легко разобраться, что к чему. Смонтируйте диск и уже с помощью утилиты вытащите файлы.
Rex
Member

Повідомлення

Kirakishou
Не поможет ТестДиск, данные шифрованы, весь раздел.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Rex
Я просто не понял, ему удается смонтировать диск в VeraCrypt или нет? Потому что если диск монтируется, то соответственно он расшифровывается.
QFlash
Member

Повідомлення

Доброго часу. З цим можна щось зробити???, віник працює, але є проблеми з тривалою загрузкою системи, підвисання і тому подібне.
Дякую.
Вкладення
Screenshot 2026-01-08 101649.png
tablestikus
Member

Повідомлення

QFlash
забекапити важливі дані з нього і купити новий
QFlash
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.01.2026 10:31забекапити важливі дані з нього і купити новий
Та я то знаю. Також пробував в Victoria ганяти, картинка не міняється.
Дякую.
tablestikus
Member

Повідомлення

QFlash: 08.01.2026 10:51
tablestikus: 08.01.2026 10:31забекапити важливі дані з нього і купити новий
Та я то знаю. Також пробував в Victoria ганяти, картинка не міняється.
Дякую.
Ну якщо хочется погратися - то ремап через вікторію спробувати і потім постійно моніторити смарт чи не почне далі сипатися. Але по практиці скажу що він може дійти до 10 секторів і так висіти роками, або різко посипатися ще більше.
Shpoker
Member

Повідомлення

tablestikus
Там некуда ремапить, если что. В мусорку.
KimRomik
Member

Повідомлення

Коли флешка заблокувалась в режимі читання і більше не дозволяє записувати - що це може бути?

Пробував форматувати і clean через diskpart, не дозволяє.
Shpoker
Member

Повідомлення

KimRomik
Hp format tool иногда отдуплял такие флешки, попробуй перед тем как отправить ее на пенсию
QFlash
Member

Повідомлення

Так, вкупив новий SSD по старих цінах, клонував WIN11 з HDD на SSD - норм. все працює все гониться. Не знаю наскільки вистачить, мережу можуть без попередження відрубати.
Питання до спеціалістів: чи можна якось вичислити де саме засіли биті сектори та відрубати цю частину HDD, щоб до них звертання головок не було???
Дякую.

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
Оновлення: останній раз проганяв Victoria latest - нічого, навіть битих не бачить. Віник проблемний однозначно, там вище фото.
Shpoker
Member

Повідомлення

QFlash
Перепиши его викторией, а потом в режиме верифай с графиком поймешь где затыкается и отрежешь ту часть (хотя это никогда не помогало на долго)
saaber_aero
Member

Повідомлення

QFlash: 12.01.2026 18:42 Так, вкупив новий SSD по старих цінах, клонував WIN11 з HDD на SSD - норм. все працює все гониться. Не знаю наскільки вистачить, мережу можуть без попередження відрубати.
Питання до спеціалістів: чи можна якось вичислити де саме засіли биті сектори та відрубати цю частину HDD, щоб до них звертання головок не було???
Дякую.

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
Оновлення: останній раз проганяв Victoria latest - нічого, навіть битих не бачить. Віник проблемний однозначно, там вище фото.
Если есть желание полечить диск, то рекомендую почитать статью
спойлер
https://sector.biz.ua/docs/clear_s.m.a. ... _hdd.phtml
QFlash
Member

Повідомлення

Shpoker
saaber_aero
Дякую Вам. Буду дивитись, якось, по можливості. :)
TSMatvey
Member

Повідомлення

Вітаю. Мав хдд вд пурпл куплений у 2019 році на 2тб, і він подох у 2025р(зависання, биті сектори). Йому на заміну купив вд пурпл на 4тб, але він також подох місяць назад, відробивши умовно 7 місяців (биті сектори). Скажіть - може це якась проблема у моєуму пк? бж, мат плата ? БЖ і матплата у мене ті самі з 2018р.
МП - msi pc mate
БЖ - SEASONIC S12II 620.
також році десь у 2020 у мене був злетів біос і я віддавав пк у ремонт, там типу перепрошили біос.

Відправлено через 16 хвилин 34 секунди:
купував
вд пурпл 2ТБ 27.12.2019 за 1 521 грн у телемаркеті (при курсі умовно 26,3 це 58дол )
вд пурпл 4ТБ 14.08.2025 за 4 019 грн у брейні (при курсі умовно 41.5 це 97 дол )
зараз дивлюсь ціна на вд пурпл 4ТБ = 7 800 ( при курсі 43,2 це 180 дол )
QFlash
Member

Повідомлення

Ціни постійно ростуть, щось одне дорожчає так зразу всі піднімають націнки, нічого дивного, скорше по дурному все.
Та я не думаю що у Вас материнська відправила віник у смітник, скоріше БЖ, перепади напруги, нестабільність мережі.
HDD тепер спихують всякі різні і биті і напівбиті, б/ушним смарти накручують типу "нові"
В наш темний час і підробки підробляють.
Дякую.
Bender911
Member

Повідомлення

TSMatvey: 28.02.2026 18:55 Вітаю. Мав хдд вд пурпл куплений у 2019 році на 2тб, і він подох у 2025р(зависання, биті сектори). Йому на заміну купив вд пурпл на 4тб, але він також подох місяць назад, відробивши умовно 7 місяців (биті сектори). Скажіть - може це якась проблема у моєуму пк? бж, мат плата ? БЖ і матплата у мене ті самі з 2018р.
МП - msi pc mate
БЖ - SEASONIC S12II 620.
також році десь у 2020 у мене був злетів біос і я віддавав пк у ремонт, там типу перепрошили біос.
Не моніторили температуру в нього? Свої WD завжди тримав тільки з активним охолодженням, проблем не було.
Filabatya
Member

Повідомлення

TSMatvey
прикручений нормально? там як з сата ссд на 2х сторонній скотч чи кинути де попало не проканає в довгу :rolleyes:
Ну і звісно, 3тій ви теж пурпл візьмете :gigi:
TSMatvey
Member

Повідомлення

він у мене просто валяється на дні корпуса, бо корпусу 20 років, і кошика під диски і флопік немає, я був його викинув)_))))
я коли обирав новий диск пів року тому почитав що є із дешевого і +-робочого: всякі баракуди і п300 кажуть помирають капець. то взяв пурпла, який до того 5 років відслужив. Хоча є ще ніби самсунг 250гб доісторичний.
Ви б що порадили із дешевих надійних?
Filabatya
Member

Повідомлення

я би блу взяв, як наступника свого гріна :up:
Відповісти