Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
2chemp
Member

Повідомлення

Timedemo: 26.02.2026 23:21 може кому буде корисно. взяв на пробу Dyness 14.4kw powerbrick.
зручний розмір, гарні ліміти по заряду розріду, підігрів, вай фай, система пожежо-гасіння внутрі, гарні комплектні кабелі, естетично закрваються дроти, в комплекті дуже якісні колеса.
ціна 1900 доларів.
https://gyazo.com/7528a3bc3f2bbb76e4e253866abccbd8
мне его установщики предлагали, вместо deye 12кв, думаю еще
Timedemo
Member

Повідомлення

2chemp: 27.02.2026 16:07
Timedemo: 26.02.2026 23:21 може кому буде корисно. взяв на пробу Dyness 14.4kw powerbrick.
зручний розмір, гарні ліміти по заряду розріду, підігрів, вай фай, система пожежо-гасіння внутрі, гарні комплектні кабелі, естетично закрваються дроти, в комплекті дуже якісні колеса.
ціна 1900 доларів.
https://gyazo.com/7528a3bc3f2bbb76e4e253866abccbd8
мне его установщики предлагали, вместо deye 12кв, думаю еще
смотри по деньгам. если плюс минус одна цена. то бери дайнес.
Hotspur
Member

Повідомлення

2chemp: 27.02.2026 16:07мне его установщики предлагали, вместо deye 12кв, думаю еще
дея проблемні батареї якщо не з рідним інвертром
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.02.2026 17:26
2chemp: 27.02.2026 16:07мне его установщики предлагали, вместо deye 12кв, думаю еще
дея проблемні батареї якщо не з рідним інвертром
уточнюй. проблемні без комунікаціі. якщо без комунікаціі дею підключити до деі, батка теж засинатиме. якщо є комунікація, жодних проблем не буде.

Відправлено через 22 секунди:
з любим інвертором.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

https://www.aliexpress.com/item/1005011712224136.html
ECGSOLAX 6.5KW Solar Hybrid Inverter 48V 230V With MPPT 120A Charge Controller Off-grid Solar inverter Built-in WIFI Max PV 500V
ECG-HVM6.5KP-48V
Китайцы смогли в CAN шину на дешёвом инверторе (6,5 кВт 48 В - сегмент "300 USD").
Согласно мануалу, там Growatt и Pylon, что в целом покрывает огромное кол-во батарей.
64 п. настроек :insane: Это кто/что - SRNE? А как его до 300 USD можно было удешевить?
Хвала прогрессу и украинцам, которые все демо-версии прочих клонов скупили :rolleyes:
06
Grid charging current
120 A
:insane:
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 28.02.2026 00:22Хвала прогрессу и украинцам, которые все демо-версии прочих клонов скупили
навіть тупі екофло на 3 ревізії вже кращі за 1. а китайці загалом мають більше бажання заробляти

Відправлено через 14 хвилин 6 секунд:

:shuffle:
Hotspur
Member

Повідомлення

До речі всіх вітаю з 1 днем весни. як раз час почати підготовку до наступного опалювального сезону :rotate:
mult
Member

Повідомлення

Підкажіть будь ласка.
Як змусити холодильник працювать при вимкненні світла?
Іде тепло, а скоро і літо.
Хотілось би підготуватись
Дбж до ПК я так розумію не підійде?
Гугл каже треба LiFePO4 і до нього дбж чи інвертор.
Допоможіть підібрати.
Суто для холодильника.
Щоб годин 8 мінімум тримало, чи скільки там треба
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
ще 2 місяці топити, а якогось року в травні на ніч вмикали
GreenMile
Member

Повідомлення

mult: 02.03.2026 07:05 Підкажіть будь ласка.
Допоможіть підібрати.
Суто для холодильника.
Сферичний однокомпресорний холодильник в вакуумі в середньому споживає в 60-100Вт при роботі компресора (зараз набіжать "а от у мене холодильник споживає менше/більше :gigi:), з перервами, тривалість яких ніхто ніколи не спрогнозує, бо це залежить від купи факторів - температури навколо, наскільки він завантажений, як часто в нього лазите тощо.
Розраховуємо по максимуму - 100Вт на годину, для 8 годин лише для холодильника потрібно АКБ (ліфепо4 звісно) не менше ніж 1000Вт*год, найближчий стандартний це 12В 100А*г (або 24В 50А*г тощо). А потім його треба встигнути зарядити.
Далі є так варіанти:
Зарядна станція (працює автоматично)
АКБ + ДБЖ під зовнішню батарею (працює автоматично)
АКБ + гібридний інвертор (працює автоматично)
АКБ + автомобільний інвертор + зарядний пристрій (треба руками керувати).

Далі ваш вибір впирається в бюджет, зручність, збірку, простоту налаштування і використання, і в "скільки вам треба". Наприклад, зарядна станція - найзручніший варіант: включили - і все працює, нічого не треба підключати, налаштовувати, проте і самий дорогий.
dimus8210
Member

Повідомлення

mult: 02.03.2026 07:05 Підкажіть будь ласка.
Допоможіть підібрати.
Суто для холодильника.
Пишіть який холодильник, інверторний чи "звичайний", чи модель, вибір дбж буде залежати від того чи треба пусковий струм
GreenMile
Member

Повідомлення

mult
Додам ще таке, зазвичай, коли задача ставиться "ой мені хоча б холодильник працював і добре", то через пару тижнів починається "а тепер і кавомашину хочеться, і щоб ПК можна було включити на годину і щоб пралка допрала, а може кондиціонер включати, а то дуже жарко" і таке інше, то ж як тепер наявну систему розширити?
Тому треба образу вирішувати, що ви хочете щоб працювало, тому що від початку зібрати систему із запасом на майбутнє набагато простіше і дешевше, ніж потім переробляти.
Hotspur
Member

Повідомлення

mult: 02.03.2026 07:05Підкажіть будь ласка.
треба модель холодильника точна для початку
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2026 09:44Сферичний однокомпресорний холодильник в вакуумі в середньому споживає в 60-100Вт при роботі компресора (зараз набіжать "а от у мене холодильник споживає менше/більше ), з перервами, тривалість яких ніхто ніколи не спрогнозує, бо це залежить від купи факторів - температури навколо, наскільки він завантажений, як часто в нього лазите тощо.
а при старті їсть 1500-2100 W що сильно звужує варіанти якщо не інверторний :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.03.2026 12:34
GreenMile: 02.03.2026 09:44Сферичний однокомпресорний холодильник в вакуумі в середньому споживає в 60-100Вт при роботі компресора (зараз набіжать "а от у мене холодильник споживає менше/більше ), з перервами, тривалість яких ніхто ніколи не спрогнозує, бо це залежить від купи факторів - температури навколо, наскільки він завантажений, як часто в нього лазите тощо.
а при старті їсть 1500-2100 W що сильно звужує варіанти якщо не інверторний :rotate:
І шо? Воно жодним чином не впливає на необхідну ємність АКБ. "Сильно звужує" - посміявсь, у мене на дачі 4 роки поспіль звичайний автоінвертор на 1кВт та пікових 2 пускає старий прожерливий індезіт (у якого споживання 1,2кВт на добу) і морозильну камеру. Домашній холодильник (звичаний, неінверторний) взагалі від 500Вт-ного стартує. Страшне як звужує варіанти, просто жах )
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2026 13:22Домашній холодильник (звичаний, неінверторний) взагалі від 500Вт-ного стартує.
смішно читати без моделі холодильника
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.03.2026 13:58
GreenMile: 02.03.2026 13:22Домашній холодильник (звичаний, неінверторний) взагалі від 500Вт-ного стартує.
смішно читати без моделі холодильника
Ну посмійтесь, як смішно. KGV39VI30 і шо далі, чим воно вам допомогло?
Hotspur
Member

Повідомлення

енергоспоживання «А + +»
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2026 14:16чим воно вам допомогло?
Енергоспоживання на рік, кВт·год: 238. це дорогий холодильник нормальної фірми
Відповісти