Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
dimus8210
Member

Повідомлення

Malkav: 26.02.2026 12:40 Добрий день!

Не впевнений, що питання точно для цієї теми, хоч і про акб. Тому все офтопом і під спойлери.
спойлер
Прошу поради у такому питанні. Маю настільну світлодіодну акумуляторну лампу. Вона заряджається від microusb, вказано 5В 1А.
Всередині підключений один акб 18650 з ємністю 1800 мАг на маркуванні. Хочу збільшити тривалість роботи встановивши три 18650 на +/- 3000 мАг кожна.
Місце в корпусі є, якщо вийняти чи змістити вантаж для стійкості.
Виходить, мені потрібно придбати три АКБ, плату керування типу такої, а чи потрібні додаткові контролери/балансири чи щось подібне? На рідному АКБ є маленька плата, як я розумію - контролер напруги. Чи можна його використовувати для збірки з трьох АКБ?
Та чи обов'язкове точкове зварювання для збірки, чи можлива альтернатива?
Дякую за допомогу!
спойлер
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
плата за посиланям вказана для 2/3S вам не підходить, якщо зараз один акум то нові три з'єднуються паралельно, тобто напруга не зростає, зростає тільки ємність, але тоді потрібна потужна як плата зарядки (типу тп4056 з захистом, але потужніше) так і зарядний пристрій, бо 9Аг запхати то треба час, балансувати нема чого бо акуми в паралель самі між собою вирівнюються. може простіше підключати павербанк до лампи, якщо вхід в лампу 12В то взяти юсб-тригер
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 26.02.2026 12:47 ну є ще пожежна безпека
це потреби до приміщення.
Malkav
Member

Повідомлення

dimus8210: 26.02.2026 12:57 ... потрібна потужна як плата зарядки (типу тп4056 з захистом, але потужніше) ...
Дякую за допомогу!
Що скажете стосовно такої плати? І заряджати блоком живлення до 30Вт, щоб уникнути зайвого перегріву.
dimus8210
Member

Повідомлення

Malkav: 26.02.2026 14:02
dimus8210: 26.02.2026 12:57 ... потрібна потужна як плата зарядки (типу тп4056 з захистом, але потужніше) ...
Дякую за допомогу!
Що скажете стосовно такої плати? І заряджати блоком живлення до 30Вт, щоб уникнути зайвого перегріву.
чесно не знаю, по напругам наче підходить, але мабуть ще бмс 1S треба, мав справу тільки з модулями павербанків і тп4056, краще профільні форуми пошукати, тут на форумі є шарячі люди, але в ці теми рідко заходять
Grava
Member

Повідомлення

Malkav: 26.02.2026 14:02Що скажете стосовно такої плати?
Не воно. На 3 акуми потрібно щось типу https://gsm-komplekt.ua/ua/product/83495/
Бмс можна зняти з рідного акума, але не факт що вона такий струм заряду буде тримати, краще щось потужніше.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Malkav: 26.02.2026 12:40Та чи обов'язкове точкове зварювання для збірки, чи можлива альтернатива?
Батарейний відсік 3*18650 PCB SMD
https://voron.ua/uk/catalog/047637--bat ... vdskgtran-
Паять можно проводами, при желании. А элементы потом просто вставить.
Остальное я не особо понял. Система на один элемент, хочется три? Параллельно, для увеличения ёмкости.
Другие контроллеры изменят напряжение, что потом? Новый контроллер заряда - не проблема (их тонны), но лампу потом нужно питать через понижайку.
Общий бюджет мероприятия может легко перекрыть покупку новой лампы или / и готового павербанка :rolleyes: :dontknow:
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 26.02.2026 21:09Общий бюджет мероприятия может легко перекрыть покупку новой лампы
з поганими акумуляторами :rotate: нормальна лампа софірн зараз під 70 доларів 1 штука :rotate:
Malkav
Member

Повідомлення

acm_fan: 26.02.2026 21:09 Остальное я не особо понял. Система на один элемент, хочется три? Параллельно, для увеличения ёмкости.
Другие контроллеры изменят напряжение, что потом? Новый контроллер заряда - не проблема (их тонны), но лампу потом нужно питать через понижайку.
Общий бюджет мероприятия может легко перекрыть покупку новой лампы или / и готового павербанка :rolleyes: :dontknow:
Плата яка зараз стоїть в лампі виконує 3 функції:
1. реагує на сенсорний датчик ввімкнення та зміни режимів роботи лампи.
2. живить від акумулятора світлодіоди відповідно до обраного кольору/яскравості.
3. заряджає акумулятор 18650.

Ідея в тому, щоб збільшити ємність встановленого акумулятора заміною його на збірку з 3-х 18650.
І щоб не використовувати вбудовану повільну (5В 1А) зарядку в рідній платі - в корпус додається окрема плата для заряджання нових 3-х 18650.
Тобто рідна плата тепер тільки для керування режимами роботи світлодіодів.
Стосовно вартості: холдер коштує 39 грн, АКБ - по 100 грн, плата - 55 грн. Тобто за 400 грн я збільшу ємність акумулятора з 1800 до близько 9000 мАг.
І це все буде реалізовано в рідному корпусі, без потреби в підключеному павербанку. Тільки отвір для micro-usb обережно розширю до розмірів type-c.
Timedemo
Member

Повідомлення

може кому буде корисно. взяв на пробу Dyness 14.4kw powerbrick.
зручний розмір, гарні ліміти по заряду розріду, підігрів, вай фай, система пожежо-гасіння внутрі, гарні комплектні кабелі, естетично закрваються дроти, в комплекті дуже якісні колеса.
ціна 1900 доларів.
https://gyazo.com/7528a3bc3f2bbb76e4e253866abccbd8
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 26.02.2026 23:21Dyness 14.4kw powerbrick.
ну навіть не дорого. шо по запобіжникам ? шини чи провода ?
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 26.02.2026 23:30
Timedemo: 26.02.2026 23:21Dyness 14.4kw powerbrick.
ну навіть не дорого. шо по запобіжникам ? шини чи провода ?
я не знаю. всередену не лізу. бо на гарантіі.
чи ти питаєш як у мене реалізовано підключення?
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 26.02.2026 23:34чи ти питаєш як у мене реалізовано підключення?
ну якщо є зовнішні запобіжники але я про сам акум. може відео розборки є :shuffle: у блогерів

Відправлено через 10 хвилин 11 секунд:
Timedemo не ображайся але питання пайки або обжим це скоріше питання споживання ніж безпеки. є промислова пайка великих акумів станками :shuffle:
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.02.2026 00:03
Timedemo: 26.02.2026 23:34чи ти питаєш як у мене реалізовано підключення?
ну якщо є зовнішні запобіжники але я про сам акум. може відео розборки є :shuffle: у блогерів

Відправлено через 10 хвилин 11 секунд:
Timedemo не ображайся але питання пайки або обжим це скоріше питання споживання ніж безпеки. є промислова пайка великих акумів станками :shuffle:
я не про пайку акумів. а про пайку товстих кабелів в гільзу.
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 27.02.2026 00:11про пайку товстих кабелів в гільзу.
є тести. все там однаково + -. мінус тільки вібрація. наскільки в тебе вібрує батарея ?
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.02.2026 00:27
Timedemo: 27.02.2026 00:11про пайку товстих кабелів в гільзу.
є тести. все там однаково + -. мінус тільки вібрація. наскільки в тебе вібрує батарея ?
покажи норму де дозволено паять накінечники і дроти від 25кв.мм.
_VlaD_
Member

Повідомлення

acm_fan: 26.02.2026 21:09 Общий бюджет мероприятия может легко перекрыть покупку новой лампы или / и готового павербанка :rolleyes: :dontknow:
Ему нужна старая лампа с увеличенным аккумулятором, а не еще одна новая с г_о_в_н_я_н_ы_м.
s1R1us
Member

Повідомлення

Hotspur: 26.02.2026 23:30шо по запобіжникам ? шини чи провода ?
Timedemo
ось трішки розбірки
Timedemo
Member

Повідомлення

s1R1us: 27.02.2026 11:10
Hotspur: 26.02.2026 23:30шо по запобіжникам ? шини чи провода ?
Timedemo
ось трішки розбірки
ооо. дякую! досить не погано!
Hotspur
Member

Повідомлення

s1R1us: 27.02.2026 11:10ось трішки розбірки
дякую. акум зібраний гарно, запобіжників не видно
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.02.2026 15:11