Дохне ОЗУ ? Почались помилки

Обсуждение оперативной памяти
Автор
Повідомлення
QFlash
Member

Повідомлення

West20105
Зазвичай на AMD краще працює і гониться, хоча годен знати.
Питання, чи плашки DDR4 одинаково підходять для Intel і AMD платформ? Чи є яка відмінність?
Мій дешман Micron працює чудово на Z370/ але я потрошив BIOS UEFI і пообновляв всі модулі і мікрокоди CPu/
denizen
Member

Повідомлення

тут ще треба ці модулі протестити на іншому проці, бо все вказує, що у вас щось з процесором.
QFlash
Member

Повідомлення

Авжеж, автор вказує що тестив на своєму проці. Може інший проц підкинути?
Також для норм. роботи повинні бути забезпечені всі зв'язки системи проц-память. Може і контролер чудить.
West20105
Member

Повідомлення

denizen: 26.02.2026 09:13 тут ще треба ці модулі протестити на іншому проці, бо все вказує, що у вас щось з процесором.
Ну якщо винен проц зі своїм контролером чи працювало б тоді нормально на 16 ГБ двухканалі ?бо я ж кажу 16гб 2-х канал працює,а на 32гб помилки

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
QFlash: 26.02.2026 09:10 West20105
Зазвичай на AMD краще працює і гониться, хоча годен знати.
Питання, чи плашки DDR4 одинаково підходять для Intel і AMD платформ? Чи є яка відмінність?
Мій дешман Micron працює чудово на Z370/ але я потрошив BIOS UEFI і пообновляв всі модулі і мікрокоди CPu/
Ну повинна бути 100% під амд. Бо це серія neo начебто тільки для амб бажанно. Так на коробці пише )
QFlash
Member

Повідомлення

Можливості підкинути другий проц немає?, щоб виключити питання.
West20105
Member

Повідомлення

QFlash: 26.02.2026 09:41 Можливості підкинути другий проц немає?, щоб виключити питання.
Поки немає. Буду думати що робити. Бо я зараз ще й зліг з температурою з усіх фронтів життя мене копає :shuffle:
QFlash
Member

Повідомлення

West20105: 26.02.2026 09:40на 32гб помилки
Це 4 по 8 плашки, чи дві плашки по 16? Цікаво?

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
West20105: 26.02.2026 09:48Бо я зараз ще й зліг з температурою з усіх фронтів життя мене копає
Темні часи. В мене також.
West20105
Member

Повідомлення

QFlash: 26.02.2026 09:50
West20105: 26.02.2026 09:40на 32гб помилки
Це 4 по 8 плашки, чи дві плашки по 16? Цікаво?
2/16 комплект в мене
QFlash
Member

Повідомлення

Тут різні платформи і проци перекидувати. Навіть не знаю як краще/
Перевірте весію BIOS UEFI моливо оновити треба до останньої/обережно.
West20105
Member

Повідомлення

QFlash: 26.02.2026 09:59 Тут різні платформи і проци перекидувати. Навіть не знаю як краще/
Перевірте весію BIOS UEFI моливо оновити треба до останньої/обережно.
Та біос оновлювати немає сенсу так як на б550 такі самі помилки. Тут або проц,кривий комплект,або Інтел тільки.
denizen
Member

Повідомлення

мені нема чого тут ще додати, 32Гб це не великий об'єм, має працювати безпроблем. якщо ви пробували свій процесор на іншій материнці і схопили таку саму проблему, то проблема скоріш за все у процесорі, так як модулі пам'яті у вас нові і працюють без помилок поокремо.
QFlash
Member

Повідомлення

Дещо накопав і здається немає великої відмінності між плашками DDR4/5 Intel та AMD/вони взаємозамінні
Чи може хтось спростувати чи підтвердити це/
Можливо це маркетинговий хід.
Несумісність могла бути коли проци не були на одному SoC DDR2 наприклад/де було 2 мости на платі. Сучасні проци на одному SoC. не має північного моста є ХАБ (південний) він же чипсет. який відповідає за периферію.
Може помиляюсь.

Відправлено через 47 хвилин 30 секунд:
West20105
Може у Вас NVMe диски є? У них теж напряму доступ до проца. Можливо у них проблема?
Я використовую NVMe PCIe Gen 4 хоча мама тільки PCIe Gen 3 вміє. Тут неповинно бути проблем. Але можна спробувати відключити їх.
Shpoker
Member

Повідомлення

West20105
обдув плашкам пробовал организовать?
West20105
Member

Повідомлення

Shpoker: 26.02.2026 16:51 West20105
обдув плашкам пробовал организовать?
А що там обдув робити як в перші 10 секунд тм5 вилазить помилка

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Відправлено через 47 хвилин 30 секунд:
West20105
Може у Вас NVMe диски є? У них теж напряму доступ до проца. Можливо у них проблема?
Я використовую NVMe PCIe Gen 4 хоча мама тільки PCIe Gen 3 вміє. Тут неповинно бути проблем. Але можна спробувати відключити їх.
[/quote]
Та є. Але він там яким боком може бути причетний ?)
Відповісти