Антени роутера не повинні бути в такому положенні.luntik: ↑ 20.02.2026 15:34 Стоїть ось такий безперебійник суто для роутера вже майже 3 роки. Заявлена ємність 60W. Роутер споживає 9W. Спочатку без проблем тримав понад 7 годин, зараз акумулятори напевно трохи деградували, бо вистачає максимум на 5 годин (
![]()
Новини
Останні статті і огляди
Выбор ИБП/UPS
-
Ektalion
Member
-
Piter Cantrope
Member
Зрозуміло, дякую. Тобто якийсь отакий, тільки для постійного струму, наскільки розумію.GreenMile: ↑ 21.02.2026 12:11Подовжувач з варистором, він нічого не фільтрує, це захист від перенапруги і все.Piter Cantrope: ↑ 20.02.2026 20:45 Зорієнтуйте по мережевих фільтрах. Якщо в ньому є варистор, є індикатор заземлення, і він може відвести 4800Дж енергії (по спеках), то це вже фільтр, чи все ще подовжувач з варистором?Так, щонайменше конденсатор (зазвичай X) + дросель.Piter Cantrope: ↑ 20.02.2026 20:45 Щоб називатися саме мережевим фільтром, треба, щоб всередині був саме lc-фільтр?
А є реальна користь з них? Якщо в мережі наче нормальна електрика. Колонки/холодильник не гудять.
Бо користь варистора з захистом від перенапруги наче як зрозуміла. А яка з цього користь?
-
GreenMile
Member
Так, це тільки для постійного, щоб придушити змінну складову.Piter Cantrope: ↑ 25.02.2026 15:47 Зрозуміло, дякую. Тобто якийсь отакий, тільки для постійного струму, наскільки розумію.
По суті, в епоху імпульсних БЖ, той фільтр зайвий у побуті, оскільки спотворення синусоїди - то вже звична справа і будь-які сучасні БЖ зазвичай вже мають в собі необхідні фільтри всередині, щоб і в мережу не смітити і фільтрувати вхід.Piter Cantrope: ↑ 25.02.2026 15:47А є реальна користь з них? Якщо в мережі наче нормальна електрика. Колонки/холодильник не гудять.
Бо користь варистора з захистом від перенапруги наче як зрозуміла. А яка з цього користь?
Зараз фільтр може бути потрібний для приладів, чутливих до чистоти синусоїди (старі ТВ, акустика, точні вимірювальні прилади, якісь медичні прилади тощо), або для якихось древніх приладів, які ще мають трансформаторні БЖ та/або не мають в собі фільтрів.
Чому зазвичай бюджетні старі колонки страждають і "фонять", тому що там здебільшого трансформаторні БЖ і відсутність нормальної фільтрації по входу, бо коли вони робились, мережа не була настільки засрана різними гармоніками від купи імпульсних споживачів.
В якості резюме: просто "щоб було" фільтр не потрібен, тільки якщо вам щось заважає.
-
Piter Cantrope
Member
GreenMile
Дякую за популярне пояснення!
Дякую за популярне пояснення!
-
ADv
Member
Подходит время замены аккумов в моём ИБП Powercom BNT-1000AP IEC, вопрос следующий - был ли у кого опыт установки в эту модель лиферов? Тут 2 аккума, соединённых последовательно, насколько я знаю лиферные сборки такое не любят. По мощности, сейчас комп берёт не больше 300 ватт в пике, с оглядкой на будущие апргейды будет 400, ну максимум 450. Из расчёта не для долгого разряда, а ток чтоб успеть неспешно выключить, потому и медленная зарядка не очень тревожит. Какие лиферы подойдут, или же не париться и ставить свинец?
-
BorisBrejcha
Member
за 2000 грн можно взять APC Smart UPS SUA750
и отдельно батареи либо гелевые 2шт 12вольт либо лифер 1 шт 24в с блутусом и пр.
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
https://www.power-sonic.com/product/psl ... eview=true
и отдельно батареи либо гелевые 2шт 12вольт либо лифер 1 шт 24в с блутусом и пр.
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/life ... %7CorganicADv: ↑ 15.03.2026 12:25 Какие лиферы подойдут ?
https://www.power-sonic.com/product/psl ... eview=true
- спойлер
- PSL-CP-24110
The PSL-CP-24110 is part of our Communications Protocols Lithium range.
This 25.6V and 11.0Ah battery provides real-time hardwired system data.
Features include BMS Optimization, Communication Port, Lightweight Lithium, Lithium 2X Power, Lithium 40% Lighter, Lithium Cycle Life, Lithium Maintenance Free, Lithium Powersport Performance, Lithium Safety, and Not For Starting.
These batteries are commonly used in Edge Data Center, Medical, Mobility, Transport, Utility, and Wind requiring communications protocols. Backed by decades of expertise, Power-Sonic batteries are subject to stringent quality controls through each step of the manufacturing process to ensure compliance, performance consistency, and reliability.
-
Shpoker
Member
ADv
Купи на 24 вольта лифер, если боишься 2х12. Сейчас это не проблема
Купи на 24 вольта лифер, если боишься 2х12. Сейчас это не проблема
-
Tesseract
Member
ADv
Я собі роки три назад замовляв ліфер для ДБЖ. Мені також треба було 24 В, тому взяв S8P2. Так от кілька місяців назад одна секція повністю померла, має 0 В і 0 Ом. Я це помітив коли безперебійник перестав тримати комп. Хоча це насправді напруга на батареї швидко падає, і безперебійник думає, що залишилось мало заряду. А так ємність батареї досить непогана. Тим не менше я тут своїми силами уже нічого не зроблю, і доведеться нести її в ремонт. Скільки це буде коштувати ще не відомо, але сам ліфер коштував стільки, що можна було десь п'ять пар свинцевих батарей купити. Тому з точки зору вартості я тепер не можу нікому порадити ліфер, якщо це чисто для безперебійника, щоб встигнути вимкнути комп.
Я собі роки три назад замовляв ліфер для ДБЖ. Мені також треба було 24 В, тому взяв S8P2. Так от кілька місяців назад одна секція повністю померла, має 0 В і 0 Ом. Я це помітив коли безперебійник перестав тримати комп. Хоча це насправді напруга на батареї швидко падає, і безперебійник думає, що залишилось мало заряду. А так ємність батареї досить непогана. Тим не менше я тут своїми силами уже нічого не зроблю, і доведеться нести її в ремонт. Скільки це буде коштувати ще не відомо, але сам ліфер коштував стільки, що можна було десь п'ять пар свинцевих батарей купити. Тому з точки зору вартості я тепер не можу нікому порадити ліфер, якщо це чисто для безперебійника, щоб встигнути вимкнути комп.
-
vdemeshko
Member
Tesseract
для безперебойника проще взять готовое решение аля Bluetti Elite 100 V2 или если проще требования даже AC50B или AC70P... первый из двух указанных даже тянет профильный системник в BF6
летом 25 года AC70P по 14К на розетке были (я брал за 21К в свое время). Вопрос в том какие требования для бесперебойника - если обеспечить пару часов работы - это одно. Если рабочий день то это другой класс устройств уже.
для безперебойника проще взять готовое решение аля Bluetti Elite 100 V2 или если проще требования даже AC50B или AC70P... первый из двух указанных даже тянет профильный системник в BF6
-
Filabatya
Member
vdemeshko
Це устройство на порядок дорожче
Це устройство на порядок дорожче
-
МОНАХ
Member
► Місяць тому взяли на роботу такий... за 52000грн.
-
ADv
Member
Не-не, тут вопрос исключительно в нужности апгрейда на лифер с точки зрения один раз поменял и забыл лет на 10. Работает исключительно чтоб можно было спокойно отключить за несколько минут после пропадания света, при этом чтоб не вырубился при пиковом потреблении ватт в 450. Замена на что-то дорогое и мощное не нужна, квартира и так запитана от большой батарейной сборки, просто нужно время на её включение как свет пропадёт.
Смотрю в штатный отсек лифер на 24в не встаёт, нужно городить сборки... Похоже не судьба, придётся и дальше на свинце прозябать...
Смотрю в штатный отсек лифер на 24в не встаёт, нужно городить сборки... Похоже не судьба, придётся и дальше на свинце прозябать...
-
Shpoker
Member
ADv
Да на олх закажи у кого под размеры свои. И бмску нормальную всунут и напакуют ёмкости...
Да на олх закажи у кого под размеры свои. И бмску нормальную всунут и напакуют ёмкости...
-
vdemeshko
Member
для себя он на сайте производителя европейском стоит 499 евро + доставка мистМОНАХ: ↑ 15.03.2026 17:07► Місяць тому взяли на роботу такий... за 52000грн.. Штука - хороша, але одне діло - бюджет громади і для безперервної роботи "компів" ЦНАП-у, інша - свій власний бюджет, собі додому - тут вже якщо брати, потрібно не тільки на ПК його розраховувати, як на мене.
-
BorisBrejcha
Member
Если стоит задача только корректно завершить работу станции -
APC SMART 750 + 2 свинца 12в9ач
примерно 4400 грн в сумме.
-
Tesseract
Member
З мого досвіду, краще на це не розраховувати. Надто уже вони нестабільні на тривалих проміжках часу. Про зарядні станції також кажуть, що їхні характеристики погіршуються від плину часу, навіть якщо циклів мінімум, і зберігання правильне.ADv: ↑ 15.03.2026 19:11Не-не, тут вопрос исключительно в нужности апгрейда на лифер с точки зрения один раз поменял и забыл лет на 10.
В такій ситуації краще й далі сидіти на свинці.ADv: ↑ 15.03.2026 19:11Работает исключительно чтоб можно было спокойно отключить за несколько минут после пропадания света, при этом чтоб не вырубился при пиковом потреблении ватт в 450. Замена на что-то дорогое и мощное не нужна, квартира и так запитана от большой батарейной сборки, просто нужно время на её включение как свет пропадёт.
Востаннє редагувалось 16.03.2026 00:42 користувачем Tesseract, всього редагувалось 1 раз.
-
vdemeshko
Member
BorisBrejcha
Я все таки про "закончить какой то участок рабочей задачи" - в моем рабочем случае "просто завершить", не закончив какой то этап текущий, это просто не приемлимо ))
Отправлено спустя 5 минут 39 секунд:
Я все таки про "закончить какой то участок рабочей задачи" - в моем рабочем случае "просто завершить", не закончив какой то этап текущий, это просто не приемлимо ))
Отправлено спустя 5 минут 39 секунд:
или разбаланс есть...luntik: ↑ 20.02.2026 15:34 Стоїть ось такий безперебійник суто для роутера вже майже 3 роки. Заявлена ємність 60W. Роутер споживає 9W. Спочатку без проблем тримав понад 7 годин, зараз акумулятори напевно трохи деградували, бо вистачає максимум на 5 годин (
![]()
-
geka3250
Member
Такой же SKE 60W, пробег 2 года. Новый держал нагрузку 4.5 часа, на 13В начинал пищать и выключался. Сейчас держит максимум 3 часа, тухнет на 14В без предупреждений. Видимо или секция какая умерла, или ушла в дисбаланс. Надо будет как промерять их.
-
geka3250
Member
Разбег по элементам 4.08-4.18В, не критично, час на активном балансире выровнял батарею. Похоже, сами элементы деградировали.
-
PhoenixTMS
Member
Здравствуйте.
Посоветуйте зарядную станцию для ПК.
Нужна мощность от 500 ватт.
Обьемом от 500 ватт/час и более.
Планирую использовать ее как ибп. Постоянно включеная в розетку.
Свет есть - станция пропускает через себя.
Свет выключают - станция моментально начинает питать пк без допольнительных нажиманий кнопочек.
Свет включают - станция сама возвращается к первому режиму.
Главное: нужна надежная станция.
Посоветуйте зарядную станцию для ПК.
Нужна мощность от 500 ватт.
Обьемом от 500 ватт/час и более.
Планирую использовать ее как ибп. Постоянно включеная в розетку.
Свет есть - станция пропускает через себя.
Свет выключают - станция моментально начинает питать пк без допольнительных нажиманий кнопочек.
Свет включают - станция сама возвращается к первому режиму.
Главное: нужна надежная станция.