МОНАХ
Так як ви хочете на 10 років, то тільки 4090 б у, краще б у 5070 і через 2-3 роки оновитися на 6070.
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування відеокарти MSI GeForce RTX 5060 Ti 8G Gaming Trio OC. Обмежена потужність
-
Filabatya
Member
-
Дима Динамит
Member
► Нічого проти не маю "червоних" карт (в свій час майже купив був 580-ту), але - що там все-таки у них з програмною підтримкою? Бо з не так давніми новинами, здається, що якось "на тоненького"?
Мені ж як мінімум до 2032 потрібно (а враховуючи отакі "нєжданчики" як з оцим ШІ і все, що з цим пов'язалося, то може і до 2035-36
).
[/quote]
на виндовс сервер до сих пор не работают в отличии от нвидиа где без бубона запустишь драйвер
[/quote]
на виндовс сервер до сих пор не работают в отличии от нвидиа где без бубона запустишь драйвер
-
Piter Cantrope
Member
МОНАХ
Я з братом збирав племінникові комп 2 місяці тому. Купили з рук 5070 вантуз у Франківську за 22к. Чоловік продавав за принципом "машина виїхала з салону і втрачає 15% вартості". За нову він заплатив 26 тис. у вересні.
Хоча у брата закрадаються думки, що треба було брати пс5. Шваґро купив, і компа вже не хоче.
Я користуюсь картами і нвідія, і амд. Драйвери працюють в обох)
Я з братом збирав племінникові комп 2 місяці тому. Купили з рук 5070 вантуз у Франківську за 22к. Чоловік продавав за принципом "машина виїхала з салону і втрачає 15% вартості". За нову він заплатив 26 тис. у вересні.
Хоча у брата закрадаються думки, що треба було брати пс5. Шваґро купив, і компа вже не хоче.
Я користуюсь картами і нвідія, і амд. Драйвери працюють в обох)
-
man1242
Member
24т грн

-
МОНАХ
Member
► Filabatya, на фоні отаких оглядів 5060 я вже почав потрохи ще й в бік 4070 карт поглядати (хоч там 4-й РСІ), правда вони мені зустрічаються по ціні "я-їх-маму-в-бобра-кохав!" і наявність взагалі не гарантована, не кажучи вже про вибір (Б/у, впевнений, зараз буде різного в наявності...)
з моїм "кінематографічним" (25фпс), "нативним" (очі мої б не бачили всіх оцих ертеіксів-діелесесів) геймінгом, якась "рикса" мені може й підійти...
, а "чудо-промені" - як воно там підсвічено, то я не помічаю). І, якщо з роботою ще все терпимо і на 1660Ті, то "КП 2077" зараз на 2К при всіх "ультрах", крім повзунка "тіні" чи щось типу того, який довелось на "високе" ставити, бо фпс-и нижче 25 стабільно падають... грається на середніх, стабільних 28-36 фпс-ах, але "оперативка" при цьому віджирається на 18-24Гб
, то ж, передбачаю, що якісь 8Гб на якійсь 5060 взяти зараз - то на момент виходу "КП 2" я, з такою відеокартою, пожалкую, що взяв всього лише 64Гб RAM, а не хоча б 96. 
- спойлер
- ...та я б хотів не більше, ніж на 5 років обирати відеокарту, але ж тут в такому випадку потрібно достатньо занурюватись в тему "купи-продай", а я ПК-тематикою не так щільно займаюся, щоб мати відповідну виправку і репутацію для подібної безпроблемної діяльності. Тому б/у поки обходжу стороною.
► Коли б тільки гратися, то теж би собі взяв - в даному випадку таки вже точно якусь б/у пс, враховуючи, що товариш займався адмініструванням "ринку" вторинних акаунтів пс4 і зараз - продажем ігор на пс5). Але ігор в мене не так багато улюблених; мені б зараз щось таке взяти, щоб і в роботі з графікою не обмежувало, і в умовно-прийдешній "Кіберпанк 2" ще пограти хоча б "кінематографічно", але при цьому "не прибирати тапка з повзунків - всі на "ультра" (крім RTX - не зацінив: у мене зір не дуже добрий - тому текстури на ультра викручую, бо і без того все життя навколо - "мильне"Piter Cantrope: ↑ 25.02.2026 13:47 Хоча у брата закрадаються думки, що треба було брати пс5. Шваґро купив, і компа вже не хоче.
-
Filabatya
Member
МОНАХ
Там будуть статери(ривки) при переході в операху, 8гіг не варіант
Там будуть статери(ривки) при переході в операху, 8гіг не варіант
-
МОНАХ
Member
► Filabatya, само-собою. Я вже і на своїх 6Гб це все прекрасно помічаю, хоч і сліпий на третину.
. Тому й хочеться хай хоча б мінімум 12Гб і з потужним відеоядром, щоб не було аж настільки прикро...
за "безцільно викинуті кошти на завідомо примарні надії". Але ж у тому-то й вся бодяга, що тут питання навіть не так стоїть - краще 16Гб, ніж 8Гб і т.д. і т.п. - тут питання ставиться руба: бери, що є, бо навіть такого скоро не буде. Саме тому я сумніваюсь, що може взагалі нічого й не брати зараз, ніж таке... 5070, зараза така, тільки спокушає зараз своєю наявністю і ціною, але ж 12Гб - це такий мінімум, що й не знаєш, чи "смикатися", чи вже сидіти і будь-що-буде?
- спойлер
- ► В "КП 2077" це не проблема, бо сам геймплей достатньо рваний, дошкуляло тільки коли по місту під музику катався від завдання до завдання - зараз з автодрайвом вмикається "кінематографічна" камера
і стабільно кругом краєвиди лупить в 25 фпс.
► Про Сталкер 2 - взагалі мовчу
там усе завжди смикається...
► В 5-й "Форзі" от тут буває дійсно прикро дошкуляє, бо гра і взагалі динаміка - красива.
-
Liam
Member
Пане МОНАХ, Ви пожалкуєте про 2К на 8Гб.
-
Piter Cantrope
Member
МОНАХ
До речі, так як у вас 64гб оперативки. Можете собі купити апу, скоро мають вийти нові.
https://www.overclockers.ua/ua/news/amd ... point-am5/
На високих налаштуваннях не пограєш, зате можна ультра текстури увімкнути в будь-якій грі
Ну і без статерів.
Відправлено через 6 хвилин 39 секунд:
"5070 по грудневих цінах"
viewtopic.php?t=293821
До речі, так як у вас 64гб оперативки. Можете собі купити апу, скоро мають вийти нові.
https://www.overclockers.ua/ua/news/amd ... point-am5/
На високих налаштуваннях не пограєш, зате можна ультра текстури увімкнути в будь-якій грі
Відправлено через 6 хвилин 39 секунд:
"5070 по грудневих цінах"
viewtopic.php?t=293821
-
МОНАХ
Member
► Liam, так - вийде обнова заради обнови за немаленькі кошти, а толку - майже ніякого і то - не надовго: вже новий "Відьмак" (на максимумі і враховуючи, що це все на UЕ5) скрутить це все так, що "оперативка" по сокету "попливе". Тому й дивлюся в бік 5070, поки вона ще є в наявності, на фоні от таких оглядів 5060-різних-підмоделей і все більше тягне її взяти... хоч сильно мучить сумнів навіть і в її 12Гб...
► Дуже "фіговенька" така-собі "синиця в руках", треба визнати... Але і про "журавля в небі" не те що познаки, навіть чутки немає
.
► Дуже "фіговенька" така-собі "синиця в руках", треба визнати... Але і про "журавля в небі" не те що познаки, навіть чутки немає
-
Entar
Member
Результати тестів - моя 4070 топ 
-
Liam
Member
Нехай Вас нічого не мучить, у будь якому випадку 5070 буде набагато продуктивніше, навіть з 12Гб у 2К.МОНАХ: ↑ 25.02.2026 16:32 Тому й дивлюся в бік 5070, поки вона ще є в наявності, на фоні от таких оглядів 5060-різних-підмоделей і все більше тягне її взяти... хоч сильно мучить сумнів навіть і в її 12Гб...
Якби в мене були гроші на 50712 та 50616 - я би обрав 50712 та спав спокійно.
-
N0il
Member
52% Користувачів використовують роздільну здатність 1080р. Клієнти на цей продукт є , подобається це вам чи ні. Можете звісно додавати людям які купляють карту з 8гб , додавати власні кошти щоб вони купляли 16гб. Навіть якщо вони їм не потрібні, бо вам же все краще видно.Liam: ↑ 25.02.2026 08:08 5060 Ti 8Gb - практично 0 шансів.
5060 8Gb - для невибагливих у роздільній здатності людей, особливо, якщо продати стару карту(4-6Gb).
Все. Амінь.