1985god: ↑
26.02.2026 00:00
Ага без експертизи та контексту фото ні про що. Тим більше як розуміти професіоналізм ? Це як маляри стали електриками, а тепер всі стали спецами «по сонцю» із серії «дт я вже 100 таких інверторів поставив». Немає в нас якоїсь серйозної сертифікації таких спеціалістів. Якісь самоучки звісно є. Або може підкажіть мені якісь професійні сертифікати і професійні курси, а не просто зібрання поїсти печеньок і отримати папірчик. Атмосфера щось там пробує якісь курси платні проводити, але про рівень цих курсів я нічого не знаю. Знаю що хуавей якось сертифікує своїх партнерів\інсталяторів, Але знову ж таки чесно кажучи не знаю як це відбувається, чисто для галочки чи дійсно вони проходять якісь курси та екзамени. Бо наприклад ті ж курси CISCO досить непогані чи є щось таке по зеленці не знаю не знаю хто зна
у встановленні інвертора є тільки здібності і кваліфікація електрика. Більше там немає нічого. Електрик дібіл, будуть проблеми, електрик знає норми, все буде добре.
але ще має бути куратор або організатор або спеціаліст саме в підготовці до підключення інвертора. Приведу приклад, як мій друг купив обладнання 20квт інвертор 3ф у мене, і 2 батареі. Але сказав ти тільки налаштуй, мій електрик все приєднає як треба. Електрика я цього знаю, він в плані якості роботи дуже сильний, але в підготовці та підборі матеріалів саме під той чи інший інвертор недосвідченний. По ітогу я заставив все переробить з нуля, не тому що було не якісно, все працювалоб, але морочило б голову.
Ось ситуація, електрик дивиться, інвертор 20квт. 3 фази. чувак не довго думаючи, купляє 3х позиційний 32 ампер. дріт пвс 5*6, і два 3х полюсних автомата 32 авмпера. Логіка ж проста, у нас 21квт дроти і автомати. Я прийшов це побачив, і заставив все знімать, у нього очі на лоб, тіпа на..я!? Я йому питання, ти бачив автомат ввідний в інверторі? ну да, великий, кажу ну да, всього навсього 100а. Так він же 20квт.
А він навіть уявить собі не міг, що 20квт інвертор може спокійно пропускать черезе себе 70а по фазі, а пофакту ще й більше, і не знав, що інвертор може спокійно пропускать наприклад 30квт на навантаження та 17квт ще брать на зарядку акб. тобто 50-70 ампер по фазі може легенько. От і поїхав він куплять 16мм кабель, Перекидний 100а, і автомати по 80а.