В моїй материнці ASUS ROG STRIX B650E-E перестали працювати 4 USB-порти на задній панелі (див. скріншот). Ситуація повністю співпадає з описаними на ROG-форумах: живлення на портах є, обміну даними немає. Проблема появилась раптово, вночі вимкнув, зранку ввімкнув і виявив цю проблему.
На форумі ROG пишуть що проблема поширена в тих хто використовує USB_E12 / USB_E34 (а оскільки їх мало хто використовує, проявляється не часто), і що вирішенням може бути:
Відключення USB-пристроїв підключених до портів USB_E12 / USB_E34, та скидання CMOS. Саме скидання CMOS нічого не дало.
Питання:
1. Чи вже до мене хтось появлявся з подібною проблемою, на форумах ROG десятки подібних випадків?
2. Чи варто звертатися по гарантії (плата купувалась у Rozetka)? На самій розетці є відгуки від користувачів, які відправляли мертві мат.плати. а їм відмовляли в гарантії погнувши в сервісі ноги або нанесши царапину на плату. Маю власний досвід з гарантією на продукт АСУС (не мат плата) на розетці, де мені пошкодили продукт. Мене врятувало тільки те, що я перед відправкою зняв продукт з усіх ракурсів, і на знімках було видно в якому положенні знаходились хрестоподібні болти. Коли я отримав пошкоджений продукт назад, мені ці рагулі скинули фото якоби з прийомки де болти вже хтось крутив. На мат платі болтів нема, ногу погнуть і нічого їм не докажеш.
П.С. Асус вже не торт, чи це я не везучий? Спочатку проблеми з пам'яттю, тепер з ЮСБ портами, на матєрі за 400 доларів.