Чутки: десктопні процесори AMD Olympic Ridge отримають від 6 до 24 ядер Zen 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
FastBullet
Member

Повідомлення

tornadox: 20.02.2026 17:04
FastBullet: 20.02.2026 10:25....встройка сейчас начала отставать в амд даже от Интел.... ....для базовых потребностей М6 лучше....
для базових потреб М1-5 немає сенсу взагалі. Яка там графіка теж нецікаво, тому що ігор особо то й нема. Хіба для якогось відео- чи фоторедактора, або локальних ШІ моделей.
Це для тебе нема, а так вони там є) це дві великі різниці, а враховючи ціни на ПК, вони взагалі непотрібні, бо сьогодні комлпект оперативи на 32 Гб коштує дорожче ніж якийсь Мак Міні М1, це взагалі просто треш(((

Отправлено спустя 12 минут 15 секунд:
Afit: 20.02.2026 14:14 Я вже одержимий 12 ядрами, на одном CCD😵‍💫. Правда не знаю навіщо мені стільки " потужності " але охота володіти цим - нестримна
Ще одна жертва маркетингу))) :lol: :lol: :lol: :lol:
unique-neon
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 20.02.2026 11:06Чи дадуть більше cu для відео, чи буде таке ж немічне на 2 блоки як і в 7000 і 9000? Чи може вони будуть трохи ближчими в продуктивності до АПУ? Що з кодеками і media engine?
Тут імовірно без чудес. Площу будуть економити. І буде воно на древньому тех процесі, що теж впливає на площу. Оскільки під десктоп то в igpu нічого швидкого не буде, аби десктоп рендерила. Ну може 4 cu завезуть, але суті не міняє. Нічого кращого за rdna 3.5 теж не буде. Так що формально дай бог зрівняється по графіці з 8500g.

Щодо media engine - ознак що щось краще за фенікси/стрікси не буде, імовірно з багом в кодуванні av1.

Piter Cantrope: 20.02.2026 11:06Чи буде переосмислення роботи Infinity Fabric, чи просто вдосконалять трохи?
В high yield бачив припущення на основі strix halo. Це не витік інформації, а саме припущення. Буцімто шина if в strix halo без SerDes'a, serializer-deserializer. Вона вузька в X біт, і широкий в Y біт канал стає в чергу на цій шині на кілька тактів щоб усе передати. Без SerDes'a шина така ж широка в Y біт як і канал, що потенційно може працювати швидше чи меншими затримками.

Ну але то вилами по воді. Буде видно вже по факту, чи if зможе більше пропускати.
Piter Cantrope: 20.02.2026 11:06Чи використають частину площі під NPU, таким чином пустивши її на вітер?
Навіть якщо не змарнують на NPU, ні на що інше площі не додадуть.
s1nedus
Member

Повідомлення

Что вы к этим креплениям пристали, начали б АМД выпускать какахи как последние Интел, спрыгнули б на другой сокет/производителя и было б пофиг на крепления
Voozy
Member

Повідомлення

Если прирост у нового x3d будет хотя бы 7-8% - такая потребл%дь как я не выдержит и купит :gigi:
Відповісти